Pelastussanoma

 

Israelin rauha 
 
4.2.2024
 

Nyt taitaa vihdoin alkaa ne rauhankellot hiljalleen soida

Lehti:

Hamas on kertonut tarvitsevansa aikaa pohtia ehdotusta taistelujen lopettamisesta Gazassa. Yhdysvaltain, Israelin, Qatarin ja Egyptin edustajien muotoilema ehdotus vaiheittain toteutettavasta aselevosta sisältää myös humanitaarisen avun toimittamista Gazaan ja Gazassa pidettävien panttivankien vapauttamista.

Hamasin johtaja Ismail Haniya vahvisti alkuviikosta järjestön saaneen ehdotuksen ja tutustuvan siihen ennen vastauksen antamista. Torstaina Qatar kertoi Hamasin antaneen ehdotukselle jo alustavan myönteisen vahvistuksen.

Lauantaina Hamasin Libanonissa oleva edustaja Osama Hamdan kuitenkin ilmoitti, että ehdotuksesta uupuu joitakin yksityiskohtia. Hamdan sanoi Hamasin tarvitsevan enemmän aikaa, ennen kuin järjestö on valmis ilmoittamaan kantansa ehdotuksesta.

Gazaan on yritetty neuvotella uutta taukoa taisteluihin jo pitkään, mutta toistaiseksi tuloksetta.

 

Takaisin