Pelastussanoma

 

Miekka Suomelle 
 
26.2.2021
 

USA VS Venäjä – uhka Suomelle

Usa on lähettämässä B1 pommittajia Norjaan ja ei ole vaikea arvata minne sinne, no pohjois Norjaanpa tietenkin. Sinne se paine kasaantuu ja Venäjällä tulee paine saada Lappi itselleen ja viedä oma kalusto tutkakantaman päähän, kuten olen jo vuosia asiaa valottanut.

Tutka on se syy, miksi Venäjä tarvitsee maata Muonion alapuolelta. Vain sillä se pystyy reagoimaan riittävän nopeasti yliäänellä lentäviin pommikoneisiin, joita B1 koneet juuri ovat.

Venäjä ensin tietenkin kohteliaasti pyytää maata Suomelta tutkaansa varten, johon hallitus tietenkin kieltäytyy ehdottoman jyrkästi, jonka jälkeen alkaa uhittelu ja loppu sitten väkisin tukeutumalla.

Usoisin, että tässä lähi viikkojen aikana ehkä kansalta salassa tapahtuu tämä kyseinen ensimmäinen kontakti. Mielenkiintoinen kevät tulossa, nimittäin jälleen Niilo Ylivainon viljapeltonäky tulee mieleen, että idästä nousee myrskypilvet, on siis selvää jo että suuri myrsky on tulossa ja silloin lähtevät vanhanaikaiset vankkurit liikkeelle ja enkelit nostelevat kypsää viljaa vankkuriin ja vievät sen pois.

https://edition.cnn.com/2021/02/08/politics/us-b-1-bombers-norway/index.html?fbclid=IwAR20iAx8WsSoxU_xhEmRDw8CpPu1_8hOBgz4O5gU8BKWMalplfEbR2ks3I4

 

Takaisin etusivulle

 
 
31.1.2021
 

Suomelle paha merkki on nyt ilmassa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/navalnyin-tukimielenosoituksia-kutsuttu-jalleen-koolle-ympari-venajaa-tuhansia-protestoijia-otettiin-kiinni-viime-viikolla/8051396

MTV Uutiset: Venäjällä pidätetty tänään yli 4000 ihmistä, joukossa kymmeniä toimittajia. Mielenosoituksia on kutsuttu koolle aamupäivästä alkaen kymmenissä kaupungeissa eri puolilla Venäjää. Esimerkiksi pääkaupungissa Moskovassa ja Pietarissa mielenosoittajia on pyydetty kerääntymään yhteen kello 11 Suomen aikaa.

Kuten olen sanonut jo aiemmin, ettei Navalnyin nousu venäjän johtoon ole Suomelle mitenkään hyvä asia. Putin pitää asiat kunnossa, jos ei hänelle käy huonosti. Samoin piti Saddam Hussein Irakin aisoissa, kuten Gaddafi piti Libyan aisoissa. Nämä johtajadiktaattorit on murhattu, eivätkä he pidä enää kansaansa pystyssä.

Putin on nyt ilmeisesti valtakautensa päässä ja kuten hyvin olemme nähneet, kuinka nopeasti asiat etenevät, kun ne alkavat vyöryä. Valta voi vaihtua päivissä tai viikoissa ja Venäjän tilanne voi vaihtua Suomelle hyvinkin tukalaksi aivan hetkessä, niin nopeasti, ettemme ehtisi edes reagoida siihen. Kukaan ei usko niin käyvän, kuten niin oli myös 1939 kesällä ja syksyllä ja se varmaan on tarkoitus nytkin.

Kuvassa lähihistoriaamme käy läpi YLE:n opetusohjelmassa vuonna 1959 sen aikainen kenraali, joka kertoo Suomen asemista talvisodan syttymishetkellä.

Koulutkin oli jo alkusyksyllä suljettu sodan pelossa mutta avattiin sitten, kun sota ei ihan heti syttynytkään mutta suljettiin saman tien, kun tykit alkoivat jylistä. Niin nopeasti tilanteet muuttuvat rauhasta sodaksi.

Armeijamme vahvuus oli sijoitettu lähes kaikki Kannaksen ja Summan akselille, sekä Laatokan pohjoispuolelle.

Kaikkein heikoimmin varustautuneet joukot olivat Suomussalmella ja Sallassa, sekä Petsamossa.

False flag, elikkä Mainilan valehyökkäys tapahtui nimenomaan tuolla kaakkoissuomen Karjalassa, josta Venäjä ensin pyrki läpi. Kun se ei kaikesta huolimatta heti onnistunutkaan aikeissaan, niin se lähti heti perään kokeilemaan, josko Raatteen tietä kataistaan koko Suomi. Sekään ei onnistunut ja sodan kulku kääntyi takaisin Laatokan ympärille, kunnes välirauha 105 päivän sodan jälkeen tehtiin.

Nyt Venäjä varmasti katsoo tätä samaa asiaa uudelleen, kun aika tulee ja se ei lähde höökimään suoraan eteläiseen Suomeen Vaalimaa- Nuijamaa akselista, vaan se tietää, että sen kannattaa aloittaa Suomen kaataminen Lapista, aivan sieltä ylhäältä alkaen ja heti perään kiiloittaa maahanlaskujoukoin koko maa aina sinne Kostamuksen rajanylityspaikalle. Tämä siksi, koska Venäjältä etelän kautta Suomen miehittäiminen tulisi olemaan erittäin vaikeaa mutta kun sillä on pohjoisesta ja idästä joukot kaikkia teitä hyväksikäyttäen, erinomaiset etenemismahdollisuudet.

Tämän jälkeen Venäjällä on kaikkein helpoin vallata koko maa mutta sitten Suomi tulee saamaan apuja Englannilta. Näin minä sen olen ymmärtänyt sekä ymmärtämällä profetioita ja hengessä tätä asiaa minulle on vahvistettu. Englantilaiset joukot nousevat Tukholman edustalta ylös Porin edustalle ja sieltä maihin, jonka jälkeen sillä on kaikki yhteydet vastavoimana Venäjää vastaan. Siksi hyökkäys pysähtyy kiilamaiseen asemaan, Venäjän Pyhtäältä ylös ja Kuopion kautta Ouluun, kuten Tukholman profetia sen on veljemme kautta tuonut meille tiedoksi.

Samalla Inarista nousee profeetta Suomeen, joka profetoi hyvin väkevällä tavalla ja täyttäen koko Suomen uskolla ja Jumala Hengellään. Samalla venäläiset kuulevat väkevän profetian ja siellä tapahtuu suuria uskon ja hengen ihmeitä, kääntymisiä ja sanan leviämistä.

Tuolloin sinä ja minä, Herramme Jeesuksen odottajat olemme jo poistuneet.

 

Takaisin etusivulle

 
 
13.1.2021
 

Venäjä näkee USA:n tilanteen heikkenevän

Ihmisiä ei näytä huolettavan USA:n sisäiset ongelmat ja mihin ne johtavat. Sen sijaan Venäjä seuraa sitä hyvin tiiviisti ja hyvin suurella linssillä ja loopilla.

Venäjälle avautuu koko länsi aivan uudessa valossa, kun USA:n sisäiset ongelmat ja mahdollinen hajoaminen tulisi eteen.

Meille Suomessa se tarkoittaisi sitä, ettei EU kykene meitä puolustamaan millään tavalla ja vain Nato ja Engalnti siihen kykenevät mutta kummankin saaminen puolustamaan Suomea, on hyvin epävarmaa.

Varmempaa on ennemmin se, että Venäjä aikoo saada Suomelta jotain hyvinkin pian ja se on maa-alueita, aivan kuten jo uumoilin 15 vuotta sitten. He tarvitsevat Natoa vastaan ohjus- ja tutka-asemia Kolari-Muonion seudulle, joka on tarvittaessa suorassa tieyhteydessä Narvikiin.

Hyökkäys Suomeen alkaa tapahtua rajaprovokaationa Ivalon vastaisella itärajalla. Ensimmäinen miehityskohde on siis Ivalo ja sen lentokenttä, samalla kun se tuhoaa Rovaniemen ja ehkä Kainuun lentotukikohdat, ellei kykene Kainuuta miehittämään ensin.

Uskon että tämä tarkoittaa ensi kesää ja jopa loppukevättä, koska profetiat ovat niin sanoneet.

Eräs profetia sanoo, että kun homolait menevät läpi, niin seuraavan pakkastalven jälkeen Venäjä tulee Suomeen. Homolaki meni läpi 2017 ja sen jälkeen ei ole ollut kuin leutoja talvia. Nyt on ensimmäinen luminen ja pakkastalvi vuosiin.

 

Takaisin etusivulle

 
 

Takaisin etusivulle

 
 
28.11.2020
 

Raamatullinen syy, miksi Venäjä tulee Suomeen:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8690cd17-85c2-4d75-84a9-299b5dbe67d0

Tällä hetkellä Suomessa on sellaisia arvo-omaisuuksia maaperässä, että kaikki ne haluaa:

Nyt marraskuisena harmaana iltapäivänä kaksi ulkomaisen kaivosyhtiön edustajaa tutkii keskittyneesti kivipötköjä. Välillä he pälyilevät olkansa yli.

Emme tiedä, keitä he ovat. He eivät halua sanoa mitään, emmekä missään nimessä saa kuvata kairasydämiä sisältävien laatikoiden koodeja.

Niistä voisi paljastua, mitä mineraalia ja mistä he etsivät.

– He haluavat pysyä mysteerimiehinä, sanoo ryhmäpäällikkö Tauno Rautio Kairasydänarkistoa ylläpitävästä Geologisesta tutkimuskeskuksesta (GTK).

Kilpailevien kaivosyhtiöiden edustajat eivät ole ikinä arkistossa yhtä aikaa.

– Eivät he pystyisi suojaamaan löydöksiään, jos naapurifirman geologi olisi vieressä katsomassa.

Raamatussa lukee Hesekiel 38 legendaarisessa ennustuksessa, jonka nimenomaan olen kohdistanut Suomeen. Se on ainoa Raamatun paikka, jonka voi liittää suoraan Suomeen. Siihen on montakin eri syytä ja yksi on siinä, että se kansa asuu maailman navassa, napapiirillä rauhassa ja kansa joka on toipunut raunioista, kuten WW2:n jälkeen Suomi on sen tehnyt. Toiseksi, ettei sillä ole ovia, salpoja, muureja, eikä vallihautoja. Lapissa nimenomaan niin on, nimittäin tätä on aina verrattu Jerusalmiin, mutta Lapissa nimenomaan on luuta oven päällä merkkinä siitä, ettemme ole kotona. Se on iso mittapuu kaikelle mitä Hesekiel tuossa sanoo ja asuu maailman navassa vailla hätää, rauhassa ja turvassa. Näin ei voi Israelista koskaan puhua.

Venäjä siis tulee maahamme rikkaudet kiiluen silmissä, kun USA ja NAto ei enää ole uhkana heille. Tämäkin tapahtuu silloin kun USA:ssa tapahtuu nykyhetken jälkeinen valtataistelu, joka on Danielin 11. luvun profetian täyttymys. Kauris menettää suuren sarvensa ja se hajoaa neljään osaan. Moni sanoo, että tämä tapahtui jo Aleksatneri suuren aikaan ja niin tapahtuikin, muttei moni näe lukea mitä tuon ennustuksen päätteksi sanotaan: Tämä tapahtuu viimesinä päivinä. Okei, siis nyt.

 

Takaisin etusivulle

 
 
20.5.2020
 

Nuorten väkivalta lisääntyy ja raaistuu

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006513473.html

Puhutaan nyt imatralaisen koulun pihalla tapahtuneesta nuorten kohdistamasta väkivallanteosta toiseen nuoreen. Tätähän on tapahtunut aina kaikkialla, enmmäkseen huonomaineisilla alueilla ja niissä kouluissa, jotka sijaitsevat noissa lähiöissä.

Mutta miksi ei sivulliset aikuiset sitten puutu näihin väkivaltaisuuksiin, vaikka selävästi näkevät tällaista tapahtuvan? Siksi koska he muuttaisivat historian kulkua siten, että he itse olisivat sitten nopeasti lehtien palstoilla pahoinpideltyään lapsia.

Lehdistö on varsin julma, koska se haluaa edistää omaa agendaa ja sensaatiomyyntiä. Samoin yhteiskuntamme on ajanut jatkuvasti elämäämme ja maailmankatsomustamme liberaalimpaan suuntaan, joka estää niin opettajia, kuin sivullisia aikuisia, jopa vanhempia puuttumaan lasten asioihin ja edesottamuksiin.

Ei kukaan uskalla mennä väliin, syytteeseen joutumisen pelossa. Jokainen aikuinen näkee vaaran heti jos joutuu puuttumaan nuorison ja vieraiden lasten tekemisiin. Jos he puuttuvat asiaan ja estävät nämä pahoinpitelyt, niin kukaan ei näe tätä lopputulosta, koska he estivät sen mutta samalla he asettuivat muiden aikuisten arvosteltavaksi ja syyttämäksi liiallisesta voimankäytöstä tai jopa lapsen pahoinpitelystä. Ei kukaan halua joutua siihen vaaraan ja siksi lapset saavat tehdä mitä lystää.

Koko maailman pitäisi muuttua takaisin 70-luvulle, jota juuri ne liberaalit kutsuvat ”pimeäksi keskiajaksi” koska he juuri muuttivat maamme säkkipimeään nykyaikaan, jossa vanhemmat tappaa lapsiaan ja lapset tappavat vanhempiaan ja toisiaan. Laittomuus on saanut vallan ja rakkaus on kadonnut, siitä on tullut pornoa ja seksiä, eikä kukaan enää tunne mitä aito Rakkaus on. Koko sanakin on kärsinyt täyden inflaation, eikä kukaan enää tiedä mitä se tarkoittaa. Niinpä kaikki kääntävät katseensa muualle, välittämättä kenestäkään, ettei itse joudu vastuuseen.

Elämme niin arvomaailmaltaan sairaalloisia aikoja, että en tiedä mitä enää sanoisi, koska pahuus on se joka nyt vie kaikkialla oikeutta.

Minun on pakko pyytää rukouksin, että Jumala, anna sen miekan iskeytyä tämän maan ylle ja tuo sille epätoivo jotta tämä kansa kääntyisi puoleesi, kuten se teki Joulukuussa 1939 ja tekisi parannuksen, heittäisivät nuo jumalattomat liberaalit ulos eduskunnasta ja laskeutuisivat polvilleen rukoilemaan heille armoa. Tätä pyydän ja rukoilen kansamme vuoksi.

 

Takaisin etusivulle

 
 
10.5.2020
 

Ikävä tilasto Suomesta nyt 5/2020

Suomella on velkaa tänä päivänä niin paljon, että jos se langetettaisiin jokaiselle suomalaiselle kerralla maksettavaksi, niin jokaisen osuus tuosta velasta olisi vajaa 20th euroa.

Eipä tässä kaikki, vaan kamalinta on se, että suomalaislla on ulosotossa keskimäärin 17th euroa velkaa, joten maamme ulkomaanvelka on nyt suurempi häpeä pilkku, kuin kotimaiset maksuhäriöt yksityissektorilla. Yritysmaailmasta emme edes vielä maininneet sanaakaan.

Taloutemme on siis vääjäämättä tuhoutumassa, emmekä me enää sille voi mitään.

Omeriin aikaa 21. päivää ja tässä mennää kohti tulevaa uutta.

 

Takaisin etusivulle

 
 
20.4.2020
 

Suomen Turku liittyy lopunaikoihin keskeisellä tavalla

Kaikki yleensä tuntevat tämän tositarinan Israelissa 1967 tapahtuneesta asiasta, jossa kuudenpäivän koko sodan ajan, Suomen ja Israelin liput liehuivat rinta-rinnan kaikkialla Israelissa. Tämä kummallinen asia tapahtui vain siksi, koska sen aikainen pääministerimme Rafael Paasio oli virallisella valtiovierailulla Israelissa, kun sota syttyi.

Valtiovierailu jouduttiin keskeyttämään mutta kukaan ei ehtinyt laskea lippuja noiden kuuden päivän aikana alas ja niin ne liehuivat siellä koko sen sodan alusta loppuun.

Tämä ei tietenkään yksin ole mitenkään merkittävää mutta kun tähän liitetään Suomen ja Israelin lippujen yhteneväisyys, niin asia menee todella hurjaksi.

Kun Israelin ja Suomen liput pannaan päällekäin, niin lopputulos on vähintään shokeeraava, sillä niihin muodostuu Golgatan risti ja keskimmäisen ristin rinnan kohdalla Juudan tähti. Kyseessä on siis suurenmoinen symboli kokonaisuus, jossa ei ole vahinkoa sekään, että molemmat liput ovan taivaan siniset.

Tähän saakka tämä on monille hyvin tuttu tarina ja paljon levinnyt.

Mutta miksi sitten Turku?

Vuoden 1967 tuolloinen pääministerimme Rafael Paasio oli turkulainen poliitikko SDP:n riveistä.

Jesrusalem ja Turku ovat molemmat maan alkuperäisiä pääkaupunkeja.

Jerusalem ja Turku paloivat kahdesti maan tasalle.

Palojen jälkeen Jerusalem ja Turku menettivät hallintopääkaupunkiaseman.

Jerusalem ja Turku ovat molemmat maansa valtauskonnon pääkaupukeja.

Jerusalemissa ja Turussa sijaitsee maan vanhin kirkko/temppeli.

Jerusalemilla ja Turulla on kummallakin 7 kukkulaa ympärillään.

Suomen profeetta ja Turku

Olen vuosia profetoinut tulevasta Inarin profeetasta, joka aikanaan tulee johtamaan maamme herätystä aivan uudella tavalla. Ei enää suuria massatapahtumia, vaan tämä profeetta saa aikaan jatkumon, joka herättää uusia ja uusia, minne ikinä menee ja uudet synnyttävät sitten taas uusia jne. jolloin usko ja evankeliumi lähtee etenemään alkuperäisellä tavalla suusta toiselta toiselle.

Inarin profeetta kulkee maan halki, ylhäältä pohjoisesta aina Turkuun, jonne se hetkeksi jää. En tiedä kauaksiko aikaa mutta siellä Turussa tapahtuu jotain poikkeuksellista, koska sen jälkeen sieltä lähtee joka suuntaan valtaisa herätys, kuin tähden muotoinen räjähdysmäinen herätys. Itse olen kutsunut sitä Pohjolan Valona, Pohjantähtenä pimeydessä.

Tämän jälkeen itse profeetta kuitenkin jatkaa matkaansa etelään, aina Jerusalemiin saakka, jossa hän kohtaa toisen kaltaisensa, joka on saanut Israelissa samanlaisen herätyksen aikaan.

Heidät kuitenkin tapetaan Jerusalemin kaduille ja he kolmantena päivänä nousevat Taivaaseen.

Jälleen Turussa tapahtuu

Tänä Pääsiäisenä Turussa tapahtui jotain merkillistä edelliseen liittyen, nimittäin eräs museopuutarhuri matkasi syksyllä 2017 Israelista Suomeen laukussaan puupala. Heti Suomeen päästyään hän otti yhteyttä Turun kasvitieteellisen puutarhaan. Ajatuksena oli saada tuo Getsemanen puutarhan oliivipuusta karsittu pala kasvamaan Turussa.

Tänä pääsiäisenä se tapahtui.

Puutarhuri kasteli ja kostutti puupalaa ja juuret tulivat noin puolessa vuodessa.

Sekin on myös lopunajan merkki kuivettuneesta oliivipuusta, joka virkosi.

Getsemanen puutarhan oliivipuunoksat eivät ole tavanomaista turistitavaraa. Voisiko tämän vanhempaa ja ihmeellisempää saada käsiinsä

Getsemanen puutarhan oliivipuut kantavat harteillaan satojen vuosien aikaista historiaa. Juurakko voi olla jopa Mooseksen ajalta, eli 1500 eaa.–1200 eaa. Keisari Tituksen aikana, eli 79-81 jKr. puutarha vedettiin matalaksi, mutta puut on istutettu Mooseksen aikaan.

 

Takaisin etusivulle

 
 
13.3.2020
 

Profetia: ”uusi nuori ja urheilullinen pääministeri”

Tuli taas mieleen profetia jostain takavuosilta, jossa venäjän invaasion ottaa vastaan kuvailtu pääministeri, uusi, nuori ja urheilullinen. No Sanna Marin kyllä täyttää nämä kaikki kolme kriteeriä täysin. Hän on kertonut paljonkin urheiluharrastuksistaan ja kuntonsa ylläpidosta ja kyllä sen huomaakin näin ihan päällepäin kun katsoo.

Mutta profetia jatkuu sanoin, että tämä on ymmällään, eikä tiedä mitä tehdä, koska ei tunne Jumalaa. Näin on!

Jäädään odottamaan kevään etenemistä. Ei ole vastaavaa kevättä ollut vielä koskaan, jota vois edes verrata tähän kevääseen.

 

Takaisin etusivulle

 
 
1.3.2020
 

Suomessa saa olla vapaasti kommunisti muttei fasisti

Mitä eroa on kommunismilla ja fasismilla? No vain historia, joten kaivetaas esille.

Eri lähteiden perusteella tiedetään, että Stalinin ajan vainoissa eri puolilla Neuvostoliittoa kuoli miljoonia, jopa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Pienimmätkin arviot ovat 4–5 miljoonaa, suurimmat ovat jopa 60–70 miljoonaa, jos mukaan lasketaan kaikki sodissa kaatuneet ja erilaisilla työleireillä tuhotut ihmiset Stalinin valtakaudella vuosina 1922–1953. Puoluevaltion terrori tuhosi 1920–1930-luvuilla noin 25–30 miljoonaa Neuvostoliiton kansalaista.

Neuvostoliitossa eläneitä suomalaisia tai suomalaissyntyisiä ihmisiä teloitettiin tai kuoli leireillä puhdistusten noin 25 000–30 000 ihmistä.

Tässä en ottanut lukuu edes Kiinan ja P-Korean kommunismin aikaan saamia uhreja…

Tässä siis kommunismin synkkääkin synkempi historia ja sitten se toinen:

On äärimmäisen vaikeaa löytää Mussolinin uhrien määriä. Vuonna 1943 Mussolinin armeija tappoi 150 viatonta maanviljelijää kreikkalaisessa pikkukylässä ja Lopulta selvisi, että tämä teloitus ei ollut yksittäinen, vaan niitä tehtiin lukuisia. Tuhansia siviilejä kuoli yli 400 kylään tehdyissä hyökkäyksissä.

Tosin, yksinkin uhri on liikaa ja tahraa aatteen edistäjän vereen, mutta joka tapauksessa, vaikka pistäisimme parikin nollaa perään Mussolinin uhreille, niin se ei saavuta kommunismin uhrien lukumäärää.

Tarkoitus ei silti ole tehdä pahasta hyvää millään tavalla, vaan ymmärtää, että kysymyksessä on meidän oma historia, joka tekee meille ns. tepposet.

Me pidämme kommunismia ihan julkisesti hyväksyttävänä aatteena, vaikka sillä on paljon pahempi historia kuin natseilla. Kommunismihan uhrilukujen perusteella pitäisi olla lailla kiellettyä toimintaa ja jokaisen pitäisi paheksua ja huutaa kaduilla, ”ei kommunismia Helsinkiin, ei kommunismia mihinkään”, kun nyt tätä huutoa kuuluu vain natseista ja fasisteista.

Miksi meillä saa siis vapaasti ilmoittaa olevansa kommunisti, vaikka sillä on näin synkkä historia?

Kommunismia vastustettiin edellisen kerran sodan aikaan mutta YYA-sopimuksen jälkeen sitä ei saanut enää vastustaa, koska YYA kielsi sen vastustamisen. Tämän jälkeen Suomessa alkoi pitkä LUOPUMUKSEN aikakausi Jumalan sanasta. Suomi oli tehnyt sopimuksen pedon kanssa ja sai mitä ansaitsi. Me saimme 2019 jumalattomimman hallituksen mitä Suomen historiassa koskaan on ollut, eikä uskontoamme enää saa harjoittaa julkishallinnon tiloissa, kuten koulut ym. Kommunismia sen sijaan saa harjoittaa vapaasti, mutta sen vastustajat vaiennetaan laittomina fasisteina.

Kommunismia vastustettiin 1930 luvulla Vihtori Kososen toimesta ja he olivat aikansa fasisteja, jos heistä nyt jotain nimitystä pitäisi tässä yhteydessä käyttää. Sen sijaan oikeasti he olivat vain tosiuskovia, jotka vastustivat jumalattomuuden tuloa maamme hallitukseen, aivan samalla huolestuneen vastuunkantajan toimintatavalla, jolla ristiretkeläisetkin estivät Islamin tulon Eurooppaan.

 

Takaisin etusivulle

 
 
 
 
 

Arkisto

 
| 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |