Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
25.10.2009
 

On ihan hävytöntä ja edesvastuutonta selittää että Suomella ei ole hätää, ”rauha, rauha..”

Venäjän armeijalle lupa suojella kansalaisiaan asein ulkomailla

MTV3 – 25.10.2009 22:00
Kalle-Ville Lahtinen

Venäjän armeija saa uusia valtuuksia. Duumassa olevan lakiesityksen mukaan Venäjä voi suojella tarvittaessa asein ulkomailla asuvia kansalaisiaan.

Suomalaisasiantuntijan mukaan Venäjä itse asiassa paikkaa jälkikäteen lakipuitteita.
– Tämä lakivalmistelu vahvistaa nyt juuri sitä, mitä Venäjä teki Georgiassa.

Se lähti puolustamaan sinne omien sanojensa mukaan omia kansalaisiaan. Kuten sanoin, Suomelle tämä ei aiheuta uhkaa, mutta esimerkiksi Baltian maissa tätä pelätään, että mitä tämä tarkoittaa käytännössä. Yksi kohde on tietysti Ukrainan Krim, sanoo majuri Heikki Lehtonen maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta.

Venäjän turvallisuusneuvosto sanoo, että uudessa doktriinissa Venäjän tulee varautua niin paikallisiin, alueellisiin ja jopa laajamittaisiin suuren luokan konflikteihin.

Venäjä haikailee suurvalta-asemaansa

Myös laajennettu sotilasoppi on tekeillä. Suomessa nähdään, että Venäjä haikailee menneitä.
– Venäjä pyrkii palauttamaan suurvalta-asemansa, joka Neuvostoliitolla on aikanaan ollut. Yksi keino siihen on, että Venäjä valmistautuu kaikkiin mahdollisiin tulevaisuuden tilanteisiin. Yksi niistä saattaa olla laajamittainen sota. Ei se tarkoita, että Venäjä näkee tällä hetkellä uhkakuvana laajamittaisen sodan, mutta siihen pitää valmistautua, Lehtonen arvioi. Venäjällä on Lehtosen mukaan tällä hetkellä heikot resurssit toteuttaa suunnitelmansa.
– Taloudellinen lama vaikuttaa sielläkin. Jos öljyn hinta lähtee nousuun, se auttaa Venäjän taloudellista tilannetta huomattavasti.

Voimavaroista ja toimintatavasta kertoo myös Georgian operaatio, joka tehtiin vanhalla kalustolla, suurella massalla ja sopivasti sen jälkeen, kun joukot alueella olivat jo järjestyksessä suurten sotaharjoitusten jälkeen.


Kyllä oikeesti tuntuu käsittämättömältä että Suomessa hyssytellään TÄTÄ OIKEUTTA Venäjän armeijalla. Toisin sanoen, jokainen upseeri ja aliupseeri jopa saavat antaa hyökkäyskäskyn, jos ja mikäli rajan takana oleva omien kansalaisten ryhmä, henkilö tms. on vaarassa. Jos esim. Rimma Salosen lapsi ja tämä itse aiottaisiin saada ”kotiin” sotilasvoimin, niin se päivä on mahdollista toteuttaa jokaisen Venäjän armeijan upseerin toimesta. Näinhän dosentti Johan Bäckman väitti tietävänsä päivälleen. Se päivä on varmaan tämän lain voimaantulo.

 

Takaisin