Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
23.8.2009
 

Molotov-Ribbentrop -sopimuksen solmimisesta on sunnuntaina tullut kuluneeksi 70 vuotta.

Molotov-Ribbentropista 70 vuotta

Latvialaisen museovitriinin kuvassa Molotov allekirjoittaa sopimusta.
Hänen takanaan seisovat Ribbentrop, Josif Stalin ja kaksi muuta
henkilöä. Kuva: GBRTV

Julkaistu tänään klo 02:31, päivitetty tänään klo 10:06

Sopimus oli Saksan ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 23. elokuuta 1939. Nimensä se sai maiden ulkoministereistä Joachim von Ribbentropista ja Vjatšeslav Molotovista, jotka allekirjoittivat asiakirjan.

Sopimuksen salaisessa lisäpöytäkirjassa sovittiin etupiirijaosta, jonka kohteina olivat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Romania. Etupiirijaon myötä suurvallat pystyisivät ilman toistensa uhkaa laajentamaan alueitaan.

Saksa saattoi ryhtyä sotaan Puolaa vastaan ilman pelkoa Neuvostoliiton hyökkäyksestä. Samaan aikaan Neuvostoliitto valmistautui omiin operaatioihinsa Puolan, Suomen ja Baltian maiden suhteen.


Jotenkin tuntuu siltä että nämä 70 vuoden kulissien takana tehdyt salaiset tapahtumat saavat pian uuden alun. Edellisestä sodasta on kulunut jo hyvin kauan ja sukupolvi on vaihtumassa siksi että sen päättymisestä on ensi keväällä kulunut 65 vuotta ja edellinen sota kesti vain 5 vuotta ja se aika kuluu pian loppuun, koska sukupolvi ei vaihdu ennen seuraavaa sotaa.
Aika on siis väkisinkin käsillä, koska muutenhan Raamatun ennustukset eivät pitäisi paikkansa.

Uskovatkin ihmiset rakastavat niin paljon omaisuuttaan ja kaikkea omistamaansa omaa, että he pitävät kirjaan kuinka he antavat ja kehuvat vain omilla laupeuden saavutuksillaan sekä ansioillaan vaikka he eivät ole koskaan antaneet leskivaimon ropoa kenellekään. Siksi he kehuvat koko ajan kuinka he auttavat heikompiosaisia, vaativat kaikesta itselleen kiitosta ja kaikella muulla tavalla he tuovat itseään esille. Tämä kaikki koskee siis uskovia ihmisiä.

Jopa puheissaan ja kirjoituksissaan he tuovat itsensä kaiken muun ohi ja kun he näkevät leskivaimon, oikein nöyrän ihmisen, he sanovat tästä toisilleen, että tuossa on oikea arkkifariseus koska tuo pitää itseään profeettana ja on aina vain tuomitsemassa muita. Tämä siksi koska oma sydän on niin kovin huonossa kunnossa ja kaipaa sovitusta. Mitään sovitusta ei tule, koska sydän on paatunut omista ahneuden synneistään ja tarvitaan pelkästään katastrofin ja kaikki se mitä heillä oli, otetaan heiltä pois.

Tässä vastakin kävin erään uskovan ihmisen nettisivuilla, niin tämä kertoo kyllä kuinka hän saarnaa ihmisille Jumalan sanaa, mutta kun lukee tarkemmin sisältöä, niin huomaakin että hän vain kertookin oikeastaan vain omista ansioistaan. Hän mainitsee oman nimensä seitsemän kertaa nejän kappaleen aikana, jossa hän kertoo eräästä vanhan testamentin henkilöstä vain kuudesti tämän henkilön nimen, nimeltä mainittuna. Tämän vanhan testamentin henkilön koko nimen hän mainitsi vain yhden kerran ja kaksi kertaa sen sijaan oman koko nimensä. Lisäksi kirjoituksesta sai selvästi sen käsityksen, että kirjoittaja oli huomattavasti tärkeämpi kuin kirjoituksen aihe ja tämä vanhan testamentin henkilö olikin vain aasinsilta esitelläkseen hänet itsensä. Nämä tällaiset itsensä korottamiset on saatava loppumaan ja en siksi keksi mitään muuta keinoa Jumalan sananmukaisena keinona kuin täydellinen katastrofi.

 

Takaisin