Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
6.8.2009
 

Jokainen arvioikoon itse uhkakuvat rokotteesta joka annetaan miljardeille – luotatko?

Sikainfluenssarokote nyt Lääkelaitoksen syynissä
YLE julkaistu tänään klo 10:34, päivitetty tänään klo 10:53

Sikainfluessarokotteen valmistuminen on edennyt Lääkelaitoksen tarkistukseen. Laitoksen tehtävänä on varmistaa, että rokotteen testaus noudattaa muun muassa hyvää tutkimustapaa. Rokotteen testaus voidaan aloittaa vasta tarkistuksen jälkeen.

Rokotteen testausta vetää Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus mutta pääosa testeistä tehdään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Lääkelaitos pyrkii arvioimaan tutkimuksen oikeellisuuden mahdollisimman nopeasti. Laitoksella ymmärretään kiire, joka liittyy pandemiaan varautumiseen. Lääkelaitoksen jaostopäällikkö Maria Virkki ei osaa arvioida päätöksen valmistumisen tarkkaa ajankohtaa. Lääkelaitoksen tehtävänä on varmistaa, että lääketutkimus noudattaa Suomessa olevaa lainsäädäntöä ja hyvää kliinistä tutkimustapaa.

Sikainfluenssarokotteen testaus on tarkoitus aloittaa 18. elokuuta. Testausta johtava Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus voi aloittaa testauksen vasta, kun Lääkelaitos on myöntänyt tutkimusluvan. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eettinen toimikunta puoltaa testien tekemistä.


Siis houkutus on varmasti valtava sekoittaa tunteita loiventava coctail. Ihmiset elävät niin kovasti monien tunnepitoisten asioiden ympärillä. Rakkaus on suurin tunnetila, jonka verrannaisvaikutuksia ovat erilaiset emotionaaliset vaistot, suojeleminen, huolehtiminen jne. Jos ihmiseltä ei oteta kaikkea tunnetta pois, vaan sitä onnistuttaisiin lääkkeillä loiventamaan, niin kukaan ei edes huomaa tapahtunutta. Sen sijaan se näkyy varmasti numeroissa tilastoina ja yhteiskunnan orjuutukseen alistuneisuudessa.

Syytä on siis miettiä ja olla varovainen. Ottakaa ainakin huomioon, että rokotetta tarjotaan koko maailmalle ja suuressa osassa maailmaa ilmaiseksi, joten vaara on enemmän kuin suuri.

 

Takaisin