Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
6.2.2012
 

Vaalien mielenkiintoinen yksityiskohta: Haavisto voitti Kolarissa

Sunnuntai 5.2.2012 klo 21.45

Pekka Haavisto oli yllättäen ykkönen Lapissa sijaitsevassa Kolarissa. Kokoomuksen Sauli Niinistö on ollut ykkönen lähes jokaisessa Suomen kaupungissa presidentinvaalien toisella kierroksella. Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta kuitenkin löytyy: vihreiden Pekka Haavisto voitti Kolarissa, joka sijaitsee Länsi-Lapissa Ruotsin rajalla. Haavisto sai Kolarin äänistä 55,2 prosenttia Niinistön jäädessä 44,8 prosenttiin.Tulos on poikkeuksellinen, sillä Lapissa Niinistö voitti muuten selvästi: hän sai Lapin äänistä kaikkiaan peräti 62,4 prosenttia. Lapin äänestysprosentti tosin jäi alhaiseksi: vain 62,1 prosenttiin.Ensimmäisellä kierroksella Paavo Väyrynen sai Kolarin äänistä 42 prosenttia. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sai 16,2, Niinistö 15,9 ja Pekka Haavisto 13 prosenttia. IL


Pelkästään tämä juttu kertoo minne Venäjä pistää leirinsä… koska ei Jumala rankaise kuntaa/kaupunkia osattomasti. Näin minä uskon.

 

Takaisin