Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
1.1.2017
 

Sana vuodelle 2017 niistä pikkuasioista joiden kanssa päivittäin painimme

Kirjoitan lyhyesti seuraavien ongelmiemme ilmenemiset, kuulemani ja näkemäni perusteella sekä niihin suhtautumisen aihealueittain, meille kaikille mietittäviksi ja mahdollisesti opiksemme. Nämä koskee tietysti niin minua kuin sinuakin! Jollekin toinen ongelma on täysin poissuljettua ja toinen ongelmistamme saattaa olla niin piilevä, ettemme edes tajua kun saatana vie meitä narussa ja lankeamme siihen. Ainoa keino näihin kaikkiin on usko, nöyryys ja katse kiinnittyneenä Kristuksessa Jeesuksessa. Se on ainoa, siis AINOA KEINO suojautua saatanaa vastaan!!

1. Itseriittoisuus ja omahyväisyys

Maallisten kilpailukyky tarpeidemme vuoksi meidät on asetettu taistelemaan suosiosta, jonka kautta saamme yleistä hyväksyntää ja maallisia kruunuja, mammonaa ja sen sellaista. Samalla luontaisesti huono itsetuntomme syntisyyden vuoksi haluaa kilvoitella maallisen paremmuutensa kanssa, saaden siten omalle tunnolle pönkitystä. Tähän ongelmaan Jumalalla ei ole mitään muuta keinoa sielun pelastuksen suhteen, kuin ottaa pois se mitä on.

2. Rakkaudettomuus ja hylkääminen

Juuri puhuin lapsuudenystäväni kanssa lastenkasvatuksesta kun ne ovat pieniä ja siitä kuinka nuorena kun lapset ovat pieniä, niin itsellä on aina kiire, eikä jää tarpeeksi aikaa lapsille jakaa rakkautta. Kerroin hänelle että aito Rakkaus ei koskaan ole hylkäämislaji. Ethän sinä koskaan hylkäisi lastasi? Niin vain moni tekee, vaikka se on maallisestikin jo tuomittavaa! Samoin he tosta vaan hylkäävät puolisojaan, sukulaisiaan ja ystäviään ilman pienintäkään sydämen kosketusta. Ei se ole mikään raja, onko joku samaa verta vai ei. Ainoa asia olet sinä itse! Kerroin että minulla on aina ollut sydämessäni joku joka kertoo miten lapset täytyy kasvattaa ja silloin kun lapset olivat pieniä, en koskaan sanonut heille ettei isä nyt ehdi ottaa syliin, vaan molemmat polvet olivat aina avoimet koska aito Rakkaus ei koskaan tunne sanaa hylkääminen, ei ystävien, eikä oman puolison eikä veren perillistenkään suhteen. Meidän pitää seurata Herramme esimerkkiä! Jeesus ei koskaan hylkää ketään, vaan Hän tulee ainoastaan itse hyljätyksi.

3. Tuomitseminen katsomatta peiliin

Saatana käyttää omaa pahaa oloamme katsomaan kuinka paljon huonompi joku meistä on ja sanomaan sen sitten ääneen kaikkien kuullen ja vain satuttaakseen jotakuta. Jollekin toiselle tulee synniksi joku asia joka toiselle ei tule, joten emme voi tuomita toista siitä mikä itselle tulee synniksi. Tällä tavalla vain loukkaamme toinen toistamme, emmekä näe että meillä on täysi työ pitää itsemme edes riittävän nöyränä pysyäksemme armon piirissä. Muiden tuomitseminen ei edesauta millään tavalla suhdettamme Jeesukseen. Murehdutamme Pyhää Henkeä kun käännymme katsomaan kanssapalvelijamme tekemiä virheitä ja sanomaan että katso kuinka huono tuokin on ja Jumala rankaisi tätä nyt kun tämä joutui vastoinkäymisiin. Tällä tavalla siirrämme katseemme pois ristiltä katsomaan käärmeitä ympärillämme.

