Pelastussanoma

 

Israelin rauha 
 
2.2.2020
 

Tärkeitä artikkeleita Israelin rauhaa seuraaville

Kyseessä on Juudaksen 30 hopeakolikkoa joilla rauhaa hierotaan (vertaus)

Ben Shapiro todellisesta syystä, miksi Trumpin rauhansuunnitelma on mahtava

Ben Shapiro uskoo, että ”Rauhan” -kaupan hämmästyttävimpiä piirteitä ei ole Israelin seikka, joka saa lopullisesti tunnustusta ja lopullisuutta kiistanalaisten maiden tilanteesta Israelin sydämessä. Hänen mielestään tärkein kohta on unohdettu – mutta kriittinen – yksityiskohta, jonka Saudi-Arabia, Egypti – ja myös Qatar – ovat kaikki siunauksensa tälle sopimukselle. Hän on oikeassa. Se on tärkeä asia.

Vuosikymmenien ajan loputtomasti väitetty tärkein kohta on se, että Lähi-idän riidan ytimessä on Israelin rajoissa asuvien israelilaisten ja arabien kysymys. Mutta näin ei ole koskaan ollut. Ainoat sotit, joita Israel on koskaan taistellut, ovat olleet armeijoita vastaan, jotka ovat Israelin rajojen ulkopuolella. Israelin sisällä asuvilla arabeilla on ollut monia mielenosoituksia ja myös väkivaltaisia. Mutta he eivät esitä Israelille olemassaolon uhkaa, kuten monet ovat väittäneet.

Israel on taistellut neljä sotaa Egyptiä vastaan, ja Saudi-Arabia on osallistunut tavalla tai toisella useisiin sotaan myös Israelin kanssa. He molemmat antoivat siunauksensa tälle sopimukselle. Se on tärkeä asia. Tämä tarkoittaa, että Israelilla on nyt Lähi-idässä arabi-liittolaisia, jotka eivät aiheuta eksistentiaalista uhkaa Israelin valtiolle tavalla, joka heillä on niin monien vuosikymmenien ajan. Arabit Israelissa -kysymys on varmasti tärkeä asia. Miljoonat tyytymättömät ihmiset, jotka asuvat muutaman miljoonan ihmisen maan keskellä, ei ole vähäinen asia. Mutta ne eivät ole koskaan olleet tärkeä kysymys, eivätkä koskaan tule olemaan. Kauppa tekee siitä aina niin selvän.

https://www.israeltoday.co.il/read/israel-not-for-sale/?utm_source=acfs&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2020-02-02

Israel ei myytävänä

Arabien kärsivällisyys palestiinalaisten suhteen on loppumassa, kun he jälleen kerran hylkäävät Lähi-idän rauhansuunnitelman

Saako presidentti Trumpin kauan odotettu ”vuosisadan sopimus” rauhan Lähi-itään?

Useimmat kriitikot kirjoittavat sen kuolleena kirjeenä ennen kuin muste on kuivunut, mutta en ole niin varma.

Ennakoitavasti valtamedian pitää sitä voimakkaasti kallistuneena Israelin hyväksi, ja BBC huomautti nopeasti, että Palestiinan johtajaa Mahmoud Abbasta ei ollut edes kutsuttu kutsumaan Washingtonin paljastamiseen.

He eivät sanoneet, että palestiinalaiset olivat irtisanoneet – ja hylänneet – suunnitelman kauan ennen sen yksityiskohtien ilmestymistä huolimatta heille tarjottavista valtavista taloudellisista kannustimista. Ja et kutsuisi vieraaseesi juhliin, joka oli jatkuvasti ja julkisesti hanastanut valmistelujasi etukäteen.

Siitä huolimatta, ehdotukset ”voisivat olla viimeinen tilaisuus” palestiinalaishallinnolle saavuttaa valtionhalukkuutensa, Trump on sanonut. Hän esittelee siis ”realistisen kahden valtion ratkaisun”, joka ei vaaranna Israelin turvallisuutta, jota kansainvälinen yhteisö on edistänyt jo kauan.

