Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
26.1.2014
 

Tutka-asemalle lisää vahvistusta – Arktisten alueiden öljynporauksen suojaksi

Ystäväni Jari lähetti tämän tänä aamuna maililla, muistellen kun olen kirjoittanut Muonioon venäläisten haluamasta tutka-asemapaikastaan. Sillä suojataan koko pohjoinen Naton valvonta-alue kokonaan Venäjän operatiiviselta alueelta.

Alla RiaNovostin kirjoittamasta jutusta konekielinen käännös (koita ymmärtää) ja kuva on Hesarin vanhasta jutusta arktisen alueen valtaamisesta. Itse retusoin kuvaan tutka-alueen.


Venäjä on suojeltava Arctic rajan Missile uhat – RIA Novosti 23.1.2014

Arktisen alueen kilpavarusteluMOSKOVA 23. tammikuuta 2014 (RIA Novosti) – Suojaa Venäjä mahdollisilta ohjukset laukaistiin Arctic olisi oltava keskeinen tavoite lisää Venäjän sotilaallista läsnäoloa alueella, venäläinen asiantuntija geopolitiikka sanoi torstaina.

Mukaan Konstantin Sivkov, ensimmäinen varapuheenjohtaja Venäjän kansallinen geopoliittinen Academy, massiivinen lakot korkean tarkkuuden risteilyohjuksia Venäjää vastaan ​​olisi tehokas vain, jos ne on annettu kantorakettipalvelujen käyttöön arktisella alueella.

Hän selitti, että risteilyohjuksia laukaistiin muiden alueiden pystyisi tuhoamaan tavoitteet vain tietyissä osissa Venäjää niiden rajallisten lentoetäisyydellä.

”Siksi luominen matalalta tutka kilpi Arctic, joka kattaa todennäköisin ohjus lähestyy luoteesta, on keskeinen tehtävä”, Sivkov sanoi ”pyöreän pöydän” keskustelutilaisuus RIA Novosti.

Sivkov, joka on eläkkeellä upseeri Venäjän armeijan pääesikunnan, korosti myös tärkeää vahvistaa Venäjän laivaston ja ilman joukko arktisella suojelun varmistamiseksi maan rajojen alueella.

”Tällä hetkellä vahvuus Venäjän pohjoisen laivaston ei riitä saavuttaa edes perustehtäviä kansallisen turvallisuuden turvaamiseksi tällä laajalla alueella,” Sivkov sanoi.

Hän lisäsi, että vahva ehdolliset hävittäjän olisi käytettävä siellä ”siepata ja tuhota saapuvan ohjuksia aikana lähestymistapaa” Venäjän rajalle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi Venäjän armeijan joulukuussa lisätä läsnäoloaan arktisella alueella ja saattaa loppuun sotilaallisen infrastruktuurin alueella vuonna 2014.

Armeija on jo alkanut käyttöönoton ilmailu puolustus yksiköiden arktisella ja rakentaminen varhaisen ohjus varoituksen tutka maan pohjoisimmassa kolkassa, mukaan komentaja Aerospace Defense Forces, kenraalimajuri Alexander Golovko.
Puolustusministeriö on myös ilmoittanut suunnitelmistaan ​​avata uudelleen lentokenttien ja satamien New Siperian saaret ja Frans Joosefin saaristossa, sekä vähintään seitsemän lentokenttien on mantereen napapiiriltä jotka tilapäisesti suljettujen vuonna 1993.

Arctic alueiden uskotaan pitää hallussaan valtavia hyödyntämättömiä öljy-ja kaasuvarat ovat yhä olleet keskustan väliset riidat Yhdysvallat, Venäjä, Kanada, Norja ja Tanska, koska lämpötilan nousu vähentäisi Merijään.

Venäjä on esittänyt korvausvaatimuksia useaan Arctic hylly tiloissa ja aikoo puolustaa tarjous YK.

 

Takaisin