Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
22.10.2009
 

Nyt jo puhutaan ”Mainilan laukauksista”

Bäckman pyytää anteeksi Antonin isältä

Torstai 22.10.2009 klo 10.27 (päivitetty klo 10.37)

Dosentti Johan Bäckman pyytää blogikirjoituksessaan anteeksi Venäjälle kaapatun Anton-pojan isältä Paavo Saloselta. ”Kaikki on mennyt överiksi”

Bäckman toivoo niin suomalaisilta kuin venäläisiltä malttia Antonin huoltajuusasiassa. Hänen mukaansa nyt kaikki on mennyt ”överiksi”.

– Keskustelu Suomen ja Venäjän välillä on jo Mainilan laukausten asteella. — Nyt pitää lopettaa! Bäckman kirjoittaa

– Toivon, että Venäjä ei vaatisi Paavo Salosen luovutusta, vaan antaisi hänelle anteeksi, hän jatkaa.

Bäckman on toiminut Rimma Salosen asianhoitajana Suomessa ja puolustanut häntä julkisesti.

Dosentti on aiemmin kohauttanut sanomalla, ettei Neuvostoliitto koskaan miehittänyt Viroa ja että Stalinin aikaiset kyyditykset olivat väestönsiirtoja.


Jassoo, nyt ollaan jo rajalla, eli kohta rytisee mitä ilmeisimmin jossain Suomen rajalla…

Mitä Iltasanomat puhuu:


Rimma Salosen avustaja teki täyskäännöksen: Pyytää nyt anteeksi Paavo Saloselta

Rimma Salosen asiamiehenä Venäjälle kaapatun Anton-pojan huoltajuusriidassa häärinyt dosentti Johan Bäckman on yhtäkkiä tehnyt täyskäännöksen ja katuu toimintaansa.

Hän on poistanut netistä kaikki blogikirjoituksensa asiasta ja julkaissut ainoastaan julkisen anteeksipyynnön Paavo Saloselle.

Hän on poistanut netistä kaikki aikaisemmat kärkkäät kirjoituksensa asiasta ja pyytää nyt anteeksi sekaantumistaan Anton-pojan lapsikaappausdraamaan tämän isältä Paavo Saloselta.

IS julkaisee alla katkelman Bäckmanin anteeksipyynnöstä:

”Olen syvästi pahoillani kaikesta siitä mielipahasta, harmista, pelosta ja ahdistuksesta, jota olen omalla typerällä, lapsellisella ja ajattelemattomalla käytökselläni aiheuttanut Paavo Saloselle, Anton-pojan isälle. Haluan pyytää sitä häneltä anteeksi ja samalla lupaan olla mitenkään puuttumatta Paavon ja Rimman asioihin enää vastaisuudessa.

Olen yrittänyt auttaa tuomalla Rimman mielipiteitä julkisuuteen vastapainoksi Paavon mielipiteille. Nyt kaikki on kuitenkin mennyt överiksi, sillä keskustelu Suomen ja Venäjän välillä on jo Mainilan laukausten asteella. Tunteet vellovat enemmän kuin koskaan historiassa, ja maidemme välille on muodostunut melkeinpä suurin kriisi sitten toisen maailmansodan. Nyt pitää lopettaa!

Paavo Salonen on kiistämättä erinomainen ja paras isä Anton Saloselle, eikä sitä ole kukaan edes yrittänyt kiistää. Olen todennut sekä Rimman että Paavon hyviksi ja terveiksi ihmisiksi ja normaaleiksi vanhemmiksi. Paavo Salonen on erinomaisen raitis, tervehenkinen ja rehellinen ihminen.

Minä vetäydyn nyt kokonaan häiritsemästä Paavon ja Rimman sovinnontekoa, joka on heidän yksityisasiansa. En aio puuttua tähän asiaan julkisuudessa tai kirjoituksissani millään tavalla, enkä aio tehdä sovinnon etenemisestä minkäänlaista spektaakkelia.

Vielä kerran, pyydän Paavo Saloselta anteeksi typeriä sanojani, ajattelematonta käytöstäni ja ilkeyksiäni. Toivotan hänelle pitkää ikää ja rauhallisia elinpäiviä Anton-pojan kanssa sekä sovinnossa Rimma-äidin kanssa. Samaten toivotan Rimmalle onnellisia hetkiä Antonin seurassa.

Asevoimilla uhkailu poistettiin blogista

Bäckmanin blogista on nyt poistettu mm. kirjoitus, jossa Bäckman sanoi tietävänsä päivän, jolloin Anton palautetaan takaisin äidilleen.
– Vapauttavatko Venäjän erikoispalvelut kaapatun pikkupoikansa, vai puuttuvatko Venäjän mahtavat asevoimat asiaan?, Bäckman muun muassa kirjoitti.

Aamulehden mukaan tämä teksti saattaa täyttää laittoman uhkauksen tunnusmerkistön.
Torstaina tätä kirjoitusta ei enää näkynyt Bäckmanin blogissa, jota on siivottu kovalla kädellä. Jäljellä on vain julkinen anteeksipyyntö Antonin isälle Paavo Saloselle.

 

Takaisin