Pelastussanoma

 

Israelin rauha 
 
28.3.2021
 

Kun Israel nyt tekee rauhaa… muista!

Aloitan tämän tutulla Jaakobin 1:22 Mutta olkaa sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Nimittäin kun kuulette sanottavan ja puhuttavan mm. seitsenvuotisesta rauhasta, niin menkää ja tutkikaa asiaa, älkääkä heti uskoko mitä se tarkoittaa ja mistä tämä 7 vuotta oikeen juontuu.

On siis hyvin yleistä, että puhutaan 7-vuotisesta vaivan ajasta tms. ja kolme ja puoli vuotisista jaksoista. Niin minä itsekin olen tehnyt ja pelkään, ettei se ehkä pidäkään paikkansa. Olen vain uskonut jonkun tienneen ja kun olen itse alkanut tekemään sanaa, tutkimalla tekstejä, niin huomaan, että moni asia on pelkkä johtopäätelmä, joka on pelkkä olettamus.

Pitää siis mennä syvälle sanaan ja katsoa mikä on faktaa ja mikä siitä oli sitten sitä johtopäättelyä!

Daniel kirjoittaa ajoista aivan suoraan numeroilla ilmaisemalla. Se kannattaa ensin poimia esille, mitä Daniel on tarkkaan ottaen puhunut.

Sitten pitää määritellä mikä on Jaakobin ahdistus ja mikä Jumalan vihan aika jne. miten ne meille on kerrottu.

Kannattaa siis aloittaa puhtaalta pöydältä, ottamatta muiden sanomia millään tavalla huomioon.

Se mitä tiedetään varmuudella Danielin kirjan 12. luvun kautta, on että tulee olemaan joku joka julistaa olevansa Jumala ja tämä tekee sen Pyhässä Paikassa, elikkä Jerusalemin temppelissä. Se hetki tulee olemaan tärkeä kiinnekohta Danielin aikalaskuissa. Nimittäin siitä hetkestä on olevan 1290 päivää, josta Daniel ei mainitse kuitenkaan mihin on oleva tuo kolme ja puoli vuotta. Se on vain pääteltävä ja kun päätelmään vihjeenä kuuluu lauseeseen jatko, ”autuas on se joka odottaa ja saavuttaa 1335 päivää”. No siinä herää kysymyksiä, mikä lukupari tämä oikeen on? 1290 +45 päivää on 1335 päivää ja mihin se päättyy?

Oma tutkimukseni tuosta 3,5-vuotisesta ajanjaksosta olisi se, että koska Luukas 12:35-36 käskee odottamaan kärsivällisesti kupeet vyötettyinä ja lamput palamassa, kun Herramme palajaa häistään. Siis tietenkin tämä koskee tänne jääneitä, jotka odottavat ja saavuttavat 1335 päivää.

No sitten ihmetellään, mikä luku on siis se 1290 ja mitä siinä kohtaa tapahtuu? Oma käsitykseni on, ettei se voisi olla mikään muu kuin Jeesuksen näkyvä paluu, vaikkakin tuo 1335 on viittaus siihen. Tämä käsitys johtuu siitä, että kun Jeesus palaa, niin ei Hän heti saman tien lähde noin vain perustamaan valtakuntaansa, vaan ensin Hän alkaa sotimaan Pyhän Kaupungin piirittäjiä vastaan ja ajaa heidät itään. Siinä tuskin menee montaa päivää. Mutta tuon jälkeen Jeesus ja samaan aikaan enkelit alkavat sotia saatanan joukkoja vastaan ja yksitellen heidät vangitaan ja viedään syvyyksien vankiloihin. Se vie aikaa, sen uskon. Siihen on toinenkin esikuvallinen perustelu, nimittäin kun Jeesus kuoli ristillä ja nousi kolmantena päivänä kuolleista, niin Jeesus joutui odottamaan jotain maan päällä, eikä heti voinut mennä Isän luo. Miksi siis näin? No siksi kun taivaassa syttyi sota, jossa Mikael lähti joukkoineen sotimaan saatanaa vastaan, vangitsi heidät ja heidät heitettiin alas maailmaan. Se koko prosessi kesti 40 päivää ja siksi tuo 45 päivää on aika tasan, jos viisi päivää lasketaan siihen, kun Jeesus ajaa pahat ihmiset pois Jerusalemista ja sen ympäriltä. Kaiken lisäksi Uusi Jerusalem lasketaan maan päälle, enkä minä usko, että sekään tapahtuu sekunnissa, vaikka yhtä hyvin voisi niin tapahtuakin.

Sen sijaan, kun Daniel 9:27 mainitaan keskellä rauhaa, lause, joka liitetään tämän… hmm… niin moni aina puhuu antikristuksesta, vaikka se on aivan eri termi. Siis peto ja väärä profeetta, ne ovat ne oikeat termit, joita itse ainakin vain käytän. Laittomuuden ihminen on myös ihan hyvä. No joka tapauksessa, kun laittomuuden ihminen, kuka se sitten lieneekin, seisoo Pyhällä paikalla ja julistaa olevansa Jumala, niin sitä ennen on oltava rauha Israelissa, koska Daniel sanoo, että keskellä rauhaa se rikotaan. TÄSSÄ ON SE TÄRKEIN pointti, elikkä ”KESKELLÄ” rauhaa. Puhummeko siis tasan keskellä, vai kesken kaiken kun rauha on ollut, se rikotaan? Ei tämän tekstinymmäryksen mukaan ainakaan tarvita ns. 7-vuotista rauhansopimusta, vaan pelkästään rauhansopimus, joka sitten rikotaan kesken kaiken. Eikös vaan?!

Minä näkisin nyt niin, että kun profetioissa ja Raamatussa lukee, että tempaus tulee yhtäkkiä, elikkä varkain kesken kaiken, kun kaksi miestä on pellolla, toinen otetaan ja toinen jätetään, niin me puhumme morsiamen tempauksesta. Tämä on siis ensimmäinen sadonkorjuu, ns, uutisviljasta leivottu happamena kaksi kakkua Herralle uutislahjaksi, nähdäkseen millainen sato on tulossa.

Mutta mitkä häät ne sellaiset on, joissa on vain morsian? Ei ne mitkään oikeat häät ole, varsinkaan kuninkaan pojan häiksi. Siksi häävieraat otetaan ja heidätkin hädän hetkellä, ennen kuin Jumalan vihan maljat lasketaan. Ja kun häät on vietetty, niin koko konkka ronkka laskeutuu maan päälle ja silloin autuas on se joka odottaa ja saavuttaa kupeet vyötettyinä ja lamput palamassa sen 1335 päivää, jolloin Jeesus perustaa tuhatvuotisen valtakuntansa.

Vaikeaa on siis olla varma, kuinka kauan Israelin rauhasta menee sen rikkomiseen. Sen näkee kait sitten.

 

Takaisin