Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
8.2.2020
 

Peto ei voi mieltänsä malttaa – näkökulma

Olen monesti miettinyt, miksi petoa verrataan Raamatussa saatanan ilmentymään, mm. ilmestyskirjassa. Samoin olen miettinyt erästä raamatullista kahta hyvin kummallisen ristiriitaista tapahtumaa, järjen ja himon välillä. Nimittäin kun Pietari sai Jeesukselta kehut ja taivasten valtakunnan avaimet, niin sen jälkeen heti Jeesus alkoi selittää tulevasta ristinkuolemastaan, johon Pietari heti oli tulossa väliin sanoen, minä en salli sen tapahtua. Tähän Jeesus sanoi, mene pois saatana. Se oli varmasti Pietarille erikoinen hetki ja täysin yllätyksellinen, koska hänhän vain halusi olla sankari. Mutta silti Jeesus sanoi, ”väisty saatana”. Tätä on syytä miettiä tarkkaan, koska saatana siis tiesi Jeesuksen aikeista, kuinka tämä pelastaisi koko maailman, koska tämä näin sanoi kerran.

No kuitenkin kävi niin, että kun aika tuli ja ehtoollisateria, jossa Raamatun mukaan saatana meni silti Juudakseen, joka petti Jeesuksen, joka joutui ristille. Siis näin kävi, vaikka saatana oli hyvin tiennyt, ettei niin saisi käydä. Miksi siis saatana sittenkin tapatti Jeesuksen?

Äidilläni on iso uroskissa, joka on siis peto tietenkin. Toissa kesänä se kissa ystävystyi oravan kanssa. No siis kissathan normaalisti saalistavat myös oravia, joten se ystävyys perustui siis leikkimiseen tämän kanssa. Orava kuitenkin luotti kissaan liikaa ja niinpä eräänä päivänä tuo kissa tappoi tuon leikkikaverinsa rajun leikin päätteeksi. Näinpä peto ei voinut mieltään malttaa, vaan toimi petomaisen julmasti, tappaen ystävänsä. Kissa oli kuulemma jälkikäteen surullinen ja etsi leikkikaveriaan, kuitenkaan löytämättä sitä. Se ei itsekään oikein tainnut tajuta mitä teki.

Tässä siis pohjustus vain sille, miksi peto toimii joskus tyhmästi, vaikka tietää mitä se tarkoittaa. Peto on peto. Niinpä saatana tapatti Jeesuksen samoista petomaisista syistä johtuen. Se ei voinut millään malttaa mieltään ja niinpä se teki Jeesukselle sen, minkä sen pitikin tehdä.

Toinen vaihtoehto teoria oli kuitenkin sekin, ettei saatana tiennyt mihin Juudaksen kavallus Jeesuksen johtaisi. Voihan olla, että saatanalle oli pettymys kun Jeesus vietiin ristille. Mutta tähän en jaksa uskoa, vaan saatanan verenhimoon nähdä kuinka Jeesus kärsii ristinkuoleman. Se oli mielstäni suurempi, koska himo vie voiton myös saatanasta.

 

Takaisin