Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
14.6.2018
 

Danielin patsas ja viimeinen aika – savi ja rauta ei sekoitu!

Daniel 2:31-35 Sinä näit, kuningas, katso, oli iso kuvapatsas. Se kuvapatsas oli suuri, ja sen kirkkaus oli ylenpalttinen. Se seisoi sinun edessäsi, ja se oli hirvittävä nähdä. Kuvan pää oli parasta kultaa, sen rinta ja käsivarret hopeata, sen vatsa ja lanteet vaskea. Sen sääret olivat rautaa, sen jalat osaksi rautaa, osaksi savea. Sinun sitä katsellessasi irtautui kivilohkare-ei ihmiskäden voimasta-ja iski kuvapatsasta jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne. Silloin musertuivat yhdellä haavaa rauta, savi, vaski, hopea ja kulta, ja niiden kävi kuin akanain kesäisillä puimatantereilla: tuuli vei ne, eikä niistä löydetty jälkeäkään. Mutta kivestä, joka oli kuvapatsaan murskannut, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maan.

Lopussa tuossa jalkaterissä on kaaos, jossa kulttuurit kohtaavat eikä mitään kotouttamista tapahdu, vaan savi ja rauta ei sekoitu!

Sitten tulee kivi, ei ihmisen kädestä, joka huom! kesäisillä puimatantereilla, murskaa koko kyhäelmän.

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
8.6.2018
 

Juhannushäät!

Jotenkin tämä Onnibussilla ajo oli viime kerralla aikamoinen kokemus ja tutkin että yhtymäkohtia on paljon. Nyt on tulossa niin erikoinen yhtälö jollaista en tiedä vastaavaa kokeneeni… vielä!

Jos joku ei muista/tiedä mitään tästä, niin kerron lyhyesti:

Elikkä näin unta 2014 keväällä että istuin jossain bussissa jossa oli kavereita takana, joita en tuntenut. Olimme matkalla pohjoiseen. Siinä istuin etupenkillä ja penkit olivat punaiset, koojelauta oli punainen… Jeesuksen veren vaikutus oli melkoinen siis. Kaikki oli punaista. Matka oli kyllästyttänyt ja olimme väsyneitä ja käännyimme päämäärättömästi takaisin, mutta yhtäkkiä kuin olisi laittanut silmät kiinni ja avannut ne, niin olimmekin erittäin kauniilla maatilalla. Katselin ympärilleni ja luulin että minulle oltiin tekemässä jotkin yllätysjuhlat kun täytin silloin 2014 viisikymmentä. Sitten huomasin että eipäs, kun täällä on alkamassa valtavan suuret hääjuhlat. Ihmisiä oli massoittain ja kaikki lauloivat ja alkoivat siirtyä lauttoina puutarhaan laulaen jotain ylistystä kauniisti. Katsoin johonkin talliin jossa oli valtava hääkakku ja siihen oltiin kiinnittämässä kantoaisat koska juhlista tulisi valtavat ja kakkukin oli sellainen että se tarvitsi kantajia, eikä vain kahta, vaan pitkät aisat ja monta miestä.

Sitten kerron mitä tapahtui elävässä elämässä 2016 syksyllä…

Olin menossa kaverin luo pohjoiseen, lähelle Kajaania Vaalaan ja Onnibussialla. Menomatkalla jo mietin että onpas tämä Onnibussi samankaltainen kuin siinä unessa. Ainoa asia oli etten istunut etupenkillä kuskin vieressä. Mutta siltä reissulta palatessa istuin jälleen takana ja tuntui kummallilselta. Kaikki täsmäsi muuten mutten istunut edessä. Kysyin Jumalalta että miten ihmeessä sinä minut saat muka tuonne eteen istumaan, niin että käteni voi nojata kojelautaan, kuten unessa saatoin. Varsinkin kun siellä ei ole edes penkkejä, koska se on linja auto. Mutta Tampereella saimme uuden bussin ja kuljettajan ja siinä pihalla yhtäkkiä hyppäsi kuljettaja ulos eteeni, tuojotimme toisiamme ja mä sanoin että Keksi Heinäharju. Keksi tuijotti minua ja sanoi että no hyvänen aika, että sinä ja muisteli minun nimeä. Olimme kauan sitten yhdessä darts harrastuksen kautta hyvät tuttavat. Vuosia oli vain vierähtänyt. Siinä ihmettelimme ja sanoin että menen istumaan tuonne taakse, niin Keksi sanoi että äläs hoppuile, tulet istuun mun viereen eteen. Sitten mä hämmästykseseni katsoin kun Keksi taiko siitä väliköstä penkin joka oli täsmälleen siinä missä unessa olin sen nähnyt. Mahdoton asia tapahtua ilman ettei Jumalan käsi ole siinä välissä! Se on aivan selvä juttu. No siinä istuttuani tovin, odotin koko ajan että saas nähdä, koska tulee lähtö… ei tullut. Mutta jos olisi tullut, en koskaan olisi kirjoittanut tai kertonut tästä, jotta sepäs siinä aina on.

HUOM! Sellainen ei ole mahdotonta että randomisti joku kuljettaja on tuttu ja pyytää sinut siihen eteen. Mutta se on mahdotonta, että olet nähnyt unen, jossa bussi on samanlainen ja sitten kun istut siihen, tunnet sisälläsi että hei tämä on sama fiilis kuin unessa ja ihmettelet sitten vielä että miten minä tuonne eteen… ja kaiken lisäksi ristit kätesi, vuodatat asian Jumalalle ja kerrot että miten sinä minut tuonne vielä saat. Sen jälkeen sitten torkut siinä, vaihdat bussia ja kohta juuri se kaikki alkaakin tapahtua itsestään sinun siihen millään vaikuttamatta. SE ON MAHDOTONTA!

Jatkan hetken päästä samasta mutta mennään nyt Omerin laskentaan ja pakanaversioon siitä. Olemme siis oksastettuja jaloon öljypuuhun eli olemme lunastusperillisinä Israelin kansaa mutta saastaisiksi itsemme lukevia. Syömme sikaakin jne… eli kaikki täsmää!

No nyt sitten Omer on mennyt ja olen miettinyt että miten tämä vielä kääntyisi tempaukseksi, niin muistin tämän raamatunpaikan joka sopii syntiseksi itsensä tunnustavan ihmisen pääsiäisen viettotavaksi, eli morsian, ”sika jolla on nenärengas” saastainen mutta luottaa täysin Herraan ylkäänsä Jeesukseen. Tämä pääsiäisen vietto on nimenomaan kuin tehty minulle ja sinulle joka ajattelet syntisyydestäsi samoin kuin minä:

4. Mooseksen kirjan 9 luku, jakeet 10-11 ”Puhu israelilaisille näin: Jos joku teistä tai teidän jälkeläisistänne on saastunut kuolleesta tai on kaukana matkalla, viettäköön kuitenkin pääsiäistä Herran kunniaksi; viettäkööt sitä toisen kuukauden neljäntenätoista päivänä, iltahämärässä. Happamattoman leivän ja katkerain yrttien kanssa he syökööt pääsiäislampaan.

Siitä alkaa samoin pakanakansojen Omerin laskenta ja yllä oleva laskelma siis täsmää ja kaiken lisäksi istun Onnibussissa matkalla pohjoiseen 20.6. aamusta klo 8:30 päivään klo 15:00 koska olen menossa lomalle äitini kanssa Vuokattiin.

Jännäksi menee kun astuu tuohon bussiin. Sattui tietysti tämä matkakin joka suuntautuu ihan samaan suuntaan kuin edellinen ja noudattaa samaa kaavaa. Tämäkin matka oli ennalta suunnittelematon ja lähti yhtäkkiä ideana, aivan kuten siinä unessakin.

Juhannus on tulossa ja pakanakansoille se on juuri hääjuhlien aikaa!

Samoin kesäpäivän tasaus noudattaa samaa kaavaa Paavalin sanojen kaunssa. Te olette valon lapsia, se päivä ei yllätä teitä ja te olette päivän lapsia, ette yön ettekä pimeyden. Yötön yö! Juhannus!

 

Takaisin etusivulle

 
 
6.6.2018
 

Kaksi viimeistä aikaa ja 144 tuhatta valittua

Eilen illalla Jyrki veli kirjoitteli mailissa mielenkiintoisen kysymyksen näistä 12×12 tuhannesta Israelin kansan merkitystä ja valitusta.

Minäkin, kuten moni muukin tämän raamatunpaikan lukeneet, ovat saaneet sellaisen käsityksen että olisi jokin täysin erillinen joukko joka on noin pieni määrällisesti kuin 144 tuhatta. Minäkin luulin joskus, kunnes rupesin epäillä että joku tässä mättää. Aloin tutkia samaa kaavaa käyttäen asiaa kuin turvallisuusvalvojana opetettiin lähestymään turvallisuuskysymyksiin kun tehdään turvallisuussuunnitelmia tai vaikka potentiaalisten ongelmien analyyseja. Rupesin poistamaan ja rajaamaan mahdollisuuksia ja hyvin pian huomasin ettei kyseessä voi millään näkövinkkelillä olla mikään random erikoisjoukko jonka Jeesus valitsee, vaan kyseessä on jokin aivan muu. Niinpä aloin katsoa asiaa symboliikan kautta uudelleen.

