Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
25.2.2017
 

Tässä päivässä on ilon aihetta – 100 päivää laskennalliseen Omeriin

Huomenna on kuun pimein hetki ja viimeinen hetki löytää kevätohra Israelissa, mikäli uusi vuosi vaihtuisi nyt raamatullisen Nooan ajanlaskun mukaan. Kevätpäivän tasauskin on vasta neljän viikon päässä, joten aikataulumme on melkeinpä nyt kiveenhakatussa kunnossa. Omeri on siis 5.6.2017 tänä vuonna ja kevätohra löytyy tässä muutaman viikon sisällä.
Vuosi siis vaihtuu tuossa 29-30.3. paikkeilla ja pääsiäinen siitä kahden viikon päästä.

Siitä sitten pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä lasketaan 7 viikkoa, eli 50 päivää, jolloin päästään vuoden 2017 Omeriin. Se yksi päivä tulee siitä koska maailma on 24h marginaalissa, niin kun määräajan täytyy täyttyä, niin siinä on oltava 24h ohimenoaika ja siksipä tämä yhden päivän ylimenoaika on sinne säädetty. Omer siis päättyy maanantaina 5.6.

Raamatullisesti meille on annettu kaksi ajankohtaa, jotka selvästi molemmat viittaavat ylösottoon. Tämäkin selittää miksi ylösottoja on todellakin kaksi, ensin morsian ja 3,5 vuoden päästä häävieraat.

Nämä kaksi aikaa ovat tämä Omer, jossa on selvät morsiamen ja kevään tunnusmerkit, mm. Laulujen laulu 2:10-13 Daavidin pojan laulu morsiamelleen, ”nouse sinä kaunokaiseni ja tule”. Sama pätee sitten pasuunasoiton päivään, jossa on selvästi eri merkit ja selkeästi häävieraiden ja suuren sadonkorjuun syksyn tunnusmerkit, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. Joh.ilm. 7 luku

 

Takaisin