Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
7.4.2020
 

Tämä Pääsiäinen ja sen päivät

Maailam on luonut aivan oman tavan viettää pääsiäistä, vaikka sen viettämiseen kuuluvat laskutoimitukset ovat aivan eri asioita. Luotatko siis tämän päivän pääsiäisviettotapoihin, vai Raamatussa kerrottuun pääsiäisenviettojärjestykseen?

Jeesuksen ristinkuolema ja siihen liittyvät päivät, ovat keskeisessä roolissa kristillisessä pääsiäisenvietossa. Mooseksen päivien pääsiäisenviettotapa on hyvin samankaltainen, eikä poikkea sen päivien järjestyksestä millään tavoin, joten on syytä katsoa molempia asioita, kun lähtee viettämään pääsiäistä.

Lähtökohtana on se, että pääsiäinen ei ole viikonpäiväsidonnainen juhla, vaan se päättyy pääsiäissapatin jälkeiseen päivään, siten että pääsiäissapatin ja pääsiäiseen liittyvän täyden kuun väliin jää vähintään kolme päivää ja kolme yötä. Muussa tapauksessa pääsiäistä ei voi viettää, vaan se siirtyy viikolla.

Laskenta alkaa siis aina kevätohran löytymisen jälkeisestä uudesta kuusta, joka päättyy 14. päivän iltahämärään, jossa karitsa teurastetaan. Siitä seuraava lauantai on pääsiäissapatti.

Tähän täytyy sitten liittää vielä Jeesuksen päivät, elikkä kun katsomme, mikä oli kiirastorstai, niin se ei alkuunkaan edes ole torstai, ainakaan tänä vuonna. Nimittäin nyt kun kirjoitan tätä 7.4.2020, niin tämä päivä todellisuudessa on se kiirastulen päivä, jossa opetuslapset vuokrasivat pääsiäisenviettopaikan, Jeesus pesi kaikkien jalat ja vietettiin ehtoollista. Siitä mentiin getsemaneen, jossa Juudas petti Jeesuksen. Siis tänään!

Huomenna 8.4. on laskennallisesti se päivä, jota hyvällä sydämellä voimme viettää pääsiäisjuhalana, Herramme Jeesuksen ristintyön päivänä, jossa meidät vapahdettiin synneistämme.

Ja sitten kun lähdemme laskemaan päiviä, jotka Pyhään Raamattuun on kirjoitettu, niin Jeesus lepäsi haudassa KOLME PÄIVÄÄ ja KOLME YÖTÄ.

Hänet siis surmattiin ristillä kuvannollisesti huomenna 8.4. klo 15 ja tuli ilta kun hänet vietiin hautaan. Siitä kun laskee tasan kolme päivää ja kolme yötä, niin Jeesus nousi haudastaan sapatin päätyttyä 11.4. illalla klo 18 jälkeen, jolloin aamulla hauta oli tyhjä, kun naiset tulivat häntä balsamoimaan.

Tämä on minun näkemykseni pääsiäisenvietosta ja siksi minä tässä valmistankin lammasta huomiseksi.

Lehti:

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi kertoi, että paras aika suunnata katsomaan kuuta on puolen yön jälkeen, jolloin ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa taivaan pitäisi olla käytännössä pilvetön.

 

Takaisin