Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
26.6.2018
 

Symboliset vammat joita Jeesus käytti vertauksissaan

Jeesus puhui jatkuvasti rammoista, kuuroista, sokeista ja spitaalisista, samoin kuin sitten myös paransi näitä koko julkisen elämänsä ajan.

Sokeus oli yksi eniten käytetty vertaus, joka kuvastaa hengellistä näkemyksen puutetta. Jeesushan käytti uskon vahvistamiseksi ihmeitä ja sai näin ihmiset uskomaan Häneen Jumalan poikana, tai ainakin yli-inhimillisenä henkilönä joka saattoi tehdä hurjia juttuja. Jeesus nimenomaan etenkin fariseusten sokeudesta paljon puhui, kuten senkin, että vaikka kivetkin huutaisi, niin nämä eivät kuulisi, eivätkä näkisi ja vaikka hän kaikki poisnukkuneet profeetat herättäisi, niin he eivät uskoisi ja sellainenkin olisi vain poisnukkuneille kärsimykseksi.

Mutta tämä aihe tuli päähäni kun näin Iltalehden uutisen jossa lentoemännät pähkäilivät miten he voivat opastaa henkilöä joka on kuuro ja sokea samaan aikaan. Sitten tilanteeseen tuli teinityttö, joka osasi auttaa. Siis ammattilaisilla meni jauhot suuhun kun he eivät tienneet miten kuurosokeaa autetaan ja tälle annetaan ymmärrettävää informaatiota.

Ajatelkaas kun me näemme näitä itsepintaisesti ja asenteellisesti jumalattomia, jotka eivät ole vain sokeita ja kuuroja, vaan he ovat rampoja ja spitaalisia kaiken huipuksi.

Sokea ei näe vaikka hänen eteensä laitettaisiin sata lottovoittoa peräkkäin ja hän pitäisi sitä edelleen sattumana.

Kuuro ei halua kuulla sanomaasi vaikka se olisi toisille ihanaa lohdullista sulosointua mutta hän sulkee sille korvansa koska ei halua kuulla.

Rampa taas ei osaa tehdä tekoja jotka ovat Jumalan mieleen, he eivät auta lähimmäistä, ovat itsekeskeisiä, eivätkä he piittaa tekemisistään.

Spitaalinen taas on saastainen teoissaan ja haluaa kulkea lihan himoissaan, harjoittaen homoutta tai mitä tahansa muuta seksuaalisesti saastaista.

Jeesus paransi myös riivattuja, jotka nykymaailmassa luokitellaan hulluiksi. Tämä on tunnevammaisuutta ja me tiedämme että silloin heissä asuu erilaisia henkiolentoja ja lukkona päällä saattaa olla vieläpä jokin vahva vartijahenki, joka pitää kiinni ovia ettei sinne pääsisi mikään muu. Se pitää kiinni juuri näitä hengellisesti vertauskuvallisia aisteja ettei mikään vahingossakaan pääsisi sisään. He ovat kuurosokeina, rampoina ja spitaalisina mieleltään häiriintyneitä riivattuja ihmisraunioita. Voi heitä!

Jeesuksen verellä on kuitenkin niin suuri voima että me voimme tahtoessamme, mieluummin 2-3 hengen ryhmässä ajaa nämä riivaajat ulos heistä mutta sitten pitää sen jälkeen olla nopea, eikä antaa niiden enää palata. Tyhjälle sielulle ei saa jättää henkiolennoille aukkoa ja tilaa tulla takaisin. Tällainen henkilö on ravittava kunnolla hengenravinnolla ja tälle on tehtävä Jumalan sotavarustus, jossa seisoo Jumalan asettama vartija Pyhän Hengen asuessa kokonaisena uudestisyntyneen hengessä.

Jos tällaisen tyhjän sielun jättää ja tämä ihmispolo ei saa Pyhää Henkeä, eikä Jumalan täyttä sotavarustusta suojakseen, niin pian tulee vieläkin suurempi joukko erilaisia riivaajia asumaan tähän ihmiseen ja sen jälkeen on entistäkin vaikeampaa, jos ei jopa myöhäistä enää auttaa tätä.

Älkäämme siis jättäkö juuri uskoon tullutta entistä moniongelmaista yksin!

 

Takaisin