Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
16.8.2017
 

Eiliselle jutulle omia ajatuksia

Vajaat 10 vuotta sitten löydettiin ns. inkakalenteri, joka osoitti sen päättyvän vuoteen 2012 loppuvuoteen. Sitten sitä ”hypetettiin” aina Hollywood leffaan saakka joka kuvasi maailmanloppua. Kumma vaan ettei osata puhua mistään muusta kuin maailmanlopusta. Eikö ole muuta vaihtoehtoa kuin maailmanloppu? Onko tämä maailma niin tyhmä vai miksi kaikki puhuu aina vaan maailmanlopusta, kun tällaisia ilmiöitä esiintyy?

Noh, tuo vuosi 2012 oli viisi vuotta sitten ja minä en puhu maailmanlopusta. Ei maailma loppunut Nooankaan päivinä, vaan alkoi uusi aika. Eikä se loppunut Lootinkaan päivinä, vaan hän ja hänen perhekuntansa pelastettiin tuholta, kuten Nooankin päivinä. Maailma kastetaan ensin vedellä ja sitten tulella.

Luukas 17:26-30 Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki. Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.

Nyt pitää tietää miten oli Lootin päivinä? Olen kirjoittanut tästä jo aiemmin mutta teen sen uudelleen tässä yhteydessä. Aletaan laskea vuodesta 2012 eteenpäin sillä ajatuksella että Abraham oli se joka rukoili lakkaamatta Lootin puolesta, joka asui Sodomassa.

Jo useita vuosia ennen vuotta 2012 Jumala ilmoitti palvelijoilleen että tuona vuonna hän aikoo tuhota Sodoman. Nyt alkoi Abrahamin ja Jumalan välinen keskustelu. Abraham on siis Jumalan luon tänäkin päivänä rukoilemassa meidän puolestamme ja silloin 2012 Jumala siis ensimmäisen kerran aikoi antaa maan päätyä tulen valtaan ja viimeiset vitsaukset alkaisivat mutta Abraham alkoi kysellä, aivan kuten viittaan Jeesuksen sanoihin, ”Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä…” ja ”Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä…”

1. Mooses 18:20-24 Niin Herra sanoi: ”Valitushuuto Sodoman ja Gomorran tähden on suuri, ja heidän syntinsä ovat ylen raskaat. Sentähden minä menen alas katsomaan, ovatko he todella tehneet kaiken sen, josta huuto on minun eteeni tullut, vai eivätkö; minä tahdon sen tietää.” Ja miehet kääntyivät sieltä ja kulkivat Sodomaan päin, mutta Aabraham jäi vielä seisomaan Herran eteen. Ja Aabraham lähestyi häntä ja sanoi: ”Aiotko siis hukuttaa vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa? Entä jos kaupungissa on viisikymmentä vanhurskasta; aiotko hukuttaa heidät etkä säästä paikkaa siellä olevain viidenkymmenen vanhurskaan tähden? Pois se, että sinä näin tekisit: surmaisit vanhurskaan yhdessä jumalattoman kanssa, niin että vanhurskaan kävisi samoin kuin jumalattoman! Pois se sinusta! Eikö kaiken maan tuomari tekisi oikeutta?” Ja Herra sanoi: ”Jos löydän Sodoman kaupungista viisikymmentä vanhurskasta, niin minä heidän tähtensä säästän koko paikan”.

Elettiin siis Lootin päiviä ja vuotta 2012 kun Jumala meinasi ensimmäisen kerran hävittää Sodoman. Abraham rukoili ja vetosi vanhurskaiden vuoksi jolloin Jumala säästi vielä Sodomaa. Jumalan armo tuli väliin ja mentiin vuoteen 2013 jolloin tilanne uusiutui…

Dialogi siis jatkuu vuonna 2013 seuraavasti:

1. Mooses 18:27-28 Aabraham vastasi ja sanoi: ”Katso, olen rohjennut puhua Herralleni, vaikka olen tomu ja tuhka. Entä jos viidestäkymmenestä vanhurskaasta puuttuu viisi; hävitätkö viiden tähden koko kaupungin?” Hän sanoi: ”En hävitä, jos löydän sieltä neljäkymmentä viisi”.

Niinpä Jumala antoi armonsa vielä vuodesta 2013 vuoteen 2014 käydä Sodoman asukkaiden takia…

1. Mooses 18:29 Ja hän puhui vielä hänelle sanoen: ”Entä jos siellä on neljäkymmentä?” Hän vastasi: ”Niiden neljänkymmenen tähden jätän sen tekemättä”.

Niinpä mentiin armossa vielä yksi vuosi, vuodesta 2014 vuoteen 2015 ja sitten taas…

1. Mooses 18:30 Aabraham sanoi: ”Älköön Herrani vihastuko, että vielä puhun. Entä jos siellä on kolmekymmentä?” Hän vastasi: ”En tee sitä, jos löydän sieltä kolmekymmentä”.

Edelleen mentiin armossa siis vuodesta 2015 vuoteen 2016 saakka ja Sodoman asukkaat saivat jatkoa…

1. Mooses 18:31 Mutta hän sanoi: ”Katso, minä olen rohjennut puhua Herralleni. Entä jos siellä on kaksikymmentä?” Hän vastasi: ”Niiden kahdenkymmenen tähden jätän hävittämättä”.

Ja vielä kerran saatiin armoa vuodesta 2016 vuoteen 2017 asti ja sitten ”Lootinpäivien” dialogi jatkuu Jumalan ja Abrahamin välillä…

1. Mooses 18:32-33 Ja hän sanoi: ”Älköön Herrani vihastuko, että puhun vielä tämän ainoan kerran. Entä jos siellä on kymmenen?” Hän vastasi: ”Niiden kymmenen tähden jätän hävittämättä”. Ja Herra lähti pois, senjälkeen kuin hän oli lakannut puhumasta Aabrahamin kanssa, ja Aabraham palasi kotiinsa.

Niin Loot otettiin pois ja sen jälkeen kun määräaika, vuosi 2017 oli kulunut loppuun, päästettiin vitsaukset valloilleen, eikä Jumala enää kuunnellut Abrahamia. Loot on siis morsian ja lootin vaimo on penseä uskova joka pelastuu kaupungista mutta muuttuu suolapatsaaksi kaupungin ulkopuolelle. Tämä on tärkeä vertauskuva, nimittäin Lootin vaimo on se seurakunta joka jää kun morsian lähtee.

Sitten yksi juttu on myös hyvä muistaa, ettei Lootkaan lähtenyt juuri ennen kivisateen tuloa, vaan vain hieman aikaisemmin jotta ehtii hyvin turvaan. Elikkä kun verrataan sitä tähän päivään, niin viikko tai kuukausi on aika hyvä aika tähän tarkoitukseen.

Juutalainen kalenteri tässä asettaa nämä vuodenvaihteenajat kohdalleen, nimittäin se vuodenvaihde on 21.9.2017 jolloin Israelissa otetaan vastaan vuosi 5778 ja tästä vain pari päivää, niin tapahtuisi tuo hurja juttu, mikä edellisessä jutussa on puhuttu. Se menisi 1:1 tämän jutun Lootin päivien vertauksen kanssa. Se tarkoittaisi myös sitä että kun maailman ylimykset, kuninkaat, niin rikkaat kuin köyhät ja kaikki sotapäällikötkin pelkää ja painuu maan alle piiloon, se tarkoittaa kuudennen sinetin avaamista. Koetuksen hetki joka käy yli koko maan piirin.

Viides sinetti on morsiamen ja kuolleiden pyhien sinetti (3. Mooses 23. luvun kaksi kakkua)

Kuudes sinetti on koetuksen hetki josta Herra pelastaa omansa:

Joh.ilm. 6:12-17 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: ”Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?”

Tähän voidaan hyvin lisätä myös se että kun koetuksen hetki on ohi ja maailma huokaa helpotuksesta että elämä jatkuukin, niin sitten astuu esiin pahuuden ruhtinaat, peto ja väärä profeetta. Kaikki päätyisi rauhaan tammikuussa 5.1.2018 +1290 pv =Tish’a B’Av Su 18.07.2021 +1290 pv = 28.1.2025 olisi Jeesuksen näkyvän paluun laskettu aika. Häävieraat pääsisivät pois noin 45 päivää tuon 18.7.2021 jälkeen viimeisten vitsausten alkaessa, elikkä myös valtavan suuren hädän keskeltä. Silloin alkaa se aika josta Raamattu puhuu sanoin ”siellä on itku ja hammasten kiristys” Jumalan vihan maljoja lasketaan maan päälle. Loot saa vaimonsa takaisin!

 

Takaisin