Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
17.8.2019
 

Kun sanotaan että kristityt ovat tappaneet…

Aina kun kuulen vastineen kristillisyydelle, jonkin tahon puolesta, niin se lähtee lauseella ”…niin, niin mutta kun kristinuskon varjolla on tapettu niin paljon”. Onko, joudun joka kerta kysymään.

Nimittäin maailmanhistoriassa ateismi ja Islam ovat yhdessä tappaneet ylivoimaisesti eniten väkeä koko maailmanhistoriassa ja sitten tulee vasta okkultismi perässä, johon natsismi voidaan hyvällä tahdolla liittää.

Moni tahtoo muistuttaa, että -70 luvun joukkomurha Daavidin oksa oli kristillinen… No ei ollut, hehän julkisesti heittivät Raamatun nurkkaan.

Mitä olivat sitten ristiretkeläiset, joista tämä koko väite väkivaltaisesta pakkokristinuskoon käännyttämisestä vaihtoehtona kuolema, keitä nämä sitten loppujen lopuksi olivat ja millä asialla. Tätä koko kysymystä ei edes tiedetä, koska historiankirjat näissä asioissa yleensä vääristellään. Todellisuudessa Islam oli 1300 luvulla tulossa kovaa vauhtia Eurooppaan, useiltakin rintamilta ja kukapa meistä olisi sen tänne halunnut? En ainakaan minä. Ja kun Raamattu sanoo, että hedelmistä te tunnette, niin varsinkin Ruotsia Jumala siunasi monta vuosisataa, koska se suojeli Skandinaviaa ja Eurooppaa siltä hapatukselta. Samoin Englannin kuningas sai siunauksia, useita voittoja pakanoista ja siirtomaita sieltä missä Jumalaa ei tunneta. Nämä palkkiona siitä mihin ristiretkeläiset ryhtyivät, yrittäessään vapauttaa Jerusaleminkin ennen aikojaan. Kuinka ollakaan englantilainen kenraali Allenby sen sitten sai tehdä, kun Jumalan kello oli sen sallinut vuonna 2017 jouluna.

Mitä taas tulee Inkvisitioon, joka oli se väkivaltainen espanjalaispohjainen julma kristillisyyteen nojautuva liike, niin sehän ei myöskään ollut oikeasti minkään sortin kristillinen. Se oli enemmän okkultistinen liike, joka oli ollut kristillinen alun perin. Nämäkin kauheudet se suuntasi pääosin juutalaisiin, joka taas todistaa sen, ettei todella kristitty voi ohittaa Raamatusta lausetta, ”joka kiroaa Israelia, sen minä kiroan ja joka siunaa Israelia, sen minä siunaan”. Elikkä hekin heittivät Raamatun nurkkaan ja ottivat väkivallan käyttöön.

Mitä taas tulee Paaviin, niin siinähän on varsinainen epäkristillinen hahmo kautta vuosisatojen, aneoppeineen ja kristittyjen protestanttien tapattamisine. Miten joku voi olla niin ääliö, että väittää Paavia kristityksi, jos tämä tappaa kristittyjä?

Kukaan ei sen sijaan vertaa kristityiksi nimittämiään väkivallanteoista vaikkapa asteismin tai islamin tekemiin uskonnollisiin ja aatteellisiin puhdistuksiin. Niitä on näillä kahdella luultavasti miljadri ihmistä tunnollaan. Toinen maailmansota jää kakkoseksi vain näille kahdelle.

Nuo kaikki suuret ja vanhat tietyllä tavalla kauan hallinneet kristilliset tahot, ne turmeltuu ja luopuu kristillisyydestä, joka on ehdoton. Hyvä esimerkki vuonna 1992 raamatunkäännösvaiheessa pidetyssä kirkolliskokouksessa silloinen piispa Kari Mäkinen sanoi, että ”hyvät kollegat, ette kai te ihan kaikkea usko, mitä tähän Raamattuun on kirjoitettu”. Hän siis osoitti luopumusta jo silloin ja siitä se lähtee, kun valtaa saadaan, tuodaan sateenkaariväki kirkkoihin ja kaikki muu synti, mitä keksitään. Pian kaikki onkin sitten päälaellaan ja saatana johtaa kirkkoa.

Näin on aina käynyt ja niin tulee aina käymään. Siksi kirkon pitää pysyä seurakuntina, kuten Paavali opetti. Seurakunnat muodostavat Kristusruumiin, ei kirkko, josta aina vääjäämättä tulee ahne, omavoimainen ja omien lihallisten tarpeiden ohjaama. Vain seurakunta, jossa Jeesus Kristus asuu, sellainen menestyy. Pieni kotiseurakunta, jossa on vain muutama kymmenen jäsentä. Se riittää! Sillä siellä missä kaksi tai kolme kokoontuu, siellä minä olen läsnä, enkä siellä missä kaksi tai kolmekymmentätuhatta.

 

Takaisin etusivulle

 
 
13.8.2019
 

Kaksois-standardi = naamio raskaalle synnille

Olen joskus ennenkin kirjoittanut Veikkaus Oy.n synnistä, joka lankeaa valtion maksettavaksi, siis vitsauksena valtion johdon päätöksille, joita kansa äänestää puuttumatta näihin.

Jos minä suomennan lauseen, mitä käytetään sanasta kaksois-standardi, joka tarkoittaa aavistuksen jyrkemmin sanottuna kaksinaismoralismia. Taustalla on ajatus siitä, että kun annetaan pahalle teolle kansalaisten korvat kestävä hienolta kuulostava nimike, niin varsinainen teko saadaan näyttämään jo peräti inhimilliseltä ja jopa suunnitelmallisen järkevältä stategianomaiselta teolta. Tosin kyseessä on alhaisin teko, mihin ihminen kykenee. Ei siis ihme, että sen nimi halutaan muuttaa kuulostamaan ihan järkevältä.

Tämä teko josta annetaan tuomioita ja pistetään ihmisiä vankilaan, ehdottonta tuomiota kärsimään, on mummojen ammattimainen ryöstely. Sen sijaan Veikkaus Oy saa tehdä sitä aivan vapaasti joka ikinen päivä ja ihmiset eivät välitä tipan vertaa.

Eläkeläismummot pistävät koko eläkkeensä näihin rosvomasiinoihin ja sitten kituuttavat nälissään loppukuun.

Valtio kyllä puuttuu kovalla kädellä tupakointiin ja alkoholiin muttei näe että uhkapelit ovat kaikkialla sallittuja, kunhan sen toimittaa monopoliyhtiö Veikkaus Oy

Veikkaus Oy on Suomen valtion ylläpitämä ammattirosvokopla, vai sanoisiko organisaatio, joka on ostanut rahoillaan valtion suopeuden julmalle agendalleen, ryöstää ihmisiä koukuttamalla heidät ensin pelaamaan.

Tämä samansisältöinen ilmiö, kaksinaismoraalista koskee kaikkea, myös ja etenkin lapsia, josta se tekee sen kaikkein iljettävimmän käsittää.

En haluaisi puhua näin ikävistä asioista, mutta haluan vaan tuoda Suomen synnin esille. Siksi rukoilen sinua Herra Jeesus, ota Suomelta siunaukset pois ja anna sille miekka, jonka se on ansainnut.

 

Takaisin etusivulle

 
 
12.8.2019
 

Pedon merkki valuutta saattaa olla juuri tässä:

Kun länsimaiden taloudet romahtaa, aivan kuten Wilkerson ennusti, että joku EU alueen maista joutuu ns. maksukyvyttömyyteen, niin siitä menee 3 viikkoa ja koko länsimainen talous romahtaa.

Se antaa Kiinalle ja Venäjälle talousmahdin viitan päälle ja mahdollistaa täysin käteisen poistamisen hyvinkin nopealla aikataululla.

Puhutaan, että 600 dollarilla saisi hampurilaisen. Niin alas menisi dollari. Joku profetia puhui että 20 eurolla ei saa enää juuri mitään, että Ruotsin 20 kruunua on paljon arvokkaampi raha käteisenä.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006202285.html

Kiinan kryptovaluutan julkistaminen tuo mulle väkisinkin mieleen uneni joskus 2008 sykysllä juuri ennen USA:n talousromahdusta:

Näin aluksi valtavan lihavan ja muodottoman potilaan, jolla oli kasvoissa paiseita, hänellä oli sian kärsä ja kissan korvat, kaula oli yhtä läskiä rinnasta leuan yli saakka ja paksua ihraa. Potilaalla oli toinen käsi aivan surkastunut ja toinen oli suht normaali, maha oli epäkesko ja siinä koko torsossa oli paljon haavoja ja mustelmia. Potilaan jalat olivat vain osin näkyvillä ja näin niissäkin epämuodostumia. Tuosta potilaasta näkyi ihmisen muodot mutta se oli aivan selkärankaa myöden vinossa, jalat vasemmalle ja pää oikealle hieman yläviistoon. Potilas hikoili koko ajan ja näin hänen sänkynsä alle laitetun punaisen altaan, jonne kirkas punaisen lilavärinen neste tippui. Lääkäreitä oli valtavasti ympärillä ja potilas vääntelehti. Ovi avautui takaseinällä ja sieltä tuli lääkäri valkoisessa takissa, eikä paljon puhunut, vaan nykäisi yhdellä kädellä piuhat irti potilaasta. Muut lääkärit poistuivat heti paikalta. Potilas alkoi tehdä kuolemaa ja laihtui ohueksi luurangon näköiseksi hyvin nopeasti ja lopulta näin potilaan nousevan istumaan kouristuksesta ja sitten hän ravisteli itseään, kuin olisi ravistanut itsestään pois jotain. Siihen potilas kuoli ja hän oli todellakin enää vain luuranko.
Näky jatkui, koska en voinut keskittyä, koska häirintää ympärilläni oli valtavasti. Välillä näin kummia hirviöitä ja paljon erilaisia kasvoja kuin filminauhalta. Kuulin välillä itkua. Sitten sain taas näyn takaisin ja potilas palasi kuvaan, kun hän makasi kuolleena viitan alla. Alla olevaan altaaseen ei enää tihkunut mitään, koska potilas oli jo ilmeisesti kuihtunut kokonaan. Ylilääkärikin oli poistunut ja kaikki oli hiljaista.

Sitten näin matelijan, joka oli kooltaan pienen alligaattorin kokoinen, ulkomuodoltaan kuin Varaani ja sillä oli kuin lohikäärmeen pää. Tuo peto tuli määrätietoisesti, mutta varovaisesti, aivan kuin se ei haluisi kenenkään huomata itseään ja veti hitaasti tuon vadin potilaan alta ja lähti raahaamaan vatia pois. Tähän näky katkesi pitkäksi aikaa ja en saanut enää lankaa takaisin. Pyörin sängyssä ja tuntui ettei tässä ole järkeä ja yritin taas nukkua. Uni ei tullut.

Kesti entistäkin kauemmin saada näyn lanka kiinni. Näin jopa jäätyneiden ihmisten ruumiita, joiden päälle oli satanut lunta. Mutta sitten näky kumminkin jatkui selvänä, koska siinä oli se sama allas.

Altaassa oli nestettä, sitä samaa kirkasta nestettä, johon alkoi ilmestyä selviä kolikoita ja ne muodostuivat altaan nesteestä pinnalle ja siinä hetken kelluttuaan, ne nousivat nesteestä ylös. Yksitellen hitaasi ne tulivat yhteen rivistöön. Tunnistin monen kolikon valuuttasymbolin ja osaa en taas tuntenut. Huomasin myös ettei sieltä noussut läheskään kaikkia tuntemiani valuuttoja ja kun niitä pikkuhiljaa nousi riviin, ne muodostivat tasaisen rintaman, yhtä suurina ja niiden valuuttatunnukset ikään kuin häipyivät ja menettivät merkityksensä. Ne olivat siinä näkyvissä mutta ei niin selvästi ja ne kaikki olivat tasapäistetty. Sitten yhtäkkiä huomasin että jokaiseen kolikkoon tuli numero valuuttatunnuksen yläpuolelle ja kun katsoin numeroita, niin melkein kaikissa oli nolla ensin ja pilkku sen jälkeen, jota seurasi ainakin viisinumeroinen epämääräinen luku. Kolmessa kolikossa oli etunumerona jokin suurempi, eli yksi tai sitäkin suurempi. Niidenkään pilkku ei ollut sitä yhtä numeroa kauempana, vaan kaikissa pilkku oli ensimmäisen numeron perässä ja sitten pitkä rivi epämääräisiä desimaalilukuja.
Hetken kuluttua tapahtui niin, että kolme suurinta meni ihan vähän oikealle ja loput myös hieman vasemmalle ja niiden väliin ilmestyi katkoviivajana, kuin piirtyen kolikoiden välistä ylöspäin, jonne muodostui suurempi kolikko, mutta se ei ollut kolikko, vaan jotain muuta, joten en osannut kuvata, koska se näytti myös seteliltä, mutta ei ollut sitäkään. Rahaksi sen silti tunnistin ja sen yhdenmukaisuus muiden kolikkojen kanssa oli sama. Sitten siihen uuteen rahaan tuli myös luku ja se oli 666 mutta valuuttamerkintä puuttui kokonaan. Lopuksi näin tekstin joka kuvaan piirroksessa. Pedon luku on 666 ja sille annetaan nimi. Sekä janan, jossa on numeroita 1-1000 alkaen vasemmalta oikealle.

Oma tulkintani on lyhyt, koska ymmärsin näyn samaan aikaan, en vaan huomannut alkuunkaan tätä symboliikan vahvistusta näyssä. Esimerkiksi rahan kelluminen, että kaikki valuutat tulevat kohta kellumaan vapaasti ja annetaan niiden pudota täysin vapaasti pohjaan. Ne nousevat sieltä yhtenä rintamana ja sitten tehdään pedon merkki ja annetaan sille yhteinen nimi ja ainoa valuutta minkä tuo raha hyväksyy on pedon valutta, ilman käteistä rahaa. Käteinen raha kerätään kokonaan pois, eli se kelpaa niin kauan kuin sitä enää on ja sitä nuo kolikot tarkoittavat ja niihin verrattava desimaaliluku, suhteessa pedon lukuun. Kuoleva potilas myös ravisti kehoaan ennen kuolemistaan ja siinä se yritti vielä ravistaa valuuttoja altaaseen, mutta kuoli sitten. Se on myös mielenkiintoinen juttu, koska en nähnyt kaikkia valuuttoja altaassa.

 

Takaisin etusivulle

 
 
10.8.2019
 

Pyhä Henki – mikä ja kenen?

Aiheesta väännetään aika paljon ja Raamatussa on tukea monille versioille mutta ne edellyttävät tekstin irroittamista kontekstista.

Raamatun lukeminen ja sen laatiminen, varsinkin sen ylläpito, ennen kirjoitustaitojen ja luotettavan dokumentoimisen aikaa, Jumalalla oli vain yksi vaihtoehto säilyttää SANA ja sanoma muuttumattomana. Se oli runomitta.

Raamatun luomiskertomus on alussa kulkenut suusta suuhun, sukupolvelta toiselle aina runomitassa. Runon muodossa sanoja ei voi vääristää, eikä ottaa pois. Ne on oltava kaikki sellaisena, kuin se sanottiin, koska muuten se ei ole enää runo. Näin Jumala saattoi säilyttää maailmanhistorian tärkeimmän sanoman, jonka kautta ollaan joko uskossa tai ei. Se kuuluu, Jumala sanoi ja loi, se tapahtui.

No mutta miten runollekin käy ajan kanssa, jos luemme esimerkiksi vaikka vanhaa Kalevalaa? Kalevala ei muutu, mutta meille se muuttuu kielikuvina. No entä kun runon kääntää suomeksi? No se ei enää ole runo, vaan jonkin sortin teksti sisältö, jota alamme käsitellä mielessämme.

Sellainen on luomiskertomuksen sana. Se oli alun perin runomitassa, kun oli vain yksi puheenparsi, elikkä kieli ennen Baabelia.

No miksi aloitin kertomaan tämän ja miten tämä liittyy Pyhään Henkeen? No sen selitän nyt… Elikkä kun luemme Johanneksen 1:1-5 jossa kerrotaan sanasta, joka tuli lihaksi ja jonka kautta kaikki luotu on luotu, niin tulemme asetelmaan, jonka kaiken keskellä on Jeesus, lihaksi tullut sana. Koko tämä tärkeä sanoma on kieli- ja vertauskuvaa.

Jeesus sanoi opetuslapsille, ettei hän kerro heille mitään, ilman vertauskuvaa. Niinpä jokin yhtymäkohta löytyy vertauskuvasta ja runosta. Ammoin kun ei ollut kuin yksi puheenparsi, eikä kieliä vielä ollut, niin silloin runo oli se väline, jolla Raamatun sanomaa ei voi vääristellä.

Ihmisellä on tapana vääristellä kaikki omien etujensa mukaan ja perustella sitten vääristelemänsä jonka jälkeen suuri jouokko samanmielisiä yhtyy tähän vääristelyyn hyvin mielellään. Näin Jumalan alkuperäistä sanomaa lähdetään muuttelemaan ja siksi mm. luomiskertomustakin vääristellään.

Mutta Jeesus teki uuden tavan kertoa ja se perustuu jo elettyyn elämään vertauskuvilla. Näin ihmiset vaikka kääntävät Raamattua kieleltä toiselle, siinä säilyy vertauskuva vahingoittumattomana.

Nyt päästään siihen asiaan, jossa Pyhä Henki on joutunut suurimmalle osalle vääristelyn kohteeksi. Nimittäin, Jeesus alensi itsensä niin alhaiseksi maailmassa, ettei kovinkaan moni oikeen millään halua ymmärtää kuka Jeesus todellisuudessa on. Moni rukoilee Jumalaa ja palvoo Pyhää Henkeä, pitäen sitä Jumalan Henkenä, jota se onkin. Mutta he edelleen vieroksuvat Jeesusta ja alentavat tämän Jumalan SANAN Jumalan alapuolelle ja Pyhän Hengen alapuolelle, vaikka nämä kaikki kolme ovat yksi ja sama asia.

Jeesus Kristus sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” …Pyhän Hengen muodossa.

Jeesus on siis luoja, Jumalan sana ja se kaiken suorittava ja eläväksi tekevä Henki. Elikkä jos panet vaikka kynttilän suun eteen ja alat puhua, niin huomaat, että henkesi alkaa liikuttaa liekkiä, joka alkaa lepattaa ja toteuttaa asioita. Henkemmekin on siis kykeneväinen vähäisiin tekoihin ja kun sitä verrataan siihen, kun Raamatussa verrataan Pyhää Henkeä tuuleen, joka voi tehdä suuria tekoja. Näin ymmärrämme hieman vertauskuvallisesti, mitä Pyhä Henki on.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että en voi jäädä teidän kanssanne tänne ja siksi lähetän teille henkeni, jotta te kaikki voisitte olla aina kanssani. Jeesus on siis Jumala, Pyhä Henki, vapahtajamme, takuumiehemme ja kaikki mikä meille voisi olla tärkeää. Vain syntisyys panee vääristämään tätä kaikkea totuutta ja muuttamaan sanomaa joksikin, mitä se ei ollut. Tämä on kuuden päivän sota, jossa Jeesus ja saatana taistelevat joukkoineen sieluistamme. Saanatan motiivina on viha ja Jeesuksen taas Rakkaus luomiaan kohtaan.

 

Takaisin etusivulle

 
 
31.7.2019
 

Päivämäärä on Jeesuksen kohtaamisen konkretian toteutuminen

Väitän siis niin, että ne, jotka kavahtavat päivämäärää tai päivämääriä, kuin myös he pitävät päivämäärien tulkitsijoita väärinä profeettoina ja koko aihetta kiellettynä, jopa synnillisenä vain siksi, koska he itseasiassa itse pelkäävät TODELLISTA Jeesuksen konkreettista kohtaamista kasvoista kasvoihin. Tämä kaikki pistää ihmisen valehtelemaan itselleen ja sanomaan että minä kyllä odotan Jeesusta, mutten tänään, enkä huomennakaan ihan vielä, vaan vasta sitten… epämäärinen hama tulevaisuus.

Tästä kaikesta johtuen, Raamattu varoittaa, että näille Herra palaa yllättäen ja se päivä tulee kuin varas yöllä.

 

Takaisin etusivulle

 
 
31.7.2019
 

Profetia uusista vaaleista ja rajat kiinni

Aikoinaan tuli profetia, jossa sanottiin, että Perussuomalaiset hajoavat kahtia, no niin kävi. Mutta profetia jatkuu ja siinä sanotaan myös että tulee uusi hallitus, joka ei pysy pystyssä, vaan se kaatuu ja tulee uudet vaalit. Sitten menee rajat kiinni.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että ylivoimaisesti suurin puolue on Perussuomalaiset ja mikä hurjaa, niin Vihreä liberaalinen puolue on nousemassa kaikkien kolmen vanhan suurpuoleueen ohi ja vain Kokoomukseen jää jonkinlainen oma kannatuksensa. SDP ja Keskusta tulevat olemaan marginaalipuolueita tulevaisuuden Suomen vaalikartalla, pitämässä perää yhdessä Kristillisten ja RKP:n kanssa.

Suomesta tulee käytännössä kahden vastavoiman järjestelmä, toinen ajaa liberaaleja arvoja ja toinen konservatiivisia. Voi näkyä aika hurjana tämä asetelma vielä kun tässä edetään.

Uudet vaalit kun tulee, niin melkoisella todennäköisyydellä siinä on Perussuomalaiset ja Kokoomus… ehkä sitten Kristilliset siinä lisänä. Tämä on oma näkemykseni.

 

Takaisin etusivulle

 
 
28.7.2019
 

Huomiselle tulee paineita taas ja paristakin syystä

Ensinnäkin huominen päivä on eräs tulkinta omerin laskennasta: Pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä laskekaa 7 viikkoa JA 50 päivää. Elikkä normaalisti käsitetään, että pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä 7 viikkoa viidenteen kymmenenteen päivään saakka, elikkäsiitä seuraavaan, jolloin tuo 24h maapallon ympäri helluntaista, toimisi. Se päivä meni siis jo siellä kesän kynnyksellä, kuten jokainen aiempikin, josta syystä ihmiset pilkkaavat allekirjoittanutta yleensä pieleen menneistä profetioista, vaikka tämä on yksi ja sama Raamatun paikka, jossa mielestäni ilmoitetaan nimenomaan morsiamen ylösoton hetki.

Tässä omerin laskennassa lasketaan siis 7 viikkoa ja siitä tuo sama 50 päivää ja se osuu huomiseen 29.7. päivälle. Huomiselle tulee siis melkoiset paineet.

Toinen asia, mikä tässä samalle ajankohdalle osuu, on vanha Tuomaksen helleuni. Kaisaniemessä tehtiin kaikkien aikojen lämpöennätys. Meni rikki tuo 2010 kesän lämpöennätys, jolloin ajattelin tätä samaa. Nyt se on totta ja voimme tietysti odottaa sitä samaa mitä olemme aina odottaneet. Jeesus hakisi meidät kotiin. Jeesuksen odottaminen, päivien laskeminen ja taivaalle tähyäminen, ei nimittäin ole turhaa hommaa, nimittäin autuas on se, jonka Herra tapaa valvomasta ja odottamasta. Pilkkaajat saavat saman kohtalon kuin ulkokultaiset, Matteus 24:37-51 joten älkää ihmeessä halveksuko profetiaa.

26.5.2007

Tuomas profetoi…

Näin viime yönä aikamoisen painajaisen.
Muistan rukoilleeni nukkumaan mennessä, että Herra ilmestyisi tai näyttäisi minulle unessa jotain.

UNI pe-la 25.5.2007:
Olin jossain sokkeloisessa talossa jälleen. Nukuin jossain varasto vierashuoneessa alakerrassa. En ollut kotonani vaan jonkun luona kylässä, käsitykseni mukaan perhe oli rikas, ei lapsiperhe. Sain unessa unen.. se oli kirjoitettu messe tekstillä jota itse käytän, sinisellä tekstillä. Siinä oli 1½ kappaletta ja ensimmäisessä oli jonkin sortin johdanto, jota en enää muista.
Ensimmäisen kappaleen lopussa oli viesti joka pysäytti minut. Siinä luki että ylösotossa ensin lähtevät katuvat ja ….. ((jokin muu ryhmä jota en nyt muista, oisiko ollut köyhät tai nöyrät.)) En kyennyt lukemaan loppua tekstistä. Muistan ajatelleeni, että tämä pitää heti kertoa Jarmolle, mutten voinut herätä siitä unesta. Kun unessani kuitenkin nousin kuulin ääniä, kuin varas olisi talossa. Hetken päästä näin ikkunasta miten varas oli liikkeellä. Soitin 112:teen ja ilmoitin jonkin osoitteen jossa olin, mutten muista mikä osoite, ja kerroin että täällä on varas liikkellä ryöstämässä asuntoja. Taisin katkaista puhelun kun varas oli tulossa juuri siihen huoneeseen jossa olin. Takaovesta. Ikkunasta näin että varas oli pukeutunut aurinkohattuun, sillä oli päässään aurinkolasit ja teepaita ja farkut. Normaali nykyajan nuori n. 25-30v. Varmasti naisten suosiossa, hyvävartaloinen ja rento kaveri joka ei pelännyt nähdäänkö häntä vai ei. Huolettomasti kulki sorkkarautansa kanssa. Piilouduin vaatenaulakon taakse. Tämä varas avasi oven helposti sorkkaraudallaan ja tuli sisään taloon. Sorkkaraudan hän jätti oven taakse ulos. Menin samalla ovenavauksella ulos eikä varas huomannut tai noteeranut sitä mitenkään. Nousin talon viereistä rinnettä ylös ja soitin taas 112 kun olin sen joutunut katkaisemaan. Sama ”komisario” vastasi puhelimeen huolettomasti sanoen jotain; ”niin – tai mitä nyt taas…” koitin kertoa että kiirehtisivät paikalle mutta hän ei kuunnellut. Taustalla kuului miten hänen vaimonsa järjesteli jotain juhlia ja vaikutti siltä kuin he olisivat järjestelyistä kiistelleet.

Taisin lopulta herätä tästä unesta ja olin erittäin väsynyt kirjoittaakseni esim tätä unta ylös.

Matteus 24:37-51 (kannattaa lukea ajatuksella ja verrata tähän tilanteeseen)

Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva.

Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.

Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan. Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.

Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.

Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: ’Minun herrani viipyy’, ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.”

 

Takaisin etusivulle

 
 
18.7.2019
 

Miksi kavahtaa päivämääriä

Kalenterimme on vain 365 päivän mittainen ja maailmassa on 7 miljardia ihmistä. Tuo luku kun jaetaan ensinnäkin kristinuskovien kesken kolmanneksella, se jakautuu noin 2,5 miljardiin. Se kun jaetaan tosiuskoviin, jotka odottavat tempausta, niin tuo määrä jakautuu noin 200 miljoonaan uskovaan. Tämä lukien, luuletko tosiaan, että 200 miljoonaa uskovaa kun katselee taivaalle ja odottaa Jeesusta tulevaksi, niin Jeesus tulisi jotenkin heille yllätyksenä, eikä siitä tietäisi edes Jeesus. …camoon!

Elikkä jos 200 miljoonaa palavasti uskovaa odottaa Jeesusta, niin jaetaanpa tuo vuoden päivät sillä summalla, jolloin se tekee noin 550 tuhatta ennustajaa per jokaisen kalenterin päivä. Älkää siis luulko, että kukaan on niin tyhmä, että luulee Jumalan sanoneen, ettei sitä päivää kukaan ennusta tai tiedä. Tottakai sen joku tulee sen sanomaan ja mikä parasta, niin se lukee Raamatussa jo aikojen alussa Mooseksen kirjassa, 3. Moos. 23:15-17 miun mielestäni.

Mutta yhtä kaikki, miksi pilakata ja pelätä päivämääriä? Sellainen on sovittamattomien syntien tunnusmerkki. Ei halua kohdata luojaansa juuri nyt kun elämä on tässä mallissa.

ELIKKÄ! Tempaus kun tulee, niin sen ennustus on nimenomaan kaikkien nähtävillä ollut aikojen alusta Raamatussa. Tänne jäävät penseät ja pilkkaajat, sillä Matteus 24. luvun lopussa sanotaan tämä mistä puhutaan myös Matteus 13. luvussa lusteena. Lopunaikana vihamies kylvi rikkaviljaa, joka olisi niin samannäköistä kuin oikea vilja, sen huomaisi vain siitä, kun ne sidottuina kimppuina hyökkäävät lyömään kanssapalvelijoitansa ja haukkumaan heitä odotajia mm. saatanan kätyreiksi.

Nyt kun eräs näistä suuremmista ennustuksista on ohi, eikä uskovat lähteneetkään, niin nämä Matteuksen 13. luvun ennustukset alkavat toteutua. Meitä alkaa pilkata jopa omamme, ne ihmiset, jotka olivat kuin me, Jeesuksen omia. Tämä kaikki sillä erolla, mistä Matteuksen 13. luvun jakeet puhuu, leikkuumiehet eivät erota välttämättä, ellei heitä sidota kimppuihin.

Kuinka Jeesuksen odottamisesta tulikin yllättäen niin merkittävä asia.

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
14.7.2019
 

Miksi odottaminen on niin tärkeää? Autuaaksi tekeminen…

Raamatussa on selvästi sanottu: että Hän tulee pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat. Tämä on sanottu monissa kohdin Raamattua, aina Psalmeista ja Danielista saakka, eikä yksikään, joka sinua odottaa, joudu häpeään, sanoo Raamattu. Samoin Psalmeissa: Sillä pahat hävitetään, mutta jotka Herraa odottavat, ne perivät maan. Samoin kuin tämäkin: sillä Herra on oikeuden Jumala. Autuaita kaikki, jotka häntä odottavat, sanoo siis Jesajakin ja jatkaa vielä rajummin: Kuninkaista tulee sinulle lastenhoitajat, heidän ruhtinattaristaan sinulle imettäjät. Sinun edessäsi he kumartuvat maahan kasvoillensa ja nuolevat tomun sinun jaloistasi. Silloin sinä tiedät, että minä olen Herra ja että ne, jotka minua odottavat, eivät häpeään joudu.

Kuinka tärkeää siis on nimenomaan koko sydämestä Jeesuksen odottaminen? Mieti tarkkaan tätä, nimittäin päivittäinen Jeesuksen odottaminen on merkki siitä, että olet Jumalan sinetillä merkitty. Ei ole mitään varatietä tai muuta oikotietä!

Kun asiaa ajatellaan käänteisesti, ettei profetiaa olisi, eikä kukaan mainitsisi koskaan päivämääriä, eikä tähyilisi taivaalle, niin sehän tarkoittaisi sitä, ettei kukaan odottaisi, eikä olisi esimerkkinä muille. Silloin ei olisi vartioita muurilla huutelemassa, mikä hetki yöstä on ja se päivä tulisi kaikille yllätyksenä. Ei olisi ainoatakaan valvovaa, valon lasta, jolle se päivä ei tulisi yllätyksenä. Kukaan ei siis edes lähtisi ylösotossa, sillä se sana ja lause ”autuas on se joka odottaa ja jonka Herramme tapaa valvomasta” sillä ei olisi muuten merkitystä.

Nyt valvominen ja odottaminen on se merkki, josta mm. Matteus 13. luvun kylväjä, luste ja leikkuumiehet kertoo. Lusteet sidotaan kimppuihin raakkumaan odottajien valvomisesta ja pilkkaamaan heitä sekä sättimään heitä vääriksi profeetoiksi ja saatanan kätyreiksi. Tässä täyttyy Matteus 24. luvun viimeiset jakeet. Voi sitä jonka Herramme tapaa lyömästä kanssapalvelijaansa, kun hän saapuu. Herramme antaa sille saman kohtalon kuin penseille. Herra siis SELVÄSTI EROTTAA ODOTTAJAT niistä, jotka eivät odota, niihin, jotka olisivat penseitä. Miettikääs, siis miten pieni ero Matteus 13. luvun lusteella ja odottajilla on toisistaan, ettei enkelitkään oikein tahdo erottaa heitä. He muka palvelevat ja esittävät uskovaa, mutta suurin ero on tämä koko sydämestään odottaminen.

Me kykenemme itsekin näkemään aivan hyvin sen, joka on on muuten uskova, mutta kieltää Herramme pikaisen paluun. HUOM! …siis juuri nyt ja heti. He eivät siis palavasti odota joka ikinen aamu, päivä ja ilta Herraamme, vaan he sanovat että ”noh, siitä päivästä ei tiedä kuin yksin isä, ei edes poika, eikä taivaan enkelit”. Tällä lauseella kuulee tämän kieltämisen sanottavan. He siirtävät Herran tulemusta jatkuvasti vuosien päähän, jotta jäisi itselle aikaa… mihin? Niinpä, sanoppas muuta, mihin?!

Silloin kun uskova ihminen kaipaa aamusta iltaan joka hetki Herransa luo, siitä erottaa valvovan ja odottavan uskovan. Autuas on se, jonka Herra tapaa valvomasta. Siksi sanalla ”autuas” on se merkittävä rooli. Eihän kukaan olisi muuten yhtään sen autuaampi, jos valvomisella ei olisi niin väliä. Valvominen on siksi se Jumalan sinetin merkki.

Odottakaamme, valvokaamme, profetoikaamme Herran paluusta ja levittäkäämme sanaa Herramme tulemuksesta.

Tule Herra Jeesus, minä olen valmis nyt, illalla ja huomen aamuna heti kun herään jne.

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |