Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
17.9.2009
 

Suomi pois Afganistanista!

Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin

Julkaistu tänään klo 07:18

Puolustusvoimien entisen komentajan Gustav Hägglundin mielestä Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin. Hägglund sanoo Aamulehden haastattelussa, ettei Suomen tulisi osallistua tarpeettomaan sotimiseen.

– Mitä se meille kuuluu, onko siellä Taliban johdossa vai ei, Hägglund kysyy. Hänen mielestään Suomesta on tullut sisällissodan osapuoli ja se on virhe, jota poliitikot eivät ole havainneet. Suomesta on tullut hallituksen vastustajien vastustaja.

Hägglundin mukaan suomalaiset eivät sovi taisteluihin, joissa pitää hyökätä ja tappaa ihmisiä. Hyvänä rauhanturvaamisen esimerkkinä hän pitää Libanonin operaatiota, jossa oltiin koko ajan puolueettomia. Suomi ei voi Hägglundin mielestä yksin vetäytyä Afganistanista, mutta Suomen tulisi edesauttaa koko kansainvälisen yhteisön vetäytymistä. Hägglund uskoo, että Afganistanista tulee vielä uusi Somalia – länsimaat katsovat touhua aikansa ja kärsittyään riittävästi tappioita kyllästyvät operaatioon.


Arvostan Hägglundin asennetta, juuri noin. Mitä suomalainen tekee Afganistanissa, SOTII? Menikö Suomi sotimaan sinne, vai turvaamaan rauhaa, kuten aina suomalaiset ovat tehneet ympäri maailmaa. Tämä on vakava kysymys ja Kenraali Hägglund antoi hyvän vastauksen sille. Suomi pois Afganistanista!

 

Takaisin