4. Oman edun tavoittelu

Suuret puheet, pienet teot, ovat tämän maailman motto. Vain aniharvoin osaamme tehdä jotain missä ei ole oman edun tavoittelu jollain tasolla mukana. Jos emme tarvitse rahaa jotain ”palvelus” tekoamme vastaan, niin mainetta sitten ainakin teollemme. Maailma on pullollaan ihmisiä jotka auttavat ja valokuvaavat sitten itsensä auttajana, puhuvat auttamisesta mutta ne teot jäävät tekemättä. Missä on se joka sanoo köyhälle tuttavalle kuumalla keskikesällä, kun tämän jääkaappi meni rikki, eikä maitokaan pysy hengissä kuin muutaman tunnin, että ”hei mennään yhdessä sinne Giganttiin ja ostan sinulle sen jääkaapin rikkinäisen tilalle mutta kunhan et kerro siitä kenellekään, jottei turhat juorut asiasta leviäisi”. Parempi on olla siis köyhä avunsaaja tai hiljainen avun antaja, kuin rikas, joka joutuu miettimään että mitä seuraavaksi jotta saisin lisää hyvän miehen mainetta, koska se tekee niin hyvää omalle tunnolle.

5. Armon työn korvaaminen jollain toisella

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen elävän Jeesuksen kohtaamisen silmästä silmään, sen tapahtuman todellisuuden siirtäminen hamaan jonnekin tulevaan tai kokonaan sen kieltäminen, väittäminen olevan jo tässä ja nyt hengessämme. Sellainen elävän Jeesuksen väistely kielii oman tunnon vammasta ja ristintyön vastaanottamisen vajavuudesta. Armon työn tilalle otetaan omat hyvät teot ja sitten verrataan aina eteen tulevaa syntisyyttämme Jumalan Rakkauden rajoittamattomuuteen armona jonka saamme muka kuitenkin katumatta ja tekemättä parannusta. Valtion kirkko eksyttää tällä tavalla lapsikasteen muodossa jatkuvasti miljoonia ihmisiä luulemaan että Taivas on auki, ”jos sellainen on olemassakaan”, kunhan sinut on lapsena kastettu ja maksat kirkolle veroa. Armon kattavuus on siis kirkon määrittelemä ja se tulee suoraan armon työn väliin.

6. Laittomuuden hiljainen hyväksyminen

Sammakko keittyy syntikattilaan jos levy pistetään ykköselle. Toisin sanoen tarvitaan aikaa ja paljon aikaa sisään kirjoittaa kansaan synti toisensa jälkeen porttiteorian kautta, tämän tajuamatta mitä tapahtuu. Ensin suvaitaan se ja sitten tuo mutta kavahdetaan sitten sille kolmannelle, kunnes olemme saavuttaneet sen portin jottei kukaan kavahdakaan enää sille kolmannelle kauhistukselle, vaikka se ennen oli aivan mahdotonta hyväksyä. Näin ihmiset keittyvät syntiliedellä keitinveteen ja hiljaa hyväksyvät lopulta kaiken. Lopulta ihmiset tajuavat tämän, kyräilevät mutta tietävät ja hiljaa hyväksyvät tilanteen tosiasiana.

7. Käsistä ryöstäytynyt suvaitsevaisuus

Tämän omantuntomme pönkittämiseen omilla teoillamme, meillä on taipumusta tuhlata siihen tarpeettoman paljon voimavaroja, aivan kuin se edistäisi meidän lähentymistämme Jumalaan. Olemme rikkoneet yltiöpäisellä suvaitsevuudellamme jo Jumalan sietokyvyn rajat ja alkaneet hyväksyä synnin suvaitsevuudellamme. Tämä on kuin hakkeri joka löytää palomuurista porsaanreiän ja nyt sinne terveelle maaperälle voi syöttää sitä kautta ihan mitä tahansa, kun siinä on postimerkkinä sana ”suvaitsevuus”. Katala valhe!

8. Suoranainen ilkeämielisyys on lisääntynyt

Kuulen jatkuvasti ihmisten itsensä huonon oman tuntonsa vuoksi etsivän toisistaan jotain sellaista, jonka kautta voisi vahingoittaa toisen elämää. Tämä haitanteko ei ole enää minkään eduntavoittelua, vaan silkkaa pahuutta. Jotenkin voisi ymmärtää että ilkeämielisyydelläkin on jokin oman edun tavoittelun tarve haussa mutta kun ei ole, vaan se tuottaa pelkän ilkeän mielen vuoksi toiselle mielipahaa. On kauheaa kuulla kun joku puhuu pelkän pahan hakemisen vuoksi pahaa toisesta, tarkoituksena on vain pelkkä mielipahan tekemine lähimmäiselle. Lisäksi tätä näkee tehtävän usein siitä syystä että joku on selvästi onnellinen Jeesuksen veren suojasta. Sen onnen henkimaailma haluaa murskata ja käyttää siihen ketä ikinä voi.

9. Salakavala epärehellisyys – itselleen valehtelu

Usein valehtelemme itsellemme tehtyämme syntiä. Näin teki Adam ja Eevakin heti langettuaan, he alkoivat syyttää Jumalaa heidän tekemästä synnistään. Tämä itselleen valehtelu on se synnin kuolemanrangaistus, eikä niinkään se varsinainen teko. Adam ja Eeva söivät siitä puusta, josta Jumala oli kieltänyt heitä syömästä. No kysymys kuuluu, miksi sellainen puu sitten oli siellä? Eikös senkin Jumala ollut sinne tehnyt?! Kyllä oli muttei se puu meinannut sitä fyysisesti hedelmää tuottavana puuna olemista, vaan hedelmä tässä kuvastaa niitä valheita, jotka Adam ja Eeva Jumalalle suolsivat siitä puusta syönnin jälkeen. He valehtelivat ensin itselleen ja sitten syyttivät Jumalaa!

10. Jeesuksen paluun kieltäminen ja odottamisen puute

Mitä pahaa löydät sanasta JEESUS TULEE? Löydät itsesi lopullisen tuomarin edestä. Oletko valmis kohtaamaan sen? Tämä Jeesuksen odottajien joukko on äärettömän pieni. Kirjaimellisesti vain pieni murto-osa odottaa aidosti Jeesusta joka päivä ja rukoilee taukoamatta että ”tule Herra Jeesus”. Ja tätä Jeesuksen odottajien joukkoa kritisoidaan kristikunnassa äärettömän paljon. Sanotaan jopa että tempaus on saatanan keksimä eksytys. Mutta koskaan eikä mikään ole sen aidompaa Jeesuksen odottamista ja valvomista kuin se minkä morsian näyttää esimerkillään kritiikistä huolimatta. Se odottaa Jeesusta tempauksen muodossa joka päivä herkeämättä. Raamattu on yksiselitteinen siltä osin, jos et odota, et odota ja autuas se jonka Herra tapaa valvomasta ja odottamasta.

Kaikkeen edellä mainittuun meillä on siis alkukirjoituksen mukaisesti vain yksi lääke, Jeesus Kristus, mutta se ei voi toimia kuin nöyryydessä. Siksi vanhurskaan vaate on säkkipuku! Se ei voi toimia jos sinulle puetaan juuttikangas päälle ja olet edelleen pöyhkeä, omavoimainen muita tuomitsemassa oleva ”suvakki”. Se ei myöskään toimi siten että näyttelet nöyrää, kuljet rukouskokouksissa mutta kotiin mentyäsi panet kaiken pois ja elät pöyhkeää omavoimaista elämääsi. Nöyryys on kasvettava sinussa ja kiinnityttävä sinuun siten ettei sinulla ole enää ketään, jonka pidät sinua huonompana ihmisenä. Et enää salaisissakaan ajatuksissasi halua pahaa, vaan kaipaat lakkaamatta Mestarin vierelle. Et enää rukoile itsellesi lottovoittoja, elämääsi uutta sitä ja tätä, vaan rukoilet lakkaamatta lisää nöyryyttä ja läheisempää suhdetta Pyhässä Hengessä. Rukoilet syntiesi sovitusta joka päivä ja luovutat koko elämäsi ja vapaa-aikasikin Jeesukselle Kristukselle ja Hänen viitoittamalle tielleen. Siihen ei kuulu enää sanat ”minä-minä-minä” ja ”minulle-minulle-minulle”, vaan muut ensin ja minä sitten kun sovin sekaan.

TULE HERRA JEESUS!!! – HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2017

 

Takaisin