Pelastussanoma

 

Israelin rauha 
 
17.8.2016
 

Ylösotto ei ole sidoksissa tähän, mutta nyt puhutaan SIITÄ rauhasta!

Nyt en enää puhu Israelin rauhasta, koska olen huomannut että kun koko muu maailma katsoo ja tuijottaa yhteen aisaan, jää vieressä olevat asiat huomiotta.

Elikkä mitä jos emme puhukaan Israelin rauhasta vaan jostain muusta:

Danile 9:24-27 Seitsemänkymmentä viikkoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi; silloin luopumus päättyy, ja synti sinetillä lukitaan, ja pahat teot sovitetaan, ja iankaikkinen vanhurskaus tuodaan, ja näky ja profeetta sinetillä vahvistetaan, ja kaikkeinpyhin voidellaan. Ja tiedä ja käsitä: siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtinaaseen, asti, on kuluva seitsemän vuosiviikkoa; ja kuusikymmentäkaksi vuosiviikkoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja. Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu, eikä häneltä jää ketään. Ja kaupungin ja pyhäkön hävittää hyökkäävän ruhtinaan väki, mutta hän itse saa loppunsa tulvassa. Ja loppuun asti on oleva sota: hävitys on säädetty. Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse.”

Elikkä kenen rauhasta onkaan kysymys? Alueellisesta rauhasta, Lähi-idän rauhasta, kuten vanha kansa puhuu. Levatti alueen rauhasta.

Dan. 8:25 Ja hänen oveluutensa tähden onnistuu petos hänen kädessään. Hän hautoo suuria sydämessään, ja keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille. Ruhtinasten ruhtinastakin vastaan hän nousee, mutta ilman ihmiskättä hänet muserretaan.

Rauha on 7-vuotinen, sen tiedämme ja se rikotaan sen puolessa välissä.

1. Tess. 5:3 Kun he sanovat: ”Nyt on rauha, ei hätää mitään”, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

Matteus 24:15-21 Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa-joka tämän lukee, se tarkatkoon- silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule

Daniel 12:10-12 Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät. Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää. Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää.

Nuo Daniel 12:10 luvun jakeet tarkoittavat kahta ylösottoa ”monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan”. Elikkä siinä oli morsian ja häävieraat, jotka tulessa koeteltiin ja saapuvat sitten Joh.ilm. 7. luvun mukaan sinne kun pakanakansojen täysi luku tuli sisälle suuresta ahdistuksesta ja olivat pesseet vaatteensa karitsan verellä.

Nuo 7-vuotiset ajat voidaan laskea ennalta Tisha be Av 9. päivän vuoksi. Sehän kulkee tarkalleen joka vuosi ajallaan ja siitä voidaan päätellä paljon. Esimerkiksi se että juutalaiset ovat tahallaan siirtäneet Tiha be Av 9. pois sapatin kohdalta 10. päivän kohdalle, jonka vuoksi meille tulee sapattiongelma. Ei nämä päivät Jumalan silmissä ole muuta kuin Israelin kansan huijausyritys.

Olen merkannut nyt nuo päivät jossa on tuo Matteus 24:15-20 mainittu sapattiongelma ja kuten huomaat, niin tuossa on keskiviikkona 29.7.2020 mahdollisuus ja sitten mielenkiintoinen päivä la 17.7.2021 jolloin tuo Tisha be Av 9. alkaa heti sapatin päätyttyä. Nämä päivät lasketaan siis tasan 1290 päivän päässä 7-vuotisen rauhan puolessa välissä.

Tish’a B’Av alkaa:
La, 21.7.2018 klo 18:00 -> (10. Av, 5778) SAPATTIONGELMA
La, 10.8.2019 klo 18:00 -> (10. Av, 5779) SAPATTIONGELMA
Ke, 29.7.2020 klo 18:00 -> (9. Av, 5780)
La, 17.7.2021 klo 18:00 -> (9. Av, 5781) EI SAPATTIONGELMAA
La, 06.8.2022 klo 18:00 -> (10. Av, 5782) SAPATTIONGELMA
Ke, 26.7.2023 klo 18:00 -> (9. Av, 5783)
Ma, 12.8.2024 klo 18:00 -> (9. Av, 5784)

Tämä tarkoittaisi vasta koko ensi vuoden loputtua rauhaa tammikuussa 5.1.2018 +1290 pv =Tish’a B’Av Su 18.07.2021 +1290 pv = 28.1.2025 olisi Jeesuksen näkyvän paluun laskettu aika.

Mutta morsian voi silti lähteä Omerina 2017, eikä se ole sidottu tähän laskentaan mitenkään.

Lopuksi on kuitenkin sanottava, että tämä rauha voi silti tulla myös tulevana tammikuuna 17.1.2017 ja siitä laskettuna +1290 pv on Tish’a B’Av To 30.07.2020 ja siitä taas se +1290 pv olisi Jeesuksen paluun laskennallinen päivä 10.2.2024.

 

Takaisin