Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
1.9.2017
 

Maailman oikeustaju antaa tuomionsa kahdelle murhaajalle ja sanoo ”vapauta Barabbas”

VIRPI VAPAUTUU VANKILASTA KÄYTÖKSENSÄ VUOKSI

Gladiaattori-tähtenä ja julmana paloittelumurhaajana tunnettu Virpi Butt vapautuu vankilasta vankilaviranomaisten vastustuksesta huolimatta. Oikeuspsykiatrisen lausunnon mukaan Buttilla on korkea riski syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen.

Helsingin hovioikeus on päättänyt laskea Virpi Buttin, 45, ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2018 uudenvuodenaattona.

Hovi antoi torstaisen päätöksen siitä huolimatta, että Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut vapauttamista. Myös Psykiatrisen vankisairaalan lausunto oli vapauttamista vastaan. Oikeuspsykiatrisessa kokonaisarviossa todetaan, että Buttin riski syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen on korkea.

OIKEUS PERUSTELI VAPAUTUSTA ”MYÖNTEISELLÄ KEHITYKSELLÄ”

Oikeus perusteli päätöstään sillä, että syksystä 2016 lähtien avolaitoksessa olleen Buttin oloissa on tapahtunut ”myönteinen kehitys”. Hänellä on asunto ja läheiset suhteet perheeseensä, minkä oikeus uskoi helpottavan yhteiskuntaan sopeutumista. Lisäksi oikeus huomautti, että Butt on sitoutunut päihteettömyyteen. Mutta kuitenkin tämän useiden psykiatrien edelleenkin erittäin vaaralliseksi arvioidun vangin sisko kertoo lehdistölle Virpin vapauttamisen nostaneen hänen omat pelkonsa jälleen pintaan. Sisko kertoo pelkäävänsä kaikkien turvallisuuden puolesta, joten… hmm!? Ei tullut uskoon, vaan erinomaiseksi näyttelijäksi.

Vapautuessaan vankilasta 31.12.2018 Virpi Butt tulee istuneeksi vankilassa noin viisitoista ja puoli vuotta.

RIKOSHISTORIA:

Virpi Butt, Gladiaattoreiden Timantti, muistetaan yhtenä Suomen rikoshistorian julmimpana paloittelumurhaajana. Butt on nyt 45-vuotias ja istuu elinkautista tuomiotaan vankilassa.

Butt oli läsnä kahden miehen julmissa surmissa. Ensimmäisen uhrin surmasi veitsellä Buttin rikostoveri ja yhtiökumppani Janne Hyvönen. Brutaalissa murhassa ruumiin pää ja jalat sahattiin irti.

Osa ruumiista hävitettiin roskalaatikoihin, josta jäljet päätyivät kaatopaikalle. Kun kammottava rikos alkoi selvitä runsaan vuoden kuluttua, poliisi etsi jäännöksiä helteessä Nokian kaatopaikalla. Osaa ruumiista kuljetettiin myös kaupungilla. Tapaukseen liittyi myös kannibalismia.

Karmean rikoksen paljastuminen vaati kuitenkin vielä toisen murhan ja uhrin vuoden päästä juhannuksena 2003. Julma surma tapahtui uhrin asunnolla Pirkkalassa. Tuolloinkin uhri murhattiin raa’asti ja paloiteltiin.

Poliisi pääsi karmivien rikosten jäljille vasta jälkimmäisen rikoksen jälkeen, kun sai Pirkkalasta kaksi puhelinsoittoa, ja murhat alkoivat selvitä. Kun pari vihdoin tuotiin oikeussaliin, esiintyi Buttin rikoskumppani murhatun vaatteissa.

Heidät määrättiin mielentilatutkimuksiin, ja molemmat saivat elinkautiset murhasta ja ruumiiden häpäisemisestä. Turun hovioikeus piti valituksen jälkeen tuomiot sellaisenaan huhtikuussa 2005

LATE SEN SIJAAN PYSYY VANKILASSA ILMAN PERUSTELUJA

Poikkeuksellisen rankan rikoshistorian omaava Lauri Late Johansson istuu elinkautista.

15 vuotta istunut Johansson haki vapautusta mutta hovioikeus hylkäsi hakemuksen, eikä edes perustellut päätöstä.

Viisitoista vuotta vankeudessa istunut Johansson oli keväällä 2016 anonut hovioikeudelta pääsyä ehdonalaiseen vapauteen mutta tuolloin antamallaan päätöksellä hovi hylkäsi anomuksen. Päätöstään oikeus ei perustellut millään tavalla, joka on monella tavalla aivan käsittämätöntä.

RIKOSHISTORIA:

Late Johanssonilla on taustallaan poikkeuksellisen rankka henkirikoshistoria. Ensimmäinen hänen uhreistaan oli Johanssonin perustaman NBK-jengin (Natural Born Killers) jäsen Sami Huhtimo, joka olisi halunnut erota jengistä. Johansson tuomittiin murhasta elinkautiseen joulukuussa 2002.

USKOONTULO EI OLE HYVE, SAATI PERUSTE VAPAUTEEN:

Late tuli uskoon Riihimäen vankilassa loppuvuonna 2007, minkä jälkeen hän tunnusti kaksi muuta, selvittämätöntä murhaa muttei vasikoinut ketään murhiin mahdollisesti osallistunutta kaveriaan.

Vuonna 2014 Johansson pääsi Kuopion suljetusta vankilasta Naarajärven avovankilaan. Hän on lomillaan kierrellyt puhumassa hengellisissä tilaisuuksissa eri puolilla maata.

 

Takaisin