Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
16.1.2017
 

Jotenkin nyt vaan tämä ei yllätä minua mitenkään – miksiköhän?

Vaarallinen alue: Venäläiskenraali Andrei Kartapolov näytti tämän karttakuvan puolustuskonferenssissa Moskovassa toukokuussa 2015. Tutkija Dmitri Gorenburgin blogissaan julkaisemassa kuvassa on Pohjois-Euroopan sotilastilanne venäläissilmin. Kuvan yläosassa erottuu pisteviivalla rajattu alue, joka sijoittuu Suomen ja Ruotsin Lappiin. Alueella on merkittynä Rovaniemen ja Ruotsin Jokkmokkin sotilaskentät. Kartassa olevassa tekstissä viitataan Suomen ja Ruotsin isäntämaasopimuksiin Naton kanssa. Tekstissä sanotaan maiden tehneen sopimuksen ”ruotsalaisen ja suomalaisen infrastruktuurin käyttämisestä sen takaamiseksi, että Naton joukkoja voidaan siirtää Pohjois-Eurooppaan”.

 

Takaisin