Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
27.5.2022
 

Lumen syvyys pohjoisessa jatkoa…

Jatkoa edelliseen… elikkä muutama päivä sitten lumi Ivalosta katsottuna Venäjän rajalle teiden päissä olivat siis jo lumettomat. Kuitenkin kun otetaan huomioon, miksi näyssä ajoimme Kilpisjärveltä Ivaloon ja siihen rajalle saakka, niin on syytä olettaa jotain.

Tuossa keväällä tilanne näytti hyvin pitkään siltä, että Kilpisjärvellä lumitilanne olisi ollut se viimeinen paikka, jossa lunta olisi.

Sitten kun mietimme mistä Kilpisjärveltä pääsisi Ivaloon, niin kyllä, juurikin tuolta alempaa koukaten takaisin ylös. Elikkä näimme ikäänkuin koko matkan lumitilanteen ja nyt se on tuolla Muinion yläpuolella Ounastunturin seutuvilla enää 3cm paikkeilla ja sulaa päivässä kahdessa.

Elikkä seurataan tilannetta loppuun saakka, mihin tämä johtaa tässä.

 

Takaisin