Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
15.4.2018
 

(Omer 35pv) Tässä uutisessa on jotain erityisen profetaalista – ensirakkaus palaa

Lehtiotsikko: Maritta ja Jouni avioituivat nuorina, saivat lapsen, erosivat ja menivät uusiin naimisiin – 40 vuoden jälkeen vanha rakkaus roihahti uudelleen

Se minkä Jumala on yhteen sovittanut, älköön ihminen sitä rikkoko. Näin opettaa meille Pyhä Raamattu.

Miksi joku luulee että kun eroan, niin minulle avautuu ihanuus ja pääsen johonkin parempaan? Vain sellaisessa avioliitossa on oikeus tätä Jumalan käskyä vastaan mennä, on ottaa asumusero miehestä joka on väkivaltainen ja pysyä naimattomana sen jälkeen.

Jos Jumala on jotain yhdistänyt, niin miksi me aina vain luulemme olevamme viisaampia kuin Jumala ja siunaamme jopa toisten ero tekoja.

Aina kun näen avioliitosta eronneen, niin sellaisen ihmisen takaa löytyy matoja. Aina kun puhuu sellaisen ihmisen kanssa, joka on eronnut, sieltä löytyy selittelyitä joka ilmenee jatkuvana hyväksynnän hakemisena teolleen. Ei sielu ole saanut rauhaa ja se painaa elämän loppuun saakka siellä, kunnes kuolema korjaa tai kykenee sovittamaan teot. Sellainen on kauheaa!

Mutta tässä lehtijutussa on tuo kansojen erämaassa valmistautumisen luku 40 jonka jälkeen he pääsivät luvattuun maahan, AVIOON Kristuksen kanssa. Alkuperäinen Rakkautemme palaa hakemaan morsiamensa ja erämaassa vaeltelu on päättynyt.

 

Takaisin etusivulle

 
 
11.4.2018
 

(Omer 39pv) Oliko 1800 luvun naisasialiike oikeasti saatanan asialla kapinassa Jumalan säätämää luonnollista järjestystä vastaan?

Ihan aluksi on sanottava että huomioi se seikka, että miehen ja naisen keskinäinen suhde perustuu Kristuksen ja tämän morsiamen suhteeseen ja ihmisen kapinaan luojaansa kohtaan. Puhun siis samalla vertauskuvin, jossa morsian on nöyrä ylkänsä edessä mutta ihmiset voisivat olla kaikki morsiamen osassa mutta he haluavat olla parempia kuin ylkä.

Oliko Minna Canth loppujenlopuksi saatanan apostoli, vai aloittiko hän Suomessa naisten vapautuksen miesten (pois yljän luota) ikeestä? Tämä on hyvä kysymys ja feministille taas kuin punainen vaate. Nimittäin jokainen Jumalan vertauskuva on totuus myös tässä käytännössä.

Aloitan sillä varoituslauseella, jonka Jumala on säätänyt: ”olkoon hän miehelleen alamainen”, vaikka Jeesus antoi ymmärtää että palvelkaa toinen toistanne ja olkaa toisillenne alamaiset. Elikkä käänteisesti jokainen joka vaatii oikeuksiaan, on saatanan asialla luomaan epäjärjestystä.

Oletteko panneet merkille sellaista perustavaa laatua olevaa muutosta globalisoituneessa maailmassa että siellä missä naisasialiikkeet ovat vahvoilla, siellä luopumus on suurimmillaan? Siitäpä Paavali juuri varoitti kun puhui ettei naisten kannattaisi antaa johtaa laumaa. Tämä näkyy hyvin mm. Ruotsin feministihallituksessa, jossa on vain naisia. He kumartelivat Islamia pukeutumalla naista alistaviin huiveihin kun kävivät Iranissa ja antavat maansa muslimien haltuun mutta sitten kutsuvat itseään feminsiteiksi.

Kolmas ihmetys on tämä kirkkojen naispappeuden aikaansaama suvaitsevaisuus, joka on johtanut siihen että vanhat paheksuttavat tavat ja elämäntavat ovat saapuneet seurakuntiin hyväksyttyinä, eikä pelkästään väärinä hyväksyttyinä, vaan suositeltavina elämäntapoina.

Sitten vielä eräs huomio, joka koskee naisten käyttäytymiseen, kun heistä muutama harva pärjää ”miesten maailmassa” tasapäin ja ehkä voittaen miehet jossain kilpailussa tai elämän asemassa. Silloin kun nainen voittaa miehet/miehiä ja pärjää tasavertaisesti selvästi miesten maailmassa, niin silloin nainen aina ja poikkeuksetta sanoo että ”halusin vain osoittaa, että kyllä nainenkin voi pärjätä” ja mikä vielä silmiin pistävämpää, niin hän jatkaa siihen että ”…ja kuka tahansa voi pärjätä”, joka tarkoittaa sitä että nainen tahtoo puheillaan pilkata ja vähätellä miehiä (Kristusta) yleisesti. Nainen haluaa osoittaa, että jokainen voi pärjätä näille miehille. Todellisuudessa vain hyvin, hyvin harva nainen voisi päästä sille tasolle, eikä todellakaan kuka tahansa ja Kristuksen morsian tietää tämän ja osaa asettua asemaansa.

Sitten kun katsotaan perhe-elämää, kodin arkea…. niin miehillä ei ole juurikaan niin paljon taipumusta tehdä kotitöitä, jotka kuuluvat enemmän naisten tehtäviin. Tässä on valtava kapina jatkuvasti naisten keskuudessa suhteessa miehiinsä. He haluavat vaihtaa rooleja niin että mies hoitaa lapset, kodin ja nainen hankkii elannon ja pukeutuu jakkupukuun. Ei se ole luonnollista, vaan kapinaa Jumalan systeemiä vastaan. Nainen haluaa armeijaan upseeriksi käskemään miehiä ja osoittamaan että hän on miestä (Kristusta) ylempi.

Nainen sanoo kotona tuohduksissaan miehelle että minä olen kyllästynyt aina korjaamaan sinun jälkiäsi ja pesemään sinun kalsareitasi. Mutta nainen ei ajattele että jokainen tällainen kapina on kapinaa Jumalaa vastaan. Mies aika harvoin tulee naiselle sanomaan että minä olen kyllästynyt aina siirtelemään huonekaluja paikasta toiseen, korjaamaan taloa, autoa, ruohonleikkuria, polkupyöriä, maalaamaan aitaa, vaihtamaan lamppuja ja sulakkeita, pilkkomaan ja kantamaan polttopuita jne. jne. En ole koskaan kuullut yhdenkään miehen valittavan näistä luonnollisista asioista mutta sen satatuhatta kertaa olen kuullut kun nainen valittaa että joutuu passaamaan miestään milloin mitenkin.

Sitten kun mies ja nainen eroaa, jää tyhjiöitä molemmille, niin miehen- että naisen ympärille joista lapset viestittelee sitten vanhemmilleen että isän luona on nykyään niin sottaista, johon äiti sanoo että no sellanen sottapyttyhän se on aina ollut, ei ikinä siivonnut ja minä sain aina olla sen perässä jälkiä siivoamassa ja nytpä sitte saa oppia kun ole enää ketään siivoomassa. Äiti tosin joutuu opettelemaan paljon muita erilaisia asioita, koska ne tulevat kaikki tälle sitten yllätyksenä eivätkä tosiaan olekaan niin helppoja asioita, kuten esimerkiksi patteriventtiilien ilmaus, jonka isä aina teki äidin sitä edes tajuamatta mitä se teki. Mutta näistä äiti on hipi hiljaa, ettei vaan ylpeyteen tulisi kolhuja. Isä joutuu opettelemaan pesemään pyykkiä ja tiskaamaan, jotta elämän tyhjiöt edes jotenkin saataisiin korjattua mutta se oli jo tiedossa. Ollaan siis pelkästään rikottu Jumalan säätämää järjestystä ja otettu oma tyhmä pää isännäksi ja kuunneltu saatanan asettelemia valheita, jossa nämä roolit ovat aivan sekaisin, eikä missään asiassa ole enää tasapainoa. Eikä ihme, että yli 75% eroista on jo naisten käsialaa ja ennen tuota naisasialiikkeen läpituloa, naiset ei juuri koskaan ottaneet miehestään eroa. Se oli silloin naiselle katastrofi, jos jäisi yksin esim. leskeksi. Siinä oli Jumalan säätämät arvot kohdallaan.

Sanalla sanoen, naismaailma on nykyään (lopun viimeisinä aikoina) hyvin merkittävässä asemassa ja siinä Kristuksen morsiamen rooli on selvästi näkyvillä. Mies on morsiamen pää ja ruumis on kristusruumis, elikkä ne nöyrästi Jumalan alkuperäiseen alistuvat ihmiset, jotka eivät suostu tämän maailman feminismiin ja liberalismiin mukaan, vaan suhtautuvat elämäänsä niin, että Jeesus on Herra.

 

Takaisin etusivulle

 
 
7.4.2018
 

Kysymykseni kuuluu: Ovatko nämä Danielin lopuanajan pedot?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitää vaan asettaa oikeaan järjestykseen, mutta viimeisestä ei ole epäselvyyttä:

Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta. Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen.
1. Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niinkuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.
2. Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: ”Nouse ja syö paljon lihaa”.
3. Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnunsiipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta.
4. Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. Islam!

Itse asettaisin nämä näin:

Ensimmäinen oli Saksan Hitlerin valtakausi. Sakasan kotka ja siltä reväistiin siivet kun hävivi WW2 sodan. Lopuksi sille annettiin ihmisen sydän koska Saksasta tuli inhimillinen ja demokraattinen hyvinvointivaltio.

Toinen on Venäjän karhu joka söi paljon maata ja lihaa. Se nostettiin toiselle kyljelle kommunismin kuoltua. Suussa sillä on kolme kylkiluuta, (kylkiluu kuvaa naista) elikkä kolme kristillistä kirkkoa.

Kolmas pantterin kaltainen, joka kuvastaa kylä idän kansoja. Neljä linnun siipeä kuvastaa henkimaalimoja. Joku saa vetää parempi johtopäätöksiä.

Neljäs on ylen hirmuinen, Islam, joka talloo alleen kaiken ja josta lopussa tulee pieni sarvi, josta syntyy laittomuuden ihminen ja lopunajan pahin peto.

 

Takaisin etusivulle

 
 
6.4.2018
 

Lehmät lentelee oksalta oksalle ja miehet ne vaan synnyttelevät

Ennustus 2500 vuoden takaa:

Jeremia 30:5-7 Näin sanoo Herra: ”Pelon huudon me kuulemme: on hirmu, ei rauha! Kysykää ja katsokaa: synnyttääkö miehenpuoli? Miksi näen kaikkien miesten pitelevän käsin lanteitansa synnyttäväisten tavalla, ja miksi ovat kaikki kasvot käyneet valjuiksi? Voi! Suuri on se päivä, ei ole sen kaltaista. Se on Jaakobille ahdistuksen aika, mutta hän on pelastuva siitä.

Se vaan menee niin ettei mies ole mies, mikäli se synnyttää, vaan nainen.

Mutta Jeremia kirjoitti tuon yllä olevan ennustuksen meidän aikaan, täsmälleen tähän aikaan. Katsohan kun avaan tuota hiukan, nimittäin profetia alkaa aina nällä sanoin ”näin sanoo Herra…” ja sitten nämä ajalliset viitteet, kuten ”rauha” ja ”Jaakobin ahdistus” nämä kaksi aikajanalle lopun viimeisille päiville osoittanutta termiä tarkoittavat että tämä ”katso synnyttääkö miehenpuoli”, tarkoittaa juuri tätä mikä tapahtui nyt ja tässä!

TÄMÄ OLI TUON ENNUSTUKSEN TOTEUTUMINEN, joka tarkoittaa että ahdistuksen ajat ovat juuri nyt edessämme!

Se on Jaakobille ahdistuksen aika, mutta hän on pelastuva siitä. Tässä puhutaan siitä kun ME OLEMME ISRAEL ja MEILLE ANNETAAN UUSI NIMI. Jaakob on pettäjän nimi ja se on maallinen nimemme. Jaakob on siis tämän ennustuksen se osa Israelia joka jää kun toinen otetaan. Morsian, Israel lähtee ja Jaakob jää, ahdistuksen ajat alkavat mutta se myös selviää toiseen ylösottoon kun häävieraat saapuvat ja pakanakansojen täysi luku on sisälle tullut.

Ei kukaan voi sanoa niin että täysi luku on sisälle tullut, ellei se ole ollut ensin vajaa. Nämä termit ja lauserakenteet itsessään kertovat omaa kieltään, kuten ”laittomuuden ihminen ilmestyy”, elikkä se ei voi ilmestyä, ellei se ole ensin kadonnut. Lauseet antavat siis viitteen siitä, mitä on ennemmin tapahtunut. Vaikkapa jos portti on ahdas josta vain harva menee, niin miksi sitten on vertaus viisi viisasta ja viisi tyhmää, eli puolet ja puolet? Tässä käsitellään samaa aihetta. Miksi sanoa jotain jos sen vertaus ei ole jumalallisen täydellinen. No siksi koska se on… jos portteja on kolmea eri kokoa… siis miksi kolmea? Kahtahan tässä etsitään, jos on ahdas ja sitten se tasakokoinen? Nimittäin on kolmaskin juttu, katso ja hämmästy, ellet ennemin ole hoksannut. On kaksi Raamatun paikkaa:

Apostolien teot 2:20-21 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.’

Luukas 12:35-36 Olkoot teidän kupeenne vyötetyt ja lamppunne palamassa; ja olkaa te niiden ihmisten kaltaiset, jotka herraansa odottavat, milloin hän palajaa häistä, että he hänen tullessaan ja kolkuttaessaan heti avaisivat hänelle.

Elikkä on kolmas portti… tämän kruunaa vielä kaksi jaetta lisää. Uuusi Jerusalem on siis se Pyhä Kaupunki jonne me olemme majoittumassa ja jonne Jeesus lähti sijaa rakentamaan meille. Sinne kootaan maan neljältä kulmalta (4 kulmaa) ja siinä on kolme porttia jokaiseen ilmansuuntaan (3 porttia). Yksi ahdas, yksi 5+5 kokoinen ja yksi sellainen ”jos joku vaan huutaa Herran nimeä, se pelastuu”, kokoinen.

Sanalla sanottuna, tässä oli pelastussanoma jälleen kokonaisuutena:

  1. ensin otetaan morsian salaa…
  2. sitten otetaan häävieraat 5 viisasta (jossa toteutuu ennustus ettei heillä kaikilla ollut häävaatteita ja heidät heitettiin takaisin pimeyteen, jossa on Jumalan vihan aika ja itku ja hammasten kiristys.
  3. Jeesus palaa näkyvällä tavalla (Sakarja 14) ja kokoaa vielä kerran omansa (Luukas 12:35-36)

Kuten huomaamme, niin 3. Mooseksen 23. luvun Jumalan opetus SADONKORUUSTA on 1:1 kuin yllä:

  1. ensin korjataan uutisvilja ja siitä leivotaan Jumalalle näyte millainen sato tulee olemaan
  2. sitten korjataan pääsato… muttei saa korjata pellon reunoja myöden…
  3. …sillä köyhälle kulkumiehelle on jätettävä pellon reunat

 

 

Takaisin etusivulle

 
 
30.3.2018
 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Herramme Jeesus Kristus otti meidän syntimme päälleen ja kuoli raa´alla tavalla kiduttamalla ristinkuoleman, jotta me voisimme pelastua. Hän on vapahtajamme, joka kärsi puolestamme kaiken sen minkä olisimme itse ansainneet. Me kuitenkaan emme olisi selvinneet siitä omin kärsimyksin voittoon, vaan meidät olisi silti tuomittu ikuiseen kadotukseen. Sen sijaan, siihen aikaan syttyi sota taivaassa, koska ei ollut sijaa syyttäjällä enää siellä päivin öin syyttää ihmistä. Me saimme puolustajan!

Hyvää Pääsiäistä kaikille -jarmo-

 

Takaisin etusivulle

 
 
29.3.2018
 

Tänään on kiirastorstai – se päivä jolloin Jeesus mursi leivän

Tämä ilta on merkityksellinen päivä varsinkin jos tässä keväässä täyttyy ylösoton lupaukset. Nimittäin tässä illassa on Getsemanen puutarhan tapahtumat… Tuosta illallisestakin voisi puhu  vaikka kuinka ja leivän murtamisesta ja viinin juomisesta. Ne olivat juuri sitä mitä kristikunta näyttää jatkuvasti ihmettelevän, että onko sielullista uskoa ja millaista se on. Ollaan niin kaukana Jumalasta jo….

Mutta kun Jeesus lähti opetuslastensa kanssa Getsemaneen, niin ajattele tätä tarinaa nyt symbolisesti niin että Jeesus on ainoastaan sekä lihallinen että symbolinen vapahtaja. Mutta opetuslapset ovat valittuja. Heitä oli alunperin 72 kpl mutta heistä erikoisimmat ja lähimmät ovat nämä 12 miestä.

Jeesus sanoi heille:

”Tänä yönä te kaikki loukkaannutte minuun; sillä kirjoitettu on: ’Minä lyön paimenta, ja lauman lampaat hajotetaan’. Mutta ylösnoustuani minä menen teidän edellänne Galileaan.”

Tämä lause oli enne tälle päivälle ja tuon tapahtuman jälkeisille sadoille vuosille! Ja huomaa, minä lyön paimenta ja lampaat hajotetaan seurakuntiin ja kirkkokuntiin, kuten on käynyt!

Mutta sitten, Pietari pääsi ääneen ja uhosi ettei koskaan jättäisi… jne. ja Jeesus sanoi että kolmasti sinä kiellät minut ennen kuin kukko aamulla laulaa. Tämä viittaa myös viimeisiin päiviin!

JA SITTE TÄRKEÄÄ:

Sitten Jeesus tuli heidän kanssaan Getsemane nimiselle maatilalle; ja hän sanoi opetuslapsillensa: ”Istukaa tässä, sillä aikaa kuin minä menen ja rukoilen tuolla”. Ja hän otti mukaansa Pietarin ja ne kaksi Sebedeuksen poikaa; ja hän alkoi murehtia ja tulla tuskaan.

Katsokaa mitä tämä tarkoittaa?! Jeesus valitsi ja NIMELTÄ KUTSUI nämä kolme ”sinne ylös”, huomaatko, SINNE YLÖS!

Tämä tarkoittaa ylösottoa, jossa toiset jää unten maille ja toiset lähtee…

Mutta mitä siellä ylhäällä tapahtuukaan?

Silloin hän sanoi heille: ”Minun sieluni on syvästi murheellinen, kuolemaan asti; olkaa tässä ja valvokaa minun kanssani”.

Ja hän meni vähän edemmäksi, lankesi kasvoilleen ja rukoili sanoen: ”Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon, vaan niinkuin sinä”. Ja hän tuli opetuslasten tykö ja tapasi heidät nukkumasta ja sanoi Pietarille: ”Niin ette siis jaksaneet yhtä hetkeä valvoa minun kanssani! Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen; henki tosin on altis, mutta liha on heikko.”

Taas hän meni pois toisen kerran ja rukoili sanoen: ”Isäni, jos tämä malja ei voi mennä minun ohitseni, minun sitä juomattani, niin tapahtukoon sinun tahtosi”.

Ja tullessaan hän taas tapasi heidät nukkumasta, sillä heidän silmänsä olivat käyneet raukeiksi.

Ja hän jätti heidät, meni taas ja rukoili kolmannen kerran ja sanoi samat sanat uudestaan.

Sitten hän tuli opetuslasten tykö ja sanoi heille: ”Te nukutte vielä ja lepäätte! Katso, hetki on lähellä, ja Ihmisen Poika annetaan syntisten käsiin. Nouskaa, lähtekäämme; katso, se on lähellä, joka minut kavaltaa.”

Vahvimmatkin siis nukkuivat… Meidän täytyy ymmärtää tämä tämän päivän kristikunnan tilaksi.

