PELASTUSSANOMA 2006 -> JA UUSI 2014 (kirjoitettu 7-8.4.2014 -jarmo- )
 
Esipuhe: Kirjoitin pelastussanoman vuonna 2006 jonka seurauksena jouduin mielentilatutkimukseen. Tämä koko tapahtumasarja oli niin voimallinen ja tärkeä henkimaailmalle, että aistin kaiken silloin joka solullani. Tunsin kuinka minua suojeltiin ja kuinka vihollisen joukot yrittivät aaltoina hyökätä minun kimppuuni ja murskata aikomukseni. Tajusin että jokin tai jotain hyvin tärkeää oli tekeillä. Sain useita näkyjä, unia ja täysin valvesanomia, kuten ymmärsin kuka on toinen säkkipukuinen todistaja, mistä tämä lähtee, mitä tekee ja minne lopulta päätyy. Kaiken kirjasin ylös ja tehtäväkseni ymmärtääkseni jäi tuoda julki se, miltä profeetta näyttää ja minkälainen hän on, koska profeetan aika on sen verran lyhyt, ettei sitten jää aikaa nousta tunnetuksi.
Tälle profeetalle pitää jäädä kaikki tie saada auki edestä, latu selväksi koska tämän pitää se kaikki lyhyt aika julistaa vain pelastussanomaa Jeesuksessa Kristuksessa, (en tarkoita tätä pelastussanomaa) hänellä ei siis ole aikaa hukattavana, eikä varsinkaan alussa alkaa esitellä tai todistella kuka hän oikein on, sellaine on oltava selvä juttu heti.
Lopulta kun 22.8.2006 julkaisin sen pelastussanoman, jouduin jo 30.8.2006 kolmeksi päiväksi hullujenhuoneelle suljetulle osastolle, jonne ei ollut mitään asiaa kellään sukulaisellani, eikä minulla sieltä ulos, olin kuin kuolleena ne kolme päivää. Tämä johtui nimenomaan tuosta pelottavasta sanomasta, Jeesus hakee omansa ja Venäjä miehittää Suomen. Jopa muutama seurakunta kuuli tapauksesta ja niissä rukoiltiin puolestani.
Hullujen huoneen osastolla oli yksi pahamaineinen musta lääkäri, joka poltti paksuja sikareja. Hän oli selvästi muslimi ja hän olisi aivan yksinkin voinut pitää minut siellä vaikka vuosia, mutta Pyhä Henki puuttui selvästi peliin, koska kaikki muut lääkärit haastattelivat minut, seurasivat minua mutta tämä jopa ohi kulkiessaan käänsi katseensa pois minusta. Miksi!? Lisäksi muut oikeat mielenterveyspotilaat palvelivat minua siellä suljetulla osastolla, he toivat minulle kaikenlaisia lahjoja ja pitivät minua siellä hyvänä.
Sitten kolmantena päivänä 1.10.2006 pääsin pois vapauteen ja sen jälkeen toipuminen vei muutaman kuukauden tuosta kauheasta kokemuksesta. Sitten kun olin toipunut, perustin 1.4.2007 sivuston www.pelastussanoma.fi josta nyt on kulunut 7 vuotta. Siksi haluan kirjoittaa pelastussanoman ikään kuin uudelleen puhtaaksi, mitään vanhaa silti unohtamatta, koska ne kaikki löytyvät edelleen tältä sivustolta sellaisenaan. En juuri koskaan poista mitään kirjoittamaani, olivat ne sitten sitä tai tätä, ne ovat olleet sen ajan käsitykseni kirjoittamastani aiheesta ja saavat jäädä sellaisena tänne.

Tästä alkaa siis pelastussanoma 2014 ilman ennalta profetoitavia päivämääriä. Aiheenahan on viljapellon tyhjennys lopunaikana. Tässä versiossa raapaisen vain vielä ihan alusta alkaen.
 
Luomakunta, sen perustaminen ja perintökirja -> Karitsalle
 
1. Mooses 1:23-31 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, viides päivä. Ja Jumala sanoi: "Tuottakoon maa elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, karjaeläimet ja matelijat ja metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan". Ja tapahtui niin: Jumala teki metsäeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja karjaeläimet, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikki maan matelijat, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat". Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".
Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi.
Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi". Ja tapahtui niin. Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä...
 
Kuudennen päivän aamusta siis kaikki alkaa (luomakunnan aikakirjat)

Adamista Abrahamiin = 2000 vuotta (laittomuuden aika)
Abrahamista Jeesukseen = 2000 vuotta (kirjoitetun lain aika)
Jeesuksesta hän paluuseen = 2000 vuotta (armon aika)
 
Luomakunta oli perustettu eli nelikasvoinen olento vanhassa liitossa
(luomakunta ja koko suunnitelma sen varalle)
 
Hes.1. ja 10. luku sekä Ilm.4. luku
 
1.Moos.9:9-10 "Katso, minä teen liiton teidän ja teidän jälkeläistenne kanssa ja kaikkien elävien olentojen kanssa, jotka luonanne ovat, lintujen, karjaeläinten ja kaikkien metsäeläinten kanssa, jotka luonanne ovat, kaikkien kanssa, jotka arkista lähtivät, kaikkien maan eläinten kanssa.
 
Nooan kanssa tuholta pelastuneet pääryhmät olivat linnut, karjaeläimet ja metsäeläimet. Myös siellä olivat matelijat, mutta nelikasvoisissa olennoissa ei ole matelijaa vaan ihmiskasvoinen. Alussa Jumala sanoi käärmeelle (1.Moos.3:15) ”se (vaimo) on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän (=jälkipolville - viite ilm. 12 luku "lähti vaimon perään") " Tässä vaimo kuvaa seurakuntaa, Kristuksen vaimoa, jota vastaan käärme pitää vainoaan. Siksi se ei esiinny pelastettujen joukossa matelijoiden voimahahmona, joka kuvaa saatanaa, kun taas muiden ryhmien voimahahmot ovat nelikasvoisissa olennoissa.
Karjaeläimet ovat ajan kuvauksena puhtaita eläimiä, kuvaten Jumalan ja Kristuksen omia Israelin kansassa ja metsäneläimet kuvaavat pakanakansoista Kristukseen uskovia.
 
1. Mooses 9:20 Ja Nooa oli peltomies ja ensimmäinen, joka istutti viinitarhan.
 
Armonliitto oli tehty Nooan kanssa
 
Tämän jälkeen laajasti kaikkialla Raamatussa luomakuntaa kutsuttiin vertauksissa viinitarhaksi
 
1. Mooses 17:9 Ja Jumala sanoi Aabrahamille: "Mutta sinä pidä minun liittoni, sinä ja sinun jälkeläisesi, sukupolvesta sukupolveen.
 
Ympärileikkauksen liitto oli tehty
 
2. Mooses 34:1-10 Ja Herra sanoi Moosekselle: "Veistä itsellesi kaksi kivitaulua, entisten kaltaista, niin minä kirjoitan niihin tauluihin ne sanat, jotka olivat entisissä tauluissa, jotka sinä murskasit. Ole siis huomenaamuksi valmis; ja nouse huomenaamuna Siinain vuorelle ja seiso siellä minua vastassa vuoren huipulla. Mutta älköön kukaan nousko sinne sinun kanssasi, älköönkä ketään näkykö koko vuorella; lampaitakaan ja karjaa älköön käykö laitumella vuoren vaiheilla." Ja Mooses veisti kaksi kivitaulua, entisten kaltaista. Ja varhain seuraavana aamuna Mooses nousi Siinain vuorelle, niinkuin Herra oli häntä käskenyt, ja otti ne kaksi kivitaulua käteensä. Niin Herra astui alas pilvessä, ja Mooses asettui siellä hänen läheisyyteensä ja huusi Herran nimeä. Ja Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen".
Niin Mooses kumartui nopeasti maahan ja rukoili ja sanoi: "Herra, jos olen saanut armon sinun silmiesi edessä, niin käyköön Herra meidän keskellämme. Sillä tämä on tosin niskurikansa, mutta anna anteeksi meidän pahat tekomme ja syntimme ja ota meidät perintöosaksesi."
Hän vastasi: "Katso, minä teen liiton, minä teen kaiken sinun kansasi nähden ihmeellisiä tekoja, joiden kaltaisia ei ole tehty yhdessäkään maassa, ei minkään kansan keskuudessa. Niin koko kansa, jonka keskellä sinä olet, on näkevä Herran teot, sillä peljättävää on se, mitä minä sinulle teen.
 
Lakiliitto oli tehty (10 jaetta)
 
Nelikasvoinen olento Hesekielin aikana
 
Hesekiel 1:10 Ja niiden kasvot olivat ihmiskasvojen kaltaiset; mutta oikealla puolen oli niillä neljällä leijonankasvot, vasemmalla puolen oli niillä neljällä häränkasvot, myös oli niillä neljällä kotkankasvot.
 
Siis eteenpäin olivat ihmiskasvot, oikealla puolella leijonankasvot, vasemmalla häränkasvot ja taaksepäin kotkankasvot. Leijona edustaa metsäneläimiä/pakanoita, härkä karjaeläimiä/Jumalan kansaa ja kotka henkiolentoja/langenneita enkeleitä.
 
Hesekiel 1:12 Ja ne kulkivat suoraan eteenpäin. Minne henki vaati kulkemaan, sinne ne kulkivat. Kulkiessaan ne eivät kääntyneet.
 
Jumalan Hengen ohjauksessa kuljetaan suoraan sinne, mihin johdetaan - ”Sillä Herran tiet ovat suorat: vanhurskaat niillä vaeltavat,” Hoos.14: 9/ … ja kunnioitetaan Jumalaa niin, että oma ruumis ei tule huomioiduksi.
 
Hesekiel 10:18-19 Sitten Herran kirkkaus lähti temppelin kynnykseltä ja asettui kerubien ylle. Ja lähtiessään kerubit nostivat siipensä ja kohosivat maasta minun silmäini edessä, ja pyörät samalla kuin ne; ja ne seisahtuivat Herran huoneen itäportin ovelle, ja niiden yläpuolella oli Israelin Jumalan kirkkaus.
 
Itään päin lähetettiin syntiin langenneet ja sieltä tulee takaisin Pelastaja, Kointähti Herra Jeesus. Kerubien nousu maasta ylös kuvaa Herran omien nousua ylös odottamaan, ”otan teidät tyköni”. Herran huoneen itäportti on se, jonka kautta Herra Jeesus, Kuningas menee sisään, Hes.44:1-2, siksi siitä ei kukaan saa mennä sisään. Herra Jeesus tulee siitä sisään 1000-v Messiaskauden alkaessa.
 
Hesekiel 10:20 Nämä olivat samat olennot, jotka minä olin nähnyt Israelin Jumalan alla Kebar-joen varrella; ja minä tulin tietämään, että ne olivat kerubeja.
 
Vakuutus toistamiseen kerubeista ja siitä, että ne olivat samat olennot; ihmisen ja kerubin kasvot ovat selvästi ilmaistu. Ne kasvot ovat myös Jeesuksen kasvoina raamatussa.
 
Kaikki pohjusti Jeesuksen ensimmäistä tulemista
 
Markus 12:1-10 Ja hän rupesi puhumaan heille vertauksilla: "Mies istutti viinitarhan ja teki aidan sen ympärille ja kaivoi viinikuurnan ja rakensi tornin; ja hän vuokrasi sen viinitarhureille ja matkusti muille maille.
Ja kun aika tuli, lähetti hän palvelijan viinitarhurien luo perimään tarhureilta viinitarhan hedelmiä. Mutta he ottivat hänet kiinni, pieksivät ja lähettivät tyhjin käsin pois.
Ja vielä hän lähetti heidän luoksensa toisen palvelijan. Ja häntä he löivät päähän ja häpäisivät.
Ja hän lähetti vielä toisen, ja sen he tappoivat; ja samoin useita muita: toisia he pieksivät, toisia tappoivat.
Vielä hänellä oli ainoa rakas poikansa. Hänet hän lähetti viimeiseksi heidän luoksensa sanoen: 'Kavahtavat kaiketi minun poikaani'.
Mutta viinitarhurit sanoivat toisilleen: 'Tämä on perillinen; tulkaa, tappakaamme hänet, niin perintö jää meille'. Ja he ottivat hänet kiinni, tappoivat ja heittivät hänet ulos viinitarhasta.
Mitä nyt viinitarhan herra on tekevä? Hän tulee ja tuhoaa viinitarhurit ja antaa viinitarhan muille. Ettekö ole lukeneet tätä kirjoitusta: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi;
 
Lakiliitto oli rikottu (10 jaetta) yhdistymisen liitto alkaa syntyä
 
Jeesus tulee ensimmäisen kerran ja syntyy neitsyt Mariasta (Joh.ilm. 12. luvun käsittely)
 
Yhdistymisen liitto oli solmittu - Jeesus Kristus kuoli ristillä, hän yksin kykeni elämään sanansa mukaisesti täysin ajatuksenkin tasolla synnittömänä alusta loppuun. Hänet surmattiin syyttömänä, täydessä totuudessa ja täytti veriuhrin, jonka Kain oli Aabelissa vuodattanut. Tällä tavalla Hän lunasti sen koston, verivelan perinnän, eli Hän saa päättää ihmisen kohtalosta, joten Hän teki uuden armonliiton ihmisten kanssa ja näin polki käärmeen pään. Hän irrotti ihmisen kahleen oikeuden kohtalostaan, jonka tuomiona oli ainoastaan kuolema. Saatanan täydeksi yllätykseksi Hän voitti jopa kuoleman ja nousi haudastaan, nousi ylös Taivaisiin ja hallitsee sieltä kaikkia elollisia. Amen! Hänellä on nyt voiton seppele, jousi, miekka, vaaka ja viikate, valta ottaa rauha maasta, hänellä on valta armahtaa ja tuomita kunkin oman tahdon ja mieltymyksen mukaisesti. Hän mittaa sillä millä Häneltä halutaan mitattavan.
 
Kun Jeesus oli voittanut kuoleman, syttyi sota taivaassa:
Ilm. 12:6-13 Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää.
Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.
Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos. Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"
Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt.
 
Kaikki oli siis valmista viimeiseen osaan kuudetta päivää
 
Ilmestyskirjan ensimmäinen luku voi alkaa
 
Syntyi alkuseurakunta
 
Aasian seitsemän seurakuntaa: Efeso, Smyrna, Pergamos (saatanan istuin), Tyatira, Sardee, Filadelfia ja Laodikea.
Nämä seurakunnat täyttivät sekä aikajanan Pyhän Hengen laskeuduttua, hamaan siihen hetkeen, kun Jeesus tulee näkyvällä tavalla, että myös seurakuntien leveysmitan, jossa Kristilliset vivahteet vaihtelevat aina saatanan valtaistuimeen saakka laidasta laitaan.
 
Ilmestyskirja täynnä seiskoja
 
Ilmestys jakaantuu seuraavaan alkusanojen (1:1-20) ja loppusanojen (22:6-20) sekä tulevaisuuteen suuntautuvan osan johdannon (4:1-5:14) lisäksi seitsemään sykliin:

1. sykli: Seitsemän kirjettä seurakunnille 2-3
2. sykli: Seitsemän sinettiä 5-8
3. sykli: Seitsemän pasuunaa 8-11
4. sykli: Lohikäärme ja pedot 12-14
5. sykli: Seitsemän vihan maljaa 15-16
6. sykli: Babylonin kukistuminen 17-19
7. sykli: Kristuksen paluu ja taivaallinen Jerusalem 19-22

Kaikista jaksoista ei voida käyttää nimitystä kyklos, mutta nimitys on silti hyvin sattuva ja kuvaa erinomaisesti ilmestyskirjan tapaa edetä historian kuvauksessa. Kun seitsemäs sinetti murretaan, lukija odottaa viimeisen tuomion seuraavan mutta ilmestyskirja kaartaakin ajassa taaksepäin ja alkaa kuvata lopunaikoja uudelleen, jatkaen sitä nyt ensimmäisen pasuunan kohdalta. Ilmestyskirja ulottuu kerronnaltaan kaikkein pisimpään aikajanaviittauksillaan, aivan luomakunnan alusta aivan uuden maan luomiseen saakka. Tämä tekee ilmestyskirjasta äärimmäisen vaikeaselkoisen. Moni on sitä mieltä että se on kronologisessa järjestyksessä mutta itse sanon että se sahaa ees taas, lähes tasaisesti. Yhtymäkohdat huomaa vain siitä että sama tapahtuma tapahtui toisaalla tismalleen samalla tavalla ja puhutaan samoin termein, vaikkakin vertauskuvassa.
 
Nelikasvoinen olento/Nelikasvoiset olennot (Ilmestyskirjan selitystä 4. luvulle)
 
Johannes joutui hurmoksiin ja häntä pyydettiin nousemaan ajasta pois, ikuisuuteen, jossa ei noudateta tulevaisuuden näkymää, vaan kaikki on menneessä muodossa. Ensimmäisenä Johannekselle esitetään
 
Ilm.4:1 Sen jälkeen minä näin, ja katso: taivaassa oli ovi avoinna, ja ensimmäinen ääni, jonka minä olin kuullut ikäänkuin pasunan puhuvan minulle, sanoi: "Nouse ylös tänne, niin minä näytän sinulle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva".
 
Tätä Johanneksen tilannetta pidetään myös morsiamen ylösoton symbolisena  tapahtumana koska taivaan ovi avautunut, jonka ajallinen kiinnekohta on viidennen sinetin avautuminen, koska Johannes on/oli kuolleiden pyhien joukossa, riippuen missä kohtaa tätä kirjoitusta kukin lukee. Eikä se ole ollenkaan pöllömpi ajatus sinällään, koska kun Johannes näkee nämä kaiken, hän ei enää ole maallisessa ajassa, vaan astunut ajattomuuteen. Johannekselle näytetään siis sisään morsiamen ylösotossa tulleet joukot ja esitellään nämä symbolisesti. Ne ovat yhdistetyt Ihmiskasvoiseen Herraan, jota yhdistää Jumalan Henki ja esteetön näkökyky syvimpiin ajatuksiin saakka.
 
Ilm. 4:2-4 Ja kohta minä olin hengessä. Ja katso, taivaassa oli valtaistuin, ja valtaistuimella oli istuja. Ja istuja oli näöltänsä jaspis-ja sardionkiven kaltainen; ja valtaistuimen ympärillä oli taivaankaari, näöltänsä smaragdin kaltainen. Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut. (12 apostolia + 12 Israelin poikaa; vrt. Uuden Jerusalemin perustukset ja portit, Ilm. 21:12,14.) 1.Kor.3:11 ”Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus.” Hän on heissä.
 
Ilm. 6:6-7 Ja valtaistuimen edessä oli ikäänkuin lasinen meri, kristallin näköinen (Ilm.14: 1-4; 15: 2); ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä oli neljä olentoa, edestä ja takaa silmiä täynnä. Ja ensimmäinen olento oli leijonan näköinen, ja toinen olento nuoren härän näköinen, ja kolmannella olennolla oli ikäänkuin ihmisen kasvot, ja neljäs olento oli lentävän kotkan näköinen.
 
Nyt ovat Hesekiel 1. luvun mukaiset kasvot. Sisään ovat tulleet pakanakansojen valitut ja Israelin kansojen valitut. Ihmiskasvoinen on Herra Jeesus Kristus, jonka rukous on täyttynyt ”että he yhtä olisivat”. Karitsan häät ovat tässä tulleet. Viimeinen ryhmä yhdistettynä Häneen on pelastuksen kokeneet kerubit.
Edellisen luvun, 3.:n lopussa sanotaan: 21 Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niinkuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellensa.
Kristukseen yhdistäminen eli Karitsan häät ovat tulleet ja se kuvataan näin. Ja edellä on 7 srk.:n kuvaus, joka taas on sikäläisestä ajasta eteenpäin tulevien seurakuntakausien kuvausta. Laodikean srk. on viimeinen, mutta myös pakanoiden aikojen seurakunta otettu ylös (Filadelfian srk.), josta kertoo myös 6: 12-17.
 
Hesekiel 1. luku: Nelikasvoiset olennot kulkivat maassa suoraan Jumalan Hengen johtamina.
Hesekiel 10. luku: 4-kasvoiset olennot nousivat ylös valtaistuimen alle ikään kuin odottamaan.
Ilmestyskirjan 4. luku: Taivaassa oli ovi avoinna ja samat olennot olivat sisällä valtaistuimen luona ja keskellä yhdessä Kristuksen kanssa. ”Karitsan häät ovat tulleet” Ilm.19:7.
Sama toistuu 19. luvussa, koska viimeisen pasuunan ääni on kuulunut, on tullut Kristuksen Kuninkuuden eli Messiaskuninkaan aika. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra".
Jeesus Kristus ilmestymisellään ja ylösotoilla pelastaa omansa ahdistuksen ajoista. Dan. 12: 1. Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.
 
Jeesus korjaa sadon kolme kertaa! (pelastussanoman keskeinen opetus)
1. Morsiamen ylösotto enne ahdistusta
2. Häävieraiden ylösotto ahdistuksen aikojen jälkeen, viidennen pasuunan soitua, juuri viimeisiä vihan maljoja laskettaessa maan päälle.
3. Jeesuksen näkyvä paluu Sakarja 14 mukaan
 
3. Mooseksen kirja 23 luku kertoo miten vilja kootaan talteen. Jakeet 15-17 Sitten laskekaa sapatin jälkeisestä päivästä, siitä päivästä, jona toitte heilutuslyhteen, seitsemän täyttä viikkoa, laskekaa viisikymmentä päivää seitsemännen sapatin jälkeiseen päivään asti; sitten tuokaa Herralle uusi ruokauhri. Sieltä, missä asutte, tuokaa heilutusleiväksi kaksi kakkua, jotka on leivottava happamena kahdesta kymmenenneksestä lestyjä jauhoja, Herralle uutislahjaksi. Lopuksi jae 22. 22 Kun te korjaatte eloa maastanne, niin älä leikkaa viljaa pelloltasi reunoja myöten äläkä poimi tähkäpäitä leikkuun jälkeen, vaan jätä ne köyhälle ja muukalaiselle. Minä olen Herra, teidän Jumalanne."
Näissä näkyy ensin uutisleipä, mutta kaksi kakkua, happamena leivottuna, (synnistä otettu, kuumassa uunissa paistettu) valmis syötävä tuote siis Jumalalle näytteeksi minkälainen sato on tulossa. Vasta tämän jälkeen odotellaan sadon kypsymistä, eikä senkään jälkeen leikata kaikkea, vaan jätetään köyhälle kulkumiehelle pellon reunoille syötävää. Tämä köyhä kulkumies on Jeesus Kristus, joka päivittelee ironisesti, kuten ironinen on tuo vertauskin köyhästä muukalaisesta että mahtaneeko löytää enää viljaa, eli uskoa maan päältä kun hän palaa. Pellon reunoille on jätetty vielä.
 
1. Tessalonikalaiskirje 4:14-17 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta (1) käskyhuudon, (2) ylienkelin äänen ja (3) Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
 
Vanha juutalainen hääseremonia menee näin:
Morsian on ollut 7 päivää kammiossaan malttamattomana mutta hiljaa, eikä ole saanut tavata sulhastaan, kunnes vihdoin tämä hääpäivän iltana noutaa morsiamensa. Sitten käskyhuuto kuuluu: ”lähetä sirppisi ja leikkaa maa” ja silloin nousee Mikael, tuo suuri enkeliruhtinas.
Tällöin tapahtuu hääseremonia: Vihkiminen chupan alla. Juhlat pidettiin morsiamen isän talossa. Häiden jälkeen sulhanen vei morsiamen juhlallisin menoin kotiinsa. Tämä tapahtui illalla. Monet sukulaiset ja ystävät seurasivat heitä, ja morsiamen kotoa tulevien lisäksi tuli sulhasen kotiväki heitä vastaan ja toivotti heidät tervetulleiksi.
Ylienkelin ääni kuuluu: "Lähetä terävä sirppisi ja korjaa tertut maan viinipuusta, sillä sen rypäleet ovat kypsyneet". Koko kylä oli yleensä jalkeilla saattamassa hääparia heidän uuteen kotiinsa. Hääpari kulki mielellään pisintä reittiä saadakseen mahdollisimman paljon onnentoivotuksia. Tällä kertaa kulkue tuli tavallista myöhemmin, mikä selittää uneliaisuuden. Tulo tapahtui morsiusneidoille täysin yllättäen, 1 Tess 5:2. Keskiyön aika oli mitä sopimattomin hetki vuorokaudesta sille, jonka olisi pitänyt hankkia jotakin, mitä häneltä puuttui.
Sitten lasketaan Jumalan viimeiset vihan maljat, ne seitsemän vitsausta jotka ne seitsemän enkeliä ovat valmiit vuodattamaan maan päälle.
Jumalan pasuuna: Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: "Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa, ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti".
Siinä oli lyhyt elonkorjuun läpiveto.

Luomakunnan lunastus- ja perintökirja avataan
 
Tämän 5. luvun alku jakeet 1-4 kuvastavat tilannetta ennen Jeesuksen tuloa maan päälle ja vasta kun 5. jakeen jälkeen löytyy se joka on arvollinen avaamaan käärö, vasta silloin Jeesus on tehnyt armontyönsä Golgatalla ja saapunut Taivaaseen. Toisin sanoen, sinetit 1-4 ovat lunastussuunnitelma ja sinetit 5-7 ovat lunastuksen täytäntöönpano, eivätkä ne tavallaan liity suoraan lopunaikaan, ellei sitten laske lopunajoiksi jo 2000 vuotta sitte tapahtunutta ristintyötä, Jeesuksen ristiinnalulitsemista.
 
Ilm. 5:1-14 Ja minä näin valtaistuimella-istuvan oikeassa kädessä kirjakäärön, sisältä ja päältä täyteen kirjoitetun, seitsemällä sinetillä suljetun.
Ja minä näin väkevän enkelin, joka suurella äänellä kuulutti: "Kuka on arvollinen avaamaan tämän kirjan ja murtamaan sen sinetit?"
Eikä kukaan taivaassa eikä maan päällä eikä maan alla voinut avata kirjaa eikä katsoa siihen. Ja minä itkin kovin sitä, ettei ketään havaittu arvolliseksi avaamaan kirjaa eikä katsomaan siihen. Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke; katso, jalopeura Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesa, on voittanut, niin että hän voi avata kirjan ja sen seitsemän sinettiä".
Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.
Ja se tuli ja otti kirjan valtaistuimella-istuvan oikeasta kädestä. Ja kun se oli ottanut kirjan, niin ne neljä olentoa ja kaksikymmentä neljä vanhinta lankesivat Karitsan eteen, ja heillä oli kantele kullakin, ja heillä oli kultaiset maljat täynnä suitsutuksia, jotka ovat pyhien rukoukset, ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista ja tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä".
Ja minä näin, ja minä kuulin monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä, ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat, ja he sanoivat suurella äänellä: "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen".
Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä kuulin sanovan: "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!"
Ja ne neljä olentoa sanoivat: "Amen", ja vanhimmat lankesivat kasvoilleen ja kumartaen rukoilivat.
 
Kun pakanakansojen ajat päättyvät viidennen pasuunan soidessa ilmestyskirjan luvun yhdeksän jälkeen, silloin tämä kirja julistetaan maailmalle (maalle ja merelle) jolloin suuri sadonkorjuu pääsee tapahtumaan, toinen ylösotto toteutetaan. Tästä myöhemmin lisää...
 
Palataan sitten takaisin sinetteihin (ilmestyskirjan selitystä 6:lle luvulle)
 
Sitten sinetit 1-4 kannattaa heti aluksi huomata taas kirjoitustapa, koska se alkaa siis näin "Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä..." Eli tarkoitan ettei se välttämättä ollut numerolta ykkönen, vaan jonkin noista sineteistä. Muista ajankohtiin sijoittuvista tapahtumista on hauska huomata, että se on taas kompastuskivemme. AIKA.
Mutta silloin Johanneksellehan sanottiin, kun hänelle oltiin ensin esitelty nuo pitkälti Paavalin aikaansaamat seurakunnat ja lampunjalat, että tule tänne niin näytän mitä sitten tapahtuu.. eli siitä alkoivat sinetit. Kyse on kuitenkin melko merkityksettömästä nyanssista, eli milloin ensimmäinen hevonen lähti ja milloin toinen, mutta esitän sen yhdellä varteenotettavalla tavalla.
 
Ensimmäinen sinetti Ilm. 6:1-2 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.
 
Neljä olentoa ovat ne luomakunnan osat, jotka edustavat Pyhässä Hengessä kaikkea Jumalan luomaa, aina enkeleistä, eläimiin. Nuo olivat se nelikasvoinen olento, joissa yhdellä on ihmisen kasvot, toisella kotkankasvot, kolmannella härän- ja neljännellä leijonan. Ilmestyskirjassa tuolla olennolla on tullut yksi siipipari lisää, kun Johannes tuota kuvaili Hesekielin näkemästä olennosta joka oli noin 500 vuotta ennen Jeesusta. Epäilemättä tuo siipipari kuvasi ylösotettua morsianta.
 
Yksi noista luomakunnan symbolisista olennoista sanoi "tule" ja silloin lähti valkoinen hevonen, jonka ratsastajalla oli seppele, voittajana voittamaan. Eli tämä tarkoittaa epäilemättä tapahtumaa vasta sen jälkeen kun Jeesus astui Taivaaseen. Tuo sama valkoinen hevonen nähdään lopussa kun Jeesus palaa, jossa pian jousi tulee vaihtumaan lyyraan.
 
Ilm. 19:10-16 Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki."
Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana.
Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra".
 
Tuo voittajuus tarkoittaa että hänellä oli kaikki voiton avaimet hallussaan, maan, Taivaan ja tuonelan avaimet. Hän ei siis lähtenyt häviämään, vaan voittajana voittamaan. Sekä hänen värinsä on voittajan lumivalkea ja miekkansa suora ja verenpunainen, hän piti mustan hevosen kantaman lain mitat, jota voitiin mitata ja punnita joka suunnasta ja lisäksi hän voitti hallavan hevosen kuoleman ja tuonelan avaimen. Hän lähti voittajana voittamaan.
Valkealle ratsastajalle siis annettiin jousi käteen... Joonatanin jousi.. vanhan Israelin kuninkaan pojalla 2. Samuelin kirja 1 luettuasi huomaat että tuo Jousi viittaa vanhan Saulin kuninkuuten, jossa hänen pojallaan Joonatanilla oli jousi näiden käydessä viimeistä taisteluaan, jonka jälkeen Daavid sai kuninkuutensa. Jeesusta taas kutsutaan Daavidin pojaksi ja Daavid oli Joonatalle kuin veli ja Joonatanin isä oli vanha kuningas Saul.
Joonatan on siis jousensa kanssa tuo Jeesus ennen tuhatvuotiskautta, jossa uusi hallitsija Daavid saa kuninkuutensa tuhatvuotiskaudella.
Valkean ratsastajan voimassa ja vallassa on antaa armo oikeuden sijasta ja palkaksi ikuinen elämä ikuisen kuoleman sijasta, jotka molemmat edustavat kolmatta ja neljättä ratsastajaa.

Samoin jousi oli se johon verrattiin Joosefia Jaakobin poikien esittelyssä, joten ei ole turhaa valkean hevosen ratsastajalla jousi kädessään.

1. Mooseksen kirja 49:22-26 Joosef on nuori hedelmäpuu, nuori hedelmäpuu lähteen reunalla; sen oksat ulottuvat yli muurin. Jousimiehet hätyyttävät häntä, ampuvat ja ahdistavat häntä. Mutta hänen jousensa pysyy lujana, ja hänen käsivartensa ovat notkeat Jaakobin Väkevän avulla, kaitsijan, Israelin kallion, isäsi Jumalan, avulla, joka sinua auttakoon, Kaikkivaltiaan avulla, joka sinua siunatkoon, antakoon siunauksia taivaasta ylhäältä, siunauksia syvyydestä alhaalta, siunauksia nisistä ja kohdusta. Sinun isäsi siunaukset kohoavat yli minun vanhempaini siunausten, yli ikuisten kukkulain ihanuuden. Ne laskeutukoot Joosefin pään päälle, veljiensä ruhtinaan päälaelle.

Toinen sinetti Ilm. 6:3-4 Ja kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin minä toisen olennon sanovan: "Tule!" Niin lähti toinen hevonen, tulipunainen, ja sen selässä istuvalle annettiin valta ottaa pois rauha maasta, että ihmiset surmaisivat toisiaan; ja hänelle annettiin suuri miekka.
 
Kun Jeesus oli lähtenyt Taivaaseen valmistamaan sijaa, hän lupasi lähettää Pyhän Hengen meille sijastaan. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen, varsinkaan maa ihmisen näkökulmasta, koska Jeesus sanoi näin:
 
Matteus 10:34-39 Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.
 
Näillä sanoilla me voimme päätellä hyvin että punaisella hevosella ratsastava olento, jolla on miekka kädessä on se sana, joka totuutta kylvää ja sotkee verellä kaikki mihin koskee, sillä totuus satuttaa, se on kaksiteräinen suora miekka. (tässä kohtaa pitää miettiä että onko tuo miekka hyvässä vai pahassa, koska pahuuteen on jo tultu, pohjakosketus saatu, eikä siitä ole muuta tietä kuin ylös päin)
Tämä miekka on siis sen oikeuden sijasta saatavan armon työkalu jolla se saattaa ihmisen ymmärtämään kuinka vähän omalla osuudella on tekemistä armon ja lunastuksen kanssa. Tämä saattaa ihmisen sellaiseen katumukselliseen tilaan, jossa sydän voidaan tyhjentää Pyhää Henkeä varten, jotta Jeesus voisi asuttaa sen kokonaisvaltaisesti ja liittää osaksi Kristusruumista. Eli saattaa armo oikeuden sijasta saamaan palkkioksi ikuisen elämän.
 
Nämä kaksi sinettiä olivat perintökirjeen uuden liiton, armonliiton sinetit.
 
Kolmas sinetti Ilm. 6:5-6 Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä."
 
Musta hevonen on oikeuden ja vanhan liiton lain ratsastaja vaaka kädessä, jossa uhrattiin koiniks mitalla sisuja denaarin jne. Synti maksetaan uhraamalla omastaan jotain. Melko selvää lakihenkistä meininkiä..
Tämä on oikeus oikeudesta, teko teosta, silmä silmästä, henki hengestä palkka tehdystä työstä. Vastaa hyvin seuraavan hevosen pariksi vanhan liiton tapaa.
 
Neljäs sinetti Ilm. 6:7-8 Ja kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin minä neljännen olennon äänen sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja Tuonela seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.
 
Kuolema on oikeudellinen tuomio ansaituista teoista kenelle tahansa tässä maailmassa ja kun se on kaikkiin ihmisiin kuitenkin alussa kiroukseksi/siunaukseksi annettu, niin se on elämisen kohtalo. Mutta tässä on selvä ero vanhuuden kuolemaan, eli kyse on ennenaikaisesta kuolemasta taudeista, nälänhädästä, onnettomuuksista ja sodista.
Kuolema on siis vastakohta valkoisen ratsastajan punaisen hevosen kautta tuomalle armolle oikeudesta. Kun taas hallava hevonen mustan hevosen kautta tuo armottomana mutta perusteltuna oikeuden tuomana kuolemana.  

Nämä ovat siis kaksi tietä, joissa ihmiset kulkivat läpi noiden kaikkien vuosisatojen tähän päivään saakka.
Viides sinetti vasta varsinaisesti avaa lopuanajat. Tämä väli neljännestä viidenteen on siis kestänyt lähes 2000 vuotta, josta aikamäärästä vihjeenä on vanhurskaiden, pitkämielisten marttyyrien sietokyvyn päätös, joka ilmenee näin:
 
Viides sinetti - Ilm. 6:9-11 Ja kun Karitsa avasi viidennen sinetin, näin minä alttarin alla niiden sielut, jotka olivat surmatut Jumalan sanan tähden ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli. Ja he huusivat suurella äänellä sanoen: "Kuinka kauaksi sinä, pyhä ja totinen Valtias, siirrät tuomiosi ja jätät kostamatta meidän veremme niille, jotka maan päällä asuvat?" Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin.
 
Viiden sinetti kuvastaa suoraan seuraavaa tapahtumaa, jossa kuolleet nousevat ja saavat pitkät valkoiset vaipat, taivasruumiin:
 
1. Tess. 4:14-17 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.
 
Täytyy muistaa tässä kohtaa että Taivaassa olevat 24 vanhinta, jotka kuvataan ilmestyskirjassa 4:4 valtaistuimissaan, ovat täysilukuisina vasta viidennen sinetin avaamisen jälkeen. Haluan siis huomioida että heistä tämän kirjoituksen kirjoitushetkellä siellä istuvat vasta 12 henkilöä, jotka ovat seuraavat henkilöt: Jaakobilla oli kaksitoista poikaa. Lean poikia olivat Jaakobin esikoinen Ruuben sekä Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar ja Sebulon, Raakelin poikia olivat Joosef ja Benjamin, Raakelin orjattaren Bilhan poikia olivat Dan ja Naftali, ja Lean orjattaren Silpan poikia olivat Gad ja Asser. Nämä olivat Jaakobin pojat, jotka syntyivät hänelle Mesopotamiassa. Ne ovat nuo ensimmäisen liiton, Israelin kansan lakiliiton 12 vanhinta sukuisää.
Koska Johannes oli tuotu näyssään aikaan jälkeen tuhatvuotiskauden, niin siinä vaiheessa kaikki Raamatussa mainitut asiat sanotaan menneessä muodossa. Näin ollen tällä hetkellä nuo toiset 12 vanhinta ovat edelleen sieluina Jumalan alttarin kannen alla, kuten viides sinetti kuvaa. He ovat puolestaan seuraavat 12 henkilöä: Simon Pietari, Andreas, Jaakob Sebedeuksen poika, Johannes Sebedeuksen poika, Filippus, Bartolomeus, Tuomas (Judas Didymos Tuomas, ”Kaksonen”), Matteus, Jaakob Alfeuksen poika, Taddeus, Simon Kananeus (Simon Kiivailija), Juudas Iskariot (seuraaja Mattias) Haluan tämän merkitä molempien osalta yliviivauksella, koska ihmisen ei pidä valita tuota kahdettakymmenettä neljättä, viimeistäkään apostolia, vaan sen valitsi Jeesus itse, joka on kiistattomasti vain yksi henkilö, Saulus Tarsolainen "Paavali".
Tässä lopulta ovat ne uuden liiton, apostolisen liiton 12 apostolia, Jerusalemin 12 portilta lähtenyttä pakanakansojen Kristusruumiin kantaisiä kuten Jaakobin pojat vanhassa liitossa, noissa kahdessatoista ne seitsemän seurakuntaa muodostuvat. Joka ikinen viimeisessä, Paavalin esityön kautta.
 
Pyydän vielä huomioimaan yhden mielenkiintoisen seikan, ikään kuin pähkinäksi, jossa on ydin, kaiken ollessa silti suunniteltua, eli ei Jumala koskaan varsinaisesti korjaa tekemisiään:
Kun Jumala teki luomakunnan, sen luotujen kavaltaja, saatana lunastikin maan... syntyi pelkkää tuhoa, jossa Jumala teki korjausliikkeen.
Sitten taas Jumala valitsi kumpi syntyy ensin, syntyi esikoinen Eesau, jonka perintöosuuden kuitenkin Jaakob kavalluksen kautta otti itselleen ja taas syntyi pelkkää valhetta ja väkivaltaa, paitsi yksi, joka piti Jumalan sen kansalta vaaditut lupaukset täyttää laki... Sitten taas Jeesus valitsi nuo kaksitoista, jonka Juudaksen kavalluksen kautta valittiin seuraajaksi Mattias ja taas syntyi kauheata jälkeä... Tässä piilee yksi Jumalan suuri salaisuus, niin uskon.
 
Tässä ovat nuo kaikki 24 vanhinta
 
Kuudes sinetti kuvaa ahdistuksen aikoja ja sen alkamista ja seitsemäs sinetti sitten kuvastaa koko suurta Jumalan vihan aikaa. Seitsemäs merkkisoitto saa aikaan riemunpurkauksen taivaassa, joten sen täytyy olla suuren Babylonin kukistuminen jota seuraa viimeisen tuomion julistus mutta tässä ilmestyskirja palaa takaisin ja alkaa kuvata seitsemää merkkisoittoa, jossa ensimmäinen ylösotto on juuri tapahtunut ja Filadelfian seurakunta on lähtenyt pois, joka tarkoittaa morsianta, ainakin uskovien alaikäisiä, ehkä joitain puolisoita ja henkisesti kehitysvammaisia, ei kukaan voi tietää. Erittäin pienestä määrästä ihmisiä on kuitenkin kyse mutta maailmanmittakaavassa miljoonista ihmisistä, eli huomattava kokonaisluku.
 
Ilm. 3:7-13 Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt. Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan. Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi. Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo.'
 
Koetuksen hetki alkaa ja kuudes sinetti avataan
 
Ilm. 6:12-17 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"
 
Kuudes sinetti on laajempi kuvaus koko ahdistuksen ajoista, kuten kaikki sinetit ovat. Kuudes sinetti alkaa ylösotolla muiden sinettien perään, jota seuraa sinetin mukaisesti monenlaisia onnettomuuksia, jotka tuossa luetellaan. Ne kaikki ovat kuvattuna pasuunoiden 1-7 muodossa, jotka eritellään heti perään. Tämä sinetti kestää aina hamaan loppuun saakka, aivan samoin kuin kaikki muutkin sinetit, ne avataan eikä niitä kukaan sulje, ennen kuin Jeesus palaa kaikessa kirkkaudessaan.
 
Ilm. 7:1-3 Sen jälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun. Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: "Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennen kuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan".
 
Ei alakaan sota, vaan jonkinlainen asemasota ja kyttäystila, jossa Venäjä on vallannut suuren osan alueita ja siirtelee joukkojaan kohti Harmageddonia.
Tänä aikana Suomessa alkaa herätys, alkaen Inarinjärveltä, päättyen Turun kautta neljään maan eri suuntaan, lopulta päätyen aina Jerusalemiin, jossa on alkanut toinen suuri herätys.
Tuolla kohtaavat ne kaksi nöyrää Jumalan miestä, jotka on tapettava Jerusalemin kadulle, mutta kolmantena päivänä heidät, nuo lampunjalat kutsutaan ylös Taivaaseen.
 
Seitsemäs sinetti ilm. 8:1-6 Ja kun Karitsa avasi seitsemännen sinetin, tuli taivaassa äänettömyys, jota kesti noin puoli hetkeä. Ja minä näin ne seitsemän enkeliä, jotka seisoivat Jumalan edessä, ja heille annettiin seitsemän pasunaa. Ja tuli eräs muu enkeli ja asettui alttarin ääreen pitäen kultaista suitsutusastiaa, ja hänelle annettiin paljon suitsukkeita pantavaksi kaikkien pyhien rukouksiin kultaiselle alttarille, joka oli valtaistuimen edