22.1.2020

Darwinismin kuolintodistus

Tässä, saanko esitellä, Darwinismin kuolintodistus. Puunrunkofossiili, joka halkoo miljoonien vuosien
lävitse. Todellisuudessa kyse on vedenpaisumuksen 9kk aja velloneista meren alaisista tsunameista.

Puunrunkofossiili

28.11.2015

Käärme menetti jalkansa 1. Moos. 3:14 Ja Herra Jumala sanoi käärmeelle: "Koska tämän
teit, kirottu ole sinä kaikkien karjaeläinten ja kaikkien metsän eläinten joukossa. Vatsallasi
sinun pitää käymän ja tomua syömän koko elinaikasi


Paratiisin käärme
Tämä oli sitten sitä totisinta faktaa... Mutta tieteen täytyy todistella toista faktaa, kunnes joutuu taas korjaamaan ja taas korjaamaan kiireen kanssa faktojaan.
 
HS kesällä 2015: Fossiilista paljastui nelijalkainen käärme, joka ei käyttänyt raajojaan kävelyyn.
 
Brasiliasta löydetty fossiili tuo lisävaloa siihen, miten käärme menetti jalkansa. Se vihjaa myös, että käärmeet eivät todennäköisesti kehittyneet muinaisista meriliskoista, kuten osa tutkijoista on esittänyt.
Fossiilista paljastunut ennestään tuntematon eläinlaji sai nimen Tetrapodophis 
amplectus. Se eli varhaisliitukaudella 146–100 miljoonaa vuotta sitten. Eläimellä on käärmemäinen ruumis ja neljä pientä raajaa. Tutkijat pitävät sitä käärmeiden esimuotona.
Tutkijat ovat jo aiemmin löytäneet kaksijalkaisen käärmeen fossiilin, mutta nelijalkaisia käärmemäisiä eläimiä ei ole ennen tullut vastaan.
Eturaajat ovat takaraajoja lyhyemmät, ja niiden muoto viittaa siihen, että Tetrapodophis amplectus on luultavimmin kehittynyt maata kaivavista matelijoista. Itse se on käyttänyt raajojaan joko kaivamiseen tai esimerkiksi saaliiseen tai parittelukumppaniin tarrautumiseen.
Liikkumiseen se ei niitä tarvinnut, koska matka taittui matelemalla.
Jalkoja lukuun ottamatta eläimen ruumiinrakenne on käärmeille hyvin tyypillinen. Sillä on pitkät kulmahampaat ja leuat, jotka mahdollistavat saaliin nielemisen. Selkärangan rakenne tekee eläimestä tarpeeksi joustavan, jotta se voi tappaa saaliinsa kuristamalla nykykäärmeiden tapaan.
Eläimellä on pitkulainen aivokoppa, lyhyt kuono ja suomujen peittämä pitkä ruumis.
Käärmemäinen ruumiinmuoto on kehittynyt moneen kertaan evoluution historiassa.
Paratiisin käärme
Suomumatelijoiden eli käärmeiden ja liskojen yhteisessä lahkossa raajat ovat hävinneet yhteensä 26 eri otteeseen. Esimerkiksi Suomen matelijoista käärmeet ja vaskitsa ovat kehittyneet jalattomiksi toisistaan riippumatta.
Raajat alkavat usein surkastua ruumin pidetessä. Ensimmäisenä katoavat tyypillisesti etujalat. Syynä voi olla se, että raajojen liikuttelu on pitkäselkäiselle eläimelle vaikeaa. Mahdollista on myös, että raajat ovat tiellä, kun eläin matelee kapeissa paikoissa. 
Nykykäärmeiden esi-isäksi on aiemmin esitetty muun muassa varhaisliitukaudella eläneitä meriliskoja. Nyt löydetyllä fossiililla 
ei kuitenkaan ole merieläimille tyypillistä, sivuiltaan litistynyttä häntää.
Tästä tutkijat päättelivät, että käärmeet kehittyivät todennäköisemmin maalla eläneistä eläimistä.
Paratiisin käärme
Ja sitten tuli kiire todistella jälleen Jumalan luomistyötä vastaan ja
HS jatkaa kiireen kanssa korjaamaan:
 
Tutkijat selvittivät: Käärme menetti jalkansa, jotta se mahtuisi koloihin
 
Matelijan fossiilista paljastui piirre, joka selittää, miksi käärmeellä ei enää ole jalkoja.
Edinburghin yliopiston tutkijat tarkastelivat 90 miljoonaa vuotta vanhaa fossiilia tietokonekerroskuvauksella. Ikivanhan matelijan sisäkorvan kuvista he löysivät samanlaisia rakenteita, joita nykyään löytyy koloissa elävistä käärmeistä, mutta ei vedessä elävistä lajeista.
Tästä tutkijat päättelivät, että käärme menetti jalkansa, jotta pystyisi kaivautumaan koloihin ja liikkumaan niissä.
Sisäkorvan rakenteet vaikuttivat eläimen kuulo- ja tasapainoaistiin kuten nykyajan käärmeillä. Tietynlainen sisäkorva saattoi auttaa varhaisia käärmeitä havaitsemaan saaliita ja saalistajia.
Aiemmin on luultu, että käärme on kehittynyt vedessä elävistä lajeista. Koko ajan näyttää kuitenkin selkeämmältä, että käärmeiden esi-isä on elänyt maalla.
Heinäkuussa HS uutisoi brasiliasta löydetystä fossiloituneesta nelijalkaisesta matelijasta, josta voitiin myös päätellä käärmeiden eläneen alun perin maalla. Tällä fossiililla ei myöskään ollut merieläimelle tyypillistä, sivuiltaan litistynyttä häntää.
Tutkimuksen julkaisi Science Advances.
 
...ja haahaa haa haa! "nauraa Jarmo" :D


18.11.2015

Kertoo paljon - Shanghai 1990 ja sitten ---> 2010

Shanghai


8.11.2015

Luominne on monimuotoista, kehitysoppi sen supistamista

Lyhyt lauseke luomisen ja kehitysopin tiimoilta:
Kysymys kuuluu, miksi DNA joka kerta vaurioituu ja hajoaa?  Miksi se ei muunnukaan ja korjaa uusiutuen paremmaksi?
Miksi lajit katoavat, kuolevat pikkuhiljaa sukupuuttoon eivätkä lisäänny, kuten piti?
Luomisen jälkeinen kolmio on sulkeutuva, eikä yhden kromosomin jälkeinen kehitys olekaan alati laajeneva ja kehittyvä. Kaikki vain vähenee ja monimuotoisuus katoaa, ihmisistä on tulossa samankaltaisia ja geenit katoaa ja sulaa yhdeksi.
Ei voi olla avautuvaa monimuotoisuutta, jos kaikki ympärillämme koko ajan käärityy kokoon.


25.8.2015

Kummallinen yhteensattuma, vai ei yhteensattuma ollenkaan?

Danielin patsas Tänään oli tosi kuuma päivä ja ajoin tänään autolla ostariin. Ilmastointilaitteeni ei enää toimi kunnolla koska siinä on varmaan ne freonit lopussa, joten avasin ikkunan. Sähkötoimisessa ikkunassa kuskin puolella on sellainen kaksoiskytkin että jos sen painaa alas pohjaan, niin ikkuna laskeutuu itsestään täysin auki yhdellä painalluksella. No se menee usein tärinässä jo vahingossa pohjaan ja jouduin keskeyttämään ettei ole ihan kokonaan auki, vaan joku kymmenen senttiä. Juuri siinä ostarin liikenteenjakajassa vastaan tulevasta autosta singahti todella lujaa kivi suoraan siihen avaamaani ikkunan yläreunaan. En säikähtänyt yhtään mutta tajusin että hei hetkinen, olipas lähellä. Se olisi tullut suoraan kasvoihin jos en olisi nostanut ikkunaa takaisin ylemmäs eteen suojaksi. Mietinkin heti että minkähän varoituksen Herramme halusi minulle nyt kertoa ja mistä varoittaa. Kivi oli pieni mutta niin voimakas että oli pelkästään ihme ettei sivuikkuna mennyt rikki.
Siitä sitten kaupassa käytä ajelin takaisin kotiin, jossa naapuri tuli puhumaan minulle että olenko tietoinen mikä tuolla ilta-auringossa on kuin kiikareilla voi ne nähdä, jos laittaa vähän hitsauslasia eteen. Sanoin että uskon että
sieltä on tulossa kivi. Sitten mietin että hetkinen! Juurihan minä sain kokea sellaisen.
Sitten se kaveri sanoi että tulee varmaan ensi yönä ja osuu jonnekin päiväntasaajalle, johon vastasin että minä taas olen kuullu ettei se ihan vielä sieltä tule, vaan vasta joskus syyskuussa. No eihän se voisi näkyäkään paljaalla silmässä jos se tulee syskuussa. No tässäpä nyt sitten vaan levollisin mielin ihmetellään, mitä tuleman pitää. Tempaus ainakin tulee varmasti kohta.


18.6.2015


Lehti tänään:

Etsitty kymmeniä vuosia: Tutkijat löysivät ison pölypilven kuusta
Torstai 18.6.2015 klo 11.15
 
Kuun ympäriltä on löytynyt pölypilvi. Tutkijoiden mukaan pienistä pölyhiukkasista koostuva pilvi ulottuu aina 200 kilometrin korkeuteen Kuun pinnasta, minkä jälkeen pilvi ohenee korkeammalle mentäessä.
- Tämänkaltaisia pilviä on aiemmin havaittu Jupiterin kuiden ympäriltä, kertoo tutkimukseen osallistunut Oulun yliopiston professori Juergen Schmidt tiedotteessa.
Pölypilven löytymistä on odotettu kauan, sillä jo 1970-luvulla Apollo-astronautit kuvailivat näkemäänsä sumeaa auteretta. Pilven olemassaoloa ei ole kuitenkaan pystytty varmistamaan ennen tätä. Suomalaiset, saksalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkijat analysoivat aineistoa, jota pölyä havaitseva laite tuotti kiertäessään Kuuta puolen vuoden ajan 2013-2014.
Pilvi syntyy, kun meteoroidit osuvat Kuun pintaan suurella nopeudella ja irrottavat pölyainesta.
 
Jarmo jatkaa: Tätä uutista en koskaan odottanut mutta sellaisen tiedon varmistaminen, joka selittää kuun muuttumisen vereksi, on todellista. Nimittäin kun iso meteoriitti osuu kuuhun, sama meteoriittikuuro, jossa maahan saakka tulisi ehkä jopa miljoonia pienempiä meteoriitteja, selittäisi kaikki koko kuudennen sinetin ja ensimmäisen pasuunan tapahtuman.
Meteoriitteja osuisi kuuhun niin paljon että se olisi lähes pysyvästi kokonaan pilvessä. Nuo samat meteoriitit osuisivat maahan, se tuottaisi saman ilmiön minkä Raamattu ilmoittaa, taivas kääriytyy kokoon kuin kirjakäärö ja aurinko ei anna valoaan ja kuu muuttuu vereksi. Samalla taivaalta alkaa sataa rakeita ja tulikiveä yhtä aikaa. Fääreissä tulikivet kun niitä on tarpeeksi paljon, ne muodostavat suuria kondenssivesimassoja, joista tulee jäälohkareita. Nämä kaikki satavat alas, muodostaen lauseen "...ja maahan heitettiin tulta, jäätä ja tulikiveä, verellä sekoitettuna". Syntyy siis pahaa jälkeä.
Tämä kaikkihan alkaa uutisvaroituksella, jossa Nasa havaitsee ensimmäisenä meteoriitit. Sitten päiväpuoliskolla maata ilmakehä rikkoutuu kun kivimassa hiljalleen alkaa peittää auringon ja maan välistä aluetta. Tällä tavalla taivas alkaa kääriytyä keskeltä aurinkoa alkaen pois yötaivaaksi keskellä päivää.
Kun meteoriitit ovat menneet ja elämä palautuu maan päälle, ilmakehä ei ole enää sama mikä se oli ennen meteoriittikuuroa. Ilmakehä on vaurioitunut aivan varmasti laajoilta alueilta ja auringon polttavat säteet pääsevät puskemaan maan päälle ja kuinka ollakaan toinen pasuuna kuuluu heti perään että aurinko poltti kolmasosaa maata ja kaikki vihanta ruoho paloi poroksi.
Näin alkaa ahdistuksen aika, joten en halua olla maan päällä silloin.


8.4.2015


http://yle.fi/uutiset/valaat_kehottivat_intiaaniheimoa_muuttamaan__heimo_kaantyi_suomalaisten_puoleen/7899288

Yhdysvaltain luoteisrannikolla asuva intiaaniheimo uskoo luonnonmullistuksen uhkaavan sen asuinaluetta.

Washingtonin osavaltiossa sijaitsevalla La Pushin alueella asuva Quileute-kansa kertoo saaneensa Tyynen valtameren valailta tiedon tulossa olevasta tsunamista, joka uhkaa heidän asuimistoaan.  

Heimo aikoo siirtää meren rannassa sijaitsevan kylänsä noin puolen kilometrin päässä sijaitsevalle ylämaalle. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos suunnittelee heimolle noin 50 asuntoa sekä uuden koulurakennuksen.

Heimon asuttama alue kuuluu Kaskadeina tunnettuun vyöhykkeeseen, joka on kolmen mannerlaatan kohtaamispisteenä altis voimakkaille, jopa yli yhdeksän magnitudin maanjäristyksille.

Quileute Nation -heimo on tuttu muun muassa Twilight -elokuva- ja kirjasarjasta. Heimo sanoo historiansa Pohjois-Amerikassa ulottuvan seitsemäntuhannen vuoden taakse.

Miljoonien hanke perustuu puurakentamiseen

Kyseessä on useiden miljoonien eurojen arvoinen hanke, johon heimo on saanut rahoitusta sekä kotiosavaltioltaan että Yhdysvaltain liittovaltiolta.

Hanke tuli Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselle Microsoft-yhtiön pääkonttorissa Seattlessa työskentelevän suomalaisen kautta. Hän tuntee heimon liikeasioita hoitavan henkilön, jolta sai tietää projektista.

Suomalainen tunsi myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen varajohtajan, professori Trev Harrisin, jonka työryhmää hän suositteli heimolle hankkeen toteuttajaksi.

Harrisin ryhmä palasi maaliskuussa ensimmäiseltä vierailultaan La Pushista, ja Harris kertoo heimon palkanneen heidät tehtävään.

– Viimeisenä päivänä kun olimme siellä, heillä oli 'tribal council', eli heimon neuvoston kokous. Lopuksi päällikkö nousi seisomaan ja sanoi: "You’re all hired", eli olette kaikki palkattuja tähän projektiin, Harris kertoo.

Harrisin mukaan Aalto-yliopistolle kyse ei ole ensisijaisesti rahasta, mikä osaltaan selittää hankkeen päätymistä suomalaisiin käsiin.

Päällikkö sanoi minulle, että teidän tapaanne käsitellä asioita liittyy paljon enemmän kunnioitusta.

– He olivat kyllästyneitä siihen bisnesmaailmaan joka pyörii heidän ympärillään. Heti kun ihmiset saivat tietää, että siinä on hallitusrahaa taustalla, se houkutteli kaiken maailman rakennusfirmoja. Päällikkö sanoi minulle, että teidän tapaanne käsitellä asioita liittyy paljon enemmän kunnioitusta kuin mihin he ovat tottuneet, Harris sanoo.

Aalto-yliopiston aikeena on hyödyntää hankkeessa puurakentamisosaamistaan, sillä päämateriaalina on Kanadan punapuu. Tavoitteena on yrittää elvyttää alkuperäiskansan perinteistä rakennustyyliä.


Varoitus saatiin vuotuisessa rituaalissa

Intiaaniheimo pitää vuosittain rituaalin, jossa jokainen nainen, mies ja lapsi kutsuu rumpujen avulla rantaan valaita, delfiinejä, haita, hylkeitä ja muita merieläimiä.

Varoitus tsunamista. Kyltissä kehotetaan hakeutumaan sisämaahan tai ylängölle maanjäristyksen sattuessa. Talvella vuonna 1700 tsunamin kerrotaan perimätiedon mukaan pyyhkäisseen mereen alueen edustan saaressa asuneen alkuperäisheimon. Seismologia on kyennyt vahvistamaan ajankohtaan osuneen jättiläisjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin. Kuva: Trev Harris, Aalto-yliopisto


Harrisin mukaan rummutus luo "hypnoottisen äänimaailman", joka houkuttelee merieläimet paikalle.

– Sitten heimon päällikkö kahlaa eläinten sekaan, ja ilmeisesti hän osaa tulkita kalojen äänimaailmaa. Tämä on heimon kertomaa, ja ilmeisesti on syytä uskoa se, Harris sanoo.

Harris kutsuu hankkeensa lähtökohtaa "eksoottiseksi", mutta sen seurauksena presidentti Barack Obama allekirjoitti pari vuotta sitten sopimuksen, jolla yhteisö sai palan kylän lähellä sijaitsevasta kansallispuistosta.

– Yhteisön mukaan operaatio pitäisi olla suoritettu vuoden 2017 aikana, ennen kuin uhka ilmestyy, Harris kertoo.
 

Valaiden tuntija: Järkiperäistä toimintaa

Vuosien ajan valaita harrastuksenaan tutkinut Helsingin yliopiston tutkija Rauno Lauhakangas ei ylläty intiaanien päätöksestä siirtää kyläänsä.

Kyläyhteisön talo, jota suojelee toteemi. Heimo kertoo historiansa alueella ulottuvan 7000 vuoden päähän. Kuva: Trev Harris, Aalto-yliopisto

– Se kuulostaa järkiperäiseltä toiminnalta. Ihmiset havainnoivat luontoa ja varsinkin alkuperäiskansat, jotka lukevat aika tarkkaan luonnonmerkkejä, ovat voineet havaita valaiden käyttäytymisessä jotain omituista, Lauhakangas sanoo.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi norsut reagoivat etukäteen Kaakkois-Aasiaan muutama vuosi sitten iskeneeseen tsunamiin siirtymällä nopeasti rannalta poispäin.

Lauhakankaan mukaan ihmisen ja eläinten kommunikaatiolla on pitkät perinteet. Hän huomauttaa, että myös suomalaisessa kansantarustossa on kohta, jossa korppi keskustelee Lemminkäisen kanssa.

Hänen mukaansa ihmisen ja valaiden kommunikaatio on kautta aikojen perustunut nimenomaan musiikilliseen vuorovaikutukseen.

– Seuraamalla valaiden käyttäytymistä voidaan tehdä johtopäätöksiä, Lauhakangas sanoo.

Lauhakangas kuuntelisi herkällä korvalla pinnan alta kuuluvaa viestiä ja sanoo, että jättäisi itse menemättä alueelle.

– Ehdottomasti. Jos meressä mannerlaatat liikahtavat ja tulee matala jyminä, niin siitä voi päätellä, että jotain omituista on tapahtumassa tällä alueella, ja pitäisi lähteä lipettiin ja kiireen vilkkaa, Lauhakangas sanoo.
 


21.8.2014

Luomisen aikoihin ajatuksia 1. Mooseksen kirja 1. luku

Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi.
Vanha lohikäärme Tämä siis tapahtui ennen ensimmäistä päivää, ennen luomista??!?! ...eli herää siis kysymyksiä, eikä vain yksi tai kaksi, mm. että mikä/mitä on päivä? ...ja kun kyse ei ole edes päivästä, vaan ajasta ennen ensimmäistä päivää, niin sen täytyy olla jonkinlainen ikuisuus.
Raamatusta löytyy Toinen mielenkiintoinen asia, nimittäin Johannes 1:1-14 mukaan ilman Jeesusta ei koskaan luotu mitään, eli valkeus ja pimeys olivat todellisuudessa Jeesus ja saatana. Jumala näki että valkeus oli hyvä ja erotti valkeuden pimeydestä. 
Viittaan vielä esimerkillä tuhatvuotiskauden alkuun Sakarja 14: 7 Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Huomautan siis että planeetat, kuut ja aurinko varsinaisesti luotiin vasta kolmantena päivänä ja ilmakehä, kuiva maa (mantereet) ja vedet erotettiin vasta ensimmäisenä ja toisena päivänä.
Kysymys kuuluu vielä että luotiinko siis kaikki vanhimmat enkelit, (Raamatussa Aamutähdet) ns. "Jumalan pojat" silloin ennen noita alkupäiviä? Edelleen muistutan että puhumme juuri nyt päivästä ennen ensimmäistä päivää. Kunnes vasta:

Päivä 1
Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon taivaanvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä". Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui vahvuuden taivaaksi.
 
Näitä Jumalan päiviä, ennen meidän käsityksemme mukaisen "oikean ajan" luomista vasta siellä kolmantena päivänä, ei kukaan voi sanoa ajasta yhtään mitään, mitä se edes käytännössä voisi tarkoittaa, koska mikä mittasi silloin aikaa? Se voi yhtä hyvin olla sveitsiläisellä analogisella kellolla mitattuna 24h kuin ihan yhtä hyvin 24 miljoonaa vuotta tai 24 sekunnin sadasosaa. Jumala vain sanoi ja sitten se alkoi tapahtua.
 
Päivä 2
Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä. Ja Jumala sanoi: "Kokoontukoot vedet, jotka ovat taivaan alla, yhteen paikkaan, niin että kuiva tulee näkyviin". Ja tapahtui niin. Ja Jumala kutsui kuivan maaksi, ja paikan, mihin vedet olivat kokoontuneet, hän kutsui mereksi. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on". Ja tapahtui niin: maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
 
Eli luonnollisella jatkeella maan tultua merestä näkyviin, alkoi "pöhistä puskissa". Tämän seurausta täytyy myös kehittyä hyönteiseliöt, koska ne ovat olennainen osa maan möyhintää matojen ja kuoriaisten toimesta, samoin muurahaiset kantaa oman kortensa kekoon :) ja mehiläiset pölyttävät ja keräävät mettä vastineeksi pölytystyöstä. Se luomistyö on symbioosi ja se missä tilassa tuota tapahtui, oli ennen auringon, kuun ja muiden taivaankappaleiden syntyä. Ennen ajanlaskun ymmärrettävää alkua.
Turha meidän on edes miettiä miten valo tuli, koska valo oli kuten jo aiemmin Sakarja 14 ja Johannes 1. kirjoittaa, sana tuli ja valaisi, Jeesus Kristus.

Päivä 3
Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle". Ja tapahtui niin: Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet. Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
 
Tässä kohtaa vasta Jumala loi taivaankappaleet, auringon, tähdet (muut aurinkokunnat) ja kuut niille. Tässä kohtaa vasta luotiin käsitteelle aika, sen vaatimat puitteet.

Linnut ja dinosaurukset Päivä 4
Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, neljäs päivä. Ja Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla". Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä. Ja Jumala siunasi ne sanoen: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää meren vedet, ja linnut lisääntykööt maan päällä".
 
Tässä tullaan vasta siihen aiheeseen, josta aloitin ja johon halusin aluksi kiinnittää erityistä huomiota. Linnut ja niiden luominen sekä sen merkitys. Ajatteles miksi ilmestyskirjassa puhutaan termistä "vanha lohikäärme".
Lankeemushan oli mitä ilmeisimmin tapahtunut jo Taivaassa enkeleiden kesken ja kapina Jumalaa vastaan oli alullaan, ainakin mitä tulee pimeyteen ja mitä valoon ja niiden luomiseen. Tosin vain Jumala tietää, milloin saatana lankesi, koska sehän lähti ylpeyden aiheuttamasta kateuden ja ahneuden perisynneistä liikkeelle.
Jos luet Hesekiel 1. luvun ja 10. luvun sekä ilmestyskirjassa 4:2-4 ja 6:6-7 mainitusta nelikasvoisesta olennosta, huomaat että luomakunnalla oli oma symbolinen kuva olemassa, joka muuttaa ajan saatossa muotoaan, johtuen siitä että siinä nähdään 
vain pelastuvan osan symbolit luomakuntaa. Kannattaa tämän luettuasi jatkaa kuuden päivän sodan pelastussanomasta.
Luomakunnan vanhimpia ovat siis linnut ja kalat. Molemmilla on oma symbolinen asemansa ja henkimaailma luotiin silloin kun lintuja luotiin. Luomisessa on ollut mukana jollain tavalla myös saatanan kädenjälki, näin uskallan väittää, jos Jeesus loi omansa. Saatanalle annettiin hallitsijan oikeudet ja samalla luomisoikeus, koska vitsaukset ovat siinä varmaan häneltä lähteneet, samoin kaikki syvyyksien pedot ja inisevät, tauteja levittävät moskiitot. Missä vaiheessa ne sitten luotiin, liittynee pitkälti lankeemuksen seurauksiin.
Lohikäärme lentoliskosta Se mikä evoluutioteoria on löytänyt neljännen päivän merkitykselle, on että tiede on löytänyt dinosauruksille raamatulliset puitteet luomistyön alussa. Dinosaurukset tekivät munia ja olivat sulkapeitteisiä lintuja, itseasiassa, eikä minkäänlaisia nisäkkäitä tai edes liskojakaan.
 
Liitän lehtijutun aiheesta:
Tutkijat: Löytö muutti käsityksemme dinosauruksista täysin
Kaikki dinosaurukset olivat höyhenpeitteisiä tai niillä oli vähintään mahdollisuus kasvattaa höyheniä, uusi tutkimus kertoo. Siperiasta löytyneiden 150 miljoonaa vuotta vanhojen fossiilien perusteella höyhenet olivat paljon yleisempiä dinosauruksilla kuin mitä tähän asti on luultu. Löytö on "muuttanut käsityksemme dinosauruksista täysin", tutkimusryhmän johtaja sanoi BBC:lle.
Tutkimuksen tulokset on julkaistu Science-lehdessä.
 
Tämä todistaa mm. lohikäärmeiden olemassaolon joka vahvasti viittaa käärmeen alkuperää linnun muodossa. Hesekielin nelikasvoisesta olennostahan puuttuu matelijoiden eläinkunnan voimahahmo/symboli, samoin kalojen. Voitte siis itse arvella mitä muuta neljäs päivä sisälsi kuin näiden kahden eläinkunnan olentojen luominen, joista kaikki synnyttävät munan kautta jälkeläisensä. Siinä piilee melkoinen salaisuus vielä. Linnut munivat, matelijat ja liskot munivat, sammakkoeläimet munivat, skorpionitkin munivat ja käärmeet munivat mutta myös kalat munivat mätinsä veteen. Neljäntenä päivänä luotiin siis vain merien elävät ja linnut.
Neljännen päivän luomistyöllä on paljon suurempi merkitys ja ilman Pyhää Henkeä, joka avaa näitä ovia meille näkemään ja kuulemaan vertausten merkitystä, meillä ei ole kuin kuiva sana ilman voitelua.
Päivä 5
Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä. Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan". Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
Varaani Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".
Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille 
kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi. Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi". Ja tapahtui niin.
Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.

Viides päivä luodaan nelikasvoisen olennon pääsymbolit, jossa matelijat ovat jääneet pois kun Hesekiel siitä kirjoitti, koska nelikasvoinen olento symboloi Jumalan merkitsemää luomakuntaansa.
Nelikasvoinen olento Nelikasvoinen olento Hesekielin aikana 

Hesekiel 1:10 Ja niiden kasvot olivat ihmiskasvojen kaltaiset; mutta oikealla puolen oli niillä neljällä leijonankasvot, vasemmalla puolen oli niillä neljällä häränkasvot, myös oli niillä neljällä kotkankasvot.
Siis eteenpäin olivat ihmiskasvot, oikealla puolella leijonankasvot, vasemmalla häränkasvot ja taaksepäin kotkankasvot. Leijona edustaa metsäneläimiä/ pakanoita, härkä karjaeläimiä/ Jumalan kansaa ja kotka henkiolentoja/ langenneita enkeleitä.
Hesekiel 1:12 Ja ne kulkivat suoraan eteenpäin. Minne henki vaati kulkemaan, sinne ne kulkivat. Kulkiessaan ne eivät kääntyneet. 
Jumalan Hengen ohjauksessa kuljetaan suoraan sinne, mihin johdetaan - ”Sillä Herran tiet ovat suorat: vanhurskaat niillä vaeltavat,” Hoos.14: 9/ … ja kunnioitetaan Jumalaa niin, että oma ruumis ei tule huomioiduksi. 

 
Tarina alkaa siis kuudennesta päivästä, eikä Jumala ole siis vielä levännyt, koska luomisprosessi on vielä hieman kesken. Kuudes päivä on kesken, joka alkoi kertomuksella paratiisista, jonne tuli pimeyden edustaja käärmeeksi.
Lankeemus aiheutti kadotustuomion ja  
ilman kadotustuomion julistusta, kukaan ei etsi pelastustietä. Pelastustiekin oli jo tehty, mutta lankeemuksesta ei puhuta, vaikka joka puolella se on havaittavissa kuolemana, väkivaltana, sairauksina ja itsekkyytenä. Kaikki ikkunat ja ovet on avattu huutamaan, OLETKO VALMIS, JEESUS TULEE!!! Mutta kukaan ei tunnu tarvitsevan pelastusta.
 
Kannattaa lukea kuudenpäivän taistelu, pelastussanoma joka on kuin jatkoa tälle aloitukselle. >>>linkki>>>>


17.7.2014

Virallinen taho kertoo että maapallolla eli viime perjantaina 11. heinäkuuta, maailman väestöpäivänä noin 7,24 miljardia ihmistä. Sen kertoo YK:n väestölaskuri. Se on hyvä hetki muistuttaa, että maailman väkiluku kasvaa noin 80 miljoonalla ihmisellä vuodessa. Ihmisiä on nyt yli miljardi enemmän kuin viime vuosituhannen päättyessä vuonna 1999 ja kun sitä vertaa Antiikin Rooman aikaan, vuonna 0 jolloin maapallolla eli noin 200 miljoonaa ihmistä.
Tieteen Kuvalehden tietojen mukaan maapallolla on elänyt arviolta 107 miljardia ihmistä noin 200 000 vuoden aikana. Se tarkoittaa, että noin seitsemän prosenttia kaikista ihmisistä elää juuri nyt. Kun tuosta jättiluvusta vähennetään ne älyttömät luvut 194 tuhatta vuotta vähemmäksi, niin lopputulokseksi jää varmaan n. 70 miljardia ihmistä.
Merkillepantavaa puppua on se, että näitä tilastoja vääristellään, kuten monta muutakin historian tilastoa. En tiedä mitä tapahtuu, mutta vanhoja tietoja ei ei tahdo enää löytää ja ne on kaikki korvattu uusilla.
Esimerkiksi vasta vuonna 2006 ylitimme 6 miljardin ihmisen rajan ja tämä uutinen kertoo että se olisi tapahtunut kuutta vuotta aikaisemmin. Tällä tavalla ihmiset saadaan uskomaan ettei se laskutapa niin kauhea olekaan, eli tuo vuosittainen 80 miljoonan ihmisen kasvumäärä onkin monta sataa miljoonaa lisäihmistä joka vuosi. Lopputulos on että näillä hetkillä miljardi ihmistä syntyy jo parissa vuodessa. Tämän viimeisen miljardin syntymistä on selvästi peitelty.


22.6.2014

Maan alta löytyi valtava meri - suurempi kuin kaikki valtameret yhteensä

Meri maapallon sisällä Tutkijat ovat löytäneet satoja kilometrejä maanpinnan alapuolelta valtavan määrän vettä. Tutkijoiden mukaan veden löytyminen avaa uusia teorioita siitä, miten planeettamme on muodostunut.
Vuosikymmenien etsimisen jälkeen tutkijat huomasivat, että maan alla on eräänlainen suuri säiliö vettä, joka riittäisi täyttämään maapallon valtameret jopa kolme kertaa.
Vesi on sitoutunut ringwoodite-nimiseen mineraaliin. Tarkalleen vesimassa sijaitsee noin 660 kilometriä maanpinnan alapuolella.
- Uskon, että olemme viimein löytäneet todisteita maapallon veden kiertoon. Se 
auttaa selittämään valtavan vesimäärän maan pinnalla, kertoo yhdysvaltalainen geofyysikko Steve Jacobsen.
Jacobsen ja hänen kollegansa ovat ensimmäisiä, joilla on suoraa näyttöä siitä, että maan alla todella on vettä.
Lähteet: New ScientistThe Guardian

Tämä antaa myös raamatulliset selitykset, sekä vedenpaisumukselle, että myös lopunaikojen jälkeiselle ajalle, Hesekiel 47 mukaiselle maan elpymiselle pikavauhtia Jeesuksen tultua maan päälle.
Kun maailma luotiin, erotti Jumala vedet vesistä ja sijoitti osan niistä taivaan kanteen. Tällä tavalla aurinkoa ei näkynyt ennen vedenpaisumusta, eikä koskaan myöskään satanut, vaan maa kasteli kaiken alta päin. Vedenpaisumus oli siis ensimmäinen sade maailman historiassa.
Aurinko oli suurten vesimassojen takana, joten se ei paistanut, vaan heijasteli valoaan tasaisesti koko pallolle. Aurinko porotti vesimassan yläpuolellamme juuri sopivan lämpöiseksi, joka varastoi tasaisen lämmön meille yöt ja päivät. Raamattu sanoo, että oli vain hämärä ja valoisa, josta erotti yön ja päivän. Juuri näin silloin oli ja auringon säteet olivat se joka iän laski. Tämä on oma näkemykseni, mutta kukaanhan ei voi tietää koska aika mahdotonta on kokeillakaan asiaa, koska ei kykene. Pitäisi viedä vedet tuonne taivaan kanteen takaisin.
Vedenpaisumuksen aikaan kun maa oli pulpunnut vettä ja taivas oli tyhjennyt vesimassoista, pääsi aurinko paistamaan ja sateenkaari ilmestyi ensimmäisen kerran taivaalle. Tuolloin maa laajeni ja manteret erottuivat toisistaan, syntyivät valtameret ja maa imi tuon valtavan vesimassan itseensä. Siihen ei mennyt kuin muutama kuukausi ja maa oli nykyisellään, lämpötilaerot navoilla jäädytti vedet sinne välittömästi ja se on näkyvissä nytkin.
Kun loppu tulee ja maailman kaikki vedet saastuu ei pelkästään juomakelvottomaksi, vaan kokonaan käyttökelvottomaksi, niin tästä asiasta kertoo Hesekiel 47 mitä sitten tapahtuu kun vedet lähtee virtaamaan. Se alkaa Jerusalemin alta neljää virtaa pitkin, joka puhdistaa kaiken.
Maan nykyiset vedet imetään todennäköisesti johonkin toiseen samaa mineraalia sisältävään maanalaiseen varastoon odottamaan tuhatvuotiskauden päättymistä ja niiden jämät jäävät suolalätäköiksi tai rämeiksi. Uudet vedet virtaavat tilalle ja elämä alkaa kukoistaa. Tämä varmasti tarvitsee luomistyötä myös, koska kaloja tuskin Jumala on maan alle varastoinut, vaikka enhän minä sitäkään tiedä. Samoin moni eläinlaji on varmasti kuollut sukupuuttoon ydinsodissa ja muissa luonnonkatastrofeissa, joten siinäkin tarvitaan Jumalan ihmettä, joka taas ei ole mikään ihme Jumalalle.


23.2.2014

Pedot tulevat yhä röyhkeämmiksi - tämä profetoi pedon tulemuksesta vahvaa sanaa

Ilves koputti ikkunaan Vetelissä Keski-Pohjanmaalla perheen kissan kimppuun pihamaalla kiinni käynyt ilves hätkäytti talossa sisällä olleita iskemällä käpälillään ikkunaan.
- Ilves katsoi ensin silmiin ja minä kuvasin sitä ikkunan läpi parinkymmenen sentin etäisyydeltä, kuvailee Haaviston perheen luona lauantaina kylässä ollut nainen IS:lle harvinaista kohtaamista.
Ilves tömäytti yllättäen tassunsa päin ikkunaa.
- Ei oo todellista, kuului perheen äidin parahdus videon taustalla.
Sitten ilves poistui hitaasti paikalta.
- Videolla ilveksen kolautus ikkunalasia päin kuulostaa pieneltä tömäykseltä, mutta
täysin liioittelematta se pamautti molemmilla tassuilla päin ikkunaa siten, että lasi paukahti kunnolla, videon kuvannut nainen kertoo.

Tosiaan, ennen toisen maailman sodan alkua pedot kuulemma ovat käyttäytynees samoin, todella rohkeasti ja röyhkeästi. Peto on tulossa, eikä mikä tahansa metsänpeto, vaan pahuus, eli saatanan henkivallat saavat vallan ja pian alkaa kauheudet.


26.10.2013

Sini Saarela, terroristi vai hyväntekijä?

Sini Saarela Lehtijuttu: 
Venäjällä vangittuna oleva Greenpeace-aktivisti Sini Saarela saa syödäkseen kasvisruokaa. Vankeinhoitolaitoksen edustaja kertoo uutistoimisto Itar-Tassille, että Saarela saa päivittäin sekä kypsennettyjä että tuoreita vihanneksia.
Kasvisruokavalion tarjoaminen vangeille ei ole etuoikeus vaan aivan normaalia toimintaa, edustaja muistutti perjantaina.
Saarelan puolustus on aiemmin vedonnut suomalaisen vapauttamisen puolesta muun muassa siksi, ettei tämä voi vegaanina syödä venäläistä vankilaruokaa.
Greenpeace aloitti perjantaina Helsingissä 30 päivää kestävän mielenosoituksen Venäjän suurlähetystön edustalla.
Katsokaa tätä ylimielistä ilmettä, ei kukaan marttyyri olisi noin pystynyt yhdenkään maailman pyörteessä olevassa tilanteessa, missään historian varrella. Tämä valheellinen ylemyyden ja tuo kansainvälinen turvallisuuden tunne, asenteelline ja ideologia, jossa nähdään vieraalla maalla voittajuutta, jolla ei ole kuitenkaan ole tulevaisuutta, kasaa tällaisia ihmisiä puolelleen hyökkäämään Venäjän tärkeintä tulonlähdettä vastaan. Voi vain arvata mitä siitä seuraa... >link< mitä luullette, että onko seuraava kohtaaminen tässä? Älkää siis tytöt leikkikö isojen poikien kanssa isojen poikien säännöillä!

...saa siis syödäkseen kasvisravintoa, ennenkuulumatonta Venäjän vankiloissa!

...ja edelleen hämmästyttää tuo ylimielinen katse!


9.3.2013

Paluu Nooan ajan ilmastoon alkoi jo sata vuotta sitten

Maapallon ilmasto on tehnyt dramaattisen u-käännöksen, osoittaa tuore ilmastotutkimus.

Maapallon ilmasto on muuttunut sadassa vuodessa ennätyskylmästä ennätyslämpimäksi, osoittaa Oregonin yliopiston ilmastotutkija Shaun Marcottin johtama tutkimus. Tutkimuksen tuloksista kertoo tiedelehti Science.
Marcottin tutkimusryhmä pystyi selvittämään maapallon lämpötilan kehittymistä yli 11 000 vuoden ajalta. Tutkimusryhmä selvitti lämpötilaa muun muassa merenpohjasta löytyneiden fossiilien avulla.
Tutkimusryhmä osoitti, miten maapallon säässä tapahtui useita tuhansia vuosia jatkuneen kylmän kauden jälkeen odottamatta suunnanmuutos 1900-luvulla.
Tutkijoiden mukaan 1900–10 oli kylmin vuosikymmen 11 300 vuoteen. Sata vuotta myöhemmin 2000–10 taas oli yksi lämpimimpiä vuosikymmeniä.
Tutkijoiden mielestä maapallon viime vuosien lämpeneminen ei ole luonnollista, vaan johtuu teollisesta vallankumouksesta ja teollisuuden aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä.


22.10.2012

 

Puolasta löytyi maailman vanhin kilpikonnan fossiili -joopajoo- takuulla kait kyllä vanhin!

 

kilpikonnafossiili Tutkijoiden mukaan Puolasta löydetty maailman vanhimmaksi arveltu kilpikonnan fossiili on 215 miljoonaa vuotta vanha. Fossiili löytyi maan eteläosasta Poreban kaupungista.

Paleontologit arvioivat fossiilin iäksi 215 miljoonaa vuotta eli kilpikonna on mönkinyt maan päällä samaan aikaan dinosauruksien kanssa. Kilpikonna kuuluu
Proterochersis robusta -lajiin, tutkijat kertovat.

Löytö on merkittävä, sillä tutkijat uskovat sen kertovan kilpikonnien evoluutiosta. Tutkijat eivät nimittäin vieläkään tiedä, millaisista eläimistä kilpikonnat ovat kehittyneet.
Koko ajan on olemassa kristityn ymmärrys VS. ns. tieteellinen ymmärrys. Kristityn ymmärrys tulee puhtaasti Raamatun kautta ja tieteen puhtaasti ihmisten tutkinnan tuloksena, ilman Raamatun lausettakaan huomioituna asiaan.
Oma tieteemme siis perustuu täysin Raamattuun, jota pidämme Jumalan sanana, kertomina seikkoina ottaa huomioon kun tutkimme historiaamme. Tuo fossiili ei Raamatun mukaan voi olla juuri viittä tuhatta vuotta vanhempi, tuskin neljääkään välttämättä, sen enempää muutkaan. Sen sijaan Raamatun eräs tulkinta antaa fossiileillekin mahdollisuuden olla jopa miljoonia vuosia vanha ja se mahdollisuus luomiskertomuksessa liittyy Jumalan luomisprosessissa siihen vaiheeseen, jossa hän loi eläimet, juuri ennen ihmistä. Ensin luotiin linnut ja sitten muut eläimet... Kuinka kauan siis Jumalan "päivä luoda" silloin saattoi olla? Miljoona vuotta vai mitä. Lähtökohtahan on ettei Jumala valehdellut sanaakaan Raamatussa.
Toinen juttu mikä suorastaan kompastuttaa nykytieteen, on fossiilihiilin tutkimisessa ajan mittaukseen. Se kun nyt vaan ei ole sama kuluerä, kuin nyt,  koska ihmisen solukko kuolee nyt noin 120 vuodessa viimeistään, kun silloin vasta tuhannessa. Mitä se kumulatiivisessa laskennassa tarkoittaakaan, kun verrataan niitä eroavaisuuksia hiileen? Se voi olla mitä vaan tuhannen ja miljoonien välillä. Eli erehtyväisyys voi siis olla samaa luokkaa. Rajana on tietysti Raamatun mukaan tapahtunut vedenpaisumus, noin neljä tuhatta vuotta sitten.
Eli tuon kilpikonnan ikä saattaa olla viisituhatta vuotta, koska neljässä tuhannessa aika ei olisi kuluttanut hiiltä ja laskuoppi täsmäisi.

 

19.6.2012

 

Yllättävä selitys susien hyökkäykseen: hoitajan sukupuoli
susi hyökkää Skansenin zoologisen osaston johtajalla Hans-Ove Larssonilla on teoria siitä, miksi Kolmårdenin sudet tappoivat hoitajansa.
Expressenin
mukaan syy saattaa liittyä siihen, että hoitaja oli nainen. Hän oli väärää sukupuolta kahdeksan urossuden laumassa. Hänen mukaansa sudet olisivat reagoineet lauman sosiaalisen rakenteen muutokseen.
- Kahdeksan urossutta ei normaalisti elä yhdessä. Kyse on valtataistelusta kuin jossakin nuorisojengissä, Larsson kertoo.
- Joku on häirinnyt lauman hierarkiaa, vaikka on vielä vaikea sanoa, mikä se on ollut.
Kolmårdenin eläintarhan mukaan laumassa ei nähty merkkejä epätasapainosta ennen traagista onnettomuutta. Hoitajan sukupuolta ei pidetä syynä hyökkäykseen.

Tämä tietysti traaginen tapahtuma, joka lehtiin asti pääsi, on taas tuttua sisällöltään. Tähän liittyy ihan aluksi ilmestyskirjan hevonen, numero yksi joka antoi vallan tappaa myös eläinten kautta. Tätähän on tapahtunut koko ajan enenevässä määrin ja mitä kummallisimmat eläimet, jotka ei yleensä tee niin.
Lisäksi tässä on vahvaa symboliikkaa, jossa peto on tietysti pahuuden voimat. Lue
tämä linkki, niin ymmärrät symboliikasta enemmän. Lisäksi jos luet Raamattua, niin huomaat miehen aina perheen pääksi ja naisen sen alamaiseksi, sekä vain Jeesus Kristus on oikea perheen pää. Tällä tavalla mies joutuu symbolisesti naista paljon heikompaan asemaan. Jeesus näytti saman myös sillä tavalla että hän ilmestyi ensin niille naisille Emmauksen tiellä. Kaiken lisäksi kun puhutaan Kristuksen morsiamesta, me puhumme naisesta. Tästä syystä peto tahtoo tappaa naisen ja ottaa kaverikseen ylpeän (perheen pää) miehen osan. Morsiamen nöyryys on se tapon motiivi.

Huomatkaa, että tämä oli vertauskuvakokonaisuus, eikä tässä ole mitään tekemistä sen kanssa mitä Kolmårenissa tapahtui reaalisesti.

 

12.4.2012

Aika loppuu ja sammakko kiehuu kattilaansa

Maaliskuun säät ällistyttävät USA:n ilmatieteilijöitä

julkaistu eilen 11.4. klo 11:25, päivitetty eilen 11.4. klo 14:43

 

Yhdysvaltain maaliskuun säätilastot ovat menneet suurelta osin uusiksi. Maan itäosan vallannut lämpöaalto rikkoi maaliskuun kaikkien aikojen lämpöennätykset lähes koko maassa.

Yhdysvaltain meren- ja ilmastontutkimuslaitoksen (NOAA) tilastojen mukaan 25 osavaltiossa Kalliovuorilta itään tehtiin uudet maaliskuun lämpöennätykset. Sama lämpöaalto ulottui myös Kanadaan, missä paikoin maaliskuussa lyötiin jopa aiemmat huhtikuun lämpöennätykset.

NOAA on pitänyt vertailukelpoisia tilastoja jo vuodesta 1895 lähtien. Maaliskuun keskilämpötilaksi Yhdysvalloissa mitattiin 10,5 astetta, mikä on yli neljä astetta korkeampi kuin 1900-luvun keskiarvo.

Maan jokaisessa osavaltiossa tehtiin päiväkohtainen lämpöennätys, joskin neljässä läntisimmässä osavaltiossa keskilämpötila jäi pitkän ajan keskiarvoa alemmaksi.

NOAA:n tilastoissa havaittiin kymmeniä tapauksia, joissa edellinen päiväkohtainen ennätys rikottiin yli 12 celsiusasteella.

Erityisesti ilmatieteilijöitä ällistyttää se, että 21 mittauspisteessä havaittu alin yölämpötila ylitti edellisen korkeimman päivälämpötilan ennätyksen.

Ennätyslämpötilan toi sääilmiö, joka puhalsi lämmintä ilmaa etelästä suureen osaan Yhdysvaltoja. Samalla olosuhteet muuttuivat suotuisiksi ukkosille ja tornadoille. Maassa havaittiinkin maaliskuussa kaikkiaan 223 tornadoa, kun tavanomainen määrä on 80.

Vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden lämpötila on myös selvästi ennätyksellinen.

YLE Uutiset

 

3.1.2012

Sää alkaa keikkua suuremmin laidasta laitaan, aivan kuin ihmistenkin tuloerot kasvavat

 

lumipyry

Job 38:22-23 Oletko käynyt lumen varastohuoneissa, ja oletko nähnyt rakeiden varastot, jotka minä olen säästänyt ahdingon ajaksi, sodan ja taistelun päiväksi?

Tämä Jobin kirjan kohta tuli mieleen tänään kun keskelle harmaata ja sateista Helsinkiä alkoi yhtäkkiä satamaan kaatamalla lunta.
Ajattelin että Raamattuhan on kertonut miten säätilamme muuttuu ahdistuksen aikaan tultaessa ja vihan aikaan siirryttäessä.

Meillä on taaemmilta vuosilta jo malliesimerkkejä siirtymisestä äärimmäisiin olosuhteisiin, joita on myös lupa odottaa. Ei ryssällä ole helppoa asuttaa ja miehittää Suomea silloin. Kesät ovat jo nyt olleet paikkapaikoin todella kuivia, sateettomia ja jo äärimmäisenkin kuumia. Talvet meillä taas ovat olleet äärimmäisen sateisia ja jopa harvinaisen kylmiä. Luntakin on tullut melkeinpä metritolkulla.
Sademäärä vuositasolla pysyttelee silti samoissa, koska maailman vesistöt nostavat ilmaan suurin piirtein saman verran vettä joka vuosi ja kierrättävät sitä taas sateen kautta uudelleen. Monin paikoin ihmiset aiheuttavat sateettomuutta kemiallisin keinoin ja saasteet tekevät toisaalta omansa ja lisäksi sademetsien harvennus omansa. Ekosysteemi on jo hajonnut ja se vain koko ajan kumulatiivisesti kasvaa ääriolosuhteita hyödyntäen.
Mitä maa mahtaa olla kun leiviskän painoisia rakeita iskeytyy maahan ja ihmisten päälle. Nehän jo suorastaan tappavat osuessaan. Ei siis ole ihme, että Johanneksen ilmestyksessä näytettiin Johannekselle, kuinka maahan osui tulikiviä ja rakeita, verellä sekoitettuina. Tulikivet tosin ovat meteoriittikuuroja, jotka yltävät aivan maahan asti, jotka taas stratosfäärin alapuolella maahan tullessa keräävät itseensä kondenssivettä, joka jäätyy tuolla muutaman kilometrin korkeudessa jääksi. Nämä leiviskän painoiset jäälohkareet ovat täysin osuessaan vähemmästäkin tappavia.

...että tällaista siellä on luvattuna jumalattomien niskaan. Tämä ei koske Jumalan omia, merkitsemiään silmäteriä, vaikka asuvatkin samalla pallolla, koska heihin ne eivät osu. Lisäksi on sanottava, että Jumalan lapsi ei edes pelkää tilannetta, koska hän luottaa sanaan.

Sitten vielä sanon, että media on ollut erittäin hanakkaana vääristelemään uutisten kulkua kansalaisten korville. Jos ilmatieteen laitos sanoo, ettei koskaan ole ollut näin sateista joulukuuta, niin vähintään heti perään media on löytänyt aivan kuvien kera vuonna 1974 yhtä sateisen Joulukuun. Koko 2011 joulukuu meni kovien sateiden saattelemana ja uutiskuvat vuonna 1974 olivat joulukadun avajaisista marraskuun viimeisiltä päiviltä. Parina vuonna olikin ollut musta Joulu, kuten 1974 ja joskus -90 luvulla jokunen lisää.
Tämä tietojen vääristely pätee mm. lämpötiloihin, sateettomuuteen ja tuulennopeuksiin. Aina media löytää jostain lähihistoriasta vähintään yhtä kummallisen säätilan, johon verrata sanomattomin sanoin, huomatkaa nyt, ettei mikään ole muuttumassa. Tällä tavalla media saa valtaosan ihmisistä uskomaan ettei mikään ole muuttumassa ja näin ollen vain kaltaisemme, jotka katsomme ja näemme Jumalan lapsina maailmaa, me emme ole sokeita esivallalle.
Maanjäristykset lisääntyvät ja tulvat lisääntyvät, kuivuudet ja myrskyt lisääntyvät koko ajan.

 

12.12.2010

 

Alkupala/heilutuslyhde, talvi 2010-2011 lumen ja jään varastohuoneen tyhjentämiselle...

 

Ilmatieteen laitos:

Kylmät ja lumiset talvet käymässä harvinaisiksi Suomessa (...ja Raamattu vastaa siihen että:)

 

Job 38:22-23
Oletko käynyt lumen varastohuoneissa,
ja oletko nähnyt rakeiden varastot, jotka minä olen säästänyt ahdingon ajaksi,
sodan ja taistelun päiväksi?

Vasemmalla kuvassa Rakeet ovat Suomen suurimpia, eivätkä paina kuin muutaman gramman.
Se mitä viimeisinä päivinä on tulossa, on ensin ahdistuksen aika, josta Job puhuu, eli ensimmäisen enkelin pasunan mukaan, vain rakeita ja sitä varmaan sitä lunta. Mutta myös tulta ja verta, eli sotaa ja maanjäristyksiä,

armotonta hellettä, jättijulmettuja talvia, armotonta kuivuutta, järkyttäviä tulvia ja ihmisen lisäksi paljon muita erilaisia maahan, eläimiin ja kasvillisuuteen kohdistuvia vitsauksia.
Mutta sitten myöhemmin, kun pakanain ajatkin ovat jo ohitse, vuodattaa seitsemäs enkeli maljansa ilmaan. Silloin maamme saa tuta Raamatun mukaan pahimmat rakeet, forever.

 

Johanneksen ilmestys 8:7 Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

 

Johanneksen ilmestys 16:17-21 Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: "Se on tapahtunut". Ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan. Ja kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut. Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.

 

30.7.2010

 

Tämäkin jo todistaa, vaikka minä en jaksaisi edes keskustella aiheesta

 

Minua ei vähempää voisi kiinnostaa todistella Jumalan kätten työtä. Minusta se on jo pelkkää tyhmyyttä, jos ei sitä näe ja siksi en haluaisi koskaan esittää ABC juttuja.
Tämä Aasin ja Seepran risteytys kertoo silti mielenkiintoisella tavalla, kuinka tämä risteytys on mahdollista mutta silti niin harvinaista että siitä tulee uutiskynnyksen ylitys. Eli missä ovat evoluution aikaansaamat eläinten, ihmisten ja kaikenkarvaisten otusten risteytykset. Meillä on vain lajeja, lajeittain, aivan kuten Raamattu sen ilmoittaa. Raamattu jopa ilmoittaa asioita ennen tiedettä, kuten että jänis on märehtijä, eikä niinkään jyrsijä. vasta nykytiede oivalsi jäniksen märehtijäksi. Raamattu tiesi sanoa sen jo tuhansia vuosia sitten, kauan ennen tiedettä ja viisaita.
Ei meillä vilistä eläimiä kuin lajinsa mukaan, eli evoluutioteoria on vain isoa bull shittiä!

 

16.5.2010

 

...ja meri muuttui vereksi, kuin kuolleen vereksi ja kaikki mitä siinä oli, kuoli

 

Tämä kaikki kertoo kolmesta ajanjaksosta, ensin vakavasta varoituksesta, sitten kolmasosaa koskevasta vitsauksesta ja lopuksi totaalisesta vihan maljan laskemisesta voi-huudon kera. Kannattaa tutustua Johanneksen ilmestyskirjaan ja mitä tarkoittavat sinetit, sitten pasuunat ja lopuksi maljat. Ne ovat kaikki tätä mikä nyt näkyy viimeisinä varoituksina.

 

Arviot Meksikonlahden öljyvuodosta kasvavat hurjiksi

julkaistu tänään klo 11:37, päivitetty tänään klo 14:58

Tiedemiehet ovat löytäneet valtavia vedenalaisia öljykertymiä Meksikonlahdelta. Löytö saattaa viitata siihen, että British Petroleumin öljynporauslautan räjähdyksen seurauksena viime kuussa syntynyt vuoto on luultua pahempi, kertoo asiasta kirjoittava New York Times -lehti. BP on epäonnistunut myös uusimmassa yrityksessään tukkia vuoto.

Yliopistotutkijat ovat havainneet Meksikonlahden pinnan alla olevan useita öljylauttoja, joista suurin on 16 kilometriä pitkä ja yli 90 metriä paksu.

Tutkijoiden mukaan lauttojen koon ja määrän perusteella vuoto olisi jopa kymmenen kertaa aiemmin arvioitua suurempi, ja siten kyseessä olisi jopa vuoden 1989 Exxon Valdezin onnettomuutta pahempi ympäristöturma.

BP on myös ruiskuttanut öljyä hajottavaa kemikaaleja vuotoalueelle. Yhtiön mukaan kemikaalit ovat onnistuneet vähentämään pintaan nousevan öljyn määrää.
 

Vuotoa yritetty turhaan tukkia putkella

Vuotokohtaan on yritetty asentaa putki, jonka kautta öljyä imettäisiin tankkeriin. Uusin yritys epäonnistui kuitenkin lauantaina, kun putken kahta osaa ei onnistuttu liittämään toisiinsa 1,6 kilometrin syvyydessä.

Tähän mennessä BP ei ole onnistunut millään tavoin estämään öljyn valumista mereen.

Samaan aikaan Yhdysvaltain äänenpainot korvausten saamiseksi BP:ltä ovat koventuneet. Yhdysvaltain hallitus vaatii BP:tä selventämään onko yhtiö valmis maksamaan korvauksia ilman ylärajaa.
 

Öljyä tullut maihin usealla alueella

Yhdysvaltain laki rajaa energiayhtiöiden korvausvelvollisuuden 75:een miljoonaan dollariin. BP on kuitenkin aiemmin luvannut ottaa täyden vastuun öljytuhon puhdistuskuluista ja maksaa kohtuullisia korvauksia vuodon aiheuttamista menetyksistä.

Yhdysvaltain rannikkovartioston mukaan öljyä on huuhtoutunut rantaan Louisianassa, Mississipissä ja Alabamassa.

Louisianan osavaltion rannikolla sijainnut Deepwater Horizon -öljynporauslautta tuhoutui räjähdyksessä huhtikuun lopussa. Onnettomuudessa kuoli 11 ihmistä. Porauslautta upposi muutama päivä räjähdyksen ja sitä seuranneen tulipalon jälkeen.

 

2.3.2010

 

Päivää tullaan vielä lyhentämään ja aika paljonkin

 

Matteus 24:22 Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

Maan vuorokausi saattoi lyhentyä hieman Chilessä viime lauantaina tapahtuneen massiivisen maanjäristyksen seurauksena.
Ei kuitenkaan syytä huoleen: vuorokausi on nyt vain noin miljoonasosasekunnin lyhyempi. Ehdit siis yhä suorittaa kaikki normaalit päiväaskareet ennen nukkumaanmenoa.
Häkellyttävään teoriaan vuorokauden lyhenemisestä päätyi Yhdysvaltain

avaruushallinnon Nasan tiedemies Richard Gross, jonka johtama työryhmä mallinsi tietokoneella Chilen järistyksessä tapahtuneen mannerlaattojen rytkähdyksen.
Grossin mukaan laattojen liikahdus saattoi siirtää Maan massaa noin kahdeksan senttiä lähemmäs akselia, jonka ympäri Maa pyörii. Näin Maan pinnalla pyörähdys kestää pienemmän ajan.
Ilmiötä voi havainnollistaa tarkastelemalla taitoluistelijaa. Kun luistelija pitää kätensä kiinni kehossaan, hän pystyy pyörimään piruettia nopeammin kuin jos kädet olisivat irti kehosta.

 

Aivan päivien lopussa, niitä päiviä, jotka ovat viimeiset ennen Jeesuksen näkyvää paluuta:

 

Johanneksen ilmestys 16:17-21 Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: "Se on tapahtunut". Ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan. Ja kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut. Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.

 

19.1.2010

 

Onhan tuo aika kova juttu, että jokin vihdoin uskaltaa sen sanoa lukuina

 

Jari sanoi eräänä päivänä tässä taannoin, että katsohan kun Jumala tekee työtään ja Hän näyttää ihmisille, kuinka väärässä ihmiset ovat, kun koko pohjoinen pallonpuolisko kärsii pakkasen kourissa ja puhutaan koko ajan ilmaston lämpenemisestä. Minua nauratti, koska tuo on juuri Jumalan tapaista toimintaa, näyttää ihmisille, että he ovat aina vain väärässä.
Sen sijaan ilmasto on lämpenemässä ja tämä globaali pakkanen osoittaa vain sen, että tulossa on ennennäkemättömiä helteitä. No mutta jaa... Niinhän se eräs pasuuna toi tullessaan, että kolmas osaa maata paloi ja kolmas osaa vihannasta ruohosta jne...

 

8.1.2010

 

Symboliikkakin jo kertoo mitä luopumus on, pedot lisääntyköön ja rauhan symbolit pois

 

Nimenomaan kaupunkilaiset yleisimmin haluavat juuri tätä ja näin ällöttävällä tavalla itsekkäin ajatuksin välittämättä mistään muusta kuin itsestään. He eivät välttämättä edes kykene näkemään ketään muuta maailmassa, kuin pyhän itsensä. Järkyttävää luettavaa, poimittuani näitä muutamilta eri uutisjulkaisijoilta. Kaksinaismoraali on huipussaan, eikä kukaan edes huomaa mitä tämä on kaiken kaikkiaan, koska välittäminen kun on vain heikkoutta.
Tunsin varsin hyvin erään Helsinkiläisen yrittäjän Vallilasta, joka ajoi aamuviideltä töihin, koska hermo ei kestänyt ruuhkia ja kun hän sitten joutui ruuhkaan, hän haukkui kaikki työntekijänsä pataluhaksi. Hän oli armoton maaseutulaisvihaaja ja sitten kumminkin muka "luonnon ystävä". Kun hän näki peurakolarin, tai oravan jääneen autonalle, niin hän oli niin surullinen ja tunteellinen, mutta yksikään ihminen hänelle ei merkinnyt viispennisen vertaa. Mies valmisti luonnonmukaisia vesivärejä silkkipainoille, joka pönkitti hänen itsetuntoaan luonnon ystävänä. Silti joka ikinen väri oli jonkun toisen keksintö, jonka hän "varasti". Hän käytti jopa Erikeepperin liimaseosta omana keksintönään.
Kaikki tämä on samaa kaksinaismoraalia, josta tulee itselle huono omatunto joka on pakko purkaa niin oman pahuuden pönkittämiseksi.

 

7.1.2010

 

Arktisen alueen pahin skenaario toteutumassa käytännössä ja media hyssyttelee taas

 

Merenpohjan metaanikasaumat alkaneet purkautua julkaistu tänään klo 00:03, päivitetty tänään klo 09:11

Alaskan yliopiston tutkimusretkikunta on havainnut ilmastontutkijoiden pitkään pelkäämän ilmiön, kertoo BBC. Merenpohjaan keräytyneet metaanikasaumat ovat alkaneet purkautua Jäämerellä Siperian pohjoispuolella.

 

Alueen metaanipäästöt olivat suurempia kuin tutkijat olivat aiemmin osanneet kuvitellakaan.

Tutkimusretkellä mukana ollut Tukholman yliopiston professori Örjan Gustavsson sanoo alueen ilman metaanipitoisuuden olevan 100 - 1 000-kertaisen normaalitasoon verrattuna. Hän painottaa kuitenkin, että tarvitaan lisätutkimuksia siitä, kuinka paljon ja kuinka nopeasti metaania kokonaisuudessaan vapautuu ja mistä se tulee. Paniikkiin ei ole syytä, hän toteaa.

Merenpohjaan varastoitunut metaani pysyy vakaana kylmässä vedessä ja kovassa paineessa. Jäähän sitoutunut metaani alkaa vapautua, kun jää sulaa. Siperian pohjoispuolinen alue on lämmennyt

nopeammin kuin mikään muu alue maapallolla. Vuosien 2000 - 2007 keskilämpötila oli jopa neljä astetta korkeampi kuin vuosien 1970 - 1999 keskilämpötila.

Merenpohjan metaani alkaa ilmaston lämmetessä vapautua ensiksi matalasta merestä, jollainen Siperian edusta on.

Merenpohjiin on kerääntynyt valtavat määrät metaania, arvioiden mukaan 1 600 miljardia tonnia. Määrä on suunnilleen kaksi kertaa se, mikä määrä ilmakehässä on nyt kasvihuonekaasuja. Metaani on yli 20 kertaa voimaa voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

Tutkijoiden pahin pelko on, että metaani alkaa purkautua äkillisesti, mikä johtaisi ilmakehän lämpenemisen itseään ruokkivaan kierteeseen ja lämpötilan hyppäyksenomaiseen nousuun. Tällainen tapahtuma on koettu maapallolla ainakin kerran, tutkijat kertovat.

Huolestuttavaa on myös, että tutkijoiden alustavien tutkimustulosten mukaan metaani vapautuu lähes kokonaisuudessaan ilmakehään. Tutkijat olivat aiemmin odottaneet, että suuri osa siitä imeytyisi meriveteen.

 

YLE Uutiset

 

Merkille pantavaa erityisesti on ollut kautta linjan, AINA, että media on talutusnuorassa, joka kertoo koska on pakko kertoa, mutta samalla hyssyttelee, ettei muka ole mitään hätää. Paniikkihan kansalle iskisi, jos joku laulaisi totuuden esille, että maailma on halkeamaisillaan liitoksistaan. Tämä kun toteutuu veteen, niin ensin tulee kolmas pasuuna Johanneksen ilmestys 8:10-11 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin. Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt. joka koskettaa kolmatta osaa veteen annetuista vitsauksista.
Kun toinen ylösotto on tapahtunut ja tänne jääneet ihmiset vain jatkavat Jumalan pilkkaamista, niin sen jälkeen Jumala vuodattaa kolmannen maljan
Johanneksen ilmestys 16:4 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi. joka pilaa lopulta kaiken veden juomakelvottomaksi.

 

2.12.2009

 

Ei alastomuus itsessään pahasta ole, vaan aihe ja mitä alastomuus aiheuttaa katsojalle

 

Povipommi järkytti Vatikaanin pukeutumalla pelkkään ristiin
 

Näyttelijäkaunotar verhosi itsensä vain ristiin, katolilaiset järkyttyivät.

Puolalais-amerikkalainen kaunotar lähti mukaan eläinsuojelujärjestö PETA:n kampanjaan, jossa julkkistähdet riisuutuvat eläinten oikeuksien puolesta. Näyttelijä Joanna Krupa paljasti enkelimäisen puolensa verhoutumalla pelkkään krusifiksiin.

Tempaus ei kuitenkaan aivan kaikkia miellyttänyt. Katolilaiset järkyttyivät ja asiasta nousi aika moinen äläkkä.

– Itsekin katolilaisena olen järkyttynyt näistä reaktioista, siitä miten katolinen kirkko puhuu näitä kuvia vastaan. Olen kuvista erittäin ylpeä. Teen sitä, mitä katolisen kirkonkin pitäisi tehdä, työtä eläinten hyvinvoinnin puolesta. Eläimet ovat Jumalan luomia puolustuskyvyttömiä olentoja, sanoo Joanna Krupa.
 

Teksti: MTV3/Helmi

 

Likainen pata likaista kattilaa soimaa. Molemmat luopuneet osapuolet ja kirkot huutelevat joutavia. Luterilainen ja Katolinen kirkko siunaa jo koiria... 

Helmiä sioille, sanotaan. Jos kirkko siunaa jo homoja, vihkii homoja ja lesboja, niin miksi ei sitten koiria. Nyt siunataan koiria ja saas nähdä koska kirkot aloittavat koirien vihkimisen?
 

Papit siunasivat lauman koiria

Lemmikkieläinten ja eläintenystävien perinteinen joulusiunaus järjestettiin taas Helsingin Senaatintorilla tänään 1.12.2009 tiistaina kello 19.

Siunauksen toimittivat pastori Arto Antturi Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnasta sekä pastori Kalevi Kasala Helsingin Ortodoksisesta seurakunnasta.

Kutsuvieraiksi siunaukseen osallistuvat virka- ja avustustehtävissä olevat koirat. Tapahtuman yhteydessä Helsingin Eläinsuojeluyhdistys Hesy keräsi tarvikkeita, ruokaa ja varoja eläinsuojelutoimintaan.

Tilaisuuden järjesti Helsingin Seudun kennelpiiri, ja musiikkipuolesta vastasivat musiikkiopisto Juvenalian opiskelijat.


Se nyt on vaan niin, että tämä on Jumalan pilkkaamista ja halventamista kaikki. Povipommin kuva on sentään asemansa osoittava, koirat ovat alastoman "enkelinaisen" jalkojen alla. Sen sijaan papit ylikunnioittavat ja ottamalla jopa koirat siunattavakseen eikä siunaaminen ole tosiaankaan mikään halpa ja tuhlattavissa oleva asia, jota voi joka paikkaan käyttää kuin jotain betonia, seinätasoitetta, Plastic Baddingia tai Sikaflexiä. Raamattu jopa varottaa siunaamasta kaikkea mahdollista, koska jos siunaat jotain, josta aiheutuu myöhemmin kirousta, niin olet siunaajana osallinen kiroukseen. (Joh.ilm. 22:15) Eikö sinustakin olisi Jumalan pilkkaa, jos pappi siunaisi esimerkiksi kaatopaikan, bordellin tai käärmenäyttelyn? Povipommin kuva "enkelin asussa", on siis paljon parempi idea kuin koirien siunaaminen joka on suoraan sanottuna ällöttävää. Alastomuus on symbolisesti kaunista, mikäli se tehdään oikein. Alastomuus vieläpä ristiin verhoutuneena tarkoittaa puhtainta mahdollista symbolia ihmisenä suhteessa Jumalaan ja morsiamen olemusta suhteessa Jeesukseen Kristukseen :D ja siksi heräsin puolustamaan tätä jotain perin kummallista, joka muuten olisi täysin poissuljettua puolustaa. Kaiken lisäksi tänä samana päivänä kirkko itse koirien siunaamisella pilkkaa täydeltä laidalta härskisti jälleen kerran Jumalan siunaavaa voimaa.
Kaiken tarkoituksena on vain halventaa Jumalaa ja tuoda ihmisen vapaamielisyys kirkon palvelukseen mukaan, jotta ihmiset innostuisivat kirkosta. Minä olen monta kertaa sanonut, että on parempi että kirkossa istuu vaikka vain yksi kuulija, jos tämä istuu siellä sydämensä halusta ja sanan nälästä ja hengen janosta, kuin että kirkossa istuu tuhansia jotka tahtovat vain omalle lihallensa sen himon tyydytystä, silmäin pyyntöä ja elämälleen korskeutta.
 
Vasemmalla olevan kuvan maalasin syksyllä 2006 sydänveren tuskassani, koska vaimoni kaappasi lapseni, lavasti, kavalsi ja laittoi minut hullujenhuoneelle pelastussanoman vuoksi. Lapsiani en nähnyt, enkä heihin saanut mitään yhteyttä kahteen ja puoleen kuukauteen. Olin kuolla suruun ja murheeseen, joten niinpä maalasin tämän kuvan avioliiton halveksumisesta. Kuvassa näkyy mies, joka menee sian kanssa naimisiin ja kirkon penkeillä istuu myös Tasavallan Presidentti Tarja Halonen miehensä kanssa. Vasemmalla vaimon sikasukulaiset.
Maalaus on suuri tuskan ja murheen vuodatus jossa on paljon katkeruutta mukana mutta kuvassa on paljon sanomaa, mihin kirkkomaailma on mennyt. Se ei enää ole
Jumalan sanan mukainen kirkko jota Jumalan kansa kunnioittaa ja arvostaa, vaan se on portto vaaleanpunaisessa sian nahassaan. Kirkkomme ei enää ansaitse luottamusta ja kirkoista on päästävä pois. Kirkon on parasta tulla seurakunnittain kotiin ja pieniin yhteisöihin joissa on elävän Jumalan sanaa saatavilla. Kristusruumiin osien, seurakuntien päämäärä ei ole leipäpappien tavoitteilla saavutettua silmäin pyyntöä, vaan hengen tuotetta pursuavaa Pyhän Hengen toimesta tullutta puhdasta Jumalan sanaa, joka oikeasti ravitsee nälkäisen kuulijansa.

Klo 18:30 lisäys: Ystäväni Markku mailasi näin ja siksi on ihan pakko liittää tämä koska hän osasi hyvin kuvata nykykirkon henkeä ja sen lihan tahtoa.

Markku: Tärkeä aihe, koska moni ei edes tajua, ettei mitä tahansa voi siunata... ei tunneta Jumalan Sanaa vaan tehdään se mikä on itselle mukavaa. "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala"...tuo pyhyys on hämärän peitossa monelta, jonka vuoksi ei osata pelätä Jumalaa.. mennään vaan seurauksista välittämättä. Sitten on joku kumma uudistamisen halu... muutetaan kaikki "vanha" uudeksi ja itselle sopivaksi. Jeesus on Ihmisen Poika... nimenomaan Ihmisen ei eläimen.

Minä halusin vastata ja omin sanoin sanoa saman uudelleen. Vastasin hänelle näin:

Jarmo: Tuo "muutetaan ja halu muuttaa kaikki vanha uudeksi ja itselleen sopivaksi" lause on kuin nenä päähän tässä nykykirkossa. Halu tehdä uusi Kristinusko, joka sallii valherakkauden nimissä kaiken minkä ihminen itselleen haluaa sallimukseksi. Juuri niin nuo toimivat.

 

21.10.2009

 

Elämiä syödään, niitä kuolee monin eri tavoin ja se ei ole mikään kummallisuus

 

Nam, citykania!

Korkeasaaren eläintarhan aasianleijonat, lumileopardit ja ilvekset saivat ensimmäisen citykaniateriansa keskiviikkona aamupäivällä. Lue>>>

Paljon puhutaan eläinsuojelijoiden perimmäisestä motiivista ja kun tutustumme eri eläinsuojelijaryhmiin, huomaamme yhden hullunkurisen jutun. He ovat mielipiteineen eläinten ja luonnon tasapainon näkökulmasta ääripäissä, eli toinen eläinsuojelija pitää

toista peräti luonnonvihajana, koska eläimet ja luonto ovat kaksi täysin eri asiaa ja vain harva käsittää että luonnonsuojeluun ja eläinsuojeluun, siihen kuuluu ihminenkin.
On tällaisia ääriterroristijärjestöjä, kuin EVR (eläinten vapautusrintama) ja monta muuta tietysti. He ovat kuin Hamas ja Hizbullah, yhtä "hulluja" aatteensa edestä. Heitä on huijattu ja heidän taustansa on pilattu jo lapsena, joten heille on kehittynyt tarve taistella turhasta.
On hyvin normaalia, että ihmiset metsästävät ja kaikenlisäksi se olisi suositeltavaa monelle siihen mahdollisuudet omaavalle. Emme me ole luotu säilykepurkki ja mikro- ja einesruokaihmisiksi. Me olemme luotu ihmisiksi, joiden yksi elanto on nyt liha, vaikka minun omat sanovatkin muuta. Myönnän, että Jumala loi ihmisen ja maailman kaikki olennot elämään kasviksista, mutta kaikki muuttui, eikä se tarkoita että meidän kuuluu enää tehdä niin kuten Jumala sen alussa tarkoitti. Jumalan sanalla on itse sanottu jo alussa, että koska synti tuli maailmaan, niin syntiä on kaikki mitä teemme ja olemme. Siksi meidän on tyydyttävä osaamme. Lihaa me syömme ja tapamme eläviä olentoja pelkästään kasvissyöjänä, koska salaateissa, hedelmissä ja marjoissa on elossa olevaa lihaa enemmän kuin arvaattekaan. Älkää siis koskaan edes kuvitellakaan olevanne jotain vegetaristeja. Voitte olla syömättä naudan lihaa tietoisesti mutta 100% kasvissyöjiä teistä ei koskaan tule, eli kaikki se on valhetta. Ihan samanlaista valhetta kuin on fanaattinen sapatin viettäminenkin. Turhaa hommaa ja kun nyt päästiin aiheeseen, synti, niin kerron sinulle että 100% kaikista käskyistä, joita on kymmenen, niin sinä rikot ne kaikki, kaikki ja taas kaikki, ennen kuin tajuatkaan. Samalla kaavalla mitä äsken kerroin lihansyönnistä, koska siinäkin on eräs kompa; "älä tapa". Väitätkö tosiaan ettet ole koskaan mitään tappanut?

 

29.9.2009

 

Samoalla sattui 8,3 rihterin asteikolla maanjäristys josta aiheutui Tsunami

 

Se tappoi ihmisiä, se tiedetään. Sen sijaan merkillepantavaa on se, että ihmisiä on nyt varoitettu, heitä on säikäytetty Jouluna 2004 ja ihmisten on annettu varautua erityisen hyvin varsinkin meristä tuleviin luonnonuhkiin. Tämä kaikki on Jumalan Rakkautta ihmisiä kohtaan, koska pian kaikki kauheimmat tuhot alkavat, emmekä voi niistä syyttää Jumalaa.

Pian alkavat tsunamit, joiden mittasuhteita ei enää kukaan voi käsittää. Ne vievät kaiken elollisen alleen ja tuhoavat kilometritolkulla rantoja. Ei puhuta enää muutamista metreistä, eikä sadoista, vaan jopa kymmeniä kilometrejä syvään maahan ulottuvia hyökyaaltoja. Sellaisia on tosiaan tulossa, eikä kannata asua siksi rantahuviloissa.

 

26.8.2009

 

Lopunajan merkkejä ja ennakkoilmoitus kahdesta vitsauksesta: 2. pasuuna ja 2. malja

 

Levä saa Ahvenanmaan veden hohtamaan turkoosina

26.08.2009 10:01

 

Ahvenanmaan saaristossa elää hohtavia leviä. Ainutlaatuinen valoilmiö on havaittu öisin Föglön matalissa lahdissa Ahvenanmaan saaristossa.

Suomen ympäristökeskus SYKE kertoo, että meri alkaa hohtaa turkoosin eri sävyissä, jos sitä sekoitetaan esimerkiksi uimalla tai veneellä.

Merituleksi kutsutun valoilmiön aiheuttavat yksisoluiset merilevät. Veden pyörittelyn seurauksena nämä levät säteilevät valoa ympärilleen.

Hohtavaa levää havaittiin ensimmäisen kerran suurempana esiintymänä kesällä 2003 Föglön saaristossa.


Suuret merkit näkyvät taivaalla ja maan päällä. Tämä on alkua lopulliselle tuholle, joka on kattava ja nopea. Syy on ihmisten suunnaton etäisyys Jumalasta.
Eläkäämme siis Uskossa Kristukseen Jeesukseen, koska Hänessä meillä on pelastus.

 

29.7.2009

 

Nelikasvoinen olennon neljä siipeä - lopussa ilmestyskirjassa siipiä on kuusi

 

Nelisiipinen poikanen enteilee myös ylösottoa

Tiistai 28.7.2009 klo 21.46

Saimaan rannalla elää hyvin harvinainen linnunpoikanen.

Ero normaaleihin siipiin verrattuna on, että ylimääräiset siivet törröttävät koko ajan suoraan sivuille.

 

Lappeenrannan Skinnarilasta löydetty haapana on varsinainen luonnonoikku. Poikanen on tiettävästi ensimmäinen Suomesta löydetty nelisiipinen lintu.

Lintuharrastajat muistelevat kerran aiemmin kolmisiipisen ruokokerttusen lentäneen rengastajan verkkoon.

- Joka tapauksessa nelisiipinen lintu on todellinen suurharvinaisuus, sanoo BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Matti Riihimäki.

Haapanaäiti toi neljä poikastaan lappeenrantalaisen eläkeläisen mökkirantaan Skinnarilassa jo kesä-

heinäkuun vaihteessa. Nopeasti yksi poikasista joutui jonkin pedon suuhun, mutta loput kasvavat yhä yhdessä.

- Heti alussa kiinnitimme huomiota yhteen poikasista, jolla näytti melkein alusta asti kasvavan muutamia höyheniä suoraan kyljestä ulospäin, sanoo lintua alusta asti tarkkaillut Olavi Hietaharju.

Viikkojen mittaan nämä tavallisten siipien alta kasvavat ulokkeet kasvoivat.

Nyt ne näyttävät jo ihan selvästi ylimääräisiltä siiviltä. Ero normaaleihin siipiin verrattuna on, että ylimääräiset siivet törröttävät koko ajan suoraan sivuille. Tavallinen linnunpoikanen taittelee siipensä pitkin selkää.

Ylimääräiset siivet eivät näytä tämän haapananpojan menoa haittaavan, sillä se on kasvanut tasatahtia kahden sisaruksensa kanssa. Yhtä lailla ja samaa vauhtia se hätistelee sisarustensa kanssa jo emon apuna sinisorsia loitommalle haapanoiden omimalta Hietaharjun perheen ruokintapaikalta.

 

Linkki nelikasvoisten olentojen juttuun "puuhakalenterissa".

http://www.pelastussanoma.fi/Jumalan%20lasten%20kalenteri/Luukku12.htm

 

18.7.2009

 

Kaksi tappavaa vitsausta heti alkuun...

 

Habakuk 3:5 Hänen edellänsä käy rutto ja polttotauti tulee hänen jäljessänsä.

 

Pandemia voi tuoda terveyskeskuksiin satatuhatta potilasta MTV3 18.07.2009 05:56


Sikainfluenssasta on tulossa kova ponnistus Suomen terveyskeskuksille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan jopa satatuhatta suomalaista voi joutua taudin vuoksi terveyskeskukseen tai sairaalaan.

Influenssa-aallon aikana terveyskeskukset lykkäävät esimerkiksi kiireetöntä hoitoa ja terveystarkastuksia,

mutta sosiaali- ja terveysministeriön mukaan kiireellinen hoito ja päivystykset pystytään hoitamaan normaalisti. Influenssapotilaita varten voidaan myös perustaa erillisiä poliklinikoita. THL:n mukaan kovimmat ruuhkat ovat terveyskeskuksissa alkusyksystä. Todennäköisimmin hoitoa tarvitsevat riskiryhmiin kuuluvat kuten kroonisia sairauksia sairastavat sekä raskaana olevat. THL:n arvion mukaan yli miljoona suomalaista saa sikainfluenssan. Suurimmalla osalla oireet ovat kuitenkin lieviä ja tauti paranee kotihoidossa.

 

Suomessa sikainfluenssaan kuolee jopa kuusi tuhatta

Noin miljoonan suomalaisen on arvioitu sairastuvan sikainfluenssaan. Nykyisillä tiedoilla se merkitsisi noin paria tuhatta kuollutta. Kuolemantapausten määrä voi kuitenkin nousta jopa kuuteen tuhanteen, jos tauti leviää odotettua enemmän.

 

Sarah Hoffmanin v. 1979 saama näky USAn lopusta

Sitten näin, että ihmiset tulivat sairaiksi ja kuolivat. Sairaita ihmisiä oli erityisesti neljässä kaupungissa, New Yorkissa, Los Angelesissa, San Franciscossa ja Salt Lake Cityssä. Kaksi erilaista tautia vaivasi ihmisiä. Toinen sairaus alkoi valkoisten rakkuloiden ilmestymisestä käsiin ja kasvoihin. Monet kuolivat vuorokauden sisällä. Toiset ihmiset saivat jonkinlaisen influenssaviruksen ja heidän nenästään, suustaan, silmistään ja korvistaan alkoi vuotaa verta. He kuolivat vielä nopeammin kuin rakkulatautiin sairastuneet ihmiset. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi tautia iskivät satoihin tuhansiin ihmisiin.

 

Sikaebola leviää Filippiineillä

YLE julkaistu 09.07. klo 21:27

 

Filippiineillä on löydetty ensimmäistä kertaa sioissa leviävä ebolavirus. Aiemmin ainoastaan apinoiden ja ihmisten on tiedetty saaneen ebolatartunnan.

Sikaebolan ei uskota toistaiseksi pystyvän leviämään ihmiseen. Tutkijat ovat kuitenkin huolestuneita siitä, että virus voi sioissa muuntautua uuteen, ihmiseen tarttuvaan muotoon. Filippiineillä on tähän mennessä testattu 141 sikojen kanssa työskentelevää ihmistä vaarallisen ebolan varalta. Kukaan heistä ei ole sairastunut. Kuudella tutkitulla tavattiin merkkejä viruksesta, mutta se ei ollut ihmiselle vahingollista laatua.

Ebola on harvinainen tauti, joka tappaa lähes kaikki siihen sairastuneet.

Tutkimustulos julkaistiin viime viikon lopulla Science-tiedelehdessä.

 

30.6.2009

 

Ystäväni Jari laittoi maililla Kauko Loukaksen ilmastoraportin:

 

Kauko Loukaksen artikkeli ilmaston lämpiämisestä

Lämpeneekö maapallon ilmasto vai ei? Muuttuuko se vai ei? Mitä on tulossa?

Muuttumisesta olen varma, mutta mikä on se muutos? Sitä ei nykyuutisissa sanota. Liki 70-vuotisen elämäni varrella olen toki nähnyt joitakin ilmaston muutoksia kylmään ja lämpimään päin täällä Lapissa, missä elän, mutta kyllä yleissuunta on parin viime vuosikymmenen aikana ollut lämpenemään päin. Uusia kasvi- ja eläinlajeja hivuttautuu yhä pohjoisemmaksi. Borrelioosipunkitkin ovat tulossa jo Simossa nyt kesäkuussa 2009.

Maapallon mitassa ei ilmaston tarvitse lämmetä eikä kylmetä, jotta muutosta tapahtuisi. Avainasemassa onkin arktinen napa-alue. Meneillään on ilmaston  s e k o i t t u m i n e n.  Kuumilla ja lämpimillä leveysasteilla nimittäin riittää aina lämpöä sulattamaan napajäätiköt niin pohjoisessa kuin etelässäkin. Ei kai minun tarvitse kerrata niitä lukuisia uutisia, joiden mukaan arktinen jää sulaa melkoista vauhtia. Tämä on vankka esimerkki siitä, että maapallon ilmastovyöhykkeet, tropiikki, subtropiikki, lauhkea, subarktinen ja arktinen vyöhyke, "vuotavat" yhä enemmän.

Tieteilijät eivät kerro tai tajua suurinta vaaraa, joka piilee Grönlannin ja Antarktiksen mannerjäätiköiden sulamisessa. He ovat puhuneet vain merenpinnan noususta niin ja niin monella metrillä.

Keväällä 2005 mieleeni iski yhtäkkiä järkyttävä oivallus, mannerjäätiköiden jäänlähtö napa-alueiden sulamisen

seurauksena. Monta jäänlähtöä olin nähnyt pohjoisen joissa keväisin, ja käsitin että sellainen ilmiö voisi tapahtua myös jättiläismäisessä mittakaavassa mannerjäätiköillä, Grönlannista alkaen. Päätin ruveta tutkimaan aihetta.
Hakusanalla ice-shedding eli jäänlähtö en löytänyt silloin mitään mainittavaa ja totesin, että tuota ilmiötä ei oltu tutkittu juuri lainkaan. Ei sitä ole kunnolla tutkittu vieläkään. Suomessa oli kyllä mittailtu jään eri ominaisuuksia, sahailtu jokien jäitä joinakin keväinä ja räjäytelty jääpatoja, mutta yhtään varsinaista tieteellistä tutkimusta luonnonilmiöstä nimeltä  j ä ä n l ä h t ö  en löytänyt. Minun piti itse ruveta tutkimaan ilmiötä ja sen mahdollisuutta mannerjäätikön mittakaavassa Internetistä etsimieni lähtötietojen pohjalta.

Laskin aluksi Grönlannin jäätikön potentiaalienergian ja totesin sen niin suunnattomaksi, että tulos lukuna ei sanonut mitään tavalliselle ihmiselle. Otin ensin vertailukohteeksi amerikkalaisten Japaniin ja venäläisten Novaja Zemljalle pudottamat atomipommit, kuten tieteilijät usein ottavat, mutta vertailu tuntui ontuvalta. Sitten päätin verrata tulosta siihen energiamäärään, jonka tieteilijät kertoivat Internetissä Intian Valtameren tsunamin purkaneen valtamereen. (Laskin sen itsekin ja huomasin heidän laskelmansa vajaaksi, mutta ompahan "virallinen" arvio.)

Niinpä tein tsunamilaskelmia ja totesin, että Grönlannin jäätikkö purkautuessaan päästäisi lähes miljoonakertaisen energiamäärän Jäämereen. Sellainen jäänlähtö merkitsisi apokalyptistä tsunamien ja maanjäristysten sarjaa sekä globaalista tuhoa. Se saisi vielä Antarktiksenkin reunajäätiköt purkautumaan samanlaisin seurauksin. Hirmuisen paineen alla jää ei ole niin kovaa kuin tavallinen taapertaja kuvittelee.

Lopulta aloin kirjoittaa kirjaa, keräsin enemmän tietoja, tein johtopäätöksiä ja myös monia muita laskelmia yleisesti hyväksytyn fysiikan mukaisesti. Olen tutkinut aiheeseen liittyviä kysymyksiä eri näkökulmista, yrittänyt itse kumota väitteitäni ja väitellyt eri ympäristösivustoilla. En ole havainnut syytä muuttaa mieltäni.

Kirjassani on  myös muuta ainesta, oman elämän tapauksia ja filosofointia sekä "uskontoa" Nooan tulvan ja profetioiden muodossa. Lukekoon ken uskaltaa!

Kirjani on englanninkielinen, nimeltään ICE-SHEDDING OF AEONS, ja tilattavissa julkaisijaltani LULU'lta linkistä http://www.lulu.com/content/paperback-book/ice-shedding-of-aeons/3043801

Suomennanko kirjani vai en, se riippuu palautteesta. Jos kirjallani ei selvästikään olisi menekkiä, minun tuskin kannattaa ruveta sitä kääntämään. Haluaisin varoittaa niin muunmaalaisia kuin suomalaisiakin, kuten Nooa varoitti aikalaisiaan, mutta jos ei ole vastaanottoa, niin minkä minä sille voin. Ainoastaan voin lohduttaa muistuttamalla Jumalan lupauksesta, että Hän ei enää hävitä kaikkea hengittävää elämää maan päältä suurella tulvalla.

Arkkia en ala rakentaa eikä se tällä kertaa hyödyttäisikään. Muistaakseni apostoli Johannes näki näyssä, että kaikki laivat hukkuivat. Tiettyjä alueita jää hukkumatta, lähinnä mantereiden sydänalueet.

Ilmiö, jota kuvailen kirjassani, liittyy Ilmestyskirjan seitsemänteen vihanmaljaan, joka merkitsee ihmiskunnassa ennen kokematonta maanjäristystä. Vaikka kaikki maanjäristykset eivät synnytäkään tsunamia, niin globaalinen maanjäristys varmasti nostattaa pilventasaisia jättiläisaaltoja ympäri maapallon, jonka pinnasta enemmän kuin 2/3 on merta. Olen laskenut sellaisten aaltojen korkeudet.

Vilpittömille Jeesuksen opetuslapsille haluan esittää vielä toisen lohdutuksen. Jeesus tulee hakemaan omansa seitsemännen pasuunan soidessa, jolloin kuolleet nousevat katoamattomina ja me muutumme, kuten apostoli Paavali vakuuttaa. Tämä tapahtuu ennen vihan maljoja, kohta sen jälkeen, kun viimeiset kaksi profeettaa ovat todistaneet Jerusalemissa, heidät on tapettu, ja he ovat nousseet kuolleista.

Nyt on vakava aika. Maailman talous menee alamäkeä seuraten täsmälleen samaa kaavaa, jota 1930-luvun alun suuri lama noudatti. Sen lasku kesti n. 40 kk, ja sellaisesta laskusta on nykyinen maailmantalous selvittänyt vasta n. kolmanneksen. Jos dollari romahtaa, mitä sekä profeetat että taloustieteilijät ovat ennustaneet, maailmantalous syöksyy kaaokseen, jossa ruokatavarat ja hyvät neuvot ovat kalliita. Tämä kaikki on vain osa lopunajan yhä kovenevasta tapahtumasarjasta. Vain vilpitön turvautuminen Jumalaan ja Hänen Poikansa ylösnousemusvoimaan voi pelastaa meidät kaaoksen keskeltä iankaikkiseen Paratiisiin. Tämän maailman huomattavin idoli on juuri kuollut. Siispä ei kannata turvautua ihmisiin.

 

30.5.2009

 

Tarkentuu koko ajan - tehdään sään yhteenveto olemassa olevien profetioiden pohjalta

 

Olav Rodgen näyssä kirjoitetaan monta kuvaavaa esimerkkiä. Päivä on maanantai. Kello on jossain 10:00 Suomen aikaa ja on kesä, jolloin ruusupensasta leikataan. Ruusupensasta voidaan leikata kahdesta syystä: karsia sitä tai poimia kukkia. Yleensä koskaan kukaan ei poimi ruusupensaan kukkia, joten vain pensaan karsiminen tulee kysymykseen. Pensasta karsitaan sen tultua vihreäksi jolloin näkee kuivettuneet oksat, jotka karsitaan pois. Tämä voi tapahtua vain kesän kynnyksellä.
Tuomaksen unessa menemme Turun seudulle ja siellä kiinnitän huomiota varkaan hellevarusteisiin. Siis aurinkolasit ja hellehattu, t-paita jne. eli kyse on hellepäivästä ja pilvettömästä taivaasta.
Pihon sivuilla oli kuvaus jossa itäsuomessa eräs kykeni kuvailemaan ylösoton hetkeä. Siellä oli taas pilvinen päivä ja kun me katsomme sääkarttaa, niin voimme vain ihmetellä osumaa.
Palaan Olav Rodgen näkyy, niin vaistosin oikeasti ymmärtämättä ja tietämättä ennalta mitään. Ymmärsin että lukemani ajatus tapahtuu aamulla, jonka aamu on juuri muuttumassa päiväksi, joka on taas muuttumassa helteiseksi päiväksi. Taivas on pilvetön ja
täysin aurinkoinen. Kyseessä on Oslon seudun sää, jonka ympäristössä on erilaisia lomamökkejä jne. joka viittaa aikaan. Näyssä eräs henkilö oli saamassa ylitöitä, joten se ei voi olla kesäloma-aikaakaan. Lapset ovat jo päässeet koulusta kesälomalle.
Lisäksi Tukholman profetia vuonna 1984 kertoo kaiken tapahtuvan kesällä ja lopuksi on vielä laulujen laulu 2:10-13 jossa puhutaan kesästä, joka on juuri tullut ja sateet ovat väistyneet. Raamattu puhuu uutisviljasta, joka on myös kevään sato, uutissato joka korjataan touko-kesäkuun vaihteessa. Niinpä siis ylösotto tapahtuu vain ja ainoastaan kesän kynnyksellä. Kaikenkukkuraksi saatana tekee omaa työtään. Naapurini tuli eilen muina miehinä sanomaan, ymmärtämättä mistään mitään, että maanantai on muuten sitten viikon kylmin päivä ja heti tiistaina lämpenee taas.

 

27.5.2009

 

Sääennuste pitäisi ainakin paikkansa Tuomaksen uneen nähden

 

Kesällä 2006 kun sain käteeni Olav Rogden näyn ja aloin lukea sitä. Minulle tuli syvä tunne, aivan kuin olisin mukana siellä tapahtumissa ja vaistosin mm. ilman lämpötilan, kosteuden ja sään ylipäätään. Minulle tuli tunne että sää on aivan kirkas pilvetön taivas, kuin helle. Tosin se oli aamupäivä, eikä helle ollut ehtinyt nousta vielä tosi kuumaksi. Vuodenaika oli sellainen, että se ei aamuisin ollut vielä lämmin, vaan viileä. Päättelin vuodenajan olevan ihan kesän kynnyksellä mutta silti helle ja kova sellainen.
Kohta me sen näemme!

 

25.5.2009

 

Ajankohtainen Tuomaksen uni Helluntain jälkeiselle maanantaille

 

UNI pe-la 25.5.2007:
Olin jossain sokkeloisessa talossa jälleen. Nukuin jossain varasto vierashuoneessa alakerrassa.. En ollut kotonani vaan jonkun luona kylässä, käsitykseni mukaan perhe oli rikas, ei lapsiperhe. Sain unessa unen.. se oli kirjoitettu messe tekstillä jota itse käytän, sinisellä tekstillä. Siinä oli 1½ kappaletta ja ensimmäisessä oli jonkinsortin johdanto, jota en enää muista.
Ensimmäisen kappaleen lopussa oli viesti joka pysäytti minut. Siinä luki että ylösotossa ensin lähtevät katuvat ja ..... ((jokin muu ryhmä jota en nyt muista, oisiko ollut köyhät tai nöyrät.)) En kyennyt lukemaan loppua tekstistä. Muistan ajatelleeni, että tämä pitää heti kertoa Jarmolle, mutten voinut herätä siitä unesta. Kun unessani kuitenkin nousin kuulin ääniä, kuin varas olisi talossa. Hetken päästä näin ikkunasta miten varas oli liikkeellä. Soitin 112:teen ja ilmoitin jonkin osoitteen jossa

olin, mutten muista mikä osoite, ja kerroin että täällä on varas liikkellä ryöstämässä asuntoja. Taisin katkaista puhelun kun varas oli tulossa juuri siihen huoneeseen jossa olin. Takaovesta. Ikkunasta näin että varas oli pukeutunut aurinkohattuun, sillä oli päässään aurinkolasit ja teepaita ja farkut. Normaali nykyajan nuori n. 25-30v. Varmasti naisten suosiossa, hyvävartaloinen ja rento kaveri joka ei pelännyt nähdäänkö häntä vai ei. Huolettomasti kulki sorkkarautansa kanssa. Piilouduin vaatenaulakon taakse. Tämä varas avasi oven helposti sorkkaraudallaan ja tuli sisään taloon. Sorkkaraudan hän jätti oven taakse ulos. Menin samalla ovenavauksella ulos eikä varas huomannut tai noteeranut sitä mitenkään. Nousin talon viereistä rinnettä ylös ja soitin taas 112 kun olin sen joutunut katkaisemaan. Sama ”komisario” vastasi puhelimeen huolettomasti sanoen jotain; ”niin – tai mitä nyt taas...” koitin kertoa että kiirehtisivät paikalle mutta hän ei kuunnellut. Taustalla kuului miten hänen vaimonsa järjesteli jotain juhlia ja vaikutti siltä kuin he olisivat järjestelyistä kiistelleet.

 

29.4.2009

 

Sikainfluenssan raamatullisuus - luvut 13 ja 13 kuvassa todistavat synkästä tilanteesta

 

Vasemmalla näet lehtikuvan ja sen lööpit, tai miksi niitä nyt halutaan kutsua. Otetaan tähän aluksi Johanneksen ilmestyksen luku 6 ja jae 8 Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen muka-naan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.
Eli miten lasketaan tämä?
Kuolleita 150 ja tartuntoja 1600
Ensinnäkin miekka, nälkä, rutto ja pedot, on neljä eri ihmisen tappajaa. Kukin saa tappaa sen verran, että neljäs osa tulee vallalle.
Jos 1600 tartuntaa, niin siitä neljäs osa on 400 kpl, mutta koska neljäs osa on valta rutolla, niin aika lähelle menee tuo 150 kpl kuolleita 1600 sadasta kokonaisuudessaan. Lopulta kun tuo luku tasaantuu koko maailmassa, niin veikkaanpa, että joka 1600 tartuntaa vaatii sen 100 uhria.
Toissailtana kun uutinen tuli ensimmäisen kerran, laskin tyttäreni kanssa tuon tismalleen saman kaavan lopputuloksen, 1600:100 eli joka kuudestoista kuolee tähän ruttotautiin nimeltä H1N1 virus, joka ilmeisesti on uusi muunnos 1918 vaiheilla riehuneesta espanjantaudista.

 

15.4.2009

 

NAULAN KANTAAN... Tosiaan Jumalan käsi, jossa on naulan reikä ranteessa

 

Onko tässä avaruuskuvassa Jumalan käsi?

14.04.2009 18:04, päivitetty 14.04. 21:53 

Teleskoopit luotaavat yhä syvemmälle maailmankaikkeuteen niiden tehojen parantuessa. Nyt Nasan Chandra-avaruusteleskooppi on ottanut kuvan kaukaisesti nebulasta, joka näyttää hämmentävästi kosmista kokoluokkaa olevalta kädeltä!
Kuvassa on ikään kuin haamumainen, sinertävä koura, joka kurkottelee kohti hehkuvia hiiliä.
Kuvan on ottanut Maata kiertävä Nasan Chandra-röntgenteleskooppi.
Kuva esittää spiraalitähtisumua eli nebulaa. Sen läpimitta on 150 valovuotta.
Kädenmuotoinen supernova kiertää pulsaria, jonka voi nähdä valkoisena pisteenä "ranteessa". Pulsari onkin nimetty "jumalan silmäksi".
Tieteellisesti se kuitenkin tunnetaan vähemmän proosallisesti nimellä PSR B1509-58.

Hillitöntä vauhtia sykkivä pulsari luo niin ison elektromagneettisen kentän, että sen läpimitta on jopa 150 valovuotta. Itse pulsari on vain noin 20 kilometrin läpimittainen.
Punaisena näkyvä alue on erillinen kaasupilvi. "Sormet" ovat kaasupilven verovoiman luomia säikeitä nebulasta.
Nasan tiedemiesten arvion mukaan nyt taltioitu kuva tapahtui noin 1700 vuotta sitten, jonka ajan kyseisestä nebulasta kestänyt valo on kulkenut Maahan.

 

Luukas 21:25 Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Loppu on alkanut jo vuonna 2006...
Koska vain hyvin harva uskoo lopunaikojen olevan oikeasti viimeisen suuren lehden kynnyksellä, voin vain lohduttaa tänne jääviä sillä, että Suomi on muita parempi paikka asua noina aikoina.

 

25.3.2009

 

Kuutti taistelee hengestään tajuamatta itse olevan oman kuolemansa pää syyllinen

 

Kuutti taistelee hengestään Korkeasaaressa

Keskiviikkoaamuna löydettiin pieni hylkeenpoikanen Harmajan luotsiasemalta. Merivartioston yksikkö pyydysti kuutin kiinni, ja toimitti sen maihin Katajanokan laituriin, josta Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusvastaava Vesa Nurminen nouti sen kyytiin. Nurminen toimitti kuutin Helsingin Korkeasaareen. Ei se kauaa ole ollut eksyksissä, koska se on niin pulskassa kunnossa, kertoo Nurminen.

Merivartiosto teki ensimmäisen havainnon eksyneestä kuutista jo tiistaina.

Kun he huomasivat kuutin harhailevan ilman emoaan, eikä se osannut sukeltaa, näettiin parhaaksi toimittaa se Korkeasaareen, Nurminen jatkaa.

Korkeasaaren eläinhoitaja Stina Renqvist kertoo eksyneen kuutin painavan 26 kiloa ja voivan hyvin. Kuutti nimettiin Harmajaksi löytöpaikan mukaan.

 

Kirkkonummen kuutti taistelee hengestään

Tämän päiväisen pelastusoperaation jälkeen Korkeasaaressa on jo kaksi kuuttia. Molemmat kuutit ovat naaraita ja noin kuukauden ikäisiä. Edellisen kerran pieni hylkeenpoikanen löytyi Kirkkonummen metsästä viime viikonloppuna.

Kirkkonummelta löytynyt kuutti painaa vain yhdeksän kiloa ja taistelee hengestään. Kuutti on ollut kauan ilman ruokaa ja se on erittäin nälissään, mutta silti se on pirteä, kertoo Renqvist. Kuutti ei suostu syömään itse, vaan sille pakkosyötetään jauhettua silliä neljä kertaa päivässä. Jos kuutti jää henkiin, se saattaa jäädä Harmajan kanssa Korkeasaareen asumaan. Korkeasaaren kaksi edellistä hyljenaarasta kuoli talvella. Renqvist uskoo, että eksyneitä kuutteja löytyy enemmänkin kevään aikana. Kuutit syntyvät maaliskuun alkupuolella ja huhtikuussa ne ovat vieroitusiässä ja lähtevät liikkeelle.

Taas Jumalalla olisi asiaa eläinten kautta, vaikka kuuttien hoitajille itselleen, jotka eivät monesti tajua että tässä on täysin sama tilanne heidän itsensä kanssa. He ovat itse kuutteja, joita Jumala on yrittänyt ruokkia, näiden ymmärtämättä että he kuolevat ilman Jumalan antamaa ruokintaa. Heitäkin joudutaan pakkoruokitsemaan monella tavalla, mutta lopulta Jumala luovuttaa ja antaa ihmisen kuolla, koska ei tätä voida loputtomasti ruokkia keinotekoisesti. Tässä en tarkoita tietenkään fyysistä kuolemaa, vaan sielun kuolemaa.
Maailma on täynnä ihmisiä, joita pakkoruokitaan tällä tavalla. Pakkoruoka on onnettomuudet, sairaudet, läheisten kuolemat, työttömyys, nälkä ja puute. Tämä pakkopulla laittaa ihmisen miettimään korkeampaa voimaa avukseen vastoinkäymisiin ja lähestymään rukouksella Jumalaa. Seurausta sille on Raamatun esiin ottaminen pölyisestä kirjahyllystä. Se onkin jo omatoimista syömistä sitten. Siitä vasta lähtee sielun elpyminen.

 

1.3.2009

 

Eläinkunta suuttuu ihmiselle

 

Johanneksen ilmestyksessä kerrotaan lopunaikoina eläinkunnan käyvän ihmisen kimppuun ja saa kolmanneksen siitä valtaansa sotien ja luonnonvoimien kanssa.

Tätä eläinten kummallisia ihmisen kimppuun käymisiä on tapahtunut yhä enemmän ja enemmän viime vuosina. Tämä lisääntyy koko ajan asteittain ja jotta ihminen ymmärtäisi, niin yksittäinen eläinlaji tekee tällaista sarjoina. Tämä kaikki on vain todistusta niille, jotka eivät usko.
Ei eläimet ole normaalisti ihmisen kimppuun käyneet, ellei sitten pennut olleet vaarassa tai sen oma henki. Nyt me olemme tulleet ihan uuteen tilanteeseen.

 

26.2.2009

 

Tässä riittää tutkijoille miettimistä, kun ei enää pädekään vanhat metodit - Jääkausi uusiksi

 

British Antarctic Surveyn johtama kansainvälinen kartoitusprojekti on voinut vahvistaa arvelut mahtavasta, Alppien veroisesta vuorijonosta Etelämantereen jään alla.

Gamburtsevin vuoriston huiput ovat lähes yhtä korkeita kuin Alppien, mutta ne ovat jään peitossa Etelämantereen keskiosissa. Ne löydettiin jo vuonna 1958, mutta vasta nyt vuoriston koko alkaa paljastumaan, kertoo BBC.

Aiemmin Etelämantereen napa-alueen arveltiin olevan suhteellisen tasainen, mutta tutkien ja magneettisensoreiden avulla tehty tutkimus osoittaa aivan muuta. Vuorijono on ainakin 700 kilometriä pitkä ja 250 kilometriä leveä. Korkein huippu on noin 2800 metriä merenpinnan yläpuolella. Syvin laakso puolestaan on 800 metriä merenpinnan alapuolella. Vuoristoa peittää neljän kilometrin vahvuinen jää.

- Voimme vahvistaa, että vuoristo on siellä, me olemme nähneet ne (laitteillamme) jään alla, sanoo tri Fausto Ferraccioli British Antarctic Surveystä BBC:lle.
- Ne eivät ole ainoastaan Alppien kokoiset, vaan myös muutoinkin hyvin samankaltaiset terävine huippuineen ja syvine laaksoineen, hän jatkaa.

Vuoriston synty sen sijaan on mysteeri. Alueella, vanhan mantereen keskellä, ei ole voinut sellaista mannerlaattojen liikettä, joka ne olisi voinut synnyttää.

Toinen kysymys on, miten jää ei ole aiheuttanut eroosiota ja kuluttanut vuoren huippuja pyöreämmiksi. Tähän asti on uskottu, että mannerjää on syntynyt hitaasti, jolloin se olisi kuluttanut vuoria. Yksi mahdollisuus on se, että jäätikkö syntyikin suhteellisen nopeasti.

Tutkijat uskovat, että Gamburtsevin alue on paikka, mistä koko Etelämantereen jääpeite on saanut alkunsa yli 30 miljoonaa vuotta sitten. Nyt jää peittää noin 7,7 miljoonan neliökilometrin alueen. Keräämästään tiedosta tutkijat yrittävät löytää parhaat kohteet porata jäätä löytääkseen vastauksia maapallon ilmastohistoriaan.

 

19.2.2009

 

Niinpä niin, puolet ruuasta roskiin

 

Puolet maailman ruoasta heitetään roskapönttöön

julkaistu eilen klo 21:31, päivitetty eilen klo 22:24

Kuva: YLE/Mika Kanerva

Maailmalla tuotetaan riittävästi ruokaa lähes kymmenen miljardin ihmisen tarpeisiin, mutta yli puolet siitä pilaantuu tai jätetään muista syistä syömättä. YK:n ympäristöohjelma UNEP on julkaissut raportin maailman ruokatilanteen parantamiseksi.

Ihmiset hoitavat ruokahuoltonsa erittäin tehottomasti, totesi UNEP:n toiminnanjohtaja Achim Steiner raportin julkistamistilaisuudessa Nairobin ympäristöministerikokouksessa. Ruokaa hävitetään kolossaalisia määriä ja samaan aikaan sadat

miljoonat ihmiset näkevät nälkää. Esimerkiksi maailman merillä heitetään hukkaan vuosittain 30 miljoonaa tonnia syömäkelpoista kalaa. Britanniassa tuotetusta ruoasta lähes kolmannes jää syömättä. Yhdysvalloissa jätteisiin menevän ruoan osuus on jopa 40 - 50 prosenttia. Karjalle syötettävät valtavat viljamäärät voisi hyödyntää ihmisravinnoksi, UNEP ehdottaa. UNEP:n julkaiseman 7-kohtaisen ohjelman mukaan maailman väestö voitaisiin ruokkia jopa ympäristön tilaa parantavalla tavalla. Järjestön mukaan ruoantuotantoa ei tarvitsisi lisätä, mutta sen hävikki pitäisi saada kuriin ja samalla tarkistaa ruoan jakelu-, myynti- ja kulutustavat.

Kaikkien ihmisten päivittäinen ravinto voidaan taata turvaten samalla eliöiden ja ympäristön hyvinvointi, UNEP lupaa. Ihmisten vain tulisi työskennellä yhdessä luonnon kanssa, ei sitä vastaan. UNEP julistaa ohjelmassaan ruoantuotannon vihreää vallankumousta, jossa otettaisiin huomioon ilmastonmuutoksen, kuivuuskausien ja eroosion vaikutus, ja jossa lannoitteiden ja tuholaismyrkkyjen kielteiset vaikutukset saataisiin kuriin.

UNEP:n asiantuntijat suosittelevat ensi askeleena ruoan hinnan säätelyä siten, että vähävaraisten ravinnonsaanti turvattaisiin. Toiseksi kehotetaan tuottamaan ympäristön kannalta kestäviä biopolttoaineita, joiden tuotanto ei kilpaile ruoantuotannon kanssa.

Tämä kaikki on järkyttävää luettavaa meidän itsekkyydestämme. Me olemme niin pahoja, että me ansaitsemme oikeasti vain kuoleman, koska elämme niin täysin itsekkäästi ajattelemme vain itseämme, itseämme ja taas itseämme. Me emme vahingossakaan ajattele toisiamme.

 

1.2.2009

 

Asama... se purkautuu!!! kuuluu huuto lopunaikana

 

YLE: Japani varoittaa tulivuorenpurkauksesta

julkaistu tänään klo 13:57, päivitetty tänään klo 14:00

Japanin ilmatieteen keskus odottaa Mount Asama -tulivuoren purkautumista vähintään kahden päivän kuluttua. Keskuksen mukaan 140 kilometrin päässä Tokiosta sijaitseva vuori on viime päivinä osoittanut vahvoja merkkejä, että se voisi purkautua jo tuntien sisällä.

Mount Asama on 2,5 kilometriä korkea. Viimeisin iso purkautuminen koettin 2005, kun vuori sylki kiviä ja tuhkaa jopa 200 kilometrin päähän. Siitä ei aiheutunut laajoja vahinkoja.

Tällä kertaa tulivuoren tuhot ulottuisivat vain noin neljän kilometrin säteelle. Niin lähellä Mount Asamaa ei ole asutusta, mutta poliisi on varautunut lähikylien ja niiden 45 000 asukkaan evakuointiin.


Profetian palanen vuodelta 1959

Asama! Asama!! Se purkautuu!! kuului epätoivoinen ääni tuhansien suusta. Ja todellakin. Nyt näkyi selvästi kuinka valtavat, punaisina hehkuvat laavamassat syöksyivät korkeuteen, josta ne sitten alkoivat laskeutua, peittäen allensa koko mantereen leveydeltä kaikki kaupungit ja kylät. Asamaa seurasi Fuji-vuoren purkaus, sekä monien muitten tuliperäisten vuorten maata järisyttävät tärähtelyt. Myöskin Tokion ja Jokohaman kaupungit näyttivät peittyvän kokonaan tuon palavan massan alle. Tuntui kuin nuo tulivuoret olisivat saaneet täysosuman atomipommeista, joitten häiritsemänä niissä piilevät luonnon voimat alkoivat purkaantua.

 

Tämä on siis vasta alkua... mutta kun vihan viimeiset maljat tulevat ja niissä Jumalan viha maailman syntiä kohtaan täyttyy, täyttyvän myös epäjumaliset maat tuhkalla ja laavalla, kuten Japani, joka on yksi koko maailman epäkristillisimmistä paikoista, valhemenestyksineen.

 

15.1.2009

 

Tämä on niille jotka uskovat Jumalan luoneen maailmankaikkeuden 7:ssä päivässä

 

Monia on kaikkina aikoina askarruttanut luomistyö. Ihan aluksi täytyy muistaa, että luomistyön teologinen käsitys ei ole millään tavalla sidoksissa pelastusteologiaamme, eli evankeliumiin. Samoin ei ole ylösottojen erilaiset vivahteet missään tekemisissä pelastuksen kanssa. Nämä luomiseen liittyvät asiat ovat meille tutkiskelun kohde, jolla ei ole pelastumisen kanssa mitään tekemistä.

Minä uskon näin: Maailma luotiin järjettömän pitkällä aikavälillä, siis miljardeja vuosia meidän ajanlaskussamme. MUTTA! Jumala loi ajan ja tähdet ja kuun, jotka kertovat ajasta. Tämä tapahtui vasta sen jälkeen, kun moni muu asia maalle oli jo tehty. Niinpä voin hyvin kuvitella, että Jumala loi eläimiä, jotka olivat ihmisen kaltaisia. (Kuvassa: homo erectus)

Nyt kun ajattelen, että tällainen eläin, joka on evoluutiomaisesti kehittynyt ihmisen muotoon, näemme elävässä elämässä mahdollisuuden, jonka Jeesus toteutti vuonna 27 jälkeen. Jeesus herätti kuolleita!
Jotta et putoaisi kärryiltä, mitä tarkoitan, palataan ajassa taaksepäin aivan Adamiin saakka. Tämä ihminen, Adam, on ensimmäinen ihminen, johon Jumala puhalsi ihmisen hengen. Adamin siemen siis alkoi tehdä ihmistä eläinten keskelle.
Myöhemmin Raamattu paljastaa, kuinka enkelit (Jumalan pojat) siittivät naisia, kun he ihastuivat niiden kauneuteen.
Minä siis väitän, että on ollut olemassa jo miljoonia vuosia, ennen Adamia, eläimiä. Ihmisen kaltaisiakin eläimiä. Saattaa tietysti kuulostaa kummalta, mutta näin voisi hyvin olla. Mutta tämä kaikki jota emme nähneet, tuhottiin vedenpaisumuksessa.

Punnitse ja harkitse ajatusta, kun Kain lähti yhteen suuntaan itään... mistä ihmeestä hän löysi itselleen vaimon ja heidän lapset vaimot ja miehet jne.

Jumala puhalsi hengen Adamiin ja siitä alkoi ihmisen taival, joka lankesi koko luomakunnan syntiin. Siitä alkoi kuuden päivän sota.

 

13.1.2009

 

Tässä on niin paljon sanomaa ihmispoloiselle, että tämä on pakko julkaista suoraan näin

 

Yritys suojella ympäristöä aiheutti ekokatastrofin Antarktiksen vesillä julkaistu tänään klo 10:04

Kuva: YLE uutiset grafiikka

Etelämantereen vesillä yritetään korjata ympäristökatastrofia, jonka ihminen aiheutti ensin virheillään ja sitten yrityksillään korjata niitä. Pikkusaaren ekotuho osoittaa miten pieni tekijä voi laukaista ison katstrofin.
 

Australian ja Etelämantereen välisillä vesillä sijaitsevan Macquarie on runsaat 21 kilometriä pitkä ja kolme kilometriä leveä karu saari, jonka luontaista eläinkuntaa ovat monet lintulajit, hylkeet ja pingviinit. Saari julistettiin suojelualueeksi vuonna 1933, mutta eurooppalaisten hylkeenpyytäjien tuomat vieraslajit tekivät siellä tuolloin jo tuhojaan.

Hylkeenpyytäjät jättivät saarille 1800-luvun alussa muutaman kissan, ja myöhemmin aluksissa tuli myös kaniineja. Kissojen villiintyneille jälkeläisille ne olivat helppoa saalista. Kanit kuitenkin lisääntyivät lisääntymistään, kunnes niitä 1960-luvulla oli niin paljon, että Australian viranomaiset päättivät hävittää koko kannan tartuttamalla siihen myksomatoosi-viruksen.

Kanikanta saatiinkin pienenemään 130 000 yksilön huippuluvusta 20 000:een, ja saaren kasvusto alkoi elpyä. Samalla kuitenkin kissoilta vähenivät kanisaaliit ja ne alkoivat jahdata maassa pesiviä lintulajeja. Niinpä viranomaiset palasivat Macquarieen 1980-luvulla mukanaan suunnitelma kissojen hävittämiseksi. Se oli niin tehokas, että saarelta kuoli viimeinenkin kissa vuonna 2000.

Kissojen kadottua kanikanta alkoi puolestaan kasvaa uudelleen huimaa vauhtia. Tällä vuosikymmenellä kanit ovat jo jyrsineet paljaaksi isoja alueita ja järkyttäneet saaren ekosysteemiä vakavasti. Sen korjaamisen lasketaan vaativan Australian hallitukselta yli 12,5 miljoonaa euroa.

Katastrofista brittiläisessä Journal of Applied Ecology -lehdessä kirjoittava australialainen ympäristötutkija Dana Bergstrom sanoo, että Macquarien tarina on varoittava erimerkki siitä, miten pieni tekijä voi laukaista isoja vaikutuksia luonnon herkässä kudelmassa.

 

Jatkuu >>>>