Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
21.12.2017
 

Joulun aika on antamisen ja saamisen aikaa!

Tänään tapahtui minulle jotain omituista. Olin ollut koko syksyn Rukalla töissä, saamatta sieltä lantin lanttia, päin vastoin menetin työttömyyskorvauksenikin ja jouduin vuokraisännälleni kertomaan että nyt on käynyt näin ja joudun pyytämään maksuaikaa vuokriini ja sanoin etten ihan kaikkia rahojani voi antaa kun muuten minulle ei jää mitään Jouluksi.

Vuokraemäntä sanoi että maksa mitä pystyt ja maksat sitten lisää kun taas kykenet, eikä siinä sen ihmeempää ollut sitten.

Mutta tänään tuo vuokraisäntä soitti että olisi vaimonsa kanssa käymässä mun luona joulutervehdyksellä, että oletko kotosalla. Sanoin että joo, eipä tässä voi muutakaan ja jäin odottelemaan.

Kahden tunnin päästä oveen kolkutettiin ja he olivat ajaneet pakettiautonsa oven eteen ja sen sivuovi oli auki. Ovella oli monta kassillista tavaraa.

Sitten vuokraisäntä alkaa kantamaan niitä mulle sisälle ja toivottelee hyvää joulua ja minä seison suu auki ja ihmetellen alan ymmärtää että nuo on kaikki mulle.

Vuokraisäntä toi minulle viisi isoa täyttä muovikassillista herkkuja, suurine joulukinkkuineen ja kaiken maailman paketti tolkulla kahvia, konvehteja, keksejä ja erilaisia elintarvikkeita suoraan K-marketista. Sitten siellä oli jopa Alkon kassikin, jossa oli punaviiniä ja yksi Hilandparkin laatuviski. Siellä oli jopa iso paalu wc paperiakin ja kissoille tolkuttomasti kissan ruokaa, eikä siinä kaikki; vuokraisäntä kaivo vielä lompakostaan 50,- jos satun tarttemaan vielä jotain kaupasta. Paremmin ei kukaan pysty toiselle Joulua tuomaan.

Minä olin aivan myyty! Voitte vaan kuvitella… mun silmät kostuivat ja kyynelet valuivat pitkin poskia koska ei mulla tosiaan ollu varaa kunnon Jouluun, oli enää vain 6,- euroa tilillä, vaikka olin jo ehtinyt ostaa jotain itselleni Jouluksi, jotta se ei tunnu ihan näkkileipäpäivältä.

Mutta mitä tärkää viestiä tässä on, niin se piilee täysin siinä mitä auttaja asiaa sen jälkeen itse tekee ja mitä taas minä saajana. Siksipä auttajan on hyvä pysytellä aina hiljaa taustalla ja antaa saajan kertoa mitä sai ja mitä tapahtui.

Nimittäin jos antaja alkaa kertomaan miten hän auttoi, niin se tuottaa aina kerskaamisen kautta kateutta ja pahaa hedelmää. Mutta kun autettu kertoo kuka auttoi, millä tavalla ja missä tilanteessa, niin sekä kuulija joka asian kuulee, että sitten se sana joka siitä leviää ja saavuttaa lopulta antajansa, on se koko ketju tuottanut vain hyvää hedelmää.

Auttaminen on hiukan vaarallista tänä päivänä kun on kaikki somet ja kelat kyttäämässä ja kohta joku menettää toisen antamisen vuoksi kokonaan tulonsa. Siksi joudumme olemaan myöskin hiljaa veljiltä ja sisariltamme rahallisista saamisistamme ja sen onneksi kaikki ymmärtää.

Antakaa Jouluna ja saakaa Jouluna, iloitkaa Herrassa Jeesuksessa. Minä sain tänä Jouluna ihanan yllätyksen. Olkaamme aina näissä kiitollisia ja ylistäkäämme Herraamme Jeesusta Kristusta!

 

Takaisin