Ongelma ja totuus on, että kahden valtion ratkaisu ei oikeastaan ​​ole sitä, mitä palestiinalaiset haluavat. He haluavat kaiken maan – ”joesta mereen” – kun heidän virkamiehensä laulavat jatkuvasti, ja niitä tukee länsimaisten kannattajien kuoro, kuten Britannian työväenpuolueen vasemmisto.

Mutta palestiinalaiset ovat vaarassa kadota kokonaan, koska jotkut Israelin voimakkaammista arabinaapureista syrjäyttävät heidät, jotka ovat yhä kärsimättömiä PA: n puuttumisesta neuvotteluhalukkuuteen ja Hamasin jatkuvan hyökkäyksen torjuntaan Gazassa. Minun uskotaan uskovan, että kolme arabimaata oli edustettuna Valkoisen talon seremoniassa, joka ilmoitti suunnitelmasta.

Todellisuudessa saudit ja muut arabivaltiot ovat luomassa uusia taloudellisia ja diplomaattisia yhteyksiä juutalaiseen valtioon. Ja todellakin, sunni-muslimit jakavat Israelin kanssa yhteisen puolustuksen edun šiialaisen Iranin hyökkäystä vastaan.

Kun kaikki on sanottu ja tehty, Israelin ja Palestiinan konflikti kärjistyi arabien (kokonaisuutena) kaunaksi juutalaisille, jotka palasivat muinaiselle kotimaalleen viimeisen vuosisadan aikana, niin, että se täyttää monet Vanhan testamentin profetiat.

Yhdistyneet Kansakunnat yrittivät käsitellä tätä 1947-luvun jakamissuunnitelmallaan – kahden valtion ratkaisulla -, mutta arabit hylkäsivät sen suoraan ja sota puhkesi uudestisyntyneelle juutalaisvaltiolle vuonna 1948, kun se joutui hyökkäyksen kohteeksi kaikilta puolilta.

Israel selvisi koettelemuksesta, mutta Jordania liitti laittomasti Juudan, Samarian ja Itä-Jerusalemin – alueen, jonka Israel otti takaisin kuuden päivän sodassa 1967, kun Jerusalemin vanha kaupunki tuli juutalaisten käsiin ensimmäistä kertaa lähes 2000 vuoteen. Täyttivätkö ”pakanain ajat” näin? (Ks. Luuk. 21.24)

”Israelin miehittämälle” alueelle viittaava mediamantra on siksi virheellinen. Se ei varmasti ollut koskaan Palestiinan maa (vaikka se oli osa Ottomaanien Turkin valtakuntaa ennen vuotta 1917), sillä juutalaiset kutsuttiin todennäköisemmin kuin arabeja nimellä ”palestiinalaiset” juutalaisten uudelleenasettautumisen alkuaikoina.

Historialuento: Yhdistyneen kuningaskunnan Balfourin vuonna 1917 antamassa julistuksessa ilmaistujen aikomusten mukaisesti, jotka lupaavat alueen kotimaan juutalaisille, ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä San Remon sopimuksessa vuonna 1920 vahvistettiin Kansakuntien liigan (YK: n edeltäjän) määrärahat koko alueelta Välimereltä Jordan-jokeen, mukaan lukien Juudea, Samaria ja tietysti Jerusalem.

Yksinkertaisesti sanottuna Israel ei ole miehittänyt mitään maata paitsi sen, mikä on oikeutetusti heidän omaansa, paitsi kansainvälisen lain lisäksi myös Jumalan Abrahamille antamassa lupauksessa noin 4000 vuotta sitten, kun hän sanoi: ”Aion vahvistaa liittoani iankaikkisen liiton minun ja sinä ja jälkeläisiäsi perässäsi seuraavien sukupolvien ajan, ollaksesi sinun Jumalasi ja jälkeläisteni Jumala sinun perässäsi. Koko Kanaanin maan, jossa asut nyt muukalaisena, annan ikuisen hallussapidon sinulle ja jälkeläisillesi sinun jälkeesi; ja minä olen heidän jumalansa. ” (1. Moos. 17.7f)

Tämän ja San Remon sopimuksen, jota ei ole koskaan kumottu, valossa seuraava Daily Mailin puolustus- ja turvallisuustoimittajan Larisa Brownin kirjoittama lause on ilmeisen väärä: “Palestiina on menettänyt maa-alueita Israelille vuodesta 1947 lähtien tehdyn YK: n päätöslauselman, jossa vaadittiin itsenäisten arabimaiden ja juutalaisten valtioiden luominen. ”

Silti presidentti Trump ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kumartuvat taaksepäin yrittäessään saavuttaa rauhan tekemällä kompromisseja tästä aiheesta ja luopumalla maasta, jotta Palestiinan valtio voisi päästä heidän rajoilleen, vaikka se ei ollut koskaan alkuperäisessä suunnitelmassa, ja olisi edelleen mahdollisesti todistaa turvallisuusuhka Israelille.

Mutta tämä ei riitä. Israelin vihollisten suhteen se ei koskaan riitä, ennen kuin juutalainen valtio on pyyhitty pois kartalta.

Mitä tulee Jerusalemiin, profeetta Sakaria ennusti, että kaupungista tulee ”kuppi, joka lähettää kaikki ympäröivät kansojen rullaus” ja ”liikkumaton kallio kaikille kansakunnille. Kaikki, jotka yrittävät siirtää sitä, vahingoittavat itseään. ” (Zech 12.2f)

Presidentti Trump yhtyy ilmeisesti raamatun varoitukseen, että on parasta jättää Jerusalem Israelin jakamattomaksi pääkaupungiksi. Profeetta Joelin mukaan tuomio annetaan niille maille, jotka hajottivat Jumalan kansan kansakuntien kesken ja jakoivat hänen maansa! (Joel 3.2)

Tältä osin Mahmoud Abbas on oikeassa: ”Jerusalemia ei ole myytävänä…” Mutta se ei kuulu hänellekään.

Kun otetaan huomioon presidentti Trumpin viittaus suunnitelmaansa Lähi-idän uudeksi aamuna , samoin kuin viime viikon monenvälinen kuninkaallinen läsnäolo Holokaustin foorumilla, Jesajan ennuste on varmasti sopiva: ”Kansakunnat tulevat valollesi ja kuninkaat kynnyksesi kirkkaus. ” (Jes 60.3)

Uusi koitto todellakin – paras realistinen tarjous rauhasta monien vuosien ajan.

Uusin artikkeli tuli klo 18 paikkeilla:

Palestiinalaiset torjuvat rauhan uudelleen

”Palestiinalaisten” on tiedetty olevan ”ei” -puoli, kun on kyse aikaisemmista rauhansuunnitelmista. He eivät ole koskaan täysin hyväksyneet Israelin oikeutta elää juutalaisvaltiona, joten heidän vihainen vastauksensa ”vuosisadan kauppaan” ei ole yllätys.

Heille tällä kertaa ongelmana on, että presidentti Trump ei ehkä odota yhtä kärsivällisesti kuin muut presidentit.

Valtiosihteeri Pompeo puhui Ben Shapiron kanssa vuosisadan sopimuksesta. Mike Pompeo kertoi seuraavaa:

”Presidentti on ottanut vastaan ​​historian pisimmän haasteen ja se on yksityiskohtaisin, realistisin suunnitelma, joka koskaan on esitetty. Kaikkien on tärkeää tietää, että pöydällä ei ole maksatarjousta. Pöydässä on neljä vuotta kestävä live-tarjous, jota ”palestiinalaiset” voivat harkita. ”

Shapiron mukaan suunnitelma on todellisuuden heijastus, mutta ”palestiinalaiset” eivät halua mitään.

Shapiro huomauttaa, että arabivaltioiden lähettiläät osoittivat paljastamiseen saakka, mikä osoitti, että arabimaissa on tapahtunut muutos Israelin tunnustamiseen

Koska tämä rauhansopumusehdotus on vain nelivuotinen, niin siinä on mittaa kuitenkin enemmän kuin 1290 päivää, joten tätä on syytä miettiä.

 

Takaisin