Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
25.9.2012
 

Venäjä aloittaa suojaamaan itseään pohjoiselta ydinasehyökkäykseltä – ilman tutkaa !!??

MIG 31Venäjän puolustusministeriö sijoittaa MiG-31 -tyyppisiä pitkän matkan torjuntahävittäjiä Rogachjovon arktiseen tukikohtaan Novaja Zemljalla vuoden loppuun mennessä puolustautuakseen hyökkäystä pohjoisesta tulevaa hyökkäystä vastaan, kertoi Izvestija-lehti tiistaina ja viittasi sotilaslähteisiin.

Lähde: RIA Novosti Toimittaja: Heikki Sipilä 25.9.2012, Verkkomedia.org

’Uhka pohjoisesta’ – Venäjä sijoittaa MiG-31 -torjuntahävittäjiä arktiselle alueelle

”MiG-31 -laivue on tärkein osa Venäjän kehittäessä pohjoista ohjuspuolustusjärjestel-määnsä – MiG-31 pystyy torjumaan paitsi ilmaiskuja, mutta myös Barentsin mereltä Laptevin meren rannoille tulevia ydinkärjillä varustettuja risteilyohjuksia”, lähde sanoi.

TutkatMaailman nopein ja modernisoitu MIG 31-hävittäjä vastaa Venäjän kasvaviin sotilaallisiin uhkakuviin tehokkaasti ja täydentää Venäjän ohjuspuolustuskykyä. Vaikka Venäjällä ei ole täydellistä maanpäällistä tutkakattavuutta pohjoisilla alueilla, kaksipaikkainen MiG-31 voi torjua kohteet jopa 124 mailin (200 km) etäisyydeltä kehittyneen tutkansa ansiosta ja se voi myös kuljettaa pitkän matkan ohjuksia. MiG-31 on maailman nopein hävittäjä ja torjuntahävittäjä ja siitä on kehitetty hiljattain uusi MiG-31BM -versio.


Eli Venäjä huomaa aivan kohta tarvitsevansa Suomen Lapin, tutkaa ja sotilaallista ilmavalvontaansa varten. Se on aivan selvä asia… eli Venäjä tulee piakkoinkin pyytämään aluksi kauniisti, että voisivatko he vuokrata jostain sopivasta kohdasta ilmavalvontakes-kustaan varten maata. Tähänhän Suomi ei puolueettomasta kannastaan johtuen suostu ja Venäjä aloittaa painostuskeinot, lopulta miehittäen koko alueen.

Alla oleva tutkan paikka, asema, suunta, ulottuvuus ja mittasuhteet selittävät syyn. MIG 31 ei riitä, kun katsotaan Google Earthia kiertämällä maapallo kohdalleen. Tarvitaan 800km vähintään kiinteää ja jatkuvaa valvontaa, eikä 200km jostain lennosta sattumalta.

Tutka Kolarissa

 

Takaisin