Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
21.4.2021
 

Tämä minun piti jo eilen kertoa – häistä

Minä menin naimisiin tasan 30 vuotta sitten Kittilän kirkossa 20.4.1991 ja silloin soi sen kirkon kellot meille ja minulle maalliselle Jaakobille.

Turku on minulle hyvin tärkeä kaupunki, osin siksi koska ison osan lapsuuttani vietin siellä ja toiseksi, että se on Suomen Jerusalem, eikä se ole mikään pikku seikka.

Turun tuomiokirkon kellot menivät ”rikki” 19.4. illalla ja ne soittivat läpi yön aina 20.4. päivään asti, jolloin ne vasta saatiin korjattua. 30 vuotis hääpäivänäni, eikä siinä suinkaan kaikki… tässä näkyy Omerin laskennan merkitys. ”laskekaa 7 viikkoa viidenteenkymmenenteen päivään saakka”. Omer alkaa 23.5. klo 18 ja jatkuu läpi yön seuraavaan päivään, jolloin tempaus tapahtuu ja ylkä tulee hakemaan morsiamen. Aivan kuten nämä kellotkin hiljenee heti kun morsian on mennyt häihinsä.

https://yle.fi/uutiset/3-11892378

Myös tämä www.pelastussanoma.fi on perustettu tasan 15 vuotta sitten Turun seudulla Liedossa.

Tämä on selvä merkki sekä itselleni, vanhalle Jaakobilleni, joka pian vihitään karitsan häissä uudelleen. Tasan 30 vuotta siitä maallisesta avioliitostani kului ja nyt vuorostaan soi Turun tuomiokirkon kellot.

Kirkoilla on paikkansa tässä maailmassa mutta niihin ei uskomme perustu, vaan evankeliumiin, Jumalan pojasta, joka siksi Pyhästä Hengestä, otti syntivelkamme ja sovitti sen verellään Golgatan ristillä. Hän nousi kuolleista ja Helluntaina, silloin kauan sitten, Hän asettui sydämiimme asumaan. Se seikka meidät pelastaa.

Kirkko ei ole turva tuomiopäivänä näin sano Herra, Herra, joka on sen meille Pyhässä Raamatussa ilmoittanut. Nimittäin näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa. (1. Joh. 4:17)

Emme me tule vanhurskaiksi kirkon kautta, vaan Kristuksen kautta, joka on meihin tullut.

Mutta yhtä kaikki, tuomiopäivän kirkon (tuomiokirkon) kellojen yön yli soiminen Pääsiäisen ja Helluntain välissä on suuri symbolinen ajan merkki. Älkää nukkuko, vaan VALVOKAA, sillä ylkä on tulossa.

 

Takaisin