Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
5.11.2019
 

Suomineidon hukatut verovarat

Vaikka tämä aihepiiri ei olekaan pelastussanoman sisällönmukainen, niin haluan informatiivisesti kertoa, miten suuyritykset toimii Suomessa ja ns. välttää veronmaksun.

Kun on tarpeeksi suuri ja riittävän häikäilemätön, niin on myös riittävän pelottava jopa hallituksille.

Otetaan esimerkki vaikkapa sähköyhtiö Caruna, jonka hallinnoima verkko on meidän omilla verorahoilla aikoinaan kustannettu. Valtio möi sen suurin lupuksin, ettei sähkönsiirtoverot nousisi, vedoten kilpailumomenttiin. Sehän on suorastan vitsi, jos omistaa maan ainoan sähköverkon.

Suurella konsernilla on yleensä päämajat maissa, joissa lainsäädännöltä on helppo hallita, kun taas eräät varat keräävät toiminnot maissa, joissa on matalat verot tai mieluummin ei ollenkaan.

No jos vaikkapa korkeasti verotetussa Suomessa tehdään kovaa tuloa sähkönsiirroilla, niin pian konsernin verohalvan maan yksiköstä tulee lasku konserninhoidosta muutama sata miljoonaa, joka vie yhtäkkiä verotettavan tuloksen koko sähkönjakelusta, vaikka yhtiön tuotossa ei olisikaan mitään vikaa, päin vastoin, se on rahasampo. Rahat vaan pitää saada pois tuloksesta, jotta veroja ei tarvitsisi maksaa ja koska yhtiöllä on selvää näyttöä siitä, ettei sähkönsiirto ole kannattavaa, se päättää perustellusti nostaa siirtomaksuja hieman. Näin toimii suuri ja häikäilemätön yhtiö.

Samoin kun Suomessa on helppo järjestää YT neuvottelut, vedoten tuotannollisiin ja taloudellisiin ongelmiin. Tähän ei tarvita kuin viikko, kun yhtiö voi irtisanoa väkeä mielin määrin. Kun taas Ruotsissa asia ei ole niin helppoa. Siellä menee tuohon samaan kuukausia. Siksipä, vaikka Suomessa yhtiö tuottaisi voittoa, niin se ajetaan mieluummin alas, kun halutaan vähentää henkilötyövuosia, kun taas Ruotsissa toimiva vähemmän voittoa tuottava yksikkö saa jäädä.

Tämä kaikki on rahavaltojen häikäilemätöntä toimintaa, joten ette ihmettele varmaan, miksi sydämeltään Jeesukseen luottava tätä koko mammonajärjestelmää kavahtaa.

 

Takaisin