31.12.2016

SINNE KATOAA VANHA VUOSI - TULE UUSI VUOSI JA TULE HERRA JEESUS!!!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2017 PELASTUSSANOMAN LUKIJAT JA KAIKKI PALSTALAISET

Omer 2017

Alustava laskenta osoittaa että Omer laskee tuonne 5.6.2017 päivälle.


24.12.2016

HYVÄÄ JA JEESUS-RAUHAISAA JOULUA!!!

Hyvää Joulua 2016
(taiteilija: Jouko Hackzell 2009)


20.12.2016

Miksi etsimme maailmasta täydellisyyttä ja hylkäämme sitten kaiken löytämämme?

Pelastussanoma palsta
Miksi uskova harhailee ja etsii ja etsii, vaatii muilta kaikkea täydellisyyttä, sitten löytää hyvää ja kuitenkin pettyy sitten pian, koska se ei ollutkaan täydellinen, vaikka tietää hyvin maailman jossa asuu, eikä edes ole itsekään täydellinen? Olipas hengästyttävä lause... Maailmassa ei ole mitään täydellisyyttä, eikä ainakaan minun kieliopilliset ratkaisut!
Jos olisin täydellinen, minä olisin Jeesus ja jos haluan välttyä vajavaisuuksilta ja synniltä, niin en tiedä paikkaa minne piiloutua. Asun tällä maaksi Jumalan nimittämällä taivaankappaleella, jonne Hän on luonut älyllistä elämää, elikkä ihmisen.
Sen sijaan meidän tulee ajatella peilaamalla Raamatun tapahtumia oman elämämme kautta ja katsoa mitä sen historia on meille opettanut. Ainakin sen että Jumala osaa käyttää jopa 
saatanaa oppimateriaalina ja virheellisyytemme joka perustuu kokonaan tähän "täydelliseksi" opiskeluumme, johon niin kovasti tähtäämme. Ymmärrätte että viittaan tällä hyvän ja pahan tiedon puuhun, jossa saatana sanoi "tulette tietämään saman kuin Jumala" ja josta Adam ja Eeva olivat niin kovin uteliaita tietämään.

Eilen minun luonani kävi eräs vanha helluntalainen evankelista, joka oli selkeästi erään tarkoituksen taustalla aivan selkeästi Jumalan lähettämä mies. Hän sai minut ymmärtämään etten voi puhua alkoholin käytöstä positiiviseen sävyyn uskovien keskuudessa, koska alkoholi on niin monelle aiheuttanut suuria tuskia. Siinä ei ole kehumista, koska se tieto pitää minun osata piilottaa, jos kerran väitän osaavani käyttää alkoholia sillä tavalla etten sillä syntiä ylenpalttisesti tekisi. Nooakin makasi umpihumalassa jonka seurauksena hänen pojanpoikansa häpäisi hänet. Jumala ei pitänyt Nooan humalatilaa pahana, vaan tämän häpäisijän tekoa, joka oli selvin päin. Joillakin on aina vaan sellainen käsitys ettei alkoholia voi käyttää muulla tavalla kuin juoda itsensä makaamaan sillan tai veneen alle.

Parempi siis että piilotamme alkoholinkäyttömme kokonaan, jos sitä käytämme, koska emme osaa kuitenkaan edes keskustella siitä, saati sitten päästä yhteisymmärrykseen edes siitä mikä on syntiä ja mikä ei ole. Kaikesta muodostuu vain lisää syntiä ja mielen pahoittamista.

5. Mooseksen kirja 29:4-6 Mutta tähän päivään asti Herra ei vielä ole antanut teille sydäntä ymmärtääksenne ja silmiä nähdäksenne ja korvia kuullaksenne. Ja minä kuljetin teitä erämaassa neljäkymmentä vuotta: teidän vaatteenne eivät kuluneet yltänne, eivätkä kenkäsi kuluneet jalassasi. Leipää ette saaneet syödäksenne ettekä viiniä ja väkijuomaa juodaksenne, jotta tietäisitte, että minä olen Herra, teidän Jumalanne.

Mutta tämä ei ollut se syy, miksi toin tuon eilisen miehen esille, vaan se että vaikka hän oli selkeästi Jumalan lähettämä, niin hän teki myös jotain mikä teki hänestä varsin vajavaisen, vaikka hän teki minuun syvän vaikutuksen toisella asialla, josta avasin hieman edellisessä kappaleessa. 

Yleensä en ihmisille kerro livenä mitään vakaumuksestani, koska koen etten ole oikea henkilö puhumaan uskosta osattomille. Kyllä Jumala lähettää heille jonkun toisen. Minä avaan suuni näissä asioissa vain uskovien kesken ja kerron heti olevani palava Jeesuksen odottaja tempauksen muodossa.
Tämä vastaus tuossa eilisessä vanhassa helluntalaismiehessä sai hänet halveksuen naurahtamaan puheelleni ja tätä seurasi pian muuta piikittelyä mm. ylipainostani jne. kun olen vanha voimailija, niin hän tuntee minuakin paljon isomman joka on hakannut koko baarin kaikki asiakkaat ja tullut uskoon sitten. Hän siis yhtäkkiä halusi vain loukata minua, koska huomasi että odotan Jeesusta nyt heti tulevaksi temapuksen muodossa ja hän ei tee niin, vaan hän jää tänne "taistelemaan" ja näyttämään Jumalalle kuinka kova Jumalan mies hän on. Minä jäin alaleuka lattialla katsomaan tätä vuodatusta ja ymmärsin kyllä kaiken. Hän oli tuonut minulle Jumalan sanoman muttei se tehnyt silti hänestä täydellistä!
En minä silti tuon miehen sanomaa hyljännyt, vaan se oli täysin selkeästi Jumalan minulle tuoma terve viesti. Pidin sen mikä hyvää oli ja sen lopunkin otin opin kannalta, enkä tuomitse millään tavalla tätä veljeä, vaan siunaan häntä. Kiitos Herralle! Kaikkia tarvitaan.

Nyt meillä palstallakin on käynyt pieni kato, kun muutama keskustelija jätti palstan loukkaannuttuaan juuri näiden samojen edellä mainittujen syiden vuoksi. Loukkaannutaan  mielipide-eroon, tapaan jolla he kommunikoivat ja siihen moderaation puuttumiseen, jotka mikään ei ole uskomme peruskysymys, Jeesuksen veri. He vaan loukkaantuivat johonkin epäolennaiseen vajavaisuuteen ja etsitään jotain mitä ei maailmasta löydä. Kukaan ei ole täydellinen! Tässä vaan jätetään asiat sikseen, jätetään joku puoliksi halventavan loukkaava jäähyväisviesti "pitäkää tunkkinne", koska hylkääjä itse ei tullut tyydytetyksi ja jatketaan sitten sen täydellisyyden etsimistä muualta.

Palstallamme vallitsee hyvä Pyhän Hengen läsnäolo ja monelle se paikka on mukava keidas Jeesuksen Kristuksen Hengen läsnä ollessa lukea kirjoituksia ja pyytää palstalla rukousapua ja rukoilla samalla muiden palstan lukijoiden puolesta. Mutta yhtä kaikki... et koskaan tule löytämään palstalta lihallista täydellisyyttä. Löydät sieltä kyllä vanhurskaudesta Jeesuksen Hengen mutta et yhdenkään ihmisen kautta täydellisyyttä. Sellaista ei ole, ennen kuin täydellisyys astuu alas keskuuteemme lihallisessa olomuodossa.


Luukas 6:36-38 Olkaa armahtavaiset, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen. Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan. Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin.


13.12.2016

Aurinko on maallisesti elämä antaja ja koko luomakunnan elinehto - JUMALA!

Ei siis ole mikään ihme että aurinkoa on palvottu kaikkina aikoina ja sille on myös uhrattu veriuhreja. Se kuvastaa aivan samaa kuin Jumalalle tehtävä täyttymys, Jeesus Kristus, sillä erolla että kaikki muu uhraaminen oli turhaa ja pelkkää syntiä. Vain Jeesuksen uhri kelpasi Jumalalle. Tästä samasta syystä Abelin uhri oli ainoa Jumalalle kelvollinen.
Olen miettinyt monesti auringon ja kuun symboliikkaa ja jatkuvasti tullut siihen tulokseen että kun puhutaan totuudesta, niin se sama totuus täytyy näkyä kaikessa, myös symboliikan puolella.
Oma teoriani on että Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja tämä kuudes päivä on nyt vasta lopullaan, sen illassa. Sen jälkeen Jumala menee levolle.
Katsokaas Sakarjan 14. luvussa puhutaan että aurinko menee mailleen, eikä enää loista koko tuhatvuotiskauden aikana.
Palataanpa vielä takaisin... ja mietitään mitä aurinko oikeastaan on meille fyysisesti ja hengellisesti ja otetaan huomioon että tuhatvuotiskaudella tämä aurinko ei enää anna valoaan.
Aurinkohan on polttava lähtökohtaisesti, eikä sen säteily anna meille armoa, koska olemme syntisiä. Se polttaa ja tappaa meidät koska me olemme syntisiä. Samalla kuitenkin se pitää kaiken elämän yllä ja ilman sitä, ei mikään enää eläisi. = Jumala!
Mutta ennen Jeesuksen tuloa, Herran Päivää, aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi.. sanoo Raamattu. Siinä on suuri annos myös symboliikkaa, kuten esimerkiksi kuu, joka on Jeesuksen symboli, joka loistaa pimeässä ja heijastaa samaa valoa Auringon kanssa. Mutta ihminen voi siihen katsoa ja yöllä kulkea sen valossa.
Aurinko siis pimenee ja kuu muuttuu vereksi, jota jatkuu koko tuhatvuotiskauden. Mikä tämän voisi aiheuttaa?

Sakarjan 14. luvussa kirjoitetaan näin, LUE TARKKAAN:
Jakeet 6-9 Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat. Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet. Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.

Herran päivänä ei siis ole valoa, se on oleva yhtämittaista päivää Herralle jne. Tässä siis puhutaan nimenomaan Herran Päivästä joka on yhtäkuin SAPATTI! Jumalan luomistyön lepopäivä, jolloin aurinko on muuttunut pimeydeksi.

Aurinko ja kuu eivät voi muuttua ellei niiden väliin tule jokin este. Uskon että maan laavalähteet aiheuttamat vesisumupatsaat, josta puhutaan Raamatussa, ne yhdessä meteoriittisateen kanssa, niiden osuessa kuun pintaan, saavat aikaan suuren pilven maan ja kuun väliin, joka tekee kuusta sellaisen kuin se on. Samaan aikaan maasta nouseva vesihöyri nousee taivaankanteen, eikä sinistä taivast aenää näy. On vain jonkinlaista autereenomaista, jolloin ei paista muttei tule pimeäkään, koska vesi heijastelee maan ympäri valoa yölllä ja päivällä.

Se on rauhanvaltakunta, muttei sitä kukaan vielä ymmärrä. Aurinko ei enää polta ihmisten syntisyyttä, joten voimme helposti vetää viivan Nooan ajan ennen vedenpaisumusta ajan tähän päivään. Silloin Nooan aikaan ihmiset elivät tuhat vuotta, joten aurinko ei polttanut niin paljon silloin ja tappanut ihmistä syntisyytemme tuomiolla. 
Tuhatvuotiskaudella palaamme siis vanhaan Nooan ajan meininkiin, jossa ihmisikä on pitkä.

Tämä kaikkihan koskee ainoastaan niitä jotka ovat Daniel 12. luvun lopussa jäljellejääneitä ja heidän sukupolvensa nousee sieltä sitten ja heissä synti on edelleen. Se ei koske ensimmäisessä ylösnousemuksessa olleita.

Ylösnousemushan koskee vain niitä jotka ovat olleet sellaisessa. Kuolleista ylösnousseet ja temmatut. Loputhan jäävät sitten sinne tuhatvuotiskaudelle ja synti on heidän taistelutanner. Mutta Jeesus tekee meidän avustuksella työtään koko tuhatvuotiskauden ajan:

Lue taas tarkkaan, sillä tämä kertoo Jumalan poistumisen lomalle ja mitä sitten tapahtuu, kun perheen isä palkkaa työmiehiä:

Matteus 20:
1 "Sillä taivasten valtakunta on perheenisännän kaltainen, joka varhain aamulla lähti ulos palkkaamaan työmiehiä viinitarhaansa.
2 Ja kun hän oli sopinut työmiesten kanssa denarista päivältä, lähetti hän heidät viinitarhaansa.
3 Ja hän lähti ulos kolmannen hetken vaiheilla ja näki toisia seisomassa torilla joutilaina;
4 ja hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani, ja mikä kohtuus on, sen minä annan teille'.
5 Niin he menivät. Taas hän lähti ulos kuudennen ja yhdeksännen hetken vaiheilla ja teki samoin.
6 Ja kun hän lähti ulos yhdennentoista hetken vaiheilla, tapasi hän vielä toisia siellä seisomassa; ja hän sanoi heille: 'Miksi seisotte täällä kaiken päivää joutilaina?'
7 He sanoivat hänelle: 'Kun ei kukaan ole meitä palkannut'. Hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani'.
8 Mutta kun ilta tuli, sanoi viinitarhan herra tilansa hoitajalle: 'Kutsu työmiehet ja maksa heille palkka, viimeisistä alkaen ensimmäisiin asti'.
9 Kun nyt tulivat ne, jotka olivat saapuneet yhdennentoista hetken vaiheilla, saivat he kukin denarin.
10 Ja kun ensimmäiset tulivat, luulivat he saavansa enemmän; mutta hekin saivat kukin denarin.
11 Kun he sen saivat, napisivat he perheen isäntää vastaan
12 ja sanoivat: 'Nämä viimeiset ovat tehneet työtä vain yhden hetken, ja sinä teit heidät meidän vertaisiksemme, jotka olemme kantaneet päivän kuorman ja helteen'.
13 Niin hän vastasi eräälle heistä ja sanoi: 'Ystäväni, en minä tee sinulle vääryyttä; etkö sopinut minun kanssani denarista?
14 Ota omasi ja mene. Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin.
15 Enkö saa tehdä omallani, mitä tahdon? Vai onko silmäsi nurja sentähden, että minä olen hyvä?'
16 Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi."

Jeesus siis tulee ottamaan tuhatvuotiskaudella "minitempauksia" ensin kolmannella hetkellä, sitten kuudennella ja yhdeksännellä sekä lopuksi vielä yhdennellätoista, jolloin moni vielä kääntyy ja tulee kuuliaisuuteen.
Lause " Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi." saa jännän merkityksen, koska saatanan joukot ovat vangittu, osat ovat vaihtuneet. He ennen riivasivat meitä ja nyt me "riivaamme " heitä. 
Jeesus vihjaisi siitä asiasta jo Golgatan tapahtumien jälkeen, sanomalla että hän kävi siellä syvyyksissä ja toi sieltä saaliita.

Tämä on nyt sellaista salattua mannaa, eikä se ratkaisen mitään tässä ajassa.


9.12.2016


Jos minä olisin profeetta...

Minä voin huonosti nähdessäni ihmisiä jotka ensin saavat Jumalalta ihanan palvelustehtävän ja sitten he ovat saamastaan niin innoissaan, etteivät ymmärrä kuinka lähellä profetian lahjaa on Y-L-P-I-S-T-Y-M-I-N-E-N.

Armolahjan saaminen on PROSESSI ja se saattaa kestää kymmeniä vuosia kunnes se puhkeaa kukkaan, kuin se Orkidea joka on supussa vuosikausia ja kun se viimein puhkeaa, se kestää vain hetken. Mutta se voidaan pilata heti alkuunsa kärsimättömyydellä, ylikastelulla ennen sen luonnollista kukkaan puhkeamistaan!

Mikä oli Paavalin tarina, muistatte varmaan? Hän alkoi omavoimaisesti heti julistaa ja paasata, kunnes ymmärsi ettei ollut hänen aikansa vielä, joten Paavali oli viisas huomattuaan sen epäonnistumisen. Toiset eivät osaa, vaan pahentavat tilannettaan ja ottavat omavoimaisesti haltuun Jumalan tahdon ja suunnitelman ja alkavat kutsua itseään Jumalan suunnitelmaksi ja profeetaksi, opettajaksi jne. jne.

Jos minä olisin profeetta, niin minä menisin ensin polvilleni, huutaisin että älä kaada tätä taakkaa minulle, sillä en ole kelvollinen sitä kantamaan. Hylkäisin suorastaan Jumalan minulle tarkoittaman työn minulle sopimattomana, kunnes Jumalan Henki hitaasti muokkaisi minusta kelvollisen, eikä kukaan kutsuisi minua profeetaksi eläessäni, vaikka sitä olisin. Vähiten minä itse kutsuisin itseäni miksikään, vaan tekisin mitä osaan ja sanoisin minkä osaan sanoa ja kertoisin jos saisin sanomia taivaallisista ja kehottaisin kaikki punnitsemaan sanomani, koska olen vain vajavainen ihminen. Kyllä Jumala hoitaa asiat kuntoon ajallaan ja tahdollaan, eikä minun tarvitsisi tehdä asialle mitään muuta kuin sen minkä normaalisti olen aina tehnyt. Minun ei tarvitse erikseen sanoa että muistakaa että tämä on Jumalan ilmoitus, vaan sanoa että koen saaneeni sen Pyhässä Hengessä, punnitkaa ja ottakaa jos tahdotte, koska tämän sanoman omistaja on Jumala, enkä minä.

Profeetan arvo ei siis ole omatekoista, eikä edes niin kutsuttua populismia, jossa ihmiset keskenään nostavat "suosikkinsa" profeetaksi, vaan kun sen aika tulee, niin Jumala kylä tietää keinot miten profeetta merkitään. Profeetan merkki on ennen kaikkea säkkipuku... ja miksi niin, on siinä että profeetta pukeutuu vanhurskauden tuomaan nöyryyden pukuun, eikä ihmisten olettamaan nöyryyteen.

Jos me olemme Taivasten valtakunnan armeijaa ja sotilaita, niin eihän maallisessa armeijassakaan mennä sotaväkeen ja heti otetaan majurin natsat ja vasta sitten tehdään niitä sankaritekoja, joilla nuo natsat ansaitaan. Eikä ylennys tapahdu niin että ensin tehdään sankariteko ja sitten itse laitetaan ne majurin natsat olkapäille, vaan presidentti, sotamarsalkka ja suurimmat päälliköt nimittävät jokaisen alaisensa, aina korpraalista asti. Me emme voi nimittää kukaan itse itseämme.
Sitten me kysymme että no onko Jumala jollekin sitten kertonut että olet nyt profeetta tai opettaja? Sanon tähän yhden vastauksen, joka pitäisi olla selkeä. Nimittäin jos Jumala on luonut meidät ja kaikki siinä olevat elolliset ja elottomatkin, niin eikö hän osaisi tehdä asiaankuuluvat nimitykset ilman meidän apunimittelyjämme.

Pysykäämme jokainen lestissään, ei Jumala ole minua nimittänyt profeetaksi ja jos Hän sen jonain päivänä tekee, niin sen varmasti kaikki silloin tietää tapahtuneeksi, ei ole epäilystäkään.
Olen siis minä ainakin vain Herran palvelija, jolla on hyvinkin rajalliset resurssit, enkä uskalla nimitellä ketään muutakaan, ellen sitten tiedä saaneeni sitä Jumalalta, kuten erään inarilaismiehen tulevaa työtehtävää Suomen profeettana. Eikä hänkään kutsu itseään ikinä niin, vaan se tulee sitten itsestään ja kaikki sen tietää, eikä yksikään sitä epäile sen jälkeen kun tämän on muutaman kerran tavannut ja nähnyt. Silti hänkään ei koskaan tule kustumaan itseään miksikään! Se on aivan varma!7.12.2016

Auttamista vai eutanasiaa?

Samarialainen
Oletko sinä joutunut auttamaan, tai tullut autetuksi, kun onkin sattunut toisin päin, oletkin joutunut onnettomuuteen, ojasta allikkoon? Minä olen kaksikin kertaa ja otetaankin siis sen myötä esille vanha tarina Raamatusta:

Luukas 10:25-28 Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?" Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?" Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää".

Tämä Jeesuksen sanoma jakeissa 25-28 oli suora alustus sille miten pitää ajatella auttamista ylipäätään. Voimme mm. auttaa pahaakin, joten auttamisessas on myös vastuunsa.

Sitten Jeesus aloittaa kertomuksensa miehestä joka joutui ryöstetyksi ja opetuksesta miten tekemättä jättäminen, puuttumattomuus ovat myös syntiä.


Kerron silti ensin oman vertaukseni ja se kuuluu näin: Kävelemme uskovan ystäväni kanssa maantietä ja kiihkeästi keskustellen hänen kanssaan. Keskustellessa en huomaakaan liikennemerkkiä edessäni, vaan olen törmätä siihen. 
Tässä kohtaa ystäväni tekee kuten ystävän kuuluukin, auttaa etten törmäisi tuohon 
merkkiin ja tönäisee minua viime hetkellä olkapäästä, jonka seurauksena en törmääkään siihen merkkiin, vaan suistun syvään ojaan maantien oheen, jossa on teräviä kiviä ja jään sinne verta valuen makaamaan tajuttomana. 
No nyt ystäväni joutuu pahaan välikäteen, mitä tehdä. Hänellä on vain kaksi vaihtoehtoa ja toinen vaarantaa hänen oman oikeusturvansa ja toinen minun terveyteni ja henkeni. Kumman hän valitsee, soittaa 112 ja kertoo mitä tapahtui ja opastaa ambulanssit ym. poliisit paikalle ja sitten alkaa kuulustelut, mitä siinä oikein tapahtui. Vai pakeneeko hän paikalta, vastuutaan ja jättää ystävänsä oman onnensa varaan toivomaan että laupias samarialainen tulisi ja pelastaisi.

Luukas jatkaa asiasta mutta luettuasi haluaisin lisätä yhden pienen nyanssin tarinaan. Lisään sen sitten tuon tarinan loppuun.

Luukas 10:30-37 Jeesus vastasi ja sanoi: "Eräs mies vaelsi Jerusalemista alas Jerikoon ja joutui ryövärien käsiin, jotka riisuivat hänet alasti ja löivät haavoille ja menivät pois jättäen hänet puolikuolleeksi.
Niin vaelsi sattumalta eräs pappi sitä tietä ja näki hänet ja meni ohitse.
Samoin leeviläinenkin: kun hän tuli sille paikalle ja näki hänet, meni hän ohitse.
Mutta kun eräs samarialainen, joka matkusti sitä tietä, tuli hänen kohdalleen ja näki hänet, niin hän armahti häntä. Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä.
Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä, ja mitä sinulta lisää kuluu, sen minä palatessani sinulle maksan'.
Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi osoitti olevansa sen lähimmäinen, joka oli joutunut ryövärien käsiin?"
Hän sanoi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta". Niin Jeesus sanoi hänelle: "Mene ja tee sinä samoin".

Jospa lisäämme tähän sen asian että nämä kaksi, pappi ja leeviläinen (huomio, pappi ja leeviläinen ovat muuten sama asia juutalaisuudessa) jospa he olisivat vielä tietoisesti opastaneet tämän miehen Jerikon reitille ja puoliksi vahingossa kertoneet noille rosvoille että tällainen mies sieltä tulee rahoineen. He siis eivät olisi tehneet varsinaisesti mitään erityistä rikostakaan, muttei Jumalan silmissä. He olisivat vain omantunnon syyllisiä tekoonkin, eikä vain tähän heitteillejättämiseen. Elikkä tämän jälkeen he olisivat vielä kävelleet haavoille hakatun miehen ohi, todeten että "OOPS, nyt tuli mokattua" ja äkkiä livistäneet paikalta ja piiloudutaan jopa Jumalan silmiltä.

Kyse on vain enää siitä, kuinka pahoin olin haavoittunut sinne ojaan kaaduttuani, että pääsenkö omin voimin ojasta vai tuleeko se samarialainen auttamaan. 
Kaiken huipuksi tämä ystävä saa heti anteeksi tekonsa, eikä häneen katkaista välejä, vaan tämä uhri osoittautuu edelleen ystäväksi ja ymmärtäväiseksi, vaikka hän itse käänteisellä tavalla ajatellen olisikin siitä ojasta omin voimin kömmittyään ja haavat nuoltuaan ei koskaan, ikikuuna päivänä antaisi anteeksi, eikä sen koommin haluaisi edes nähdä tällaista muka "ystävää" joka tahtoi "auttaa" muttei kantanut vastuuta!

Luukkaan laupias samarialainen puolestaan hoiti asian loppuun saakka, vaikkei ollut edes osallinen onnettomuuteen, kuten huomasimme. Hän jopa jätti rahaa majatalon isännälle huolenpidosta ja huolehtisi vielä jos isäntä joutuu laittamaan lisää omistaan. Se on asian loppuun saakka hoitamista, pistämällä likoon kaiken mitä on itsellä käytettävissä, toisen tilanteen korjaamiseksi. Sellaista laupeutta ette koskaan enää tässä maailmassa näe, niin minä uskon. Se on liian suuri juttu kenelle tahansa, eikä miljonääristä siihen ole, koska hän uhrautuu aina liiastaan, ei vähästään.

Nyt ymmärrätte mitä tarkoitan auttamisella tai eutanasialla.


30.11.2016

Kolme tarinaa

Morsian toimii suuren muutoksen tulppana!


Morsiamen katoaminen tästä maailmasta muuttaa koko maailmaa suunnattomalla tavalla, aivan henkivaltoja myöden. Poistempaamisen seuraamukset ovat niin järisyttäviä ja kaiken käsityksen muuttavia että harvalla on edes aavistusta siitä, miten se vaikuttaa tänne jääviin ihmisiin.
Jokaisella tänne jäävällä on omat syynsä, jonka vuoksi he jäävät! Kaikissa on kuitenkin yksi yhteinen nimittäjä "miksi Jeesuksen veri ei ollut suojana?"!!!
Ilmestyskirjassa tämä veren suojattomuus ilmaistaan seuraavalla kuvauksella: "oi jo oisit kylmä, taikka palava, mutta kun olet penseä, niin oksennan sinut suustani". On siis parempi olla jumalatonkin kuin penseä, koska näennäisuskova joutuu häpeään ja jumalaton joutuu vain totuuden eteen. TÄMÄ ON TÄREKÄ HUOMIO!

Kerron tästä kolme fiktiivistä tarinaa:

Tarina 1. ennen tempausta: 
Uskovaan ns. "akateemiseen" ja hyväosaiseen perheeseen kasvoi kolme lasta, joista kaksi menestyi maailmalla ja kolmas kadotti sen. Hän tuli monen surkean epäonnistumistensa jälkeen palavaan uskoon ja löysi aidon ja oikean uskonelämän köyhyydessä ja jättiveloissa menneistä yrityksistään. 
Hän näki sisaruksiaan vain ja ainoastaan kaikissa perhejuhlissa jossa nämä sisarukset pitivät keskenään yhtä ja lähinnä syrjivät tätä kolmatta, joka oli heidän silmissään heitä tuomitseva "hörhöuskovainen", joka odottaa Jeesusta. Siitähän jo lapsena puhuttiin, eikä sitä päivää ole näkynyt... tuskin näkyykään vielä meidän elinaikana. Eikä me olla kenellekään mitään erityisen pahaa tehneet, joten kyllä me tällaisena kelpaamme Jumalalle Taivaan portista. Näin he ajattelivat ja siihen he kapsahtavat.
Sisarusten välit ajautuivat jo nuoruudessa eri raiteille, koska nämä kaksi pitivät kolmatta suvaitsemattomana, jo silloin naispappeudesta puhuttaessa mutta myöhemmin homoliittojen vuoksi ja myöhemmin vielä lisäsi skismaa tämä maahanmuuton vuoksi tapahtunut keskustelu. 
Näiden kahden hyväosaisen mielestä tämä kolmas sisarus ansaitsi osansa ja pitivät sitä jopa Jumalan tekona, koska tämä oli aina rahaton ja työtön. 
Nämä kaksi sisarusta eivät millään käsittäneet kuinka julmasti joku voi ajatella, eikä salli ihmisten rakastaa toisiaan vaikka ovat mitä sukupuolta, eivätkä ymmärrä miksei Jumala sellaista muka sallisi, koska omaksi kuvakseenhan hän ihmiset loi. 
Se kolmas köyhä sisaruksista on sellainen pässinpää, joka ei vaan ymmärrä tämän maailman erilaisuutta, jota vastaan oli. Näin he miettivät.
Kuitenkin tämä köyhä uskova rukoili parempiosaisten sisarustensa puolesta jatkuvasti, vaikkei saanut heiltä edes joulukorttia, puhumattakaan että jotain muuta mieluisaa tai elämälleen tarpeellista lahjaa, joita he toisilleen antoivat mielellään liiastaan.
Kaksi menestyvää sisarusta avustivat kyllä antamalla kaikkiin SPR- ym. Nenäpäiväkeräyksiin rahaa ja ostelivat toisilleen kalliita lahjoja mutta tätä köyhää uskovaa sisarustaan he vaan eivät koskaan muistaneet, koska he pitivät tätä sellaisena omavanhursakaana joka katselee muita uskosta osattomia pitkin nokkavartta. Syvällä sisimmässään he jopa vihasivat tai ainakin inhosivat tätä ja toivoivat tälle "siitäs sait" pahaa. Tulisipa sekin vihdoin maan pinnalle, he sanovat keskenään.
Menestyvät sisarukset kyllä kävivät seurakunnassa näyttäytymässä usein ja kuuntelemassa saarnoja, laulamassa lauluja, laittamassa kirstuun kolehdin ja saamassa omalle tunnolleen vastinetta esiintymällä vanhana tuttavana muiden uskovien keskuudessa näiden selkiin taputtelemassa. Mutta kun tämä tosiuskova henkilö tuli sinne, niin kaikki olivat kovin vaivautuneita ja kyselivät vain pakolliset kuulumiset. Kukaan ei halunnut kuulla tämän "jeesustelujaan".

Mutta tempauksen tultua:
Tosiuskova kolmesta sisaruksesta katoaa muiden miljoonien ihmisten lailla maailmasta. Koko maailma tuntuu pysähtyneen henkeään pidätellen ja odottaen jotain vielä kauheampaa tapahtuvaksi. Ihmiset alkavat saada selvyyttä siitä, ketkä lähti ja he alkavat profiloida kuka lähti ja miksi lähti. Kaikki kilpistyy päinvastaiseen maailman yleiseen ajatteluun. Lähtijöinä olivatkin aivan muut mitä oli olettanut mutta kukaan oletetuista ei kuitenkaan odottanut Jeesusta tempauksen muodossa, joten sekin seikka heille selviää pikku hiljaa. He siis alkavat tajuta että Jeesuksen odottaminen oli se selvin viesti siitä että he olivat siinä tempauksessa mukana.
Nämä kaksi jäljellejäänyttä sisarusta ovat yhteydessä toisiinsa ja muihin jäljellejääneisiin läheisiinsä, joten siinä tapahtuu sellainen asia josta Raamattu on meitä kaikkia varoittanut. He joutuvat häpeään! Kaikki se mitä he pitivät hyvänä, ei ollutkaan yhtään mitään ja se minkä he pitivät halpana, olikin kultaa. Nyt he ymmärtävät tämän ja heidän kultansa ja hopeansa tulevat heille saastaisiksi. He tajuavat että heillä on kaksi huvilaa, yksi Espanjassa ja yksi Lapissa, suuri omakotitalo ja autojakin useampi. Ne eivät olleet heille muuta kuin tämän maailman ilo ja omistamisen vietti. Kuitenkin heidän maailmallinen menestyksensä koitui heille hengelliseksi tappioksi. He eivät kyenneet näkemään että heidän olisi kuulunut auttaa kolmatta sisarustaan hädässä ja pitää tähän yhtä. He eivät vain tämän maailman sokeuttamina tahtoneet ymmärtää että tämä kolmas sisarruksista oli se, joka keräsi aarteita Taivaaseen, eikä maan päälle.
Kuitenkin tilanne johti nyt siihen, että tempaus muodostui näille jäljelle jääneille ymmärryksen lähteeksi, josta he osasivat nähdä virheensä oman häpeänsä kautta ja alkaa kulkea toista, uutta tietä kohti Kristusta.


Tarina 2. ennen tempausta
Tämä nainen oli tullut uskoon kahdeksan vuotta sitten, eleltyään ensin kymmeniä vuosia vailla Jeesusta. Jumalaan hän oli jo uskonut aina muttei ymmärtänyt miksi Jeesus tahtoi sitä ja tahtoi tuota, jotka kuulostivat todella mahdottomilta ollakseen Jumalan pojan vaatimuksia. Veriuhriakaan tämä nainen ei ollut käsittänyt, kunnes sitten joutui kovan paikan eteen ja lopulta tunnusti että hänen oli luovuttava vanhoista pinttyneistä ajatuksistaan. Hän siis oli elänyt jo monissa kiirastulissa, langennut ja noussut uudelleen. Hänet on viimein kastettu paikallisen seurakunnan jäseneksi.
Tämä nainen uskoon tultuaan teki paljon töitä jotta Jumalan sana menisi eteenpäin ja uhrautui vilpittömästi kaikkeen minkä vain saattoi tehdä seurakuntansa hyväksi. Tuntui ettei mikään enää voisi estää tai viedä hänen kruunuaan... kunnes...
Jumala oli nähnyt hänen omaksi parhaakseen kuitenkin antaa hänen langeta, koska siellä syvällä sisimmässä oli kuitenkin jokin pieni anteeksiantamattomuuden ja katkeruuden synti, jota hän ei saisi pois ilman totaalista romahdusta. Niinpä tämä nainen joutui ex. miesseikkailujen uhriksi vaikka häntä varoitettiin niistä seurakunnassa. Hän vakuutteli kaikille että hän kyllä pitää huolen ettei riko Jumalan tahtoa vastaan, vaikka leikki selvästi vaarallisella tulella. Niinpä hän sitten lankesi ja koitti mennä kihloihin ex. miehensä kanssa ja vei tätä seurakuntaankin mutta kaikesta näki ettei tuo mies ollut uskossa, vaan käytti tilaisuutta hyväkseen.
Lopulta tuo mies kavalsi naisen ja nainen joutui vaikeuksiin. Hänen seurakunnassaankin katsottiin asiaa hiukan epävarman oloisena että miten tästä asiat etenevät. Nainen vakuutteli että hän on ollut puhdas, mutta kaikkea muuta... nainen oli tehnyt monille muillekin ympärillä oleville läheisille pahaa tuon miessuhteensa aikana, hylkäämistä, luottamussuhteen järkkymistä ja petetyksi tulemista. Nainen jäi puun ja kuoren väliin miettimään asiaa, eikä saata tunnustaa kenellekään, vaan kuvittelee tämä olevan yksityisasia, vain hänen ja Jumalan välinen asia, johon kenelläkään ei ole mitään sanavaltaa... kuten ei olekaan. Ei kenenkään ole pakko tilittää tai pyytää mielipahaa aiheuttaneista tapahtumista anteeksi keneltäkään. Sen kun kääntää selkänsä ja hylkää ihmiset, jotka olivat läheisiä.
Näinpä tälle naiselle jäi monta rikkinäistä siltaa taakseen, joita tämä ei osannut sovittaa. Hän jäi uskossaan siihen tilanteeseen, ettei asia kuulu kenellekään, edelleen siellä syvällä tuo vanha katkeruuden möykky. Nyt tuo möykky vaan paisui kymmenkertaisesti. Aiemmin tuo möykky oli vain pieni muhkura, jota hän ei ollut sieltä sovittanut Kristuksen verellä.

Mutta tempauksen tultua:
Tuo nainen näkee kuinka uutisissa kerrotaan siitä tapahtumasta, josta seurakunnassa paljon puhuttiin ja sitä innolla siellä odotettiin. Hän oli silloin aina miettimässä vain palvelustehtäviään keittiössä ja muualla. Nyt koko seurakunta suurelta osin oli kadonnut... vai oliko sittenkään?
Hän meni kauhusta vapisevin jaloin seurakuntaansa katsomaan, olisiko sinne tullut ketään. Hän tiesi sydämessään että hänellä oli vain pieniä asioita, joita hän ajatteli kyllä vielä sopia ihmisten kanssa ja nyt se oli myöhäistä. Morsian on mennyt ja hän on jäänyt. Mitä enää voisi tehdä... hän murehtii.
Seurakunnassa oli paikalla muutama sellainen henkilö, jolla oli hieman samanlainen tausta kuin hänellä. Eräs oli enemmänkin muusikko, kuin hengellisesti herännäinen ja halusi vain soittaa ja esiintyä ihmisille. Siksi hän siellä seurakunnassa oli. Joku toinen taas oli siksi koska se antaa niin hyvän olon koko viikoksi, aivan kuin hyvä ruoka, joka ravitsee viikon askareita muttei hänkään ollut siellä hengen tahdosta, vaan oman lihansa vuoksi.
Tämä nainen oli kauhusta lamaantunut, eikä tiennyt mistä aloittaa, koska nekin olivat siinä poismenneessä ryhmässä, joita tämän olisi pitänyt vähintään pyytää anteeksi. Miten nyt vois sopia mitään kun kaikki on menneet?
Mutta sitten hän alkaa löytää netistä sellaisten uskovien kirjoituksia, jotka tiesi olleen juuri niitä joita hän aina halveksui. Nyt hän alkoi ymmärtää että hän teki sitä ihan samaa ennen uskoontuloaan Raamatun opetuksista, jotka olivat hänelle ja hänen maailmankuvalle aivan liian vaikeita käsittää. Nyt hän ymmärsi että hän on koko ajan itse asiassa näytellyt hyväsydämistä, mutta syvällä sydämessään hän oli ilkeä, ahne, itsekäs ja katkera nainen.
Nyt hän on löytänyt oikean suunnan elämäänsä ja on valmis vaikka maksamaan tästä uudelleen syntyneestä uskostaan henkensä. Hän ei enää halua menettää sieluaan vihollisten riepoteltavaksi, luullen koko ajan olevansa hyvä ja uskovainen ihminen. Hän oli löytänyt aidon nöyryyden ja ilman tätä opetusta, hänellä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä Taivasten valtakuntaan. Morsiamen ylösotto oli se joka hänet paljasti hänelle itselleen ja laittoi omat valheet läpinäkyväksi siinä itsensä välissä.


Tarina 3. ennen tempausta
Mies joka oli suuren, monituhatpäisen kirkon kunniajäsen ja arvostettu tohtori, jota kaikki seurakuntalaiset pitivät nuhteettomana miehenä ja suuressa arvossaan, todellisena uskon miehenä ja kirkon hallituksen ja monen raittius- sekä hyväntekeväisyysjärjestön kunniajäsenenä.
Hän tuntee Raamatun, etenkin kaikki vanhan testamentin tapahtumat ja osaa niistä tehdä kaikenlaisia skenaarioita ja opiskelumetodeita seurakunnalle.
Hän uskoo täysin vilpittömästi Jeesuksen vereen ja anteeksiantoon mutta aina kysyttäessä synneistä ja niiden tunnustamisesta, hän jyrkästi huomauttaa ettei niitä Pyhien syntejä tulla koskaan muistamaan, vaan ne pyyhitään pois. Hän ei siis ole tehnyt täyttä tiliä synneistään. Hän pitelee niitä siellä Jeesuksen ja sydämen kuoren välissä.
Hän välttelee puhumasta Jeesuksen paluusta ollenkaan mutta asian puheeksi tullen, hän sanoo ettei se ole meidän asiamme tietää sellaista ja että kyllä se Jeesus sitten aikanaan, joskus tulee ja siksi meidän täytyy odottaa häntä joka päivä ja olla valmiit... mutta hän toteaa mielellään ettei se ei tapahdu meidän elinaikanamme. Niinpä hän koittaa todistella jatkuvasti sitä asiaa, miksi Jeesus ei tule juuri nyt, eikä vielä satoihin vuosiin.
Päällisin puolin tämä mies on vanhurskauttaan vieläpä erittäin nöyrä, hyvä Jumalan palvelija ja kaikin puolin hartaan uskovan ulkoinen olemus. Hän ei ole kenellekään pahaa tehnyt eikä hän puhu selän takana pahaa kenestäkään. Mutta... se iso mutta!!! Hän ei kerta kaikkiaan ole tehnyt täyttä tiliä koskaan kaikista synneistään. Hänellä on siis ikävän näköinen salainen huone sydämessä, jonne ei ole päästänyt Jeesuksen sovitustyötä toimeen.

Mutta tempauksen tultua:
Suuri osa hänen omasta seurakunnastaan katoaa ja kaikki nämä olivat hiljaisia, nöyriä, huomiotta jääneitä ja väheksyttyjä. Sen sijaan hän ja kaikki seurakunnan vanhimmisto jäi jäljelle. Kaikki on kaaoksessa, kukaan ei tiedä miten päin olisi. He luovat monia skenaarioita mihin nämä katosivat mutta pääsevät aina samaan uskomattomalta kuuluvaan lopputulokseen. He itse jäivät, jotka saarnasivat seurakunnassa ja tekivät töitä. He eivät millään usko näkemäänsä ja kokemaansa Jumalan tekemäksi. He eivät suostu tajuamaan että Jumala saattoi tehdä heille hyville palvelijoille näin.
Pian he kokoontuvat seurakuntaan, eikä siellä enää hyväksytä näitä henkilöitä paimeniksi, vaan toiset jopa ajavat heidät pois koska he ovat vihaisia heille, huomattuaan etteivät nämä olleetkaan opettaneet heille oikeaa elämäntapaa ja uskossa elämistä. He ovat katkeria näille papeille ja seurakuntien isille, koska he ovat selvästi huijanneet heitä. Epäilykset heräävät ja entiset seurakunnan päämiehet ovat täysin polvilleen murtuneita. He eivät voi käsittää miksi he olivat joutuneet tähän tilaan.
Mutta pian seurakuntalaiset keskusteltuaan keskenään alkavat ymmärtää että he kaikki ovat samassa veneessä, eikä heidän auta pahentaa tilannetta ja hyljätä ketään. Niinpä nämä seurakunnan päämiehet palaavat seurakuntaan, joka ei ole enää entisensä, eikä sinne päinkään, vaan nyt siellä puhutaan katumuksesta, synnistä ja armon ansaitsemisesta nöyryyden ja syntiensä tunnustamisen kautta. Niinpä nämä kirkon isät joutuvat avaamaan sydämensä ja heille avautuu aivan uusi elämä, koska entinen on murentunut pieniksi murusiksi. Nyt savenvalajalla on saven valamiseen kelpaavaa materiaalia. Aiemmin tämä sama ruukku oli liian hieno ja siinä oli kullattu mosaiikkilasite vielä pinnassa, joka ei muovaudu mihinkään enää.
Seurakunnat alkavat pienentyä ja kokoontumispaikkoja eivät ole enää niinkään kirkot ja muut hienot rakennelmat, vaan siihen kelpaa jokaisen koti. Joka ilta on jossain rukouspiirejä ja sana kulkee Jeesuksen armosta ja pelastuksesta suusta suuhun. Ei ole enää arvostettuja pappeja hienoine pukuineen ja puheineen. On vain nöyryys ja vielä kerran nöyryys jäljellä!


Tarinoille opetus: Voi jos olisit kylmä tai palava, mutta kun olet penseä...

Minä koen olevani palava ja eräs lapsuuden ateistiystäväni on se kylmä. Edellä kerroin kolme asiaa miksi penseä on sellainen "voi koska olet...".
Heitä jokaista yhdistää yksi ainoa asia, he katsovat elämäänsä itsensä kautta ja lakaisevat syntinsä maton alle ja peittävät ulkokuorensa näennäisellä hyvyydellä. He odottavat muka Jeesusta mutta ei omana elinaikanaan... he siis siirtävät mielellään oman tilinteon hetkensä hamaan jonnekin. Voi heitä!
Ateisti pääsee tällä tavalla helpommalla, koska hän pelkästään toteaa olleensa väärässä ja ottaa uskon vastaan sellaisena kuin se on mahdollista. Hänellä ei ole uskossa maton alle piilotettuja tekoja, vaan kaikki ovat tehty jumalattomuuden piikkiin. Mutta penseä uskovainen, hänen elämänsä muuttuu hetkessä painajaiseksi, koska hän joutuu häpeään ja saa saman osan kuin jumalattomat... HUOM, vain tässä kohtaa sadonkorjuuta, ei enää välttämättä myöhemmin.

Amen! Olkaamme siis vajavuutemme ymmärtäviä syntisiä ja katsokaamme heikkoutemme kautta vahvuuteemme, joka on Jeesus Kristus meissä syvällä, koska me olemme nöyryydessä tunnustaneet tarvitsevamme Kristuksen veren ja pyytäneet Kristuksen sydämeemme ikuisiksi ajoiksi. Me kaipaamme ylkäämme!

Tule Herra Jeesus ja aseta asiat kohdalleen!!!


24.11.2016

Mikä on tuhatvuotiskausi?

Aloitan ilmestyskirjan sanoilla Jeesuksen näkyvän paluun jälkeen kertomaan: 

Joh.ilm. 20:1-7 Ja minä näin tulevan taivaasta alas enkelin, jolla oli syvyyden avain ja suuret kahleet kädessään. Ja hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänet tuhanneksi vuodeksi ja heitti hänet syvyyteen ja sulki ja lukitsi sen sinetillä hänen jälkeensä, ettei hän enää kansoja villitsisi, siihen asti kuin ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet; sen jälkeen hänet pitää päästettämän irti vähäksi aikaa.

Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.
Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan...

2. Piet. 3:8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".

1. Moos. 2: 2 Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt.

Poimitaan ensin näistä ilmestyskirjan lauseista muutamia tärkeitä huomioita.
Enkeli tuli taivaalta ja hänellä oli syvyyden kahleet käsissään ja saatana joukkoineen vangittiin siis sinne syvyyksiin, joten missä se syvyys oikein on?

1. Moos. 1:2 Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

Job 38:16     Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti ja kulkenut syvyyden kuilut?

Nehemia 9: 11 Meren sinä halkaisit heidän edessänsä kahtia, niin että he kulkivat meren poikki kuivaa myöten; mutta heidän takaa-ajajansa sinä syöksit syvyyteen, niinkuin kiven valtaviin vesiin.


Jes. 7:11 "Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä alhaalta syvyydestä taikka ylhäältä korkeudesta".


Syvyys on siis jossain alhaalla, merten kuiluissa. Hyvä! Olemme siis päässeet alkuun ja selvittäneet mihin saatana joukkioineen sitten vangitaan. Maan syvyyksiin, merten kuiluihin jonnekin. Siellä on tiede löytänyt syvällä maan sisällä valtavia maan-alaisia meriä mm. joissa on enemmän vettä kuin maan pinnalla. Nämä ovat varmasti niitä syvyyden kuiluja.

Sitten katsotaan ketkä siirtyvät tuhatvuotiskaudelle ja millä tavalla.

Daniel 12:8-12 Ja minä kuulin, mutta en ymmärtänyt, ja minä sanoin: "Herrani, mikä on oleva näitten päätös?"
Niin hän sanoi: "Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät. Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää. Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää.

Elikkä kuka tahansa voi päästä tuhatvuotiskaudelle, vaikka olisi kuinka jumalaton. Tämä saattaa hätkähdyttää monia mutta olen tutkinut paljon tätä asiaa ja tullut siihen tulokseen että juuri tämä lause takaa kenelle tahansa pääsyn tuhatvuotiskaudelle. Muttei se ole muuta kuin "autuas olkoon se" joka kestää saavuttaa sen 1335 päivää siitä kun hävityksen kauhistus asetetaan ja Israeliin hyökätään. Koska siitä 1290 päivää on Jeesuksen paluun hetki ja siitä 45 päivää vielä ja tuhatvuotiskausi alkaa ja se on heille pimeä päivä. Se selviää kohta...
On siis kahdenlaista pääsemistä tuhatvuotiskaudelle. On tämä Danielin 12. luvun tapa, jolloin ensimmäinen kuolema on edelleen edessä ja toinen kuolema on myös edelleen uhkana. Tämä joka selviää tästä hetkestä elossa tuhatvuotiskaudelle olematta mukana tempauksessa, sille ei ole takeita siitä ettei toisella kuolemalla olisi vielä valtaa. Ihmisethän elävät ainakin 200-vuotiaiksi tuhatvuotiskaudella, joten aikaahan heillä on, eikä ateismi tai mikään Jeesus-uskovaisuuden ulkopuolinen "uskonto" ole enää vaihtoehto. On vain yksi kuningas ja kaikki tietävät sen. On vain siitä kyse, haluatko päästää synneistäsi irti ja alistua vapaaehtoisesti Rakkaudesta Jeesuksen alaisuuteen.

Tuhatvuotiskaudella on siis kahdenlaista väkeä, toiset joihin toisella kuolemalla ei enää ole valtaa ja sitten toinen puoli on sellaista, joiden elämä on vielä kesken ja tuo toinen kuolema on edelleen kolkuttamassa.

Sitten Joh.ilm 20. luvussa puhutaan valtaistuimista ja erilaisista kruunuista ja aarteista, joita keräämme sinne Taivaaseen meitä varten, kun se Uusi Jerusalem lasketaan maan päälle. Meillä on siis eriarvoisia tehtäviä, olemmehan siellä Kristuksen pappeja ja Tuomareita.
Mutta erittäin tärkeää on huomata keitä ovat Pyhät ja mikä on ensimmäinen ylösnousemus ja ketkä kuuluvat niihin. Vielä se, keitä ovat ne ilmestyskirjan 144 tuhatta Israelin kansasta, joihin merkittiin Jumalan sinetti.

Aloitetaan tuosta eriarvoisuudesta Taivaassa:

Matteus 6:19-21 Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta. Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi.

Tästä on minun nähdäkseni "yhden päivän palkka on denarin" vertauskuva oiva esimerkki tuhatvuotiskaudelle, nimittäin uskon että tässä puhutaan tuhatvuotiskauden Jeesuksen palvelijoista ja siitä työstä mitä silloin sielä tehdään. Siellä nimittäin me julistamme ja opetamme niitä, joihin toisella kuolemalla on vielä valta ja Jeesus käy aika-ajoin työmme hedelmän. Ymmärrät kun kopioin tämän Matteus 20. luvun kirjoituksen tässä.

Tässä ollaan siis jo tuhatvuotiskaudella ja me julistamme sen ajan... ei voi sanoa enää jumalattomille, koska kaikki tietää että Jumala on yksi ja Jeesus on Kuningasten Kuningas.... joten julistamme ja opetamme ihmisiä, jotka eivät ole vielä oppineet luopumaan synneistään.
Vertauksessa tämä päivä on siis Herran päivä, eli tuhatvuotinen Jumalan luomisen lepopäivä ja on kun ne tuhat vuotta on loppuun kulumassa, tuon päivän aamuvarhaisesta aletaan tekemään tuota pappeustyötä ja ilta tulee jne... lue tämän alustuksen saattelemana. Huomaat mitä tuhatvuotiskaudella tapahtuu. Siellä pelastetaan ihmisiä aivan kuten nytkin!

Matteus 20:1-16 "Sillä taivasten valtakunta on perheenisännän kaltainen, joka varhain aamulla lähti ulos palkkaamaan työmiehiä viinitarhaansa. 
Ja kun hän oli sopinut työmiesten kanssa denarista päivältä, lähetti hän heidät viinitarhaansa.
Ja hän lähti ulos kolmannen hetken vaiheilla ja näki toisia seisomassa torilla joutilaina; ja hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani, ja mikä kohtuus on, sen minä annan teille'.
Niin he menivät. Taas hän lähti ulos kuudennen ja yhdeksännen hetken vaiheilla ja teki samoin.
Ja kun hän lähti ulos yhdennentoista hetken vaiheilla, tapasi hän vielä toisia siellä seisomassa; ja hän sanoi heille: 'Miksi seisotte täällä kaiken päivää joutilaina?'
He sanoivat hänelle: 'Kun ei kukaan ole meitä palkannut'. Hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani'.
Mutta kun ilta tuli, sanoi viinitarhan herra tilansa hoitajalle: 'Kutsu työmiehet ja maksa heille palkka, viimeisistä alkaen ensimmäisiin asti'.
Kun nyt tulivat ne, jotka olivat saapuneet yhdennentoista hetken vaiheilla, saivat he kukin denarin. Ja kun ensimmäiset tulivat, luulivat he saavansa enemmän; mutta hekin saivat kukin denarin.
Kun he sen saivat, napisivat he perheen isäntää vastaan ja sanoivat: 'Nämä viimeiset ovat tehneet työtä vain yhden hetken, ja sinä teit heidät meidän vertaisiksemme, jotka olemme kantaneet päivän kuorman ja helteen'.
Niin hän vastasi eräälle heistä ja sanoi: 'Ystäväni, en minä tee sinulle vääryyttä; etkö sopinut minun kanssani denarista?
Ota omasi ja mene. Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin. Enkö saa tehdä omallani, mitä tahdon? Vai onko silmäsi nurja sentähden, että minä olen hyvä?' Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi."

Täsmälleen näin, vaikka sarkasmia mukana, koska tämä purnaaminen on vain vertauskuvallisessa esimerkissä. Eihän siinä ei ole mitään purnattavaa, koska denari on ikuinen elämä. Jokainen tajuaa ettei ole puolta ikuista elämää tai kahta ikuista elämää. On vain yksi ainoa ikuinen elämä, jonka tämä perheenisä voi palvelijoilleen kullekin antaa. Ja näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi.

Sitten ilmestyskirjan 20. luvussa mainitaan tuhatvuotiskaudella henkiöistä, jotka eivät ottaneet pedon merkkiä, eivätkä kumartaneet sitä. No tämähän on selkeää ylösottojen kronologiaa, koska on tuleva kaksi ylösottoa, joista ensimmäiseksi morsian pelastetaan hädän hetkestä, jota seuraa pedon merkkien pakkokumartaminen ym. kauheutta. Toiseksi vasta pelastetaan häävieraat Jumalan vihasta ja heidät temmataan vihan ajan kynnykseltä ja heidän kohtalokseen muodostui "ikään kuin tulen läpi puhdistautuminen" elikkä he joutuivat käymään penseytensä vuoksi ensin ns. suussa, tulivat oksennetuiksi mauttomuutensa vuoksi ja menivät sitten ostamaan kultaa, tulessa puhdistettua. Tämä reissu maksoi paljon mutta pelasti sielun. He puhdistautuivat ja heistä sanotaan ilmestyskirjassa mm. näin:

Joh.ilm. 7:9-17 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta". Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: "Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!"
Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sentähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä.
Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

He joutuivat näkemään sen koetuksen hetken ja joutuivat pedon uhan alle mutta he selvisivät siitä ja pelastivat entisen penseän mielensä, johon maailma oli heidät ajanut. Siksi he tulevat olemaan äärimmäisen kiitollisia kokemastaan järkytyksestä ja sitten vapautuksestaan siitä.

Morsiamelle enkelin sanoma kuuluu: 

Joh.ilm. 3:7-13 Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa:
Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.
Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan.
Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.
Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.
Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni.
Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'

Ja häävieraille saman enekelin sanoma heti perään:

Joh.ilm. 3:14-22 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:
Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.
Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.
Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus.
Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani. Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.
Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'"

Huomaatko miten Laodikean seurakuntaa kuitenkin puhutellaan? Ei tämä enkelin sanoma ole kadotustuomiolle tuomittavalle puhuttua tekstiä, vaan suurta tuskaa, toivoa ja elämänohjeita tämän pelastumisen vuoksi.

Millainen sitten on se paikka, Uusi Jerusalem missä asumme?

Ilmestyskirja 21:9-27 Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa täynnä seitsemää viimeistä vitsausta, ja puhui minun kanssani sanoen: "Tule tänne, minä näytän sinulle morsiamen, Karitsan vaimon".
Ja hän vei minut hengessä suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä, ja siinä oli Jumalan kirkkaus; sen hohto oli kaikkein kalleimman kiven kaltainen, niinkuin kristallinkirkas jaspis-kivi; siinä oli suuri ja korkea muuri, jossa oli kaksitoista porttia ja porteilla kaksitoista enkeliä, ja niihin oli kirjoitettu nimiä, ja ne ovat Israelin lasten kahdentoista sukukunnan nimet; idässä kolme porttia ja pohjoisessa kolme porttia ja etelässä kolme porttia ja lännessä kolme porttia. Ja kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoista apostolin kaksitoista nimeä. Ja sillä, joka minulle puhui, oli mittasauvana kultainen ruoko, mitatakseen kaupungin ja sen portit ja sen muurin. Ja kaupunki oli neliskulmainen, ja sen pituus oli yhtä suuri kuin sen leveys. Ja hän mittasi sillä ruovolla kaupungin: se oli kaksitoista tuhatta vakomittaa. Sen pituus ja leveys ja korkeus olivat yhtä suuret.
Ja hän mittasi sen muurin: se oli sata neljäkymmentä neljä kyynärää, ihmismitan mukaan, joka on enkelin mitta. Ja sen muuri oli rakennettu jaspiksesta, ja kaupunki oli puhdasta kultaa, puhtaan lasin kaltaista. Ja kaupungin muurin perustukset olivat kaunistetut kaikkinaisilla kalleilla kivillä; ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedon, neljäs smaragdi, viides sardonyks, kuudes sardion, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berylli, yhdeksäs topaasi, kymmenes krysoprasi, yhdestoista hyasintti, kahdestoista ametisti. 
Ja ne kaksitoista porttia olivat kaksitoista helmeä; kukin portti oli yhdestä helmestä; ja kaupungin katu oli puhdasta kultaa, ikäänkuin läpikuultavaa lasia.
Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt; sillä Herra Jumala, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa. Eikä kaupunki tarvitse valoksensa aurinkoa eikä kuuta; sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa. Ja kansat tulevat vaeltamaan sen valkeudessa, ja maan kuninkaat vievät sinne kunniansa. Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole, ja sinne viedään kansojen kunnia ja kalleudet. Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.

Lisäksi kuten tiedämme, niin Jumalan suuren vihan aikana aurinko meni mustaksi ja kuu vereksi, joten aurinko ei enää anna valoaan maan päälle, vaan ilmakehässämme on tapahtunut jotain, jonka vuoksi emme enää näe aurinkoa sellaisena kuin se nyt on. Samoin ennustus tuhatvuotiskaudesta kuuluu, ettei se päivä tule ennen kuin kuu menee mustaksi, eikä aurinko anna valoaan. 
Ja kuten ylläkin lukee, aurinko ei tule olemaan tuhatvuotiskauden valo, vaan Jeesus valaisee elämämme. 

Ap. t. 2:20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.

Tiedämme myös että Sakarjan 14. luvussa sanotaan samaa:

Sakarja 14:6-9 Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat. Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet. Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.

Sitten on eräs minuakin puhuttanut Raamatun paikka. Tajusin vasta myöhemmin että tämä on ns. jumalattomille Herran päivästä. Nimittäin Raamattu puhuu myös Herran päivästä ja Jeesuksen päivästä erikseen ja Herran päivästä on monta viittausta tuhatvuotiskauden loppuun Matteus 24:35-36 kun taivas ja maa katoaa... ja siitä päivästä ei tiedä kuin yksin isä.

1. Tess. 5:4-5 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.


Miten siis se suuri ja julkinen voi tulla kuin varas yöllä ja kun tarkemmin ajattelemme, niin jumalattomillehan valoton päivä on ikuista yötä. Tuhatvuotiskaudella me elämme jokseenkin "valottomassa" maailmassa. Niin ainakin Raamattu asiasta puhuu, joten se on valoton vain Jumalattomille.


No se on selvää, ettemme osaa ajatella elämää tuhannen vuoden päähän, emmekä käsitä että Raamattu ennustaa sinne myös ja ettei kaikki mikä Raamatussa on kirjoitettu, koske tätä aikaa. Joten, parikin asiaa tulee heti mieleen... että kun siitä ajasta ei tidä kuin yksin Isä, eikä edes poika, niin Jumalan sana saattaa valottaa sitä hiukan.
Mehän emme tiedä tuhatvuotiskauden loputtua muuta kuin että saatana joukkoineen vapautetaan... ja mitä sitten? No sitten vielä kaikki ne jumalattomina kuolleetkin herätetään, joten populaa siis on ja paljon. 
Mutta saatanan joukot siis, he lähtevät sitten villitsemään kansoja...mutta kuinka kauan tätä villitsemistä kestää? Sitäpä emme osaa sanoa. Kuitenkin nuo kaikki jumalattomat kerääntyvät Jerusalemin ympärille, aikoakseen tuhota sen.

Joh.ilm. 20:7-15 Ja kun ne tuhat vuotta ovat loppuun kuluneet, päästetään saatana vankeudestaan, ja hän lähtee villitsemään maan neljällä kulmalla olevia kansoja, Googia ja Maagogia, kootakseen heidät sotaan, ja niiden luku on kuin meren hiekka. Ja he nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin ja sen rakastetun kaupungin. Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät. 
Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.
Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

Sitten perustetaan UUSI MAA!

Joh.ilm. 21:1-7 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet". Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.

Amen!11.11.2016

Erään uskonveljen uni Suomen seurakunnista, jokin aika sitten!

Kerron aluksi tämän veljen taustaa. Hän on siis uskova kuvataiteilija, joka on rakentanut itselleen oman ateljeen. Hän on kauan ollut pelastussanoman vakio lukijoita ja yhteyden pitäjiäni.
Hän rakensi ateljeen jota kutsuu kirkokseen, rukoushuoneeksi ja hiljentymispaikakseen, josta syystä tästä paikasta on tullut hänelle sellainen joka muistuttaa Jumalan temppeliä. Tämä on tärkeä huomata heti kun alkaa tulkitsemaan tätä unisanomaa. Unen ensimmäisellä osalla tällä ateljeella on merkittävä osa kuvaamassa ennen kaikkea Suomen kirkkokuntia, Kristillistä yhteisöämme tässä maassa, nimittäin unen toinen osa selventää miksi kyse on Suomesta ja sen seurakunnista.
Ateljee
Veli kertoo omin sanoin näin:

Tästä on jo jonkin aikaa kun näin kaksi peräkkäistä unta jotka jäivät vahvasti mieleeni ja ajattelin että sinä olet varmasti parempi tulkitsija niille.

Ensimmäinen uni meni näin.
Olin ateljeessani ja oli ilta.
Huomasin että sinne oli ilmestynyt valtava määrä erilaisia valaisimia, jokaisella pienelläkin tasolla oli jos jonkin näköinen valo.
Valaisimet olivat kaikki erilaisia, osa oli yksinkertaisen näköisiä kynttilöitä ja seassa oli todella koristeellisia moniosaisia valaisimia.

Osan jalustat olivat selvästi jotain jalometallia ja osa ikään kuin savesta tehdyssä jalustassa.
Hämmästelin sitä unessani ja mietin kuka on tuonut näin paljon valoja ateljeeheni.
Muistelin miettineeni että kuinka minä saan lähtiessäni kaikki sammuksiin kun ei niitä voi yöksi palamaan jättää tai muuten syttyy tulipalo.
Oli jo myöhä ja tein lähtöä kotiin ja aloin sammutella valoja yksikerrallaan.
Vihdoin olin saanut kaikki sammutettua yhtä lukuun ottamatta joka oli kaksihaarainen kynttelikkö, mutta toimi sähköllä.
Aina kun naksautin katkasijasta toinen valo sammui ja toinen syttyi eikä sitä kerta kaikkiaan saanut sammumaan joten jätin sen lopuksi siihen.
Kun lähdin ovesta ulos ateljee näytti jo hyvin hämärältä ja ulkona oli vastassa hyytävä pimeys joka tuntui niin kuin jokin olisi vaaninut niskassa.
Tähän uneni loppui jonka jälkeen alkoi uusi uni.

Toinen uni oli myös erikoinen.
Olin nimittäin täällä paikallisessa marketissa ja kaikki ihmiset istuivat lattialla.
Menin myös istumaan ja ihmettelin että mikäs täällä nyt on.
Vieressäni istui eräs tämän kylän nuori nainen jonka tunnen ulkonäöltä, hän oli töissä siellä sillä hänellä oli kyseisen kaupan paita päällä.
Olimme leipä hyllyjen kohdalla ja hänellä oli kädessään jo osittain syöty patonki. Katsoin häntä ja huomasin että hän itki.
Tunnelma kaupassa oli jotenkin epätoivoinen. Tajusin että täällä on nälkäisiä ihmisiä. En ottanut itse mitään, mutta en ollut yhtään nälissäni.
Uni loppui tähän.

Hämmästyttävää vieläpä on se että oikeassa elämässä tämä kyseinen nainen on nyt todellakin tullut tuohon unessa olleeseen markettiin töihin. Hän ei siis ollut vielä silloin siellä töissä kun tämä uni näytettiin.

Jarmo jatkaa: Elikkä unessa ateljee kuvastaa veljen kautta kristikuntaamme Suomen maassa ja nuo valaisimet sen seurakuntia ja ennen kaikkea sen julistamaa Jumalan valoa.
Veli edustaa unessa itse morsianta, joka on poistumassa kotiin. 
Hänen täytyy sammuttaa noiden valaisimien valot lähtiessä tai sitten koko pyhättö saattaa palaa poroksi.

Seurakunnat näyttävät hyvin erilaisilta, kuten unessa huomataan. Aivan kuin Prisman valaisinosasto. Siellä on koreita jalometalleja ja huonoja savisia lampunjalkoja, joissa ei ole teologisesti pohjaa ollenkaan. Tällaisia kivijalattomia kirkkoja on Suomessa vaikka kuinka monta. Samoin kuin siellä on menestysteologiaa ja kaikkea mikä ei ole täysin Jumalan Hengen mukaista. Siksi nämä täytyy sammuttaa ennen kuin ateljee suljetaan.
Mutta kuinka käykään? Yksi lamppu ei sammu vaikka se sammutetaan. Kun toinen otetaan, niin toinen jätetään, kuin vartiovuoro vaihtuisi, kun toinen lamppu sammuu, niin heti saman tien toinen syttyy. Jää vain yksi ainoa kaksihaarainen perusvalo palamaan ateljeeseen, jota ei saa sammuksiin.... tai saa mutta se toinen syttyy heti palamaan! Se on herätyksen valo. Se ei ole enää pramea, eikä sillä ole savijalkaa, vaan se on perus lamppu vain, joka palaa ja antaa kristitylle tarpeellisen valon kulkea oikeaan suuntaan.

Toinen uni jatkaa tätä tarinaa kuvaavalla tavalla. Tulee ahdistuksen aika, jollaista ei ole ennen ollut. On puute kaikesta! Mutta kuten huomaatte, niin tytöllä on sana/patonki joka on puoliksi syöty. Jumalan sanaa on jäljellä... on armon leipä (5) ja kaksi kalaa jäljellä, joissa on se valo.

Tämä oli mielestäni erinomainen profetia ja sanoma kerrakseen. 
Halleluja Jeesus Kristus, amen!


9.11.2016

DONALD TRUMP USA:n 45. presidentti

Suurin osa USA:n vanholisista kristityistä äänesti Trumpia, samoin kuin moni herätyskristillinen seurakunta on rukoillut nimenomaan Trumpin puolesta. Tämä johtuu siitä että Trumpilla on kristillisesti "ne paremmat arvot". Clinton puolestaan olisi jatkanut suvaitsevaisuuslinjalla, jossa niin islamistit, kuin homoliitot ym. kansallinen mädännäisyys olisi saanut lisääntyä. Sille tulee varmaan jonkinlainen takapakki nyt, ellei peräti loppu... toisaalta alkaa ne Wilkersonin New Yorkin mellakat, josta hän on kovasti ennustanut, koska se kaupunki on vahva Clintonin kannatusalue.

Last trumpet / viimeinen presidentti Trump

Mielenkiintoista!!!


4.11.2016


Tänään kello 16:45 sain tiedon Indonesian tilanteesta


Indonesiassa äärimuslimit ovat saaneet juuri nyt niin suuren vallan ja akitoineet kaikissa kaupungeissa vallanpitäjät "ei muslimeita" vastaan ja etenkin kristityt ovat nyt tulilinjalla.
Maan johto on kaatumassa ja siitä on tulossa äärimmäisen radikaalinen.
Siellä ei enää kohta kukaan pääse maasta ja kuulemma miljoonat ihmiset ovat vakavassa hengenvaarassa.
Tilanne ei ole vielä päässyt maailman median tietoisuuteen, mutta maan tilanne tulee olemaan pian aika varmuudella uutisoinnin aiheena.

NYT RUKOILKAA ERITYISESTI INDONESIAN KRISTITTYJEN PUOLESTA!!!


Saaminen ja antaminen ovat loppujen lopuksi yksi ja sama asia

Saaminen on monesti yhtä vaikeaa kuin antaminen, joskus jopa henkisesti vieläkin vaikeampaa. Sen koin nyt opetuksena myös itse hyvin konkreettisesti tällä loppuviikolla kun Nebula lähetti laskun jota en kyennyt maksamaan.

Taustaksi kerron palstallamme tiedottamani asian, joka koski tuota Nebulan lähettämää www.pelastussanoma.fi koskevaa laskua, johon minulla ei yksinkertaisesti ollut enää varaa. Käännyin siis lukijoiden puoleen.

Keskustelupalstan aloitus ja jutun taustat löytyy täältä:
http://www.pelastussanoma.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=1&t=492

Kun ei ole mistä maksaa, se on kuin korkeushyppääjän rima laitettaisiin tahallaan liian korkealle. Ei vaan kynnet kykene ja sillä piste. Ei ole, niin ei kerta kaikkiaan ole.
Mutta sitten vielä kun on suuri vastuu ja siihen mitataan uskoa, jonka lujuus mitataan samalla mittanuoralla kuin millä rima ja voimavarat näyttää, niin homma menee hurjaksi uskon koetuksen vuoksi.
Mutta kalan suusta haetulle rahalle löytyikin nyt selitys! Se kalan suu olen minä, jonka täytyy viimein nöyrtyä, avaamalla suu ja tunnustaa heikkouteni enkä odottaa ihmettä taivaalta, jolla maksan laskun. Jumala haluaa että jaamme ongelmamme. Meidän täytyy avata suumme ja sanoa, siis kertoa mikä on ongelma.
Minä siis olin se kalan suu, joka viimein sanoin palstalla että nyt on lasku maksamatta, enkä kykene siihen. Auttakaa siis minua, jos kuka kykenee siihen!

Lopputulos on siinä että apu oli paljon lähempänä kuin kuvittelin, koska se oli vain siitä kiinni kuinka osaan asian muille jakaa ja kertoa. Olin tottunut siihen että kannan vastuun ja jos tarvitsen apua niin kyllä Jumala sen rukouksella hoitaa niin että sen jotenkin saan maksettua. En vaan ottanut huomioon että palstalla olevat ihmiset ovat myös seurakuntaamme, jotka ovat sitä rukouspiiriä, jossa nämä kaikki tapahtuu.
Olen liian itsekeskeinen jakaakseni ongelmaa jossa kuitenkin olemme kaikki lukijat mukaan luettuina keskeisessä Jumalan vaikutuspiirissä, eikä Hänen näkökulmassaan tämä ole pelkästään minun ongelma. Siksi minun pitää voida jakaa ongelma lukijoille, vaikka ylpeyteni sotisi vastaan.

En nyt tiedä varmaa tässä kohtaa, kuka tällä viikolla oikein oli koulussa mutta minä tässä ainakin varmuudella kävin yhden kurssin, jossa minulle opetettiin nöyryyden hienoja saloja, jossa voin luottaa Jumalan Rakkauteen seurakunnassa jossa on sama Henki. 

Kiitos tästä viikosta Herralle Jeesukselle Kristukselle!!!


26.10.2016

RAHAA - RAHAA - RAHAA!!!

Kirjoitan tämän kohdennettuna "sinä"... aivan kuin syyllistäisin... en syytä sinua, äläkä tulkitse sitä niin, jos kerran et ole tähän osallinen. Mutta minä ainakin varmasti olen, joten syytän siis ainakin nyt itseäni, tai ainakin entistä itseäni, joka juoksi rahan perässä ja kehuu aina kuinka paljon olen maksanut veroja ja tehnyt töitä kuin mielipuoli. Voimme siis käyttää sanaa "sinä" kun tätä kirjoitan. Teen joka päivä taistelua myös tässä asiassa ja siksi kirjoitan sitä.. ja siksi uskon etten ole läheskään ainoa rehellinen, joka tämän helmasynnikseen joutuu lopulta tunnustamaan. Maine ja mammona tavalla tai toisella.

Syyttäjä
Elikkä siis! Himoatko joka päivä sitä ikuista mammonaa, jota ilman emme muka tulisi toimeen ja valehtelet itsellesi että tarvitset sen rahasi välttämättä? Mitä jos nyt voittaisit lotossa 10.000.000 € ja sitten tulisi ylösotto, jolloin jäisit nuo rahat kädessäsi seisomaan tänne? ...onnellisena? ...ko?

Hesekiel 7:17-20 Kaikki kädet herpoavat, kaikki polvet käyvät veltoiksi kuin vesi. He kääriytyvät säkkeihin, heidät peittää vavistus, kaikilla kasvoilla on häpeä, ja kaikki päät ovat paljaiksi ajellut. Hopeansa he viskaavat kaduille, ja heidän kultansa tulee heille saastaksi. Heidän kultansa ja 
hopeansa eivät voi heitä pelastaa Herran vihan päivänä, eivät he sillä nälkäänsä tyydytä eivätkä vatsaansa täytä; sillä siitä tuli heille kompastus syntiin. Siitä tehtyjen korujen loistolla he ylpeilivät, siitä he tekivät kauhistavat kuvansa, iljetyksensä; sentähden minä teen sen heille saastaksi.

Vai etkö luotakaan Jumalaan? Onko uskosi niin heikko, että turvaat lottovoiton tuomaan toivoon, voida viettää loppuelämäsi
 riittävällä määrällä siihen tarvittavaa rahaa. Näin syntyy Raha VS. Jeesus? Tietenkin sanot ettet tarvitse kuin sen verran... tai maksimissaan tuon verran ja ehkäpä sanot että maailmassa ei voi elää ilman toimeentuloa. Valheita nekin, koska Raamattu aivan suoraan puhuu asiasta jotain ihan muuta:

Matteus 6:24-26 Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa. Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte tai mitä joisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?

Sitten sanot että oletko sinä työn vieroksuja, jos uskot tuollaiseen että joku toinen elättää sinut? ...lue siis jakeet tarkemmin... Jumala elättää meidät kaikki. Kukin tekee omanlaistaan työtä sen eteen. Jos sinä katsot elättäväsi minua, niin astut Jumalan saappaisiin, koska Hän voi ottaa sinulta senkin mikä sinulla on, tai antaa vaikka tuplasti lisää. Älkäämme siis antako saatanalle mahdollisuutta syyttää meitä siitä kuinka Jumala meitä elättää. Elikkä älkäämme mitatko sillä millä itsemme sillä samalla mitalla mitattaisiin, vaan antakaa vaan ilolla.
Me ihmiset tuppaamme olemaan läpeensä itsekkäitä ja haluttomia uskon puutteemme vuoksi näkemään vain oman työpanoksemme ja senkin vain omalla tavallamme. Me emme näe Jumalan silmin miten kunkin sydämen arvojärjestys menee suhteessa edesottamuksiimme Jumalan palvelijoina.
Sinä saatat olla tehnyt koko elämäsi töitä kaupungin palveluksessa ja koko työpanoksesi on mennyt kaupungin infrastruktuurin edistämiseen. Olet maksanut kuuliaisesti jokaisen veromarkkasi ja eurosi valtiolle ja lisäksi olet maksanut kirkollisveron ja antanut vielä lähetystyöhön säännöllistä tukea. Olet omasta mielestäsi kaikella tavalla tehnyt itsesi kelvolliseksi ihmiseksi. Silti tuomitset jonkun joka elää työttömänä mutta elää uskossa ja tekee kovasti rukoustyötä. Tuomitset tämän vain siksi koska hän elää koko ajan sosiaalitukien varassa ja käytännössä sinä olet elättänyt tämän.
Jumalan silmissä asia on kuitenkin aivan erilainen!
Pyhä Henki näkee ja kuulee kaiken, joten tämä työttömänä "pummina" elänyt ihminen on saattanut rukoustyöllään uskoon kymmeniä ihmisiä, jotka ovat hyljänneet vanhan syntisen elämänsä ja ottaneet Jeesuksen Kristuksen elämäänsä.
Olemmeko siis minkälaisia kylväjiä ja niittäjiä?

Matteus 25:14-30 Sillä tapahtuu, niinkuin tapahtui, kun mies matkusti muille maille: hän kutsui palvelijansa ja uskoi heille omaisuutensa; yhdelle hän antoi viisi leiviskää, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykynsä mukaan, ja lähti muille maille.
Se, joka oli saanut viisi leiviskää, meni kohta ja asioitsi niillä ja voitti toiset viisi leiviskää. Samoin kaksi leiviskää saanut voitti toiset kaksi. Mutta yhden leiviskän saanut meni pois ja kaivoi kuopan maahan ja kätki siihen herransa rahan.
Pitkän ajan kuluttua näiden palvelijain herra palasi ja ryhtyi tilintekoon heidän kanssansa.
Silloin tuli se, joka oli saanut viisi leiviskää, ja toi toiset viisi leiviskää ja sanoi: 'Herra, viisi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset viisi leiviskää minä olen voittanut'.
Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
Myös se, joka oli saanut kaksi leiviskää, tuli ja sanoi: 'Herra, kaksi leiviskää sinä minulle uskoit, katso, toiset kaksi leiviskää minä olen voittanut'.
Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'
Sitten myös se, joka oli saanut yhden leiviskän, tuli ja sanoi: 'Herra, minä tiesin sinut kovaksi mieheksi; sinä leikkaat sieltä, mihin et ole kylvänyt, ja kokoat sieltä, missä et ole eloa viskannut. Ja peloissani minä menin ja kätkin sinun leiviskäsi maahan; katso, tässä on omasi.'
Mutta hänen herransa vastasi ja sanoi hänelle: 'Sinä paha ja laiska palvelija! Sinä tiesit minun leikkaavan sieltä, mihin en ole kylvänyt, ja kokoavan sieltä, missä en ole viskannut. Sinun olisi siis pitänyt jättää minun rahani rahanvaihtajille, niin minä tultuani olisin saanut omani takaisin korkoineen. Ottakaa sentähden leiviskä häneltä pois ja antakaa sille, jolla on kymmenen leiviskää. Sillä jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin, mikä hänellä on. Ja heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.'

Mitä raha, työ, ansio ja maallinen maine siis merkitsee? Ei mitään, vaan se minkä olet tehnyt Taivastenvaltakunnan työlle. Kaikki maailmassa saavutettu koreus on katoavaa! On pelkästään valhe puhua siitä Taivaallisesti merkityksellisenä. Me elämme syntisessä katoavassa maailmassa, jossa ei ole maineikasta mikään muu kuin lähtökohtaisesti opettaa omat lapsemme tuntemaan, uskomaan ja luottamaan Jumalaan, Herraamme Jeesukseen Kristukseen. Sillä on ainoastaan merkitystä!

Lopuksi totean elävästä elämästä. Eräs lääketehtaan uskova myyntityöntekijä sai ylennyksen myyntijohtoryhmään. Tämä avasi portit kuulemaan lääketehtaan toimintamalleista ja käytännöistä salaisuuksia, jotka ovat vain heidän, oman sisäpiirin tiedossa. Niinpä uskova mieshenkilö koki elämänsä järkytyksen ja asetti työn ja uskon vaakaan. Hän erosi yhtiön palveluksesta, koska totuus ja Raamatun moraali kävelivät vastaan.
Esimerkiksi: Kansaneläke- työeläke- ja yrittäjäeläkevakuutusyhtiöistä voimme todeta että jos työsi hedelmä on sitä että voitto tulee maksavan asiakkaan aikaisen kuoleman kautta, niin koko bisnesmalli on mätä. Uskovan ei sovi olla näiden yhtiöiden palveluksessa. Sieltä saatu rehellisestikin ansaittu raha on kuitenkin likaista, koska se bisnes on moraaliton.
Raha-automaattiyhdistys on sama juttu... et voi palvella Kristusta ja Beliaria samaan aikaan. Monet ammatit ovat likaisen bisneksen "puhtaita" osia, jonka puhtaus on vain silmänlumetta ja itselleen valehtelua. Sama kuin olisi huumeita välittävässä porukassa automekaanikkona, vain pitämässä huolta siitä että huumeita kuljettavat ajoneuvot ovat kunnossa. Erona on vain Suomen lainmukaisuus, joka ei lyö kättä Jumalan sanan kanssa oikeudenmukaisesta toiminnasta.
Tarkoitan tällä nyt karrikoidusti sitä että me kaikki jotka teemme maallista työtä, olemme tavalla tai toisella osallisena siihen syntiin, mitä maailma tekee. Elikkä jos annamme työpanoksemme maallisuuteen, me tuemme sillä syntiä.
En nyt kehota ketään irtisanoutumaan työstään, vaan näkemään mikä on elämässä tärkeää ja kuinka helposti me tuomitsemme ne joilla ei ole meriittejä työmarkkinoilla ja elävät ns. "pummilla". Emme me heitä elätä, vaan Jumala heidän uskonsa mukaan.


25.10.2016

Mitä Jeesus tarkoitti uskon lujuudella?

Tulee aluksi mieleen kaksi tärkeää huomioon otettavaa seikkaa, sana ja hengen voima meissä: 
Jeesus ei pyytänyt hokemaan uskon, uskon, vaan uskomaan häneen. Siinäpä se! Miten Tuomas voisi uskoa jos ei itse näe? ...ja entäpä vielä panna usko hengen pantiksi, koska monikaan ei kykene uskoaan laittamaan maallisen omaisuutensakaan pantiksi, niin miten vielä henkensä, puhumattakaan omasta typeryyksiin saakka menneestä ylpeydestään?

Äärimmäisen moni sanoo että uskon, uskon ja tekee aivan päin vastoin. Luovu turhasta omaisuudestasi ja anna se köyhille... "niin, niin mutta enhän minä voi mitenkään myydä omaisuuttani ja minne minä sitten menisin ja mitä tekisin". Eihän Jeesus käskenyt koko omaisuuttaan myymään vaan liian sellaisen. Kyllä meillä Suomessakin katto on pakko olla jokaisella päällä, on sen verran kylmä ulkona ainakin lokakuusta alkaen kesään saakka vähintään 8 kuukautta. 
Ja toinen sanoo, ettenhän minä ole mitään väärää tehnyt, en vaan kertonut ihan kaikkea jne. jne. uskottomuuttaan puuttuu suhteessa Jumlaan se todellinen pelko.


Kuinka luja ja millä mitalla sitä uskoa sitten voidaan mitata? No ainakin rehellisyys on sellainen mittari. Nimittäin jos kykenet asettamaan oman etusi totuuden ja oikeudenmukaisuuden alapuolelle, niin olet uskossa voittaja. Älä tee itsellesi valkoisia valheita, jotka ovat kuitenkin sisältä läpensä mustia, vaan katso syvälle sisimpääsi ja kysy, teinkö nyt oikein? Olitko tehnyt väärin ja valehdellut itsellesi ja pakenet uskottomuuttasi kaikkivaltiasta Jumalaa, et siis edes ystävääsi, vaan itseään Pyhää henkeä? Olet äkkiä täysin umpikujassa ja jopa uskot itsekin siihen valheen vääryyteen.
Älä myöskään hylkää ystäviäsi sen vuoksi että olet tehnyt jotain uskossasi omaa tuntoa kaivertavaa vääryyttä ja siksi paennut ystäväsi luota pois vastuusta, jolloin joutuisit hyvittämään ja pyytämään anteeksi saati joutua vieläpä oikeuden eteen tuomitavaksi. Sillä ei ystäväsi sinua ole hyljännyt, vaan sinä olet paennut häntä häpeän, ennen kaikkea uskosi heikkouden vuoksi, koska et uskalla tosissaan kantaa tekojesi seuraamuksia.

Matteus 10:22-33 Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu. Ja kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen; sillä totisesti minä sanon teille: te ette ehdi loppuun käydä Israelin kaupunkeja, ennenkuin Ihmisen Poika tulee.
Ei ole opetuslapsi opettajaansa parempi, eikä palvelija parempi isäntäänsä. Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niinkuin hänen opettajalleen, ja palvelijalle, että hänelle käy niinkuin hänen isännälleen. Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään!
Älkää siis peljätkö heitä. Sillä ei ole mitään peitettyä, mitä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi. Minkä minä sanon teille pimeässä, se puhukaa päivän valossa. Ja minkä kuulette kuiskattavan korvaanne, se julistakaa katoilta.
Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. Eikö kahta varpusta myydä yhteen ropoon? Eikä yksikään niistä putoa maahan teidän Isänne sallimatta. Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut. Älkää siis peljätkö; te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta. Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.

Uskon puute tuo ongelman joka on kuin tulehtuunut finni iholla. Se vaivaa siinä ja tykyttää ulospäin, eikä parane kuin puhkeamalla. Älä tulehduta itseäsi, vaan usko veren voimaan.

Uskon lujuus
Olen jostain syystä nähnyt tilanteita, jossa uskossa olevat ihmiset valehtelevat, eikä vain itselleen, vaan Pyhälle Hengelle suojellakseen omaa maallista etuaan tai ylpeyttään. He kiemurtelevat totuuden kanssa jatkuvassa Jaakobin painissa saamatta siitä voittoa. Se valhe hyökkää heidän kimppuunsa päivin ja öin, eikä rauhaa tule ennen kuin luovutat ja tunnustat nöyryyden kautta että totuus paljastuu. He eivät lopulta kehtaa mennä Jumalan eteen koska heidän häpeänsä oli tullut niin suureksi. Mikä siis tälle ongelmalle voisi olla pelastukseksi? En minä tiedä! ...mutta Raamattu kertoo samassa Matteus 10. luvun jatkona edellisestä:

Matteus 10:34-42 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja 
ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt. Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan. Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille."

Näistä asioista koostuu se pelastustie tuohon ylpeyden kipeään tulehtuneeseen pattiin, jossa mätä suorastaan huutaa punaisena päästä ulos. Synnin paise puhkeaa kun aika on tehnyt tehtävänsä ja synti tullut suuremmaksi kuin sen asuinpesäke. Se roiskahtaa sieltä ulos ja sen jälkeen on joka paikka ulkoisesti kaikkien nähtävänä täynnä sitä mikä oli siellä sisällä, jota kukaan ei nähnyt. Se on pikaisesti alettava siistiä ja avattu haava on hoidettava kuntoon.

Uskossa me tämän kaiken teemme, kuten myös heikossa uskossa me valehtelemme ja uskottelemme sitten että jotenkin me tästä vielä selviämme. Uskossa me käännymme totuuden puolelle, vaikka oma etu tai jopa henki olisi uhattuna, kuten tuossa Matteus 10. luvun puolessa välissä se nähdään.
Älkäämme leikkikö uskon kanssa, vaan olkaamme vanhurskaat uskossa!


20.10.2016

Kaksi kaksiosaista profetiaa keväältä 2014 on nyt ensimmäiseltä osalta täyttynyt 100%:sti

Michael Schumacher
Ensimmäinen: Minä näin kaksi unta joskus 2014 kevättalvella Michael Schumacherista, joka joutui Alpeilla lasketteluonnettomuuteen Joulun välipäivinä 2013 jonka seurauksena saadun aivovamman vuoksi sitten vaivutettiin heti koomaan.

Ensimmäinen uneni oli että istuin Michaelin vierellä ja koitin herättää häntä. Sitten hän heräsi yllätyksekseni. TOTEUTUNUT!

Toinen uni oli parin kolmen viikon sisällä ensimmäisestä ja istuin taas Michaelin sängyn vierellä. 
Nyt hän oli hereillä ja kykeni kommunikoimaan puoli-istuvassa asennossa maaten. Hän aloitti sanomalla että häntä on koko ajan mietityttänyt mitä hän näki siellä koomassa ollessaan. Ei vielä toteutunut!
  
Ensimmäiseen uneen kommenttia: Mutta myöhemmin tämä Schumacherin tilan positiivisemmaksi mennyt kuva on saanut paljon kritiikkiä ja aivan kuin lääketiede haluaisi tuomita hänet kasviksi tai kuolemaan lähitulevaisuudessa. 
Sitten kun kaikkien ihmeeksi tämä heräsi, niin heti tämän jälkeen alkoi uusi lääketieteen arvostelukritiikki, jossa tyrmättiin Michaelin aivotoiminta siinä määrin ettei tämä koskaan pystyisi kommunikoimaan eikä edes elä tässä maailmassa. 

Sitten toiseen toteutumattomaan uneen kommenttia:
Se on vielä näkemättä... mutta kummastuttaa kaikki, koska kun saadaan profetia, niin heti on kiire henkimaailmalla olla tyrmäämässä se, vaikka nämä julkisuuteen arvioitaan tuovat lääkärit eivät edes tiedä näistä profetioista. Henkimaailma nimittäin tietää ja käyttää kaikkea tietoisuutta hyväkseen, jottei sana profetian toteutumisesta vaan etenisi. 
Jumalan suunnitelmat ovat kuitenkin niin ylivoimaisia että henkimaailman taistelu kääntyy sitä itseään vastaan.

Profetia on siis toteutunut 50% ja jäämme vain nyt odottamaan Michael Schumacherin tulevan julkisuuteen jonkinlaisella haastattelulla, istuvan puolimakaavassa asennossa, aivan kuten unessa ja kommentoivan mutta vaisusti, ilmoittaen nähneensä jotain erityistä "siellä jossain" koomassa ollessaan, joka häntä on mietityttänyt.

Sitten se toinen kaksiosainen uni, jonka näin yhtenä unena mutta on selkeästi kaksi erillistä asiaa. Tämän minä näin joskus kesällä 2014, pian kun Schumacher oli jo herännyt:

Istuin punaisessa bussissa, jossa oli sisällä punainen nahka- tms. verhoilu ja istuin siinä selkeästi kuljettajan vieressä, joka sai tuntumaan siltä kuin istuisin jossain minibussissa, jossa kuljettajan vieressä on istuin. Sellainen kumma mielikuva unesta jäi. Takanani istui silti jotain määrittelemättömiä ihmisiä, joita en tiedä tunsinko vai en.
Olimme matkalla jonnekin pohjoiseen "lomalle" mutten tiennyt oikein minne. Ehkä Lappiin, oletin silloin.
No sitten unessa meitä alkoi kyllästyttää matkanteko ja käännyimme takaisin.
Paluumatkalla kuitenkin uni pomppasi aivan eri paikkaan.

Yhtäkkiä tajusin olevani jossain kauniilla maatilalla, jonne oli tullut paljon ihmisiä. Siellä oltiin järjestämässä suurta juhlaa ja siksi luulin silloin että ne olivat minulle tehdyt myöhästyneet 50-vuotisjuhlat.
Olin jo aloittamassa kiitospuhetta, kun huomasin että ihmiset suurina massoina laulavat jotain kaunista laulua ja alkavat siirtyä alueelta toiselle, takapihalle, jonnekin puutarhaan.
Sitten tajusin että siellä alkaisi hieno hääjuhlaseremonia aivan nyt just, eikä suinkaan minun 50-vuotisjuhla.
Sitten seurasin kun hääjuhlavalmisteluja tehtiin kovaa kyytiä ja kakkukin oli jo valmiina. Siihen kakun alustaan kiinnitettiin pitkät puiset aisat, koska se oli niin suuri ja painava, sillä se kannettaisiin jonnekin jossa olisi hääjuhlatalo tms. Olimme siis tulleet johonkin välitilaan ja siihen uneni päättyi.

Tästäkin on siis aikaa jo yli kaksi vuotta ja keväällä 2017 täyttyy jo Schumacherin unessa kolmas vuosi. Mutta tämän unen ensimmäinen osa, tuo bussimatka sai täydellisen täyttymyksensä eilen 19.10.2016 kun tulin juuri sellaiselta reissulta, jonka näin tuolloin unessa. Se siis täyttyi kirjaimellisesti ja kuin suuren ihmeen saattelemana, jollaista ei voi koskaan tapahtua vahingossa. Mahdotonta! Se oli tämän profetian merkki, joka tarkoittaa sitä että "tässä se nyt on", profetian täyttymys, Jumalan ihmeen saattamana.

Katsotaanpa mitä oli siis tapahtunut, kun perkaamme tuon bussimatkan tapahtumat ja sen elementit:

Onnibussi
Tässä kuukausi taaksepäin, eräs lapsuuden kaverini, joka oli muuttanut Vaalaan, hän pyysi minua käymään kylässä ja sovittiin että tulen noin kolmen viikon päästä. No sitten sovimme että emme tee mitään aikatauluasiaa reissusta, vaan kun alkaisi kyllästyttää, niin sitten vaan ostetaan paluulippu takaisin. No tästä muodostui sellainen syy-yhteys tuolle unelle.
Sitten kun tilasin lippuja, päätin mennä OnniBussi firman kautta, koska se oli halvin keino tehdä tuo matka. No OnniBussit ovat punaisia ja ne ovat myös sisältä punaisia ja niissä on punaiset nahkapenkit. Lisäksi ne eivät ole fyysisesti kauhean isoja, koska ovat kaksikerroksisia, joten näyttävät melkeinpä pikkubussilta niissä sisällä istuttaessa.
Paluulippua ei siis ollut, joten se paluupäätös oli pelkästään sen varassa kun itse halusi kääntyä ja palata. Mutta ainoa asia oli tämän ja unen välissä siinä että minä istuin kuljettajan vieressä, jossa sain jopa kyynärpääni kojelaudalle lepäämään ja katsoin edessä olevaa tietä niin läheltä että se oli tuossa nenäni edessä, eikä konepeltiä ollut, koska se oli bussi. Tämä oli siis vielä toteutumatta ja sitä minä mietin jo menomatkalla sinne. Olihan Lehtimajanjuhlakin alkamassa maanantaina, joten ajankohta ylösotolle olisi ollut erinomainen, toinen niistä vuoden todennäköisimmistä ajankohdista ylösotolle esikuviksi sopivina.

No sitten aloin väsyä matkalla ja ostin paluumatkan keskiviikoksi ja odotin Onnibussissa nimenomaan paluumatkaa silleen jotenkin arasti odottavalla tavalla. Palat olivat tähän asti loksahtaneet liian hyvin ollakseen ihan täysin sattumaa mutta silti siinä unessa istuin bussin kuljettajan vieressä etupenkillä - TÄSSÄ KOHTAA ALKAA TAPAHTUA:

Menomatkalla jo mietin että istuin unessa kuskin vieressä, eikä se ole linja-autossa oikein mahdollista, koska siinähän on vaan pelkkä uloskäytävä. Silti siinä unessani paluumatkalla ennen tuota yhtäkkistä häihin siirtymistä, istuin jopa niin että kyynärpääni olivat kojelautaa vasten ja kämmenet leukani alla, nenä melkein kiinni bussin tuulilasissa ja kun katselin taaksepäin, niin siellä punaisissa penkeissä istui tuntemattomia ihmisiä muttei silmänkantamattomiin melkein, kuten tavallisessa pitkässä bussissa.
Tämä kaikki oli siis mietteissäni jo tätä unta menomatkalla kun sitä puntaroin, onko tämä nyt toteutumassa, vai kuvittelenko. 

Mutta palatessa sitten kun olin "kyllästynyt" siis halusin palata kotiin ja ostin netistä lipun keskiviikoksi klo 10:05 Pulkkilasta Jyväskylään jossa bussinvaihto klo 13:45 Tampereelle ja Lempäälään, jossa oli tarkoitus jäädä pois.
Istuin aamulla bussiin invapaikalle, kun siinä on paremmat jalkatilat ja eteeni oli koko bussillinen väliä, kun mietin että minä istuin unessa selkeästi etupenkillä kuskin vieressä. Tämä bussimatka ei siis voi täyttää unen kaikkia mielikuvia, vaikka kaiken muun oli jo täyttänyt peräti 100%sti.
Mietin asiaa monta kertaa että miten Jumala voi minut vielä järjestää bussin etupenkille, jota ei edes ole. Näin pähkäilin matkalla.
Sitten Jyväskylässä kävin ostamassa matkakeskuksesta Paninin ja tulin uudelle bussille, jonka oli tarkoitus lähteä hetimiten siitä kohti Tamperetta. Silloin tapahtu jotain perin outoa. Olin jo kävelemässä salkku ja Panini kädessä etuoven ohi takaovelle kun bussin kuljettajka hyppäsi suoraan eteeni ja katseemme kohtasi. Katsoimme molemmat haavi auki toisiamme, sanoin "Heinäharju", johon hän nostaa sormen ja osoittaa minua ja päätään vuorotellen tavaillen "Ek... Ek...", johon jatkan Eklund.. nii juu Eklundhan se oli. Hän oli siis Kexi Heinäharju, Suomen kaikkien aikojen tunnetuin Darts pelaaja ainakin 20 vuoden takaa, jolloin minäkin olin niissä piireissä ja meillä on monta yhteistä hienoa muistoa.
Selitin lyhyesti mistä tulen ja mihin menossa, sekä että menen tonne invapaikalle kun olen sen verran iso mies... TÄHÄN Kexi sanoo että äläs kuule mee sinne, tuu mun viereen tonne eteen istuun. Mä että TÄH!!! Joo, siinä on sellainen pieni vedettävä istuin jossa saa kyynärpäätkin kojelaudalle ja oven avausmekanismi jää siihen mun oikealle puolelle. Istuin siis 100% just siinä paikassa, punaisella istuimella, kuten unessa olin nähnyt. Olin lievässä shokissa kun tämä toteutui yhtäkkiä. SIIS NÄIN YHTÄKKIÄ!

Olin juuri siinä edellisessä bussissa vedonnut Jumalaan, miten ihmeessä sinä voit saada minut vielä istumaan kuljettajana viereen jossa ei ole edes istuinta. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä. JUMALA VOI!

Täytyy sanoa että paluumatka meni ensinnäkin rattoisasti muistellen Darts kilpailuja ja ihmisiä jotka olivat silloin läheisiä. Mutta myös katselin taivaalle että koska ne häät alkaa. 
Häät ei alkaneet mutta KOKO SE UNIOSA ON 100% TOTEUTUNUT, VAIN HÄÄJUHLIIN SIIRTYMINEN SEN JÄLKEEN ENÄÄ PUUTTUU. ELI 50%

Se että kuinka on mahdollista että istut bussin takana, viimeisellä invapaikalla ja mietit rukouksessa Jeesukseen, että miten pääsisit muka jotenkin vielä kuljettajan viereen sinne etupenkille, jota ei ilmeisesti edes ole olemassakaan, jotta uni olisi 100%sti toteutunut, kuten se olen nähnyt. Sitten se vain tapahtuu silmiesi edessä, etkä itse vaikuta asiaan millään tavalla.

Se mitä nämä kaksi unta merkitsevät, niin koen että nämä ovat meille Jeesusta odottaville ajan merkit. Schumacher mitä ilmeisemmin kohta seuraavaksi puhuu, antaa jonkin kontrolloidusti ohjatun yksilöllisen luotto haastattelun ja siinä kuulemme nuo sanat "olen miettinyt sitä mitä minulle siellä koomassa ollessani on näytetty". Viesti siis tulossa....?
Tämän tapahtuman jälkeen ei enää ole kuin ilmestymisemme sinne hääjuhlaan.


13.10.2016

Onko Raamatun sanaan suhtautumisesi sittenkään nöyrä?

Toivoisin jokaisen kiinnittävän tähän erityisen suurta huomiota, sillä monikin luulee lukevansa sanaa tarkasti, kuitenkin tiedostaen syvällä sisimmässään lukeneensa ihan oikein jonkun paikan mutta jättää sitten kuitenkin jonkin asian tutkimatta tarkemmin ja sitten painaa sen villasella ymmärtämättömyyden piikkiin. Silti siellä on se juttu joka mieltä kaivertaa. Minä myönnän tehneeni niin ja siksi tiedän mistä puhun ja siksi uskon että niin moni muukin.

Päällimmäisenä tulee mieleen posttribulationismin, elikkä Jeesuksen yhden näkyvän paluun kannattajia, ilman tempauksia, kuitenkin niin että joku tempaustapahtuma on jossain kohtaa siellä ihan lopussa.
He keksivät hatusta itselleen koko ajan uusia selityksiä sille ettei kukaan pääsisi pois täältä ennen aikojaan. Se on vain pinttynyt heidän päähänsä, eivätkä he halua taipua tutkimaan sanaa, vaan he väittävät sanan siltä osin jo tutkitun ja olevan täysin selvää. Silti he keksivät milloin mitäkin selityksiä sille että miksi Jeesus tullessa maan päälle, tempaisi ketään ja mitä sijaa Hän lähti meille tekemään nimenomaan Taivaaseen ja mitä tarkoitusta varten?

Raamattua ei saa lukea sillä tavalla että siihen jää minkään sortin ristiriitoja, saati sitten ihan selviä virheitä. Et sinä selittelemällä korjaa niitä, vaan sinä olet lukijana Raamatulle ylimielinen ja haluat että se sana taipuu sinun tahtoosi.
Raamattu on tehty siksi vertauskuvin, jottei nämä ristiriidat Raamattua käännettäessä uusille kielille tai versioille kääntyisi uskon suuntauksen korjaamina vääräksi Jumalan sanaksi ja kokonaan uudeksi opiksi.
Minä tahdon väittää, että meidän pitää AINA TAIPUA SANAN EDESSÄ. Elikkä mikäli luet jotain joka on ristiriitaista tai ei Jumalan kuvan mukaista, niin sinä olet se joka miettii asian väärin tai olet oppinut sen jostain vanhasta opista, joka on muodostunut jo kliseiseksi hokemaksi, että niin sen on oltava.
Adventistina minä tiedän näitä tapauksia paljon, koska siellä on käyty sadassa vuodessa suuri mullistus ja Raamattua on pakotettu taipumaan uskonnon suunnan edessä, jotta uskonnosta nimeltä Adventismi, olisi lihaa menetetyn aatteen, Jeesuksen pikaisen paluun odottamisen tilalla. Näin syntyi "Seventh day Adventism" nykymuotoinen liike, se liikkeen tilalle, joka odotti Jeesusta tulevaksi vuosiviikkojen laskennan päätyttyä vuonna 1844. Kun sitä Jeesusta ei tullutkaan, kirkolle jäi tyhjä kolehtihaavi. Siihen oli saatava jokin väkisin tehty oppisuuntaus, johon saataisiin seurakuntalaisia mukaan. Näin sapatista tehtiin lauantaipyhä ja Jeesuksen tilalle saatiin toinen "pyhittäjä".
Odotan innolla sitä päivää kun vielä -70 luvulla adventistit keskusteli innolla Jeesuksen paluusta, eikä niinkään siitä kuinka vietetään sapattia, vaikka silloin oli jo pahasti tuo kirkko mennyt tuohon sapattinsa pauloihin, ihan kuten katolisuus neitsyt Mariansa kanssa. Sekin päivä tulee, kun nämä kirkot lakkaavat ja kaikki uskonsuunnat yhdessä odottavat Jeesusta.

Trumpet
Nämä ovat silti kaikki pelkästään sitä mistä alussa jo puhuin. Ei taivuta sanan edessä, vaan taivutetaan sitä haluttuun suuntaan. Raamatussa on eri kirkkokunnista riippuen jopa kokonaisia lukuja, jotka halutaan liimata niiden sivut yhteen, jotta ne eivät paljastaisi uskonsuunnan aikaansaamia selviä opillisia virheitä. Kirkolla on siksi myös käytössään oma kirkon propagandakoneisto, joka karismaattisine teologeineen ja kirkonisineen ohjaa kovalla kädellä kyselijät takaisin ruotuun. Näitä akitaattoreita näkee myös nettipalstoilla. Heidät tunnistaa perustelemattomista hokemistaan ja ennen kaikkea kiihkomielisyydestään nyt ainakin. He ovat sellaisen hengen ohjauksessa, joka ei palvele Jumalaa, joten sillä on hätä.

Uskon että kun Danielin kirjassa on enkelin sanoma, sinetöi tämä kirja lopunaikoja varten, että nimenomaan nämä lopunajat tuottavat joitain Jumalan sanalla niin nöyriä palvelijoita, jotka osaavat sanoa itselleen, minä olin väärässä, sana ei voi olla, joten minä taivun sanan edessä.
Raamatussa ei ole mitään sellaista, joka voisi jäädä ristiriitaan itsensä tai Jumalan kuvan kanssa.

Yksikään posttribunatiolisti ei ole vielä vastannut tähän mun yhteen lempparikysymykseen, KETKÄ VIHITTIIN? Luukkaan 12. luvun jakeissa 35-36, jossa lukee näin: "Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle."
Eikö olekin erikoinen ristiriita ilman morsiamen tempausta häihin? Kenen häistä Herra oikeen palaa, jos ei omistaan?

Ja sitten mielestäni paras yksittäinen ristiriita on Matteus 25. luvun tyhmien ja viisaiden neitsyiden välillä, jos tyhmä joutuu kerran kadotukseen ja viisas menee Taivaan iloon. Kysehän ei ole siitä hetkestä, vaan viimeisestä tuomiosta pelastukseen ja siitä tuomiosta. Katsos, ei Jeesus turhaan sano näitä sanoja: "SILLOIN on oleva Taivasten valtakunta kymmenen neitsyen kaltainen". Sana "silloin" on äärimmäisen merkittävä, koska muutenhan tuota sanaa ei käytettäisi, jos asia ei miksikään muuksi muuttuisi.
Seuraava virhe aivan samaan suuntaan tapahtuu sanoissa "menkää myyjäin luo ostamaan öljyä". Lause on hyvin erikoinen Rakkauden Jumalan suussa, vai mitä. Käskee kadotukseen joutuvien mennä ostamaan öljyä? Ei toimi!
Ja palattuaan astiat täynnä öljyä, oli ovi jo suljettu ja ylkä mennyt häihin.
Eihän öljy ole sellaiselle ostettavissa, jolla on kadotustuomio, jos sen vertauskuva ei ole Pyhän Hengen kasteen saaminen. Ei Jeesus käyttäisi koko lopputarinaa vertauksessa, vaan sanoisi että menkää pois, te väärintekijät, koska minä en ole koskaan tuntenut teitä. Juuri tällä tavalla on olemassa vielä se toinen vertauskuva, jossa verrataan näitä jotka tosiaan menevät kadotukseen, eikä heille sanota että menkää ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, vaan suoraa sanaa "en ole koskaan tuntenut teitä"!!!

On siis täysin selvää että tyhmä neitsyt pelastuu, menemällä myyjäin luo ja kolkuttaa sitten ovelle mutta tarina ei vaan kerro, miten se jatkuu siitä, vaan siihen täytyy etsiä muu selitys, muualta Raamatusta.

Älkäämme siis antako yliolkaan näiden jakeiden mennä ohi ja yli hilseenne.

Entäpä Luukas 12:35-40 konteksti kokonaisuutena:

Luukas 12:35-36 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.

Tämä sanoma koskee kaikkia uskovia kaikkina aikoina, joka päättyy siihen selvään tietoon että armoa on loppuun asti, aina siihen hetkeen kun Jeesus tulee näkyvällä tavalla. Tämän saman asian kertoo myös Danielin 12. luvun loppujakeet. Kun Jeesus palaa häistään, hän kokoaa omansa kuin kanaemo heidät siipiensä suojaan.

Luukas 12:37 Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.

Mutta entäpä jos lähdetään heti perään ruotimaan nämä vartiovuorot, jolloin ensimmäinen kysymys kuuluu, miksi niitä on selkeästi kolme? ...ja puhutaan Jeesuksen paluusta näkyvällä tavalla, niin ei kysytä edes tuleeko tämä ensimmäisellä, vaan äärettömän viisas lauserakenne paljastaa että Jeesus tulee vasta kolmannella vartiovuorolla. Miksi näin? Katso:

Luukas 12:38 Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella ja havaitsee heidän näin tekevän, niin autuaat ovat ne palvelijat.

Tässä kohtaa täytyy oikeaan aikaan teroittaa, keitä ovat nämä vartioivat ihmiset? No sehän selvisi jo edellisistä jakeista. He ovat niitä jotka palavasti kupeet vyötettyinä odottavat.
No mitä ovat nämä vartiovuorot? Vertauskuvassa vartioiva vuoro lopettaa vartioimasta seuraavan vuoron vapauttamalla tämä vuorostaan. No mutta kun kyse on Jeesuksen paluun odottamisesta, niin ei vartija lakkaa odottamasta, ellei se pääty siihen että vartija vapautetaan ylhäältä.
No jos ylipäätään puhutaan yhdestä Jeesuksen näkyvästä paluusta, niin nämä jakeethan suoraan paljastavat että paluu on kolmannella vuorolla ja samalla se paljastaa sen että vuoroja on tietysti myös kolme.

Luukas 12:39 Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä hetkellä varas tulee, hän ei sallisi taloonsa murtauduttavan.

Raamattu ei siis ole tässäkään kohtaa tehnyt mitään typeriä vartiovuoroja vain siksi että joku saa niitä ihmetellä, vaan kyllä nämä on meille tarkoitettu vihjeeksi, mitä tuleman pitää. Vartiovuoroja on kolme, jossa morsian vartioi ensin, sitten jää viisaat neitsyet vartioimaan toista vuoroa ja tyhmät neitsyet jäävät kupeet vyötettyinä odottamaan loppuun saakka. Näin kaikilla vartiovuoroilla on selvä merkityksensä, eikä sana valu kiville.

Luukas 12:40 Niin olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee."

AMEN! Tule Herra Jeesus!!!


10.10.2016

Jumalan tahdon mukaista elämää on elää täydessä luottamuksessa Jumalaan

Tämä kirjoitus kumpuaa tuolta keskustelupalstaltamme ja on vähän niin kuin lupaus samalla, koska näytti että tämä aihe tarvitsee jonkinlaisen pohdinnan ja yhtenäisen koosteen kirjoituksineen, jottei lukijan tarvitsisi kahlata koko palstaa läpi, ymmärtääkseen tämän ilmi tulleen viisauden. 

Lupasin siis tehdä tämän kirjoituksen aiheesta mikä on Jumalan tahdon toteuttamiseen liittyvä rukous mutta kohta huomasin että minun on parempi enneminkin koostaa kaikki se mitä asioita käsiteltiin ja miten tämän viisauden sana pomppasi esille, kuin että muotoilen sen kokonaan uusiksi.


Ajatus lähti liikkeelle oikeastaan siitä että eräs sisar julkaisi tutuksi samansisältöisenä muiden kanssa tulleen näyn ja kehotusviestin joka kulkee näin:

"Asiat muuttuvat nopeasti. Tämä kaikki mitä näet ympärillä, muuttuu äkisti. Mikään ei ole niin kuin ennen. Lukekaa Raamattua. syökää Sanaani, sillä hyvin nopeasti se otetaan teiltä poissa. Tässä maassa tullaan vainoamaan kristittyjä ja evankelioiminen kielletään. teidän tulee kokoontua kodeissa. Minä raivaan esteet tieltänne ja monet tulevat uskoon. levitä sanomaa, sillä tämä tulee järkyttämään monia uskovia. kun teitä surmataan/vainotaan, nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Tähän saimme nopeasti palstalla viestin ja rukouksen Suomen puolesta:

" ja evankelioiminen kielletään " Suomessa on uskonnonvapaus. Miten evankeliointi voidaan kieltää ? En usko kyseisen " sanoman olevan Jumalalta ". Se on sielullisuutta. Ja, Venäjä EI VALTAA SUOMEA. Ja, EI TULE SOTAA SUOMEN JA VENÄJÄN VÄLILLE. Haaveilkaa vaan jatkossakin asioista, joita ei tule tapahtumaan. Ei jokainen " viesti " ole Jumalasta. Itse jatkan rukousta Jumalan puoleen SIUNAUKSEN saamiseksi tulevaisuudessakin Suomen ja Venäjän kahdenkeskisiin suhteisiin."

Onko siis hyvä rukoilla oman lihan näkemyksen mukaan hyvinvointia edelleen tässä maassa, jonka hallitus hylkää kansalaisensa ja kirkot Raamattunsa?
Vai onko rukoiltava jotain ihan muuta? ...tapahtukoon sinun tahtosi, ei meidän.

Mehän ihailemme Pietaria, jota Jeesuskin vuolaasti kehui uskon lujuudestaan. Kuitenkin Pietari kielsi Jeesuksen kolmasti ja katso mitä vielä... elikkä nyt tullaan sitten tämän asian ytimeen:

Ensin Pietari tekee hyvin ja osoittaa uskon lujuutensa...

Matteus 16:15-17 Hän sanoi heille: "Kenenkä te sanotte minun olevan?" Simon Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika". Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.

...mutta hetkeä myöhemmin...

...jakeet 21-23 Siitä lähtien Jeesus alkoi ilmoittaa opetuslapsilleen, että hänen piti menemän Jerusalemiin ja kärsimän paljon vanhimmilta ja ylipapeilta ja kirjanoppineilta ja tuleman tapetuksi ja kolmantena päivänä nouseman ylös. Silloin Pietari otti hänet erilleen ja rupesi nuhtelemaan häntä sanoen: "Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko". Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten".

...ja sitten vielä loppukaneetti...

Jakeet 24-26 Silloin Jeesus sanoi opetuslapsillensa: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon? Taikka mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?

Katsotaan uudelleen vielä tarkemmin, minkälainen oli Pietarin vastaus Jeesukselle? Se oli siis RUKOUS Jumalalle! Katso itse:

"Silloin Pietari otti hänet erilleen ja rupesi nuhtelemaan häntä sanoen: "Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko"."

....ja mikä olikaan Jeesuksen vastareaktio, joka näki asian Jumalan silmin...

"Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten"."

Rukoillaan siis sen puolesta mitä Jumala tahtoo, ei sen mitä me tahdomme!

Tämä on erinomaisen hyvä muistaa kun rukoilemme maallista hyvää vaikka epäitsekkäästi, kuten Pietarikin luuli rukoilevansa ihan oikein. 
Tämä Jumalan tahdon toteutuminen ei ole ollenkaan niin suosittu rukousaihe, mitä olemme yleensä kokouksissa kuulleet.

Erään kerran kun olin rukouskokouksessa mukana, niin me jaettiin koko monikymmenpäinen porukka pienryhmiin rukoilemaan siten että jokaisella ryhmällä oli ryhmässä sovittu ensin rukousaihe, jota sitten teemana ryhmässä rukoiltiin vuorotellen. No siinä puheltua sopivista aiheista, heitin väliin että moniko on rukoillut Jumalan tahdon toteutumisen puolesta silleen erikseen. No ei ollut kukaan erikseen kuullut ja ensin sain hieman omituisia katseita, koska ei sellainen ole yleensä kuin rukouksen loppukaneetti, "tapahtukoon sinun tahtosi, amen". Mutta sitten rukoukset eivät olleet pitkiä, koska harva tietää mikä on todella Jumalan tahto missäkin tapauksessa.

Mutta tässä on ehkäpä vielä syvempikin käsitys olemassa, joka nivoutuu tähän Jumalan tahdon toteutumiseen.

Jumalan halu Nro1 on se, että jokainen ottaisi Jeesuksen Kristuksen, Hänen ainokaisen poikansa Herrakseen, mutta Hänen tahtonsa silti on, ettei synti tule Taivaaseen, vaan vain ne, jotka ottivat Hänen poikansa Herrakseen.
No tätä peilikuvaa vasten, ei Jumala olisi halunnut antaa tapattaa poikaansa, mutta tahto voitti halun.
Ikävien asioiden on siis tapahduttava, jotta me voisimme pelastua, emmekä me saa rukoilla lihallemme lisää syntitaakkaa, vaan rukoilkaamme Jumalan tahdon toteutumista.

Jumalan tahto toteutuu parhaiten kun me nojaamme elämässämme Jumalaan, emmekä turhaa rukoile sellaisten "hyvien" asioiden puolesta, jotka mahdollisesti tuhoavat jonkun sielun.

Jumalan tahto ei ole saatanan tahto
Heitän tähän loppuun erään vaatimattoman ja hiljaisen mutta niin kultaisen veljen piirtämän kuvan, joka seurailee palstallammekin ja silloin tällöin kirjoitteleekin.
Pilakuvassa näkyy hyvin se mistä on kysymys, kun rukoilemme erilaisten hyväksi luulemiemme asioiden puolesta. Kyllä nämäkin ihmiset jotka siunaavat homoja ja lesboja, he vilpittömästi luulevat siunaavansa hyvän ja Jumalan tahdon mukaista elämäntyyliä, vaikka sanassa kirkuu lauseet sitä vastaan.
Siksi meidän täytyy oppia antautumaan ja jopa heittäytymään Jeesuksen Kristuksen käsivarsille ja luovuttava omista tarpeistamme.
Meidän on syytä vain ilmaista että tee asiat miten sinä näet minun parhaakseni. En minä halua tehdä mitään sellaista mikä ei ole sinun näkemyksesi mukaan minulle hyväksi, vaikka minä luulen toisin. Älä anna minun sortua ja langeta, vaan pidä minut tiellä Taivaskotiin. Siis tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun.


5.10.2016

Haluan julkaista Samuel Korhosen kirjeen, koska siinä puhutaan täyttä asiaa. 

Olkaa hyvä:


Shalom!

On yleinen, mutta väärä käsitys, että antikristuksen täytyy tulla, ennenkuin Jeesus voi tulla omilleen. Näin saarnaavat meilläkin monet muuten terveet ja arvostetut opettajat, kuten David Pawson, Petri Paavola, Aki Miettinen, Juha Norolampi ym. He ovat siis viemässä morsianta vihaan, vaikka Paavali sanoo selvästi, että meitä ei ole määrätty vihaan (1.Ts. 5:9). Tällainen opetus ei ole kaukana harhaopista. Tämä väärä käsitys perustuu käsitteen ”Herran päivä” väärään ymmärtämiseen jakeissa 2.Ts. 2:2-3:

2Ts 2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.

2Ts 2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,

He luulevat, että ”Herran päivä” tarkoittaa Jeesuksen tulemusta omilleen, jota tessalonikalaiset odottivat, mutta se ei tarkoita sitä, vaan sen jälkeen alkavaa "Herran päivää" eli vihan aikaa, jota he pelkäsivät. Jos Herran päivä tarkoittaa seurakunnan ylösottoa, niin miksi tessalonikalaiset olisivat järkyttyneet, menettäneet mielensä maltin ja pelästyneet?

Morsiamen pelottelu oli joidenkin mielipuuhaa Tessalonikassa ja tänä päivänä näitä pelottelijoita on paljon enemmän. Ei mitään uutta auringon alla!

Aasi ymmärtää tämän kohdan näin:

Tessalonikalaiset olivat saaneet Paavalin nimissä kirjeen, jossa heitä peloteltiin, että tempaus oli tapahtunut ja he olivat jääneet siitä ja ”Herran päivä” oli nyt käsillä. Herran päivä oli heille Vanhasta Testamentista - heidän Raamatustaan - hyvin tuttu käsite. Siellä on siihen kymmeniä viittauksia (esim. Jes. 13:6,9). Paavali oli aikaisemmin (jae 5) sanonut heille, että apostasia (= lähtö eli tempaus) tapahtuu ensin ja laittomuuden ihminen eli antikristus ilmestyy (jae 3) ennenkuin heidän pelkäämänsä Herran päivä (= vihan aika) alkaa.

Kreikan sana apostasia on selvästi väärin käännetty luopumukseksi. Se nimittäin tarkoittaa lähtöä tai eroamista mistä tahansa, myös uskosta. Nykyisissä käännöksissä sitä vastaa sana luopumus (engl. apostasy), joka tarkoittaa yksinomaan luopumusta uskosta, joten jakeessa 3 pitäisi ehdottomasti olla luopumuksen tilalla lähtö. Sitten vielä sanan apostasia edessä on määräävä artikkeli, mikä tässä kontekstissa tarkoittaa, että sen täytyy olla 1. jakeessa mainittu ”meidän kokoontumisemme hänen tykönsä.”

KJV -käännöstä vanhemmissa engl. käännöksissä apostasia onkin järkiään käännetty sanalla departure (lähtö).

Näin ymmärrettynä kohta 2.Ts.2:1-6 on hyvin selvä ja yksinkertainen.

Herran armosta Suomen Siion vielä tällä myöhäisellä ajan hetkellä on saanut uuden terveen eskatologian opettajan nimeltä Mauno Mattila. Suosittelen: 
https://www.youtube.com/watch?v=3DsEvb8gwbA&list=PLubfK2zKWUVXcF0DpHFPg8z-ZqXoh6v-Z


Liitteenä professori Johan Malan'in tätä asiaa koskeva artikkeli, ”Suuri luopumus seurakunnan lähdön jälkeen.”

On toivottavaa, että mahdollisimman moni lähettäisi näitä posteja eteenpäin totuuden edistämiseksi, koska suuri eksytys on jo suuressa määrin vallannut Suomen Siionin.

Jarmo jatkaa:
Tähän Samuelin kirjoitukseen lisäisin vielä sen että miten Raamattu opettaa odottamaan ja luottamaan odottamaansa. Nimittäin kun on kyse siitä, minkä morsian on koko ajan pyytänyt Isältä, TULE HERRA JEESUS! Elikkä jos tähän pyyntöön annetaan antikristus, niin eikös silloin isä anna lapselleen pyytämänsä kalan sijasta käärmeen. Hyvä isä ei tee niin.

Luukas 11:10-12 Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan. Ja kuka teistä on se isä, joka poikansa häneltä pyytäessä kalaa antaa hänelle kalan sijasta käärmeen, taikka joka hänen pyytäessään munaa antaa hänelle skorpionin?


2.10.2016

Hädän hetki!

Nettipalstat ja muut eskatologiaa koskettavat kirjoitukset tuntuvat olevan pullollaan juttuja joissa ei ole raamatullista pohjaa. Jotenkin en tajua miksei ihmiset näe mitä siellä lukee ja jäsentele asioita kunnolla. Jätetään selvästi pois jotain mikä ei sovi siihen omaan näkemykseen, aivan kuin Raamatun sana raukeaisi sillä että sen sanomasta jää poimimatta joitain asioita.
Tämä koetuksen hetki joka käy yli koko maan piirin, on juuri sellainen, joka kuin unohdetaan.

Aloitan tämän sanoman siitä että ensin on tapahduttava luopumus, eikös vaan ja pidättäjä pidättää rukouksillaan, kunnes poistuu ja sitten peto saa ilmestyä. Sehän taas tarkoittaa että viides sinetti avataan ja ylösotot saavat alkaa Pyhinä kuolleiden ruumiiden johdolla jolloin myös morsian, sekä viattomat lapset astuvat ajasta ikuisuuteen. Yhdessä hetkessä me muutumme.

Sinetti viisi on siis ylösoton sinetti ja sinetit ovat sellaisia jo valmiiksi, ettei niitä voi enää sulkea, kun ne murretaan auki. Sinetit ovat siis sellaisia luonteeltaan, jotka avautuvat ja jäävät voimaan.

Satoa korjataan tempaamalla kahdesti, morsian ja sitten häävieraat. 
Erään uskon veljen poika sanoi isälleen että "Meillä on kaksi Eeliä", joka aluksi kuulosti oudolta mutta se paljastaa että kahteen kertaan Jeesus huutaa ristillä "eeli eeli lama sabaktani" joka on "Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit".
Tuo on se koetuksen hetki, joka alkaa, kun ihmiskunta kohtaa ns. "kovan paikan".
Meteoriitti
Kuudes sinetti on siis tuon kovan paikan sinetti, jossa tapahtuu monia profetian täyttymyksiä, kuten vaikkapa kuvaava Hesekiel 7:17-20 Kaikki kädet herpoavat, kaikki polvet käyvät veltoiksi kuin vesi. He kääriytyvät säkkeihin, heidät peittää vavistus, kaikilla kasvoilla on häpeä, ja kaikki päät ovat paljaiksi ajellut. Hopeansa he viskaavat kaduille, ja heidän kultansa tulee heille saastaksi. Heidän kultansa ja hopeansa eivät voi heitä pelastaa Herran vihan päivänä, eivät he sillä nälkäänsä tyydytä eivätkä vatsaansa täytä; sillä siitä tuli heille kompastus syntiin. Siitä tehtyjen korujen loistolla he ylpeilivät, siitä he tekivät kauhistavat kuvansa, iljetyksensä; sentähden minä teen sen heille saastaksi.
Tuo koetuksen hetki sisältää myös paljon muuta samaan aikaan ja itse asiassa, tuon koetuksen hetken täytyy pitää sisällään kaikkien osa-alueiden koetuksen hetki, jonka luomakunta on synnillään pilannut.
Silloin tulee suurin maanjäristys, joka milloinkaan on koskaan ollut. Myös taivaalta sataa sellainen määrä meteoriitteja että otsonikerroskin hajoaa ja päivätaivas menee mustaksi, kääriytyy kokoon kuin kirjakäärö, sen osuessa ilmakehään. Kiveä tulee siis oikeen urakalla, joka valtaosin sitten palaa ilmakehässä, mutta samalla kuluttaa otsonin. Mutta ilmakehän alempiin, happipitoisiin osaan tultua, se tulikivi alkaa muodostaa kondenssivettä ja jättirakeita. Se koko lasti sataa ihmisten niskaan, jolloin kaikki ylimykset ja kuninkaatkin hakeutuvat kallion suojaan. Aivan kuten Raamattu sen ilmoittaa ja sanoo, Herran päivä on tullut, kuka voikaan sen kestää.
Eikä tässä vielä ole kuin osa siitä... elikkä sitten samaan aikaan maailmantalous kyykkää pahimman kerran ja rahan arvo ympäri maailmaa laskee lähes wc paperin luokaan. Jolloin  myös Israel on iskenyt Iranin ydinvoimaloihin, josta on syttymässä välitön maailmansota, ydinsota!

Mutta katsotaan mitä sitten kronologisesti ilmestyskirjan mukaan tapahtuu, hieman ennen kun seitsemäs sinetti avataan, aivan ydinsodan kynnyksellä: Joh.ilm. 7:1-3 Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.
Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: "Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan".
Siitähän ei ala sota, vaan rauha, jonka aikana alkaa suuri herätys ja samalla pedon nousuaika ja ylkä morsiamineen lähtee kulkueen lailla kutsumaan häävieraat, joissa sitten muodostuu 10 neitsyttä, jotka odottavat siellä tuota kulkuetta. Valitettavasti heistä vain 5 on viisasta ja toiset 5 tyhmiä, jotka joutuvat jäämään aina Jeesuksen näkyvään paluuseen saakka.

Mutta jos palataan aiheeseen, hädän hetki kun alkaa viidennen sinetin ylösotolla, niin sitä seuraa kuudes sinetti ja samaan aikaan sekä 7. sinetti että heti myös ensimmäinen pasuuna. Nämä kaikki tapahtuu niin erikoisen lyhyellä aikataululla että siinä selittää hyvin raamatunpaikka, "loppu tulee äkisti ja rutosti", eli paljon ja äkkiä.
Sen sijaan seitsemännen sinetin kohdalla tulee puoli hetkeä kestävä hiljaisuus Taivaassa. Se on minua paljon mietityttänyt ja kun olen muutenkin sellainen, ettei minulle kelpaa olankohautus näiden asioiden kanssa, vaan haluan etsiä aina loogisen selityksen kaikelle, mitä siellä sanassa sanotaan.

Hädän hetki on siis vain hetki, joka kestää vain tovin verran mutta on myös osana ensimmäistä pasuunaa, joka on jo alkanutta vitsauksia ja katsokaa kuinka looginen on tämä ensimmäinen pasuuna, joka kuvaa jo osin sitä kivisadetta ja on poistanut otsonikerroksesta valtaosan: Joh.ilm. 8:7 Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

Hädän hetki on siis usean sinetin ja yhden pasuunan summa, joka on mennyt vasta kun ensimmäinen pasuuna on ohi. Kokonaiskestoaikaa on vaikea arvioida mutta olen omasta mielestäni ajatellut että se on se puoli hetkeä, jonka seitsemäs sinetti siinä vahvistaa. Sen jälkeen enkelit lähtevät painamaan Jumalan sinettejä ihmisiin, elikkä antamaan häävieraille kutsuja hääjuhlaan.


22.9.2016

Miksi meillä on Jumalan poika?

Tämä sanoma tuli minulle hieman yllättäen ja se tuli katsoessa erästä amerikkalaista kristillistä ohjelmaa, jossa puhuttiin vain Jumalasta.
Minä kun olen adventististaustainen ja olen saanut nähdä ja kuulla koko elämäni läpi ylistystä Jumalalle. Kaikki olivat Jumalan palvelusta ja vain Jumalan ylistystä, enkä koskaan saanut kuin äidiltäni ja isovanhemmiltani kuulla Jeesuksesta, jotka olivat sen siirtäneet äidille. He osasivat korottaa Jeesusta, muuten kaikki oli Jumalaa palvelevaa ja Jumalaa rukoilevaa jne.

Tässä on se iso ero jossa me erotumme KAIKISTA uskonnoista, jopa ns. kristinuskosta, jossa on joku muu kuin Jeesus etusijalla.

Miksi näin? Se on siksi koska Jumalan poika on halpa. Eihän kukaan halua olla Jumalan pojan suosiossa, vaan itsensä Jumalan suosiossa. Siksi Jumalan poika ei ole millekään uskonnolle mitään. Ei yhtään mitään!

Me olemme armoitetussa asemassa, jotka ymmärrämme Jeesuksen Kristuksen Jumalallisuuden ja Taivaan ja maan perillisyyden. (Joh. 1:1-5)

Niin moni jonka kuulette, he kertovat vain Jumalasta ja Hänen antamista siunauksista. Älkää menkö sellaiseen mukaan, koska se ei välttämättä ole Jumalasta, koska myös saatana kutsuu itseään hyvin mielellään jumalaksi ja tulee korottamaan vielä itsensä maan päällä sellaiseksi.

Kehotan sinua kuuntelemaan: Vaikka kuka julistaisi ihanaa sanomaa lausuen Jumalan nimen joka toisessa lauseessa, hän ei välttämättä julistaa Herran Jeesuksen nimessä ja veressä mitään.

Jeesus on halpa, hän pitää tarkoituksen mukaisesti itsensä halpana loppuun saakka, aina siihen päivään saakka, kun Hän saapuu kaikkine Pyhinensä maan päälle kertomaan kaikille että Hän on SE!


21.9.2016

Jumalan teko ja miksi?

Luin lehdestä että lapsimissi joskus 20 vuotta sitten kuoli vahingossa. No ateistit etupäässä heti syyttävät Jumalaa kaikesta viattoman veren vuodatuksesta, vaikkeivät tunnusta koko hahmoa todeksi. Hassua sinänsä...

Mutta tämä juttu ei liity siihen, vaan siihen että näitä lapsi poisottoja on ollut useita ja aina, me sen käsitämme isolla säälillä käsittämättömäksi. Miksi? Lisäksi niissä on ollut monesti hyvin kummallisia ja peräti mystisiä piirteitä. Niihin liittyy usein myyttejä ja tarinoita. Tämä lapsi ei siis ole ensimmäinen tällainen, vaan historiassa on näitä useita.

Lapsi selvästi liian nuorena saatetaan vasten omaa tahtoa houkutuksille alttiiksi, jotka tulevat turmelemaan tämän elämän, VAILLA MAHDOLLISUUTTA.

Ja tämä sanapari, "vailla mahdollisuutta" erottaa nämä lapset toisista eloonjääneistä lapsista aivan erityisellä tavalla.

Noh, tämä selittää samalla syyn miksi monet lapset kuolevat ennen aikojaan. Ihan Jumalan viisauden vuoksi. Hän tietää että näillä ei ole mahdollisuutta siinä elämänkaaressa, joka heidän pitäisi elää. Siksi heille järjestetään vapaalippu. kuulostaa ristiriitaiselta mutta ymmärrettyäsi asiaa Jumalan näkökulmasta, niin tilanne muuttuu loogiseksi.

Katsos jos ajattelisimme että kaikki lapset otettaisiin heti viattomina pois, niin tilannehan olisi siinä että Adam ja Eeva edelleen puskisi kimpassa lapsia kovaa tahtia, jotka sitten aina kuolevat synnytyksessä, vailla hyvän ja pahan tiedon puun ymmärtämistä. Siksi meillä on kärsijät ja vapaalippulaiset. Siksi meillä on sanonta, ensimmäiset viimeiseksi jne.

Älkäämme siis ihmetelkö viattomien lasten menehtymistä, vaikka ne ovatkin koskettavia ja traagisia. Ne ovat kuitenkin Jumalan armon työtä heissä.

Halleluja, minun tyttäreni poika oppi tänään kävelemään :D


11.9.2016

Nimimerkki Sinettisormus peräänkuuluttaa kutsua - MAAILMAN SUURIN TAPAHTUMA!

Älä ihmeessä jää pois tästä tapahtumasta, äläkä sano että et ole mukana, vaan odota sitä.

Maailman suurin tapahtuma


10.9.2016.

Maalilma menee kovaa kyytiä kohti Sodomaa ja Gomorraa

Promethus leiri kesällä 2016
Nuoret kuuntelevat musiikkia, joiden sanoma on antautua yhdenillan seksisuhteisiin vailla pienintäkään omantunnontuskaa, Sannin laulussa "Vahinko" jota nuoriso sitten hokee aina 9-vuotiaasta saakka.

Homous ja seksuaalinen vapautuminen vanhoista moraalisista arvoista on globaalia irtiottoa Jumalan tahdonalaisesta käyttäytymisestä, maailman tahdon mukaiseen globaaliin käyttäytymiseen.

Prometheus-leirit ovat kaikille avoimia uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä. Leirejä järjestää Prometheus-leirin tuki ry, joka kulkee myös nimellä Protu.
Tämä järjestö on siis etunenässä käyttäytymässä saatanan tahdon mukaan ja sen jälki näkyy kyllä hyvin kun luet seuraavan jutun:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001258164.html

Yllätys Prometheus-leirin sekasaunassa – aikuiset ohjaajat pelmahtivat alasti löylyihin lasten ja nuorten sekaan.

Järjestön puheenjohtaja: Ketään ei ole pakotettu yhteissaunaan
Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Aatu Komsi kertoo IS:lle vastanneensa helsinkiläisnaiselle kirjallisesti elokuun alussa. Vastauksessaan hän toi seikkaperäisesti ilmi Prometheus-leirien saunomiskäytännöt, jotka nousivat julkisuudessa esiin myös kolmisen vuotta sitten. Tuolloin ilmeni, että Prometheus-leirillä saattaa tapahtua saunomista alasti esimerkiksi aikuisten ohjaajien ja teini-ikäisten kesken.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000639870.html

Tämä on selkeä suuntaus seuraavaan synnin vapautukseen ihmisten moraalisista näkemyksistä paatumukseen, kuten olen jo vuosia sitten sanonut että kaikki menee porttiteorian kautta. Ensin saadaan ihmisille sellainen käsitys ettei mikään sekaliitto ole omituinen tai synnillinen. Siihen kuuluu siis melkein mikä tahansa parisuhde, kuten silloinen Setan puheenjohtaja silloin julkisesti sen sanoi radiossa. 
Sitten tämä tämä parisuhden voi ihan hyvin olla vaikkapa vain yhden illan juttu, joka sekin on näille lihan himoissa elosteleville saastaisille jumalattomille enemmän kuin parempi vielä. He vain haluavat käyttää lapsia ja nuoria ihmisiä seksuaalisiin himoihinsa. Ei muuta!

Tämä jälkeen aletaan kansan sisältä hyväksyä hitaasti teinien seksuaalisten kontaktien iän alentaminen, ensin 16:sta 12-vuotiaaseen ja siitä sitten hitaasti alemmas ja vapauttaa kaikki nuorten luonnolliset seksuaaliset sukupuoliesteet.
Televisiossa oli aika vasta sellainen nuorten sarja, "Lovemilla" jossa oli mopoiässä oleva homopoikapari. Se kauhistutti kun sitä katsoi! Siinä tehtiin jotain sellaista kauheutta, jossa kyllä koko Taivas itki.

Tämä ei hyvin pääty, joten sen ei Jumala salli menevän enää Sodomaan saakka, vaan Hän puuttuu siihen kovalla kädellä ennen sitä. Siinä pisteessä ollaan nyt ettei Jumala enää voi katsoa tätä enempää. Nyt on alettava tapahtua muutos johonkin sellaiseen, jossa kansa saadaan takaisin Raamatun äärelle, luonnolliseen siveyteen ja Jumalan pelkoon.


31.8.2016

Jotain iloistakin kuultu: 

Piispainkokous linjasi: Kirkon ei tule vihkiä homoja


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/piispainkokous-linjasi-kirkon-ei-tule-vihkia-homoja-jo-ensi-vuonna-salahaita-kirkoissa/6053060


Uskonveljemme todistus - tänä aamuna maililla saatu - mielestäni aivan mahtava!


Huomenta veli.

Haluan kertoa sinulle erään tapahtuman Herran armosta ja rakkudesta omalla kohdallani.

Muutama vuosi sitten olimme rakentamassa omaa kotiamme, lapset olivat pieniä ja stressi oli melkoinen. Tuli monenlaista koetusta mm.talofirmamme osoittautui epärehelliseksi ja meni vielä kesken kaiken konkurssiin. Olimme vaimoni kanssa aikalailla puhki.

Sitten tapahtui niin että vaimoni sai tietää yllättäen olevansa raskaana. Asia tuli totaalisena shokkina nimittäin se ei olisi pitänyt olla edes mahdollista koska vaimollani oli ehkäisykierukka.
Neuvolassa sanottiin että todennäköisyys on pienempi kuin lottovoitossa.
Olin aivan loppu "ja vielä tämä", ajattelin. Olin myös varma ettei lapsesta voi tulla elinkelpoista jos hän kasvaa siellä kierukan kanssa. Olin päätymässä hirvittävään syntiin nimittäin aborttiin.
Vaimoni kertoi myöhemmin että hän ei olisi voinut tehdä sitä missään nimessä.
Kuljin unenomaisessa usvassa ja epätoivossa,mietin että tästä ei tule mitään ja yritin painaa samaan aikaan raksalla töitä. Rukoilin Herralta apua joka päivä että selviämme.

Sitten tapahtui asia jonka tulen aina muistamaan.
 Olin auttamassa muurariamme takanteossa ja kannoin hälle tiiliä. Siinä takan yläosaa tehdessään häneltä putosi pieni tiilenpala kädestä ja se mätkähti suoraan juuri vedetyn laastin päälle. Aluksi hän päästeli suustaan jotain muminaa ja sitten sanoi "no annetaan sen siellä olla kun se kerran siihen tuli, ilmeisesti sillä on jokin ilmeisen merkittävä tehtävä siinä". 
Nämä sanat iskivät suoraan minua sydämeen. Tiesin että hän ei tiedä asiasta mitään mutta sanat olivat tarkoitettu minulle.
Samana päivänä työntäessäni lastenvaunuja ulkona minut valtasi sanoin kuvaamaton rauha ja rakkaus. Sen jälkeen koin hirvittävän kauhun ja häpeän sekä valtavan surun että kuinka olen edes saattanut ajatella sellaista ratkaisua.

Siitä päivästä kaikki oli selvää ja sairaalassa käydessämme kierukkaa ei löytynyt vaikka kuinka ultrattiin, mikä oli myös uskomaton asia.
 Joka tapauksessa saimme ihanan ja suunnattoman rakkaan terveen pienen tytön joka on ollut minun silmäteräni siitä asti.

Tämä ihmeellinen Herran hyvyys jatkuu vielä siten että Aina tyttäreni ollessa kolmevuotias ja lukiessani hänelle iltarukouksen hän sanoi minulle että isi Jeesus antoi minut teille.
Tätä on vaikea ilman kyyneliä edes kirjoittaa.

Samoihin aikoihin Aina eräänä aamuna sanoi että isi minä näin sellaista unta että isi ja Aina lähti Jeesusmaahan ja Bruno veli riemuitsi ja löi käsiä yhteen ja äiti oli Brunolle siitä vihainen.


Joka tapauksessa täytyy sanoa että suuri on totisesti Herran rakkaus tällaistakin syntistä kohtaan.

Herran Jeesuksen Kristuksen Jumalanpojan siunausta sinulle rakas veli ja jäädään odottamaan Herramme saapumista.

t. ******29.8.2016

Jäljelle jääneet - "left behind" - millaista sitten on ihmisten kesken?

Minä intouduin kirjoittamaan tästä aiheesta koska meidän keskustelupalstalla selitin miksi julistan "Inarin miehen" sanomaa. Sanoin siellä näin:

"On ehkä hyväkin ettei tuohon Inarin miehen profetiaan välttämättä silleen puututa, mikäli ei ole siihen erityistä PH:n kautta tullutta tahtoa. En minä itsekään tiedä muuta kuin sen että asia on siksi kerrottava ettei tänne jäävillä oikeen ole aikaa tulla esitellyksi ja vakuutelluiksi. Ajatelkaa kuinka paljon sitten tulee ihmiset epäilemään kaikkea, "miksi sinä sitten jäit" tyyliin. Siksi on hyvä että asiaa on profetoinut joku joka lähti ja sitä kautta saa ihmisiin sen vaatiman uskottavuuden jäljellejäävien silmin. Koska kun Ari viimein ilmestyy julistamaan ja kastamaan jäljellejääneitä, aloittaen Inarin järveltä, kuten olen sen profetoinut, niin sen aikainen jäljellejääneiden seurakunta avaa silmänsä ja sanoo yhtenä miehenä että AHA, TÄMÄ SE ON! Se avaa oikotien kristillisen maailman uskottavuuteen ja toki ihmeet alkavat sitten... Mutta siinähän se juuri piileekin,
"Matteus 24:4-5 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus', ja he eksyttävät monta."
...siksi jonkun temmatun on se ensin näkyvästi profetoitava. Ymmärrätte heti kun mietitte asiaa tarkemmin."

Elikkä tällä alustuksella haluan muistuttaa tilannetta, johon tuo alla esittelemäni elokuva itse asiassa päättyy. Mitä tapahtuu heti tempauksen jälkeen?

InAri

Ihmiset sokeina etsivät totuutta. Norjalaisen Olav Rodgen näyssä se kuvataan niin että ihmiset eivät luota toisiinsa, koska kukaan ei ole temmattujen joukossa ja kaikki paimeneksi vähänkään kelpaavat ovat kadonneet. Keneltäkään et voi kysyä varmuudella, että mitä tehdä. Siksi on hyvä että tempautuneet kirjoittavat nettiin, joka on vielä auki.
Tässä kohtaa tämä www.pelastussanoma.fi on erinomaisessa käytössä, aivan elementissään, josta kaikki voimat lukea Inarin miehen tarinan ja kaikki ne tunnusmerkit joista tämän tulevan profeetan voi tuntea. Jos tämän pelastussanoman kaikki aktiivilukijat ovat temmattu, eikä keskustelupalstalla ole enää juuri ketään, niin kaikki toimii kuitenkin, kuten ennekin. 
Tämä mahdollistaa sekä yhteisötoiminnan että luotettavan tiedon saannin heti tempauksen jälkeen, koska vakuutena on Jumalan vakuutus temmattuna profeettana, opettajana ja evankelistana.
Temmatuilla on siis suunta, koska he voivat valita temmattujen tekstin ohjaavaksi opasteekseen ja jättävät sitten nämä harhaan johtavat opit tempauskriittisyyden kautta pois. Eihän se voi olla temmattu, joka opetti jotain mikä sitten jätti tempauksen ulkopuolelle. Nämä opit kyetään heti sivuuttamaan ja valitsemaan temmattujen kirjoitukset ohjenuoraksi.

Suomen profeetan kohdalla tilanne olisi ilman temmatun kirjoittamaa profetiaa, aivan mahdoton. Eihän kukaan uskoisi sellaista joka on jäänyt jäljelle, joten hänestä tehty profetia on välttämätön vakuus siitä, ettei tämä ole ihmeitään tekevä eksyttäjä. Näin Jumala on viisaudessaan käyttänyt meitä kaikkia, eikä kukaan meistä saa kunniaa maan päällä tekemisistään, hiukan päin vastoin vaan. Koska kun joku tekee leffan "Left behind" joka on sanan mukaisesti etenevä ja tulevia tapahtumia realistisesti noudattava, niin onhan se selvää, että maailma ei sille tähtiä jakele, vaan risuja.
Ei se Arinkaan tulevaisuus ole kovin ruusuinen, vaikka kaikki yleisesti kristityt ajattelevat niin ja usein jopa ilmoittavat itse olevansa tuo suuri profeetta. Hänen kohtalonsa on sinetöity Jerusalemin kaduille kärpästen ruuaksi, kunnes kolmantena päivänä hänet herätetään tuon toisen miehen kanssa ja kutsutaan Taivaan kunniaan ja iloon.

Elikkä jäljellejäävien kohtalo on ensin häpeään joutuminen. Se suuri epätietoisuus ja häpeä siitä miksi minä jäin ja mihin juuri minä eksyin. Sitten alkaa nuo Hesekiel 7. luvun mukaiset tapahtumat, jalat käyvät veltoiksi ja kädet herpaantuvat ja kaikki se minkä he arvossaan pitivät, muuttuu heille saastaksi ja he heittävät sen kadulle. Alkaa suuri ahdistus, kunnes joku löytää se armon toivon. Ainoa ongelma on että kaikki ovat samassa veneessä, kukaan ei luota täysin toisiinsa ja tähän kohtaan tarvitaan profeettaa, johon he voivat luottaa ja jonka seuraan voi mennä. Kunnes alkaa vainot ja pahat ajat, jotka päättyvät kuitenkin iloisesti jälleennäkemiseen Taivaassa, kun pakanakansojen ajat päättyvät. Alkaa suuret hääjuhlakutsut, jonne kaikki ovat kutsuttu morsiamen ja yljän hääjuhlaan. Paha vain ettei sinnekään kaikki pääse ja jotkut jopa pääsevät katsomaan niitä, mutta heidät sitten heitetään sinne missä on itku ja hammasten kiristys, eli maan päälle, jossa juuri aletaan vuodattaa Jumalan vihan kitkerää maljaa. Mutta onneksi sekin päättyy sitten aikanaan kun hääjuhlat ovat ohi ja Jeesus palaa KAIKKINE PYHINENSÄ.

------------------------ Mutta katsokaas mitä löysin:

Kuvatekstistä InAri ja Ivalo, voidaan myös päätellä jotain: Tätä kuvaa nimittäin katsellessa muodostuu hassu johdannainen, josta on pakko vielä puhua. Katsokaas:

InAri tarkoittaa käsittääkseni profeetan ilmestymispaikka ja olen itse kirjoittanut hänelle että "kun näet kaiken tapahtuvan, niin mene metsään ja ota kaikki kirjoitukset ja Raamattu sinne mukaan, lue ja odota sen 40 päivää ja tule sitten esille kastamaan ihmisiä". 

Gematriassa I tarkoittaa nemeroa yhdeksän, joka lukuna on se kun Jeesus huusi ristillä Matteus 27:15-17 että miksi minut hylkäsit, joka on jälkjellejääneiden vaikerrus ristillä josta ei voi enää päästä irti ja maailma on pimennyt. Tempaushetkeä! Ja Gematrian N-kirjain tarkoittaa lukuna 40 jonka sanoin hänen joutuvan odottamaan.
Ari taas tarkoittaa leijonaa juutalaisen Gematrian mukaan.

Tässähän on siis koko Inarin sanoma yhdessä paketissa, yhdeksännestä hetkestä, tempaushetkestä 40 päivää ja Ari ilmestyy kastamaan ihmisiä.

I-valosta taas pohjolan valoa. Mitä tämä sama I on gematriassa 9 ja tarkoittaa juutalkaisuudessa myös Isää ja taas i =  I´am (minä olen) ja VALO taas Pohjolan Valoa, Solna Polaris, joka myös on profetoitu ihan eri taholta.

Mielenkiintoista siis :)

Täytyy vielä sanoa että tuntuu koko ajan siltä kuin Jumalan Henki haluaisi päästä irti tämän pohjolan profeetan ympärillä. Siinä on aina ollut jokin erityinen värinä. En osaa kertoa, mutta ihan niin kuin tämäkin koko huomio on täyttä ilotulitusta ja erikoislaatuisia yhtälöitä.


28.8.2016

ELOKUVA-ARVOSTELU: Kadotettu maailma (minä annan sille kaikki 5 tähteä) traileri

Iltalehti: 1 tähti - Elokuvauutiset: 1 tähti - Leffatykki: 2 tähteä

Tein jutun joskus 2014 tästä elokuvasta, kuultuani että ISO Hollywood valmistelee tempauksesta kertovaa elokuvaa. Tuon jälkeen en sitten viitsinyt lähteä katsomaan sitä koska kuulin kristillisistä piireistä sen olevan pelkkää seikkailua, eikä juuri ollenkaan paneuduta siihen mitä tapahtui.

Eilen sitten viimein katsoin tuon elokuvan itsekin Netflixistä ja annoin sille 5 tähteä. Elokuvahan oli aivan loistavasti ja REALISTISESTI kiteytetty, kuitenkin jenkkityyliin isolla rahalla seikkailun ja fiktiivisen draamatarinan kautta suoraan ja KONKREETTISESTI asian ytimeen.
Elokuvan koko juoni nimittäin on puristettu tosi pieneen osaan apokalyptista kokonaiskuvaa, pelkkään tempaushetkeen ja sen sisältämään dramatiikkaan. Tästä syystä kristillinen maailma sen lyttäsi, eivätkä nähneet sitä että elokuvassahan juuri keskityttiin YHTEEN AINOAAN KYSYMYKSEEN: Miksi ja mitä juuri nyt tapahtui?

Kadotettu maailma 2014

Elokuvahan jakautuu kahteen osaan, pitkästä johdatuksesta mikä jakaa ihmisiä aivan samalla tavalla kuin tänäänkin, uskovia pidetään hörhöinä ja sitten loppuosa sen jälkeen kun tempaus tapahtui, jossa kaikille hitaasti valkenee että juuri ne hörhöt ja kaikki lapset katosivat. Elokuva siis alkaa noin 5h ennen tempausta ja päättyy vain 3h tempauksen jälkeen sanoihin ja toteamukseen että tämä on vasta kaiken lopun alku.

Elokuva on niin realistinen, muutamia draamallisia pikkuasioita lukuun ottamatta, kuten lentokoneiden törmäys ilmassa ja sitten sen laskeutuminen moottoritietyömaalle.
Elokuva onkin saanut murska-arvion, koska tämä on Raamatun totuus joka on aina pelottanut kaikkia uskon armosta osattomia ihmisiä.
Meitä ympäröi henkimaailma joka kavahtaa heti kuultuaan tällaisesta elokuvasta ja saa aikaan valtavat antipatiat tällaista elokuvaa kohtaan.

Sitten jos mennään elokuvan sisällöllisiin kohtiin, niin siinä kuvataan erittäin realistisesti se inho ja päällekäyvä hyökkäys uskovia kohtaan ja kohdataan se suunnaton viha ja kauna Jumalaa kohtaan. Tämä seikka tuodaan alustuksessa hienosti esille.
Sitten elokuvassa tuodaan maallisuus, pettäminen, synnissä eläminen, turhamaisuus ja avioliiton arvottomuus esille, ennen tempausta.
Sitten kun tämä alustus on saatu päätökseen, niin merkillepantavaa oli se todella upea elokuvadraamallisin keinoin saatu 3h mittainen hetki esille, mitä ihmisten päässä alkoi liikkua, kun tuo oli tapahtunut ja miten pikkuhiljaa ihmisille alkoi valjeta, mistä oikein oli kyse.
Heti ensimmäisenä elokuva antoi myös selvyyden Islamista. Koneeseen oli sijoitettu selkeästi muslimi, joka jäi tempauksen jälkeen, eikä tajunnut siitä mitään, vaan alkoi rukoilla Allahiaan.
Sitten oli yksi erityisen hieno kohtaus kun ensin kaikki luulivat tempautumisen olevan paha asia ja mm. kapteeni sanoi enteilevät sanat: "toivottavasti tämä ei enää koskaan tapahdu uudelleen". Minun sydän pompsahti rinnassa ja nostin peukkuni pystyyn ja totesin "sinäpä sen sanoit, kyllä tapahtuu toisen kerran vielä".
Sitten elokuvassa oli käännekohta, jossa ihmiset olivat tajunneet mistä oli kyse ja siinä tämä yksi elokuvan päähenkilö tyttö menee kirkkoon, jossa pappi on yksin alttarin edessä rukoilemassa. Tyttö ihmettelee että miksi tämä pappi ei ollutkaan tempautunut, johon pappi sanoi kyynelsilmin että niinhän minä saarnasin mutten itsekään uskonut. Juuri tällaisia pappeja on paljon.
Sitten kolmas juttu mikä elokuvassa kävi kuten pitääkin, oli se että kun tämä asia valkeni ja kaikki tajusivat "joutuneensa häpeään" kuten Raamattu sen myös kertoo, niin heissä alkoi syntyä VALTAISA KATUMUS ja USKOON TULO. Tämä kaikki kuvastaa sieluni silmin sitä mistä olen puhunut paljon, koko maailmaa koskettava suuri herätys alkaa. Valtava määrä kääntyvät katumuksensa kautta etsimään Jeesusta Kristusta vapahtajakseen. Siinä tuodaan esille juuri se fokus johon ihmiset olivat tuudittautuneet ja sitten sen illusion purkautuminen ja eteen jäi vain se entinen halpa, josta oli tullut tärkein asia juuri nyt. 

Kun elokuva kiteytyi näin suppealle 8h pätkän sisälle ja juuri tempauksen molemmille puolille, niin se kokonaiskuva antoi mielestäni erinomaisen kuvan siitä miten ihmiset kokevat sen tapahtuman. Juuri tämä on se syy, miksi se sai odotetusti murskahuonon arvosanan.

Katsokaa elokuva ihmeessä ja suosittelen ymmärtämään se läpileikkauksena siitä hetkestä, eikä odottamaan elokuvalta muuta suurempaa kokonaisuutta. Nämä kaikki pienet draamalliset kuvaukset tekevät elokuvasta 5-tähden elokuvan.


20.8.2016

Hyvää 25 vuotista syntymäpäivää Rakkalle tyttäreni Sinille, joka mm. loi meille keskustelufoorumin

Tässä ilmeni muuta asiaa, mm Nokialais Ollilta tuli postia pitkästä aikaa:

Shalom!

Luepas Googin sodan ajoituksesta ym. teologin tohtorin kirjoittamana. Skannasin v. 1995 hankkimastani Mark Hitchcock'in kirjasta: Varo Israel, karhu tulee -- ja tuloksena oli 15 pdf-sivua, jotka tallensin kotisivuilleni. Varsinkin kirjan sivut 112-125 ovat mielenkiintoisia ja koskevat Hesekielin profeetallisen sodan ajoitusta. Olen aikalailla samaa mieltä Hitchcock’in tulkinnoista.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/cuttingedgefinland.kotisivukone.com/Googin_sota.pdf

http://nokialainen.blogspot.fi/2016/08/kylma-sota-on-palannut-putinin-johdolla.html
18.8.2016

Kun laittomuus saa vallan - tarkoittaa ettei valtio enää tuomitse rikollisia

Lehti: Suomen vankiloissa istuu Islannin ohella Euroopan vähiten vankeja

http://www.hs.fi/kotimaa/a1471487004902

Suomessa vankiselleihin suljetaan ihmisiä vuosi vuodelta vähemmän ihmisiä. Myös rikollisuus on laskussa. Yhdysvalloissa on 13 kertaa enemmän vankeja kuin Suomessa suhteessa väkilukuun. Näin sanoo HS artikkelissa.

Mistä tämä johtuu? Ei johdu siitä että Suomessa olisi vähemmän rikollisuutta, vaan siitä ettei meillä tuomita kovina ja pitkinä tuomioina rikoksia.

Jos teet USA:ssa sellaisessa osavaltiossa murhan, jossa ei ole kuolemanrangaistusta, niin voit saada siitä esimerkiksi 150 vuotta ilman armahdusta. No siinä ajassa meillä saa murhata 10 ihmistä ja tuomita ne 15 vuoden tuomioihin. 

Sama pätee pikkurikoksiin. Elikkä kun USA:ssa pikku taparikollisen rötökset tuottavat yhteensä kymmenestä rikoksesta 1-2 vuoden rangaistuksia, niin siellä se tarkoittaa 10-20 vuoden rangaistusta. Kun meillä Suomessa sama tuomio on vain 1-3 vuotta, kun nämä rangaistukset niputetaan yhteen.

Sitten kun sanotaan että rikollisuus on laskussa. Se johtuu pelkästään siitä ettei poliisilla ole enää voimavaroja tutkia rikoksia, vaan ne vanhenee pöydälle. Tässä siis toimitaan samoin kuin työttömyyslukujen kaunistelussa. Siirretään tilasto pois laskuista eri lokeroon.

Tästä on kyse! Ja kun nämä lasketaan että USA:ssa on 13 kertaa enemmän vankeja, niin luku onkin yhtäkkiä 1:1 saman verran oikeita ilmieläviä rikollisia, ellei jopa enemmän suhteessa.


14.8.2016

Morsiamen rooli on Jeesuksen valinta, samoin kuin uskon saaminen

Getsemane
Moni miettii näistä molemmista asioista että "no onpas epäreilua". 
Mutta kuitenkin tämä kaikki on Jumalan suunnitelmaa. Ilman tätä suunnitelmaa, ei olisi morsianta, eikä häävieraita, eikä olisi lopulta muuta pelastunutta kuin yksin morsian itse korkeintaan. 
Kaikki tämä on ketjureaktio jota Jumala hyödyntää tehdessään pelastustyötä edestämme. Synti on Jumalan työkalu, samoin kuin kiusaus synnintekijöille samoin kuin jokainen luovutus, sallimus ja samoin jokainen varjellus ja pelastus. 
  
Otetaan vertauskuvaksi minun jo monesti esille tuoma pääsiäisaterian jälkeinen tapahtuma Getsemanen puutarhassa. 
  
Matteus 26:30-32 Ja veisattuaan kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle. Silloin Jeesus sanoi heille: "Tänä yönä te kaikki loukkaannutte minuun; sillä kirjoitettu on: 'Minä lyön paimenta, ja lauman lampaat hajotetaan'. Mutta ylösnoustuani minä menen teidän edellänne Galileaan."

Kun Jeesus sanoi, "tänä yönä", niin se tarkoittaa juuri tätä suuren ahdistuksen aikaa ja sen alkamisen edeltäviä hetkiä. Näitä päiviä jossa me elämme. Kristikunta on täysin hajallaan ja kaikki pelkästään tuntuvat sättivän toisiaan ja erimielisyys on käsin kosketeltavaa. Jeesus lyö paimenia!

Tämän jälkeen tulevat nuo Pietarin enteilevät sanat:

Matteus 26:33-35 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Vaikka kaikki loukkaantuisivat sinuun, niin minä en koskaan loukkaannu". Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennenkuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät". Pietari sanoi hänelle: "Vaikka minun pitäisi kuolla sinun kanssasi, en sittenkään minä sinua kiellä". Samoin sanoivat myös kaikki muut opetuslapset.

Kaikki me tiedämme miten siinä kävi lopulta. Pietari kielsi kolmesti! Se viittaa siihen että koko pelastuva kristikunta kieltää Jeesuksen viimeisenä Herran päivän aikana kolmesti, lopulta uppiniskaisimpien jääden odottamaan näkyvää paluuta (Luukas 12:35-36).

Tästä alkaa vasta ensimmäisen ylösoton vertauskuvalliset tapahtumat:

Matteus 26:36-37 Sitten Jeesus tuli heidän kanssaan Getsemane nimiselle maatilalle; ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Istukaa tässä, sillä aikaa kuin minä menen ja rukoilen tuolla". Ja hän otti mukaansa Pietarin ja ne kaksi Sebedeuksen poikaa; ja hän alkoi murehtia ja tulla tuskaan.

Hän otti nimeltä kutsutut henkilöt mukaansa ja meni sinne ylös, kun muut jäivät alas maatilalle. Tämä asia tiedetään kun käyt paikanpäällä.
Jeesus siis kutsui nämä kolme nimeltä mukaansa, joten ei ollut ollenkaan kenenkään syy että he jäivät alas nukkumaan, kun muut lähtivät.
Ja katsokaa mitä tapahtui kun nämä neljä saapuivat sinne ylös. Jeesus alkoi murehtia ja tuli tuskaan. Ajatelkaas miten tämä vertauskuvallisesti sopii näiden lopunajan tapahtumien kanssa! Siellä ylhäällä olivat nämä kolme apostolia ja alhaalle jäivät 8 jäljellejäänyttä, kuin arkkiin konsanaan pahojen päivien yli kuitenkin turvassa.

Ja sitten tuli Juudas joka kavalsi Jeesuksen!

Tämä aika ei ole niille alas jääneille turha tai rangaistuskaan, vaan opettavainen, jonka nämä tarvitsivat. Kukapa meidän etumme paremmin tietäisi, jos ei Jeesus itse. Näin ollen hänen valintansa on meidän etu.

Minä tiedän paljon kristittyjä, joille kaikki olisi aivan muuten hyvin, he ovat hurskaita jne. mutta kun katselen heidän asemaansa ja edesottamuksiaan vähän paremmin, niin eivät he täytäkään niitä vaatimuksia, jotka Jeesus asetti Taivaaseen pääsemisen selkeiksi ehdoiksi. Ne kaikki lukevat hyvänen aika Raamatussa! Valehtelemme itsellemme, jos emme hyväksy niitä sellaisinaan. Ihan vaikkapa liika turha omaisuus, josta Jeesus niin monessa yhteydessä varoitti meitä mammonan vaaroista! Eräät omistavat turhia loma-asuntojaan ja osinkoa tuottavia osakkeitaan, karttuvia säästötilejään ja kaikkea sellaista turhaa, jolla ruokkisi nälkää näkeviä tai ostaisi Raamattuja kehitysmaihin.
Minulla on nimeltä mainitsematon uskonveli, joka saa pelkkää minimaalisen pientä valtion perusturvaa ja antaa niistäkin vielä köyhemmälle veljelleen pienen summan joka kukausi, koska hän katsoo selviävänsä paremmin koska hänellä on sentään ansaitseva vaimo ja toisella ei ole sellaista. Siinä on mallia niille, jotka haluavat elää sanan mukaan oikein.

Jeesus on nimennyt meidät jotkut elämässämme ja johtanut meidät kaikki tiettyyn pisteeseen. Luultavimmin siihen pisteeseen ettei sinulla kertakaikkiaan ole enää mitään mitä voisit enää maailmassa menettää. Sinulla on luultavasti sellainen tilanne, jossa ei ole enää kuin yksin Jeesus jäljellä! Se on sitä johdatusta meidän parhaaksi. 

Kuitenkin me itse olemme melkoisen jääviä sanomaan miksi ja millä perusteella toiset jää ja toiset lähtee, vaan kun katsomme Raamatun kautta pelastumiselle näitä kriteerejä, niin valitettavasti me emme voi kaikkien kohdalla sanoa että kyllä tässä on morsiamen kriteerit täyttyneet, vaikka kuinka haluaisimme.

En missään nimessä halua olla tuomari, enkä sellainen tietenkään ole, vaan tulkitsen Raamatusta tätä kaikkea minkä puen näin täällä sanoiksi. Enhän minä ketään tuominnut!

Tätä taustaa varten meillä on nuo ahdistuksen päivät varattuina kahdeksalle matkustajalle siinä maailman tulvamerellä seilaavassa arkissa, jota Jeesus kuitenkin ohjaa.


11.88.2016

Itku ja hammasten kiristys ei ole helvetin kadotustuomio

Raamatusta löytyy seitsemän paikkaa, jossa viitataan sanaparilla itku ja hammasten kiristys joka tarkoittaa aina VIHAN AIKAA!!! Eikä ikuista kadotustuomiota. Tällä lauseella siis viitataan 7-vuotiseen vaivanaikaan, jota ilmestyskirjassa profetoidaan "teitä ei ole määrätty vihaan". Samoin Paavali erottaa nämä kaksi asiaa. Toisessa on itku ja hammasten kiristys ja toisessa 7-vuotinen lehtimajanjuhla taivaassa. 
  
Nämä "itku ja hammasten kiristys" kohdat ovat Matteus 8. luvussa, jossa Rooman armeijan sadanpäämies tuli Kapernaumiin Jeesuksen luo palvelijansa sairauden vuoksi. Tuolloin Jeesus havaitsi että tällä sadanpäämiehellä oli niin suuri usko ettei sen kaltaista ollut kellään Israelissa. Tätä tilannetta hän vertasi jakeissa 12-13 sanoillaan viimeisiin päiviin, jossa Israel jää kun morsian lähtee. Tämä ei siis ole lopullisen kadotustuomion vertaus. 
Sitten sama Matteus 13. luvussa kylväjä ja vihamiehen luste, vertauksessa jakeessa 42. ja 50. jossa todettiin jälleen elonkorjuun aikaan, eikä lopullisen tuomion yhteydessä. Tässä on vissi-ero kahden tuomion välillä. Tämä Matteus 13:42 paikka ei johda mihinkään ikuiseen kadotukseen, vaan siitä sanotaan toisaalla että he pelastuvat ikään kuin tulen läpi. Aivan samoin kuin tyhmät neitsyet. Uskokaa tai älkää, jos tyhmä neitsyt joutuisi lopulliseen kadotukseen, niin hänestä ei käytettäisi vertauksessa jatkoa "mutta kun he palasivat öljy lampuissaan, oli ylkä jo mennyt"... elikkä he joutuivat sinne missä on itku ja hammasten kiristys. Jäämään 7-vuotiseen ahdistuksen ja vihan aikaan. 
Sama pätee Matteus 22:13 jossa kuningas järjesti häät pojalleen, eikä joku ollut tullut häävaatteissa. Raamatussa Luukas 13:28 puhutan että he saavat jopa nähdä ne pöydät, sekä Abrahamin sekä Mooseksen mutta he eivät saa koskea pöydän antimiin, vaan heidät heitetään sinne missä on itku ja hammasten kiristys, eli takaisin maan päälle, jossa Jumalan vihan viini lasketaan koko jumalattoman maailman päälle. Siellä on itku ja hammasten kiristys. Sekään ei ole lopullinen ikuinen kadotustuomio. 
Ihan sama pätee Matteus 24. luvun ihan lopussa aina jakeista 40-51 jossa puhutaan tempauksesta, toinen otetaan ja toinen jätetään. Siinä varoitetaan juomasta ja juopumasta kun pitäisi valvoa. Eräät juopuvat ja alkavat lyödä kanssapalvelijoitaan ja siksi joutuvat sinne samaan paikkaan mistä edellä puhuin. Siellä on olevan itku ja hammasten kiristys, eikä siis ikuinen helvetintuomio, vaan he saavat saman osan kuin ulkokullatuilla ja jumalattomilla. Se ei ole heidän loppunsa, päin vastoin heidän koulu alkaa siitä, ikäänkuin tulen läpi he pelastuvat ja saapuvat sitten (Joh.ilm 7.) sinne Taivaaseen, jossa kysytään, mistä nämä ovat tulleet ja vastaus kuuluu,"he tulevat siitä suuresta ahdistuksesta missä oli itku ja hammasten kiristys". 
Samoin Matteus 25. luvussa kun Jeesus tulee, asetetaan vuohet ja lampaat erikseen. Siinä leiviskänsä maahan haudannut saa tämän saman osan jakeessa 30. koska tässäkin puhutaan tempauksesta, koska jos jatkat lukemista luvun loppuun, niin huomaat että heti siellä jakeessa 31 sanotaan ettäa kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle. Ja vasta sitten tuomitaan AIVAN ERI TERMEJÄ KÄYTTÄEN jakeessa 45-46 "Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'. Ja nämä menevät pois IANKAIKKISEEN RANGAISTUKSEEN, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään." 
Sitten vielä jos tosiaan sataa tulta ja tulikiveä, alkuaineet sulavat ja ikuinen kadotus astuu voimaan, niin kuka siinä enää kiristelee hampaitaan tai itkee? Eikä Jumala ole kiduttaja joka kiduttaa ikuisesti, vaan kadottaa ikuiseen kadotukseen, jossa ei enää ole mitään. Ei itkua eikä muutakaan.

Kuten huomaatte, jokaisessa Raamatun kohdassa tämä toistuu samaa kaavaa käyttäen, eikä tarkoita kadotustuomiota, vaan jäämistä vihan aikaan.


10.8.2016

Jonkin on oltava se ensimmäinen joka marssii pedonaikaan - Urheilu!

Jos seuraamme lehtiotsikoita, niin huomaamme että urheilu on se ensimmäinen joka on menossa selvästi uuteen aikaan, jossa ei enää mikään toimi kuten ennen. Se marssii katastrofista toiseen, kuin tulipalo ruutitehtaalla. 
Joka päivä näemme kauheampia ja kauheampia tapahtumia urheilun saralla. Se ei voi olla sattumaa!

Lisään vielä että se vanha Michael Shumacher uni on vielä toteutumatta. Hän kommunikoi vielä ja kertoo jotain sanomaa rajan takaa. Tavalla tai toisella.


8.8.2016

Tasan 8 vuotta sitten Venäjä hyökkäsi Georgiaan ja maailma muuttui, mutta entäpä 28 vuotta

Maailman asenteet muuttuvat kovaa vauhtia, samalla totuus muuttuu valheeksi ja valheista tehdään totuuksia 
  
Ennen homous oli selkeästi seksuaalista vääristymää ja sairaalloista rikollisuutta ihmisyyttä vastaan. Kun tänään se lanseerataan luonnollisena osana maailman väestön käyttäytymistä ja samalla heteroita painostetaan olemaan tasavertainen tämän kaiken kanssa. Elokuvateollisuus etunenässä jauhaa lastenohjelmia, animaatioelokuvia, joissa hyvä muutetaan pahaksi ja pahuutta hyväksi. Hirviöistä tehdään kilttejä, jotka eivät silti muutu hyviksi, vaan elokuvallisin keinoin heidän pahuutensa annetaan positiivisesti ymmärrettävään valoon, vaikkapa kun monsterin Dracula juo verta, niin siinä ei ole mitään pahaa jne. Heistä tehdään elokuvien myötätuntoa herättäviä hahmoja, jossa pahuus onkin hyväksyttävää menettelyä, jolloin paha ei muutukaan hyväksi, vaan lapsikatsoja alkaa ihannoida pahuutta. 
  
Pahuus myös muokkaa ennakkoasenteita ja samalla puhutaan ennakkoluulojen karsimisesta ja suvaitsevaisuudesta. Tämä kaikki tapahtuu nimenomaan väärin päin. Seksuaalisesti häiriintynyttä ei saa kavahtaa, vaan silittää sen päätä mutta tavallista heteroa saa ja pitääkin kavahtaa: 
  
Mies istuu puistossa jossa nurmikolla leikkii 3-4v poika, jonka äiti istuu miestä vastapäätä toisella penkillä. Poika katsoo miestä silmiin ja mies hymyilee tälle hyväntahtoisesti ja iskee silmää pojalle. Poika kiinnostuu kiltistä sedästä ja lähestyy tätä jääden seisomaan miehen eteen, jolloin mies kumartuu lapsen kasvojen tasalle, puhutellakseen tätä. Tällöin pojan äiti nappaa lapsen miehen edestä kainaloonsa ja tiuskaisee, senkin pedofiili jatkaen vihaisena matkaansa lapsi kainalossa. 
  
Tähän on siis tultu, vaikka miehellä ei ollut minkäänlaista pahaa aietta edes mielensä syvimmissäkään sopukoissa. Maailmasta vaan on tullut näin kauhea paikka elää, jossa jokainen kyttää toistaan ja ajattelee kaikesta vain pahaa, silti antaen sen oikean sairaalloisen pahuuden rehottaa ja päin vastoin viljelee sitä pahuutta samalla kaikin keinoin ja samaan aikaan tukahduttaa jokaisen hyvän ja rehellisen tarkoituksen. 
  
Ennen vanhaa kun isä toi pojan syksyllä kouluun ja tällä oli sattumalta metsästysvarustus päällä, koska oli menossa sorsastamaan. Koulun pihalla mies opettaja, pojan luokanvalvoja tuli puhuttelemaan isää ja näki tällä haulikon auton takapenkillä, johon opettaja sanoi että katsos sinullahan on hieno haulikko. Olen menossa sorsalle, sanoo isä, haluatko nähdä aseen, johon opettaja sanoo, että no tottahan toki ja sitten se ase kaivetaan esille jne. hyvästellään ja toivotetaan hyvää sorsastusta. 
Tänä päivänä tämä sama asia johtaisi sosiaaliviranomaisten ja poliisiviranomaisten paikalle kutsumiseen. Siinä keskusteltaisiin kuinka on soveliasta tuoda ampuma-aseita koulun alueelle jne. lasten kasvatuksesta. 
  
Nyt on tullut muitakin moraaliseen luonnolliseen rajaamme arvioida kriittisesti selkeitä käsitteellisiä esteitä. Me emme enää saa katsoa asioita samalla mittapuulla kun pahuuden tekijänä on maahanmuuttaja tai muslimi. Meidän tulee katsoa eri tavalla näitä ja heidän edesottamuksiaan. Elikkä jos joku muslimi alistaa vaimoaan, jättää heidät, perheensä ja lapsensa kuolemaan omaan maahansa ja vahvimpana muuttavat tänne länsimaihin, niin meidän pitäisi ymmärtää se. Ja jos heillä riittää sen verran sydäntä että kuitenkin tuovat vaimonsa ja lapsensa mukanaan, niin se näiden alistaminen jatkuu samalla tavalla täällä ja meidän pitää hyväksyä se kulttuurierona. 
Samoin kuin se että heidän tekemät rikokset täällä meillä johtuu vain heidän ongelmistaan siellä josta he tulevat. Meidän pitäisi vain ymmärtää sellainen. 
Toki ainoa hyvä asia siinä on se että täällä on meillä tarjota heille myös Kristinuskoa, jota kautta he voivat löytää pimeälle elämälleen mahdollisuutta. 
  
Kyllä meilläkin vanhaan aikaan oli selkeä ymmärrys että jos mies puki vaimonsa väkipakolla mustaan huppuun, joka peitti kaikki silmiä myöden, niin ei tällainen mies ollut mikään mies, vaan hiiri, joka ei kykene omaa vaimoaan pitämään kuin väkipakolla. Jokainen ymmärsi ettei tällaisessa liitossa olevan nainen rakasta miestään, vaan pelkää henkensä puolesta ja siksi roikkuu väkisin miehen rinnalla. 
Tänä päivänä se kuuluu kulttuuriin, vaikka kukaan ei ole vaimojen sisimpään mennyt kysymään miten asiat pohjimmiltaan meni. Puhumattakaan näitä lapsiavioliittoja, joiden kautta lapsi kasvaa seksiorjuudessa, eikä muusta edes tiedä. Ongi nyt sellaiselta sitten totuus, miten elämä on oikeasti mennyt. 
  
Kyllä tämä kaikki panee huutamaan vain yhtä pyyntöä, ei tässä ole mitään järkeä, TULE HERRA JEESUS, TULE!!! ...ja lopeta tämän maailman saastainen hullunmylly ja nämä kieroudet ja vääryydet. Synti on jo suureksi tullut.


5.8.2016

KESKUSTELUPALSTAMME VÄÄRIKÄYTÖSTEN VUOKSI SIELLÄ ON NYT REKISTERÖINTIPAKKO

Kaikki alkoi siitä että "vieras" nimimerkillä ilmeni tahallista harhautusta kolmestankin eri IP-osoitteesta. Tämä aiheutti palstalaisten keskuudessa sekä takavasemmalle siirtymistä, epäluottamusta, että tiettyä pelkoa ja sekaannusta.
Emme me kukaan nauti tästä tilanteesta mutta vain tällä tavalla estämme jatkossa palstan muuttumisen Suomi24:n kaltaiseksi valehtelijoiden, panettelijoiden ja vääristelijöiden klubiksi, jossa vain vahvin jaksaa loppuun asti.
Olen huomannut ettei Suomi24 profetiapalstalla enää ole kuin muutama uskovien kommentti päivässä ja ilta/öiseen aikaan sekavaa trollausta. Meillä on monin verroin vilkkaampi keskustelu päivisin, jopa näin kesällä ja minkäänlaista vertailua emme voi edes tehdä keskustelun laadun suhteen, koska siinä olemme valvuoden S24:sta edellä.
Uskon että palstamme tulee olemaan erityisen hyvässa huudossa ensi syksynä kun palaamme lomilta. Keskusteluamme sävyttää heti puhdistunut ilmapiiri.

Jos tämän asian takia joku lopettaa palstalla kirjoitelun, niin hän ei siinä tapauksessa halua edes rehellistä ja avointa kanssakäymistä.

TERVETULOA! http://www.pelastussanoma.fi/keskustelu/


31.7.2016

Moni juuri kääntynyt ajattelee, että nyt olen valmis sananjulistaja 

  
Ajatelkaas Paavalin tapausta. Hän ensin isänsä oppien mukaan, hän alkoi teltantekijänä ja nuoruutensa hän kuluttaa opiskellen kirjanoppineeksi ja Tooran tuntijaksi. Sitten vuosien ajan vainoaa kaikkia Jeesuksen seuraajia, jonka jälkeen kohtaa Herran Damaskoksen tiellä. Siitä alkoi vasta useiden viikkojen pituinen kääntymys. Ensin synnintunto ja tekojen seurausten ymmärrys. Sitten sovitustyö ja lopulta Pietari kastoi tämän. 
Mutta ei Paavali siitä heti lähtenyt saman tien torille laatikon tai tynnyrin päälle puhumaan, vaan hiljaisuudessa valmistautumaan siihen työhön. 
  
Galattalaiskirje 1:15-24 Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta, näki hyväksi ilmaista minussa Poikansa, että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa, niin minä heti alunpitäenkään en kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä, enkä lähtenyt ylös Jerusalemiin niiden luo, jotka ennen minua olivat apostoleja, vaan menin pois Arabiaan ja palasin taas takaisin Damaskoon. 
Sitten, kolmen vuoden kuluttua, minä menin ylös Jerusalemiin tutustuakseni Keefaaseen ja jäin hänen tykönsä viideksitoista päiväksi. Mutta muita apostoleja minä en nähnyt; näin ainoastaan Jaakobin, Herran veljen. 
Ja mitä kirjoitan teille, katso, Jumalan kasvojen edessä minä sanon, etten valhettele. Sitten menin Syyrian ja Kilikian paikkakuntiin. Mutta olin kasvoiltani tuntematon Juudean seurakunnille, jotka ovat Kristuksessa. 
Heidän kuuloonsa oli vain tullut: "Meidän entinen vainoojamme julistaa nyt sitä uskoa, jota hän ennen hävitti"; ja he ylistivät Jumalaa minun tähteni. 


Eikä tässä vielä kaikki Paavalin työn alkuajat, vaan Paavali meni tämän kolmen vuoden debyyttinsä jälkeen tähän omaan ensimmäiseen apostolin palvelusuoritukseensa hyvin pettyneenä Tarsoon, omalle kotipaikkakunnalle ja alkoi tekemään sitä mistä aloitti, elikkä telttoja. Palasi lapsuuden ammattiinsa peräti vielä seitsemäksi vuodeksi. Paavali siis valmistautui apostolin virkaan lopulta peräti 10 vuotta.

Monilla vaan on sellainen kuva että Paavali aloitti heti työnsä kuin ilotulitusraketti.
Ajatelkaas kun Jumalalla oli tuhon aikaan aikaa tällaiseen. Ei tänään enää ole!
 
Kun lopunajan suuri herätys tulee, niin siinä on taustajoukkojen oltava valmiita, heillä on oltava Paavalin taustat, koska profeetta itse tulee aivan pystymetsästä muttei silti ele aivan raakile, vaan hänellä on erinomainen opettajan ja puhujan koulutus ja kaikessa Jumalan voitelussa. Taustat hänessä pitää olla valmiina, hänet on oltava lanseeratu sisään, jos näin voisin ilmaista. Hänet pitää olla jo valmiiksi kuulutettu, eikä kenelläkään saa olla epäselvää siitä, kuka hän oikein on ja millä asialla. 

Saatte nähdä, jotka jäätte tänne katsomaan, niin näin se tapahtuu.30.7.2016

Paavi lankesi nurin messussaan samaan aikaan kun homoliittolaki astui voimaan

Paavi lankesi
1. Korinttolaiskirje 10:11-14 
Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut. Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea. 
Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. Sentähden, rakkaani, paetkaa epäjumalanpalvelusta.

https://www.youtube.com/watch?v=C_U01mQxes4


28.7.2016

Ymmärrys - Jumalan Hengen vuodatus nostaa selvästi päätään

Avioliitto on pyhä sakramentti
Tänään on kaksikin merkittävää kommenttia lehdistössä painettu ihmisten mieliin kutitteleman kansalta itsekkyyden edestä kadonnutta tervettä omaatuntoa, joka kertoisi kyllä sydämessä mikä on oikein ja mikä väärin. Olen varma että jokaisen ainakin ensimmäistä avioeroaan tekevän omatunto on huutanut punaisena "ÄLÄ-ÄLÄ-ÄLÄ!!!"

Vaikkei Timo Soini paljon avaakaan tätä totuutta, niin sen sanoma on kuitenkin sanottu. Sen sijaan Eeva Wahlström kertoo avoimesti miten tämä ongelma sattuu pelkästään vanhempiin. Miten se paljon se siis voikaan vahingoittaa lasta. Ei siis ole ihme, kun aina pahimpien rikollisten ja kaikkein sairaimmalta tuntuvien tapahtumien taustalla on särkynyt avioliitto ja sen seurauksena lapsiin aiheuttamat henkiset vammat, jotka ilmenevät vasta 16-20 vuoden päästä erosta.
Minä olen itse yksi uusioavioliiton uhrilapsista, jonka elämä lapsena oli yhtä helvettiä. Ei isäpuoli koskaan hyväksynyt elämäämme tasavertaisena ja näytti sen meille "ei toivotuille" varsin hyvin oman biologisen lapsensa kautta. Olimme siskon kanssa hylkiöitä, joita hänen oli vaan pakkko katsella ja tämän hän itse meille teini-ikäisenä ollessamme sanoi suoraan. Miten sellaisesta lapsesta voi tulla enää yhteiskuntaan ja vanhempiin luottavaista kansalaista? Minunkin jengeihin meneminen oli vain siitä kiinni, että löysin urheilun ja suurin asia minulle oli varhaislapsuus isovanhemmilla ja tietenkin Jeesus, joka tuli onneksi adventistikasvatuksen kautta. Jumalattomassa perheessä olisin ilmeisesti jokin linnavenkula ja haudassa makaava ex. sellainen.
Avioliitto pyhä sakramentti
Ote Eevan kirjoituksesta: 

Olemme erittäin onnellisia yhdessä, ja se varmasti näkyy kaikesta, myös kuvista joita jaamme. Se ei kuitenkaan ole ihan koko totuus, Wahlström aloittaa kirjoituksensa. 
Wahlström kertoo heräävänsä joka aamu ajatellen Leon-poikaansa – eikä aina heti muista, että poika onkin sinä päivänä isänsä luona.
– Kun kävelen pojan huoneen ohi sänky on tyhjänä ja leikit on jäänyt kesken. Sydän painaa taas sata kiloa ja ahdistaa. Niklas vuorostaan saattaa opettaa mun pojalle asioita, samalla kun omansa on äitinsä luona eikä isä paikalla. Ja Niku kokee suurta syyllisyyttä.
Wahlström toteaa, ettei ymmärrä puhetta siitä, kuinka lapset ovat sopeutuneet hienosti vanhempien eroon. Hänen mukaansa heidän on vain pakko sopeutua.
– Tai sitten ei vaan kehdata myöntää, että tää on ollu hemmetin vaikeaa kaikille.
– Nyt kolme vuotta eron jälkeen voin sanoa, että lapset voivat hyvin. Mutta silti. Miten lapsi oppii asettumaan ja löytää rauhan, kun elää kahdessa kodissa?

Tämän David Pawsonin videon tulisi jokaisen katsoa:


27.7.2016

Pelastussanoman 10v syntymäpäivä

Siitä on nyt tasan 10 vuotta kun elin elämäni pahinta aikaa. Olin täysin masentunut koska vaimoni oli tehnyt päätöksen erota minusta, eikä minulle jäänyt enää muuta kuin Raamattu.
Silloin laskin että kun olin 40 päivää rukoillut pelkästään ja nöyrtynyt Herran edessä. Olin lopen väsynyt ja ahdistus oli suurempaa kuin kukaan ihmiseltä voi sellaista odottaa, niin sitten se tapahtui, 27.7.2006 iltapäivällä.
Istuin silloin sängyn reunallä ja edessäni oli tietokone, josta kaivoin esille kaiken mikä liittyi Jeesuksen Kristuksen Golgatan vereen. Seurasin sitä verivanaa kuin jotain johtolankaa ja päädyin lukemaan Matteus 27 kirjaa, kohdalta joka alkaa jakeesta 45 "ja kuudennesta hetkestä alkaen laskeutui pimeys ja sitä kesti hamaan yhdeksänteen hetkeen. Ja jossain yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä: Eeeli, Eeli, lama sabakatani, joka on Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit."
Sitä lukua tutkittuani aina sinne 59. jakeeseen saakka, jossa Hänen ruumiinsa käärittiin puhtaaseen liinavaatteeseen. 
Siihen saakka kun tämän olin kummallisia Pyhän Hengen avaamia tunnistepisteitä myöden kahlannut läpi, tajusin saaneeni jotain todella suurta. Minulle selvästi annettiin ymmärtää, ettei tempaus olekaan ainoa laatuaan, vaan Jeesus ristillä kuvaa kristikuntaa ja tuo huuto, miksi minut hylkäsit on jäljellejääneiden konkreettista vaikerrusta. Eikä Jumala tule heitä hylkäämään, vaan nostamaan kolmantena päivänä ylös, jossa ilmestyskirjan 7. luvun mukaisesti he ilmestyvät siitä suuresta ahdistuksesta sinne Jumalan valtaistuinsaliin. 
Ja lopuksi näistä muodostuvat ne Pyhät, jotka tulevat kaikessa kirkkaudessa Jeesuksen kanssa näkyvästi ja pelastavat vielä ne jotka vain huutavat Herran nimeä avukseen.


Pelastussanoma on niitä ihmisiä varten, jotka jäävät kun morsian lähtee. 
Tänään tästä näystä on kulunut tasan 10 vuotta!25.7.2016

Tässä tuli toinen syy-yhteys, miksi pedon merkki on turhaa aittaa väkisin

Tässä tänään kun luin näitä terroristi-iskujen artikkeleita, joissa saksalais pommimiestä oltiin juuri karkoittamassa maasta.. Sitten mietin että mikä kontrolli näihin pitäisi laittaa jottei nämä henkilöt pääsisi tekemään tekojaan. Eli jos näihin tekijämiehiin istutetaan siru merkiksi että he ovat rikollisia, tai mikä tahansa tatuointi, niin he sen saavat jossain revittyä pois itsestään, eikä se luonnistu muutenkaan, koska ihmisiä tulee lisää koko ajan ja merkit katoaa.
Siksi potentiaaliseksi syylliseksi epäilty täytyy olla tämä puhdas ja siruttaa koko rehellinen kansa. Eli jos joku haluaa jäädä sirutuksesta pois, niin sehän on vain hänen oma ongelmansa. Hän ei enää pääse lentokentille jne. edes metroon.


23.7.2016

Profetia Venäjän tulosta Istanbuliin - syy-yhteys

Tässä voisi olla hyvinkin se syy, miksi Nato maana tunnettu Turkki ajautuu Venäjän hoteisiin, josta syntyy valtava aukko Lännen puolustukselle ja taas voimavaroja uskaltaa Venäjälle, kuten myös vapaa pääsy Eurooppaan ja Levantti alueelle. 

Luehan siis tämä:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072321944448_ul.shtml


22.7.2016

Kaikki fundamentalistuus tullaan kieltämään lailla

Nyt tämä on näkyvissä varsin selvästi länsimaisen perustuslain myötä. Länsimainen perustulaki ei salli erottelua uskontojen välillä, mutta sallii tekojen ja ennakkoasetelmien mukaiset käytännöt kirkoittain. Evankelisluterilaisuus saa jäädä mutta kaikki siitä oikealle olevat kirkot tullaan kieltämään. Samoin todellakin koskee kaikkea islaminuskoa. Vanhat tataariuskonnot sallitaan, vaan ei enää sitten näitä ääripäitä. Vedetään se raja sitten mihin vedetään. Hätäpäissäänhän nämä tulee kuitenkin tehtyä.

Vanha norjalaisprofetia sanoo, että ensin tähän menevät idän- ja sitten lopulta lännenkin maat. Raamattu 1776 ja 1938 tullaan varmuudella kieltämään ja varmaan Koraani myös, niin uskoisin. Sen sijaan uskonnon varsinaista harjoittamista ei tulla kieltämään täysin, siis heti, vaan vasta kun peto pääsee oikein irti. En tarkoita Laittomuuden ihmistä, vaan uskon tämä läsnäolon vaikuttavan koko planeettaamme ja sen tasapainoon.

Ja sitten se mikä minua on epäillytänyt pitkään, että se pedon selässä oleva portto, onkin Islam itse. Sen he tulevat raastamaan ja tappamaan ihan omin käsin, ei kristillisyyttä, koskka siellä sitä ei edes juuri ole. Se on paennut maan alle, kuten ilmestyskirja sanoo.

Uskokaa tai älkää, niin ilmestyskirja koskettaa Levattialuetta etupäässä, eikä vanhaa pohjolaa. Isoisäni sanoi jo kauan sitten että lopun päivinä Jumalan henki lepää niiden maiden yllä, joissa on ristilippu.

Jeesusta on odotettu AINA! ...hänen ylösnousemuksestaan saakka. Ja me odotamme sitä!


10.7.2016

Pappeudesta ja evankelioimisesta taitavana puhujana

Kari Mäkinen
Minua on monesti ihmetyttänyt miksi me olemme aina niin kaiken kiiltävän perässä ja uskottavuutemme on akateemisuuden ja koulutusmeriittien takaamaa. Emmekö me osaa nähdä kuinka Jumala voi tehdä meissä minkä ikinä tahtoo. 
Olen monesti törmännyt siihen että jos sanon mielipiteeni ja perustelenkin sen ja sitten se on jonkun tunnetun ja merkittävän sananjulistajan, ehkä tv-papin sanan vastaista. No mitä sitten? No hän sanoo että hei etkö sinä yhtään tajua, sinä olet vain Jarmo ja tuo on sentään se tunnettu akateemisesti kouluttautunut pastori, joka takuulla tuntee Raamatun vähän paremmin kuin sinä. 
Kuitenkin, Mooses oli kankea puheissaan, eikä tahtonut saada sanaa suustaan ja Paavalikin oli jotain ihan muuta kuin puhuja. Heistä Jumala valmisti tahtomallaan tavalla persoonia, joiden kirjoituksia on yliopistot tutkineet ja heidän sanansa on tunnustetusti Jumalan sanaa.

Ei pystymetsästä saapuva jäyhänlainen metsämökin tonttu ole turha puhuja, jos siinä on suuri Jumalan voitelu ja pahinta mitä voimme tehdä, on se että alamme heti arvostella tällaisen puheita siksi koska hän ei ole kuuluisa ja tunnettu menestynyt henkilö, jolla on lavakarismaa, sliipattua tukkaa, 
istuvaa silkkipukua, Rolexia, ja loppuunmyytyä stadionia "gigawatin" äänentoistolaitteineen ja valoshowneen.

Kun herätys alkaa, niin se ei ala Patric Tiaisesta, eikä yhdestäkään kirkkokunnasta, ei valtakunnallisesta yhdistyksestä, ei kansaliikkeistä, eikä edes koko evankelioimistyön tai julistuksenkaan kautta. Tuleva herätys lähtee kuulijoista itsestään, eikä siis tarjonnan saattelemana. 
  
Sen seurauksena monen entisen karismaattisen puhujan ääni on murtunut, eikä se kelpaa enää kenellekään kuulijalle. Kari Mäkisen kultanuttu lentää nurkkaan ja purppurapaita lipereineen roskiin. Tämä johtuu siitä että silloin ymmärretään että kaikki Jeesuksen omat ovat kadonneet ja kaikki ne entiset hienot papit, sliipatut puhujat ja kirkkoherrat jotka tänne jäävät, ei heitä kukaan edes halua kuulla koska hehän koetaan pettäjinä ja eksyttäjinä. 
Sitten näistä entisistä rahaa vailla olleista puhujista tulee puolestaan takapenkin nöyriä kuulijoita. 
Vain yksi paha on siinä, ettei silloin juurikaan ole enää puhujia, ei ole jäljellä sellaisia jotka puhuivat puhdasta evankeliumia. Ei ole ainoatakaan puhujaa, jolla olisi uskottava ja luotettava puhumaan mitään, koska kaikki sellaiset ovat menneet, eikä heitä enää ole. 
  
Tästä syystä tilanne kääntyy samaksi kuin se oli Jeesuksen jälkeen, ei oikeen enää ollut puhujia, koska puhuja oli mennyt ja vain kuuntelijat olivat jääneet. 
Silloin toki nuo yksitoista plus kolme naista alkoivat puhua, kunnes tuli se joka onnistui viemään sanan pakanoille. Tämä oli pakanoiden apostoli Paavali, joka oli siihen aikaan nöyristä nöyrin... hän oli juuri itse omin käsin tappanut kristittyjä, kunnes itse Jeesus oli tälle ilmestynyt Damaskoksen tiellä. 
Sen jälkeen Paavali alkoi työn, jossa vain harva oli edes tietoinen kuka oli Jeesus, ellei sattunut kuulemaan tarinaa jostain muualta. Pääosin Paavali pääsi kertomaan näistä ihmeistä omin sanoin "tyhjälle alustalle". 
Tulevassa herätyksessä onkin juuri se ero että kaikki ovat kuulleet. Se oli Jeesuksen ehtona takaisin tulemiseksi. Evankeliumin oli oltava levitettynä kaikkeen maailmaan ja sitten tulee loppu, joten ylösoton tapahduttua kaikki maailman ihmiset tietävät jo valmiiksi kenestä on kyse, kun sanotaan että Jeesus vapauttaa sinut synneistäsi. Haluatko että näin tapahtuu? Kyllä tai ei halua, elikkä otat vastaan tai et ota vastaan. Ei ole enää kyse siitä minkä ottaa, sillä sen kaikki tietävät.
Siinä tilanteessa lavakarismalla, koulutuksella ja puhelahjoilla ei ole käyttöä, koska evankeliumia julistetaan silloin nöyrältä pohjalta, kuten Paavali. Ja lopun kaiken, siinä täyttyy "win-win" eli molemmat osapuolet voittavat, koska kuulijat ovat nöyriä mutta puhuja on vieläkin nöyrempi.


5.7.2016

Markku veljeltä jälleen mielenkiintoisia löytöjä ja laskutoimituksia

Firecharger löysi 7777 "kaavan" brexitistä ja israelin historiasta. 
  
https://www.youtube.com/watch?v=u3zN1eLDH8M 
  
Vuoden 2008 Rosh Hashanasta (29.9.2008) Brexitiin (24.6.) on yhteensä 7 vuotta+ 7 kuukautta+ 7 viikkoa + 7 päivää 
  
http://www.timeanddate.com/date/dateadded.html?d1=29&m1=9&y1=2008&type=add&ay=7&am=7&aw=7&ad=7&rec= 
  
2008 Rosh hashanan aikaan tapahtui pörssiromahdus ja nyt Britannian ero euroopasta 
  
Rosh Hashanasta 15.9.1966 seuraavan vuoden kuuden päivän sodean päättymiseen 
(10.6.1967) on 7 kk 7 viikkoa ja 7 päivää 
  
http://www.timeanddate.com/date/dateadded.html?d1=15&m1=9&y1=1966&type=add&ay=0&am=7&aw=7&ad=7&rec= 
  
Loppupäätelmä....Brexit saattooi olla alku jollekkin isommalle jutulle, joka tulee pian näkyviin. 
  
-Markku

Jarmo jatkaa: Kuulin että Italian pankit ovat ilmiriidassa EU:n kanssa ja kohta rytisee kunnolla

Jatkan vain 1h jälkeen edellisestä, koska löysin jutun jo viikonloppuna kuulemastani ongelmasta:
http://www.uusisuomi.fi/raha/198272-brexitiakin-isompi-pommi-koko-euroopalle-pankkikriisi-uhkaa-isoa-euromaata-italiaa


2.7.2016

Pride päivälle haureuden Helsingissä: Jesaja 5:11-16

Pride Helsinki 2016
Voi niitä, jotka aamuvarhaisesta väkijuoman jäljessä juoksevat ja iltamyöhään viipyvät viinistä hehkuvina! Kanteleet, harput, vaskirummut, huilut ja viinit on heillä pidoissansa, mutta Herran tekoja he eivät tarkkaa, eivät näe hänen kättensä töitä. Sentähden minun kansani siirretään maastansa äkkiarvaamatta, sen ylhäiset kärsivät nälkää, ja sen remuava joukko nääntyy janoon. Sentähden tuonela levittää kitansa ammolleen, avaa suunsa suunnattomaksi; ja sinne menee sen loisto, sen remuava ja pauhaava joukko, kaikki sen ilonpitäjät. Silloin ihminen masentuu ja mies painuu maahan, maahan painuvat ylpeitten silmät; mutta Herra Sebaot on oleva korkea tuomiossa, pyhä Jumala on oleva pyhä vanhurskaudessa.

Neljä vauvaa puukotettu kuoliaaksi USA:ssa

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016070221832409_ul.shtml

Lasten tarkkoja ikiä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta poliisi on kertonut heidän olevan vauvoja. "Tämä törkeä teko on järkyttänyt meitä. En tule koskaan ymmärtämään, miten joku voi tehdä mitään tällaista", paikallinen poliisi sanoo.
 
Niinpä... ja samaan aikaa meillä Suomessakin puukotetaan vauvoja joka päivä useita ja murhataan harkitulla tavalla ihmissieluja äitiensä sisälle, näiden omasta pyynnöstään ja valtio antaa sille murhaamiselle täyden tukensa. Miksi siis ihmettelvät vauvamurhia kun itse murhaavat niitä jatkuvasti? Ero on yhtä iso kuin padalla ja kattilalla.


1.7.2016

Tein Laten tilanteesta Addressin, johon toivon linkin levitystä ja allekirjoituksia