Autuaat ne palvelijat, jotka heidän herransa tullessaan tapaa valvomasta! Totisesti minä sanon teille: hän vyöttäytyy ja asettaa heidät aterioimaan ja menee ja palvelee heitä.

Oikeesti rakkaat veljet ja sisaret, tätä ei voi kukaan tänään ymmärtää… vain harvat, hyvin harvat.

 

Takaisin etusivulle

 
 
19.3.2018
 

Elokuvaohjaajan rankat metodit

Tässä tuli tänään lehtiotsikko Aku Louhimiehen elokuvaohjauksien rankoista metodeista, joissa hän on alistanut ja nöyryyttänyt näyttelijöitä.

Itse olen harrastanut näyttelemistä jo kauan ja tiedän jotain asioita tästä.

No eilen oli teatteriharjoitukset meillä ja ohjaajamme Aino-Maija Hyttilä kertoi juurikin eilen sattumalta Jouko Turkan rankkojen metodien taustoista.

Kyseessä ei ole tavoitteellisesti lopullisesti näyttelijöiden nöyryytyksestä, vaan kaiken tavoitteena on ottaa vahvan näyttelijän omavoimaisuus pois. Tästä on kysymys. Kyseessä on saavuttaa ”tabula rasa” eli ”tyhjä taulu”, joka on itseasiassa vertaus savenvalajasta.

Näyttelijät ovat erittäin vahvoja persoonia usein ja silloin heitä on vaikeaa muovata haluttuun asemaan joka on sydämeltään uskottava, eikä näytelty tila ja tätä ohjaaja hakee näillä rankoilla metodeilla.

Saman tekee meille Jumala ja siksi me valitamme ja sätimme Jumalaa syyttämällä tätä liian rankaksi kouluttajaksemme. Me haluamme säilyttää tuon meidän omavoimaisuutemme ja Jumala joutuu ottamaan meiltä pois jopa terveytemmekin, jotta me alistuisimme ”tabula rasa” tilaan, jossa Jumala voi luoda sydämeemme uutta. Se vaatii sen että savenvalajan on rikottava ruukku murusiksi ja jauhettava murutkin jauhoksi. Sitten kun siihen sekoitetaan vettä, saadaan savi uudelleen muovattavaan muotoon, ”tabula rasa” tilaan.

Me emme voi kelvata Jumalalle, ellemme alistu täydellisesti ohjaajan alaisuuteen ja anna Hänen viedä meitä oikeaan suuntaan ja muovata meistä sellainen joka on sydämeltään aito.

Yleisesti näitä ohjaajia pidetään sadisteina… aika tuttu lause samasta syystä vertauksena Jumalan työlle ylpistyneessä ihmisessä. Voi tietenkin olla että Louhimies on jonkin sortin sadisti, mutta hainkin vertauskuvaa tässä tälle.

 

Takaisin etusivulle

 
 
18.3.2018
 

Raamatullinen uusi vuosi on siis nyt

3. Mooseksen kirja 23. luku 5. jae: Ensimmäisessä kuussa, kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä, on pääsiäinen Herran kunniaksi.

Pääsiäinen on lauantaina 31.3. ja on samalla pääsiäissapatti. Sen jälkeisestä päivästä lasketaan omer.

 

Takaisin etusivulle

 
 
15.3.2018
 

Omer osuu Israelin itsenäisyyden 70v juhlaan

Raamatullisen vuoden viimeinen päivä on sunnuntai 18.3. ja siitä alkaa se vuosi kun Israel täyttää 70 vuotta. Se ei ole pikku juttu. Ijar-kuun viides päivä on Israelin itsenäisyysjulistuksen vuosipäivä ja se on 19 tai 20. toukokuuta, jolloin se täyttää tuon Jumalalle merkittävän luvun 70 vuotta. Ja kummaa kun Omerin laskenta päättyy juuri silloin.

Pääsiäissapatti on 1.4. ja sitten sen jälkeisestä päivästä lasketaan 50 päivää joka osuu maanantaille 21.5.2018 joka on samalla heti seuraavana päivänä kun Israel täyttää tuon 70 vuotta. Voiko tämä enää olla pelkkää sattumaa? Ei voi!

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |