Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
18.5.2012
 

On sääli jos en ilmoita tätä sisaren viestiä… tämä taitaa olla tärkeä

Suomen itäisen rajan rajapyykki III/236 karhun kynsissä jo kolme kertaa

”1990-luvun puolivälissä karhu taittoi Suomen rajamerkin nurin lähellä Niemijärveä Ilajalla, Ylä-Mononen kertoo. Lähellä oli tuolloin RKTL:n haaska, jossa oli nähty karhu käpälässään näädän raudat. Syynä menettelyyn saattoi näin ollen olla ?kiukku?. Samoihin aikoihin 1990-luvun puolivälissä karhu oli purrut sälöjä irti rajamerkistä III/236. Vuonna 2008 karhu kaatoi suomalaisen merkin, jossa oli sama numero. Tänäkin syksynä karhu tuhosi jostain syystä merkin III/236”.

– tämä ei jätä minua rauhaan.

Katso karttaa, missä kohtaa Suomea rajamerkki III/236 on. Ilomantsissa, hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä Suomen että Venäjän puolella. Jos joku haluaa tulla tuosta kohtaa idästä Suomeen, siitä on suora tie Joensuuhun ja Kuopioon. Suora tie ylöspäin molemmin puolin Pielistä Kajaania kohti. Mielenkiintoiseksi tämän tekee myös kaavailut lakkauttaa Pohjois-Karjalan Prikaati Kontiolahdesta. Suora tie jatkuu myös itärajaa pitkin alaspäin kohti Lappeenrantaa. Rajan itäpuolella on taas saloilla tilaa pitää joukkoja huomaamattomammin reservissä ja/tai siirrellä niitä sinne harjoituksen nimissä; toisin kuin Karjalan Kannaksella.

Jos tuo 236 sattuisi tarkoittamaan 23.6., se ajoittuu useimmiten Juhannukseksi. Mitä tekevät suomalaiset ja Suomi? Viettävät Juhannusta kuka missäkin ja missä kunnossa. Valtion johto ja eduskunta on aloittanut myös lomansa. Varuskunnissa on minimimiehitys eli kestää aikaa saada varusmiehet ja reserviläiset riveihin.
Taktisesti täydellinen ajankohta tehdä strateginen yllätyshyökkäys.

Karhun kaataman pylvään symboliikassa on varoitusta. Tuo rajapyykki III/236 on kaadettu kolmesti maahan. Miksi juuri tuo pylväs? Viestittääkö tämän pylvään kaataminen silmällä pidettävää paikkaa? Merkit on aikanaan tarkoitettu meille vauhdissa tulkittaviksi. Kiireessä ei ole aikaa selata sivukaupalla tietoa. Entä jos tämä yksinkertaisuudessaan pyytää vahvistamaan tuon alueen puolustusta?

Tämä pohdinta on vajavaista ja en todellakaan toivo/halua kyseisiä asioita tapahtuvaksi. Silti koen, että meillä on annettu varoitus ja meidän pitäisi pystyä se tulkitesemaan ”vauhdissa” eli Luojan antamalla maalaisjärjellä helposti.

”Mie”

 

Takaisin