Heti ensimmäisenä pisti silmään opetuslasten luku, jotka hekin olivat Jeesuksen valitsemia 12 henkilöä. Heti perään huomaan että Jerusalemissa on 12 porttia, jotka ovat nimetty samoilla nimillä kuin nämä Jaakobin pojat joissa muodostuu Israelin kansa. Mutta samalla myös tajuan sen että Jeesus oli myös tuota samaa sukujuurta ja Hän OKSASTAA MEIDÄT JALOON ÖLJYPUUHUN, Israeliin. Olemme siis tuota valittua Israelin kansaa!

Raamattu käsittelee kansoja tuhatpäisinä, joten tässä tulee nuo kolme nollaa, joissa muodostuu nuo 144 tuhatta ja kaiken lisäksi me tulemme sinne neljältä ilmansuunnalta ja jokaiseen ilmansuuntaan on Jerusalemissa kolme porttia per suunta, joten siinä on se ahdas, keskikokoinen ja suuri, kolme porttia kaikkiin ilmansuuntiin.

Sitten siellä ilmestyskirjassa lukee tempauksen jälkeiseen hetkeen viittaavassa yhteydessä Joh.il. 7:1-3 Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.

Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: ”Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”. Jonka jälkeen heti luetellaan nämä valitut, joihin merkki pannaan.

Tämä koko joukko muodostaa siis Jumalan valittujen joukon, morsiamen ja häävieraat ja tämä koko täysilukuinen joukko josta viitataan myös nimenomaan oksastamalla Room.kirjeen 11. luvussa:

25-27 Sillä minä en tahdo, veljet-ettette olisi oman viisautenne varassa-pitää teitä tietämättöminä tästä salaisuudesta, että Israelia on osaksi kohdannut paatumus-hamaan siihen asti, kunnes pakanain täysi luku on sisälle tullut, ja niin kaikki Israel on pelastuva, niinkuin kirjoitettu on: ”Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä.”

Kuten huomaat, tässä mainittiin TÄYSI LUKU ON SISÄLLE TULLUT! Siihen saakka se aika on suurta ahdistusta koska morsian lähti ja se aiheutti penseän seurakunnan totaaliheräämisen ja sen seurauksen syntyy ihmiskunnan kaikkien aikojen suurin herätysliikehdintä. Samalla kun peto kokoaa pahuuden voimat ja saa valtansa. Sen seurauksena häävieraiden on piilouduttava kahtakin asiaa. Peto on kiristänyt ihmisten elämän kristillisyyttä vihaavaksi ja henkeä uhkaavaksi. Pedon merkki on asetettu voimaan ja kaikki kauheus. Elikkä häävierailla, viisailla neitsyillä on pahat ajat mutta rukouksella ja luottamuksella siitä selvitään kaikissa tilanteissa.

Ja vasta tämän häävieraiden (Uuteen Jerusalemiin) sisälle tulemisen jälkeen, nuo enkelit maan neljällä kulmalla päästetään irti ja alkaa viimeiset vitsaukset.

Viimeinen aika on paha aika! Siellä maa repeilee ja taivas kääriytyy kuin kirjakäärö pois keskellä päivää, ilmeisesti siitä syystä että kuuhun on osunut joku isompi meteoriitti ja se on levittänyt kuun pintaa pitkin maan ja auringon väliä ja tämä pitää olla sikäli 1000 vuotta kestävä ilmiö koska Sakarja 14 luvussa anotaan ettei siellä ole aurinkoa, eikä kuuta, ei päivää, eikä yötä, vaan samankaltainen ilmasto kuin oli paratiisin jälkeen. Maasta on noussut vesi taivaan kanneksi ja aurinko ei loista taivaalla ja maa on tasalämpöinen. Navat ovat sulaneet ja maa on luultavimmin paisunut ja se on imenyt valtameret sisäänsä. Hesekiel 47 luvussa puhutaan että ne jätetään suolan valtaan. Maa tulee siis järkkymään siinä määrin kauheasti että voi hyvää päivää, kun ihmisten on varmasti kauheaa olla siinä ajassa kun se prosessi on käynnissä.

Mutta mikä on ahdistuksen ajan ja vihan ajan käännekohta, se selviää Danielin 12. luvun lopusta:

Jakeista 9-13 Niin hän sanoi: ”Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.

Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää.

Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää.

Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää, ja nouse osaasi päivien lopussa.”

Sanapari hävityksen kauhistus, joka asetetaan on siis tuo hetki josta lasketaan 1290 päivää ja siitäkään ei sanota mitä silloin tapahtuu. Mutta päätellä voi helposti että siinä kohtaa alkaa Sakarja 14. luvun tapahtumat ja Jeesuksen jalat koskettavat Öljymäkeen ja se halkeaa kahtia. Elikkä Jeesus palaa kaikkine pyhinensä.

Mutta kun tätä miettii käytännössä mitä Raamattu on luvannut ja mitä tulee tapahtumaan silloin, niin Jeesus alkaa sotia Jerusalemin piirittäneitä joukkoja vastaan ja muuta puuhaa. Ei ne kaikki sekunnissa tapahdu. Saatanakin otetaan kiinni ja kahlitaan. Ja ne kaikki miljoonat henkiölennotkin pitää ottaa kiinni ja kahlita. Peto ja väärä profeetta otetaan kiinni ja heitetään laavakraateriin elävältä vieläpä. Sen jälkeen kaiken huipuksi Jeesus etsii vielä ne omansa, jotka vain huutavat Herran nimeä ja ottaa heidät siipiensä suojaan. Heistä Daniel juuri sanoo että autuas on se joka odottaa ja saavuttaa 1335 päivää, elikkä 45 päivää siitä kun Jeesus saapui. Nämä odottajat mainitaan Luukas 12:35-36 jossa sanotaan että odottakaa kupeet vyötettyinä koska Herra palaa häistään… siis se on juuri se odotushetki.

Sitten vielä kun sanotaan että kaikki kansat näkevät kun Herra palaa. No maapallo on pyöreä, joten aika jännä että sen näkisi kaikki. Mutta jos me olemme tuolla jossain pilvissä sen 45 päivää ja maapallo pyörii, niin kyllähän me siellä ehdimme näkyä. Sen uuden Jerusalemin kokohan on joku 2300km kanttiinsa kuution alalla, joten kyllä sen luulisi näkyvän taivaalla ihan kohtuudella kun pallo pyörii sen alla ympäri. Varsinkin kun oletamme että tuo 2300 km kanttiinsa oleva kaupunki hohtaa Taivaallista valoa ja maailma on pimeä paikka tuolloin, joten luulis näkyvän sellaisen.

Noh, tässäpä tuli näitä mietteitä aiheesta! Kivaa päivänjatkoa sinulle!

 

Takaisin etusivulle

 
 
5.6.2018
 

Mitä Omerin laskennan jälkeen?

Markku veli taas mailasi:

Tämä sivu….

http://pub3.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=202302667&frmid=9403&msgid=907320&cmd=show

Siinä oli huomattu, että torstaina on 9. kuukauden 24. päivä

https://www.chabad.org/calendar/view/month.asp?tdate=6/28/2018

tuo päivä on mainittu Haggai2 kirjassa

Pohdintana oli, että puhutaanko tässä myös tempauksesta…. morsiamelle

Haggai 2:18-23 Ottakaa vaari, kuinka käy tästä päivästä lähtien eteenpäin, yhdeksännen kuun kahdennestakymmenennestä neljännestä päivästä, Herran temppelin perustamispäivästä, lähtien. Ottakaa vaari!

Onko aitassa enää siementä? Ja viiniköynnös, viikunapuu, granaattiomenapuu ja öljypuu, nekään eivät ole kantaneet hedelmää. Tästä päivästä lähtien minä annan siunauksen.” Ja Herran sana tuli toistamiseen Haggaille kuukauden kahdentenakymmenentenä neljäntenä päivänä; se kuului:  ”Sano Juudan käskynhaltijalle Serubbaabelille: Minä liikutan taivaat ja maan. Ja minä kukistan kuningaskuntien valtaistuimet, hävitän pakanain kuningaskuntien väkevyyden ja kukistan vaunut ajajineen; ja hevoset ja niiden ratsastajat kaatuvat, mies toisensa miekkaan.

Sinä päivänä, sanoo Herra Sebaot, minä otan sinut, palvelijani Serubbaabel, Sealtielin poika, sanoo Herra, ja panen sinut ikäänkuin sinettisormukseksi. Sillä sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot.”

Joo, siis miksei ja olenhan minäkin jo aiempina vuosinakin muistuttanut ettei Omerlin laskennan päättyessä tempaus ole välttämättä sekunnilleen  juuri silloin, vaan kun katsotaan sen sanatarkkaa sisältöä, niin Mooses kirjoittaa että ”SEN JÄLKEEN tuokaa Herralle…” siis morsian uutislahjaksi sadosta, ikäänkuin näytteenä. Sen jälkeen…. se on venyvä käsite muttei silti loputon.

Samoin tähän voidaan liittää tuo Laulujen laulu 1:10-13 siten että kun kesä tulee, niin meillä on oltava joku raja, minkä jälkeen se ei voi olla vasta tullut. Koska siellä sanotaan että ”kesä on tullut, nouse sinä kaunokaiseni ja tule”… Minusta kesäpäivän tasaus on aurinkokellon mukaisesti se oikea paikka, jossa tuon lauseen takaraja kulkee. Raamattu kun ei saa vääristellä mitään, vaan se on kuljettava totuuden kanssa samassa linjassa ja jos ylösotto tulee ennen Juhannusta, niin silloin tuo Laulujen laulu täyttyy ja omerin laskennassa on sitten tuo kesän tuleminen toimitettu. Silloin voimme sanoa myös ettei kukaan tiedä tarkkaa päivää eikä hetkeä. Minä kyllä olen aina ollut hieman tuota lausetta vastaan sikäli että sekin voi olla tarkoitettu ihan tämän ajan fariseuksille, koska Aamos 3:7 sanoo ihan jotain muuta. Se jopa sanoo ettei Jumala tee MITÄÄN ellei ilmoita siitä ensin palvelijoilleen. Niinpä tuo lause siitä päivästä ei tiedä Matteus 24:35-36 on tietysti ihan eri päivä, tuhatvuotiskauden päässä, mutta tämä toinen Matteus 25:13 tarkoittaa taas juuri sitä tempausta josta ulkokullatut eivät tiedä.

 

Takaisin etusivulle

 
 
30.5.2018
 

Jotenkin tuntuu sitä että maamme alkaa herätä hiljalleen totuuteen

Esimerkiksi homohypetys on laantunut ja alkaa kyllästyttää. Toinen asia on se että näiden seksuaalivähemmistöjen edesottamukset ovat alkaneet tuottaa toivottua tulosta. Synti on tullut niin suureksi että kansa alkaa tajuta mihin se johtaa.

Tänään tuli juttua lehdessä joka kiinnitti minun huomioni:

http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksiartikkelit/201805292200946250_rk.shtml

Onko seksiriippuvuus samanlainen riippuvuus kuin muutkin riippuvuudet? KYLLÄ!

 

Takaisin etusivulle

 
 
28.5.2018
 

Abortin salliminen astui voimaan jo tiukan linjan katolisessa Irlannissakin

Mitä enemmän tehdään jotain sellaista, joka ennen vanhaa katsottiin erittäinkin kauhistellen paheksuttavasti ja jopa hirvittäväksi teoksi, sitä varmemmin siitä tulee hyväksyttyä ja jopa lain säädännön kautta. Ihmiset haluavat moraalisesti pahat tekonsa laillistaa.

Ihmisten pahat teot on populismia kauheimmillaan, jos jokin!

MIETTIKÄÄ: Suomessa syntyisi lapsia yli 70 tuhatta vauvaa vuodessa mutta  kun nyt joka kuudes syntymätön vauva, elikkä reilusti yli 10 tuhatta jo abortoidaan. Tässä on iso syy!

Suomi on pullollaan naisia, jotka TASAN HENKILÖKOHTAISESTI TIETÄVÄT sen, miltä tuntuu elää omantunnon kanssa, sen jälkeen kun abortin on tehnyt!!!

Se on loppuelämän pituinen traumaattinen kokemus, joka tulee uniin ja mieleen aina eri yhteyksissä. Kaiken huipuksi jos vielä joku uskaltaa katsoa, miltä se sikiö näyttää, niin siinä menee yöunet kuukausiksi ja vain lääkkeillä pääsee enää unirytmiin kiinni. On se niin vakava paikka! Ei ihme, koska se on HARKITTU MURHA!

Vain äärimmäisen kylmät ka sydämeltään kivikovat, voivat pistää tekonsa kannen alle ja unohtaa. Näillä ihmisillä on toivo pelastuksesta enää Jumalan ihmeen kautta mahdollinen. Synti kun tulee suureksi, niin sen pitää tuntua sydämessä ja jos se ei siellä tunnu, niin sielu on jo kuollut.

 

Takaisin etusivulle

 
 
28.5.2018
 

Miksi Jumala loi puun josta ei saanut syödä ja vieläpä tiesi että nehän pahukset tulee ja syö siitä?

Tämä on juttu, jossa moni voi olla eri mieltä kanssani mutta lukekaa ja miettikää mitä minä sain tänään mietittäväkseni kun ajelin tuossa teatterille harjoituksiin.

Suurin ihmisen kysymys ei ole se, että miksi Jumala loi ihmisen, vaan miksi Jumala loi myös pahuuteen elementit, jotka Hän tiesi vieläpä, että ihminen tulee siihen lankeamaan?

Miksi Jumala ei yksinkertaisesti luonut ihmistä kyvyttömäksi synnin tekemiseen?  Päin vastoin, miksi Jumala loi jopa erinomaiset edellytykset ja puitteet ympärille syntiin lankeamiseen ja synnin harjoittamiseen? Miksi Jumala loi saatanan ja puun, josta ei saa syödä?

Nämä kysymykset vaivaavat ihmismieliä kaikkialla maailmassa ja etenkin ateismi törmää näihin ja siitä syystä kieltää Jumalan typeränä olentona.

Tämän saman kysymyksen alle kietoutuu kaikki epätoivoiset ihmiskohtalot joissa lopuksi kirotaan ja hyljätään koko ajatus että olisi jokin korkeampi voima joka meitä ”suojelee” tai katsoo ylipäätään perään 100%:lla kontrollin mahdollisuudella. Se mahdollisuus tulla ihmisen hulluuden väliin Jumalan ominaisuudessa, se ei mene ihmisten mieleen oikeudenmukaisuutena. Minäkin tunnen varsin monta sellaista ateistiksi itsensä luokittelevaa, joille Jumalan kuva on varsin julma koska heillä itsellään on sellaisia kokemuksia, joissa tuo kaikkivoipaisuus ei ollut suojelevana ja estämässä ongelmia kun he nuorina kohtasivat niitä omia murheitaan, jonka seurauksena he päättelivät tämän luoja asian niin ettei sellaista voi olla. Jumala päästää joistain ihmisistä oikein irti, jotta nämä ryvettymisen kautta palaavat kuin tuo tuhlaajapoika. He tulevat takaisin paljon viisaampina ja paljon nöyrempinä.

Raamatusta löytyy yksi yhteinen nimittäjä joka sopii tähän yhtälöön.

Roomalaiskirje 5:20-21 Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi, että niinkuin synti on hallinnut kuolemassa, samoin armokin hallitsisi vanhurskauden kautta iankaikkiseksi elämäksi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta.

SIKSI! Elikkä palataan alkuun:

Mitä jos Jumala ei olisi luonut saatanaa ja ihmiselle puitteita harjoittaa syntiä? Tämä kysymys jakaa taas jälleen teoissaan itsensä puhtaiksi näkevät ja meidät, jotka näemme syntisyytemme ja siihen syttyvän herkkyyden sisimmässämme:

1. Joh. 1:8  Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

Ihmiselle luotiin lihan himo, synnin herkkyys ja puu Eevaa varten, jotta synti tulisi suureksi ja ihminen näkisi oman alemmuustilan ja tajuasi kääntyä ja tehdä parannusta.

Jos näitä puitteita Jumala ei ihmiselle olisi luonut, niin ihminen eläisi ajatuksen synnissä aina, eikä se tulisi koskaan näkyviin. Se olisi ollut ihmisen tuho, eikä siihen olisi Jeesuksen verikään auttanut, koska ihminen ei näe syntiään, ennen kuin joku muu siitä kärsii siitä. Eli vasta kun synti tulee meissä riittävään suureksi, me alamme voimaan siitä pahoin. Jos meillä ei olisi puitteita synnin tuottamiseen, niin olisimme syntisen mielemme vankeina vailla pelastuksen toivoa.

Faktaa on ettei ihmisellä mene itsekkyytensä, ylpeytensä ja omavoimaisuutensa, eli syntisyytensä vuoksi kuin parisataa vuotta tuhota koko maapallo. Ei siis ihme että Jumala teki ihmisen tuottamista synnin tuottamisen keinoista sellaisen joka on varsin näkyväinen seikka!

 

Takaisin etusivulle

 
 
27.5.2018
 

Laki tekoina VS laki sydämessä!

Tämä vastakkainasettelu jakaa seurakunnan rankasti kahtia. Näemme itsemme synnittömiksi armahdettuina syntisinä tai synnistä armahdettuina synnittöminä. Erona on provokatiiviseksi mennyt näkemys siitä, kuinka halukkaasti/haluttomasti me teemme syntiä.

Synnittömänä itseään pitävä näkee että syntinen se himoaa syntiä uudelleen ja uudelleen ja rukoilee sitten ”haukionkala” syntinsä anteeksi, aivan kuin Jeesus olisi jokin syntien anteeksiantoautomaatti. Kuitenkin todellisuudessa syntiseksi itsensä laskeva kavahtaa ja karttaa syntiä, mutta edelleen näkee Jumalan kirkkauden olevan omalle olemassaololleen aivan liianpolttavana ja siksi tarvitsee Jeesuksen armon veren suojan joka ikinen päivä.

Synnittömäksi itsensä näkevä taas kokee että hänet kerran armahdettiin ja nyt hän saattaa elää synnittömänä elämänsä loppuun saakka. Kuitenkin tässä koitan valaista mitä tämä omavoimainen synnittömyys todellisuudessa kumminkin on.

Minä kuulun niihin jotka karttaa syntiä mutta silti kokee itsensä syntiseksi ja saa armon joka päivä ja siksi tiedän varmuudella (pelastusvarmuus sydämessä) tulevani täysin synnittömänä Jumalan eteen Jeesuksen veren puhdistamissa vaatteissa.

Synnittömyys ei ole maailmassa mahdollista kenellekään ihmiselle ja tässä kohtaa astuu vuorisaarna esille vahvasti. Nimittäin ihan ensinnäkin, jos rikot yhdenkin käskyn, olet rikkonut ne jo kaikki. Paha lähtökohta!

Jeesus sanoi: Jos silmäsi katselee jotain himoiten, revi se päästäsi ja heitä pois, jotta sielusi pelastuisi. Samoin käsi, samoin jalka… jne. Jos olet syvissä ajatuksissasi tehnyt syntiä, olet sen jo tehnyt!

Adventistilapsena voin sanoa nähtyäni oman kirkkokuntani sapatinviettoa sieltä aivan lapsuudesta saakka, että jos ajatuksesi sapattina vain käväisee muualla kuin Herralle pyhitettävän päivän kunniaksi tarkoitettuun, olet rikkonut sapattikäskyn Jumalan kaikki läpäisevän täydellisyyden mittarien edessä. Tätä tapahtuu joka ikinen sapatti, jokaiselle sapatinviettäjälle ja se on vain faktaa!

No sitten mennään sinne synnin alkujuurille, miksi Adam ja Eeva teki syntiä syödessään puusta? Eikös puusta syöminen ole aika pikku juttu, viaton teko jonka olisi voinut Jumala melkeenpä kohauttaa harteita ja huokaista, ”lapselle sattuu kaikenlaista” ja sanoa että, noh, lausu yksi ”Ave Maria”, niin se on sillä kuitattu.

Eihän puusta kielletyn hedelmän syöminen lue edes kymmenessä käskyssäkään, joten miten se voisi olla jokin synti?

Miksi sitten se puusta syöminen oli niin älyttömän omituinen juttu? Siksi koska se oli enää vain käytännön teko Jumalaa vastaan ja itse asiassa se varsinainen pahin teko oli jo käyty Eevan ajatuksissa, ennen kuin tämä otti hedelmän käteensä ja söi. Eevan synti nimittäin oli se, että kun käärme oli kyseenalaistanut Jumalan sanat, sanomalla ”onko Jumala tosiaan niin sanonut”. Tämän koukun nielaiseminen ja asennemuutos Jumalaa vastaan oli Eevan ensimmäinen synti. Hän siis epäili Jumalaa!

Kyseessä ei siis ollut varsinaisesti kokonaisuutenakaan mikään teko, vaan syvällä sisimmässä oleva muutos, josta tuli synti jota sitten teko seurasi jälkijunassa.

Tämä oli hento, ohuen ohut lanka, joka meni poikki, kun Eeva nielaisi syötin. Kuitenkin se pienen-pieni ohut lanka katkaisi ihmisen ja Jumalan suhteen.

Mennäänpä siis rankempaan, toiseen ääripäähän. Me olemme kaikki yhtä mieltä että murha tai raiskaus tekona on jo varsin tuomittavaa. Mutta ajatuksen tasolla niistä kumpikaan eivät ole mikään rikos.

Oletko sinä siis tekojesi uskossa sitä mieltä että pedofiili on Jumalan silmissä vasta sitten syntinen pedofiili, kun hän tekee tuon kammottavan tekonsa?

Tämä on ajatuksena ääripää… ota huomioon, mutta yhtä kaikki, teko on vain yksi syntiteko ajatuksen tasolla, siinä missä Eevan ajatuksetkin olivat ennen hedelmän syöntiä, kun hän vasta antoi vankkumattoman luottamuksen horjua Jumalan sanoista, älkää tästä puusta syökö ja jos niin teette, niin teidän on kuolemalla kuoltava. Teko tuli vasta sen jälkeen kun se oli päässä ajateltu!

Raamattu sanoo, että pienikin hapatus pilaa koko taikinan, joten hiuksen hieno pienikin uskon horjuminen Jumalaa kohtaan, oli hapatuksen alkusiemen, joka hapatti koko maailman. Siksi synti ajatuksen tasolla on vakavaa!

Tästä syystä minä pidän itseäni täysin syntisenä, koska minä epäilen ajatuksen tasolla vähän väliä Jumalaa, johon minun pitäisi uskoa koko sydämestäni. Minussa ei ole uskoa edes sinapin siemen vertaa, joten siksi minä tarvitsen joka päivä Jeesuksen Kristuksen vapahtajamme Golgatan veren anteeksiannon. En minä suinkaan ole enää mikään syntipukki, kuten olin ehkä joskus ja jonkun silmissä ainakin. En minä enää niitä jaksa muistella. Katson eteenpäin ja vältän syntiä niin paljon kuin siihen suinkin kykenen. Tiedän silti etten kelpaisi koskaan tällaisena, ilman Jeesuksen armon verta.

Eräs korkea-arvoinen tuomari sanoi aikoinaan että lakia ei ole tehty niitä varten, jotka haluavat noudattaa lain tarkoitusta, vaan niitä varten jotka haluavat noudattaa vain lain kirjainta. Tässä on suuri ero sydämen tasolla. Elikkä juuri tässä astuu voimaan sydämen tahto ja sydämen halu olla lain alla. Lain rikkoja rikkoo lakia aina siitä lähtökohdasta että hän mielessään kiertää lain kirjaimen, eikä kunnioita lain tarkoitusta, vaan etsii kirjoitetusta laista porsaanreikiä tekonsa toteuttamisen selitykseksi.

 

 

 

 

 

 

 

Ajatuksemme ovat siis valtavasti merkityksellisemmässä asemassa kuin itse tekomme.

Sama asia kuin insinööri suunnittelee koneen tai arkkitehti talon. Ei kukaan mene pihalle ja ala rakentaa taloa tai mene pajaan tekemään konetta, ellei ole ensin miettinyt asiaa, millaisen tekisin, milloin ja miten sen tekisin jne. Kaikki lähtee ajatuksesta ja suunnitelmista toteutukseen.

Samoin seksuaalisuutemme alueen rikokset, ne lähtee siitä että alamme katsella seksuaalisväriteisiä kuvia vaikka netissä, himoita jotain henkilöä, jonka näemme kun kuljemme jossain, tai katsella pornoa ja haaveilla sitte jostain joka johtaa siihen tekemiseen. Siinä ajatusvaiheessa me jo muodostamme suuren synnin itsellemme vaikka kuinka se kiistämme juuri sillä lain kirjaimen kiertämisellä, en ole tehnyt ”vielä” mitään.

Samoin katkeruutemme ajatukset kun joku on loukannut tai tehnyt meille väärin. Mietimme niitä syvällä sisimmässä ja muodostamme syntitaakan. Vain ajatuksen jälkeiset tekomme on enää synnin ulkoinen muoto. Siksi Jeesus sanoi vuorisaarnassa että hakkaa se irti mutta kun se on jo sydämessä tehty, niin ei ole järkeä hakata kättä tai repiä silmää. Se on turhaa ja syntiä sekin kaiken huipuksi.

Lähes kaikki kristityt tuppaavat ajattelemaan että syntiset ajatukset eivät ole syntiä jos emme päästä niitä teoiksi. Se ei kuitenkaan pidä paikkansa ja siksi Raamattu kehottaa enemmän kuin monesti nöyrtymään ja ilmestyskirjassa varoitetaan juuri tästä: ”Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.” Näin asian kuittaa Johanneksen saama ilmestys Patmoksella jotakuinkin n. 60 vuotta Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen.

Älkää siis missään nimessä ihmetelkö miksi Jumala on tehnyt lopunaikojen pelastussuunnitelman jota olen armossa saanut tällä www saitilla julistaa. Tämä tapa korjata sato, mahdollistaa näiden asioiden korjaamisen ja Jumalan seurakunnan kasvun täyteen lukuun. Muutenhan karitsan häät olisivat hyvin pienellä porukalla pidetty.

 

Takaisin etusivulle

 
 
24.5.2018
 

Tuliset järvet

Tästä on jo monta vuotta, varmaan joku 8-9 vuotta, kun näin unen jossa minä olin jossain kaukana maailmasta, vähän kuin avaruusaluksella mutta ei kuitenkaan. Siellä oli Jeesus jolta pyysin saada nähdä millaista maailmassa on tässä ajassa, kun meidät oli sinne temmattu pois.

Minulle avattiin ikkuna, josta saisin katsella millainen maailma on. Näin sen ikäänkuin avaruusaseman korkeudelta jolloin maa oli edessäni kuin suuri rantapallo, jota siinä katselin. Maa oli ihan maan näköinen ja muotoinen mutta siinä oli siellä täällä puhjennut suuria ja pienempiä laavameriä, tuollaisia Skandinavian kokoisia olivat suurimmat. Niistä tuli savua ja laavaa. Ymmärsin että maailmassa oli kaikilla paha olla.

 

 

 

 

 

 

 

Juuri tuollaiseen laavamereen ilmestyskirjassa kerrotaan Jeesuksen näkyvän paluun yhteydessä pedon ja väärän profeetan heitettävän elävältä. Elikkä aika kova tilanne siinä yhteydessä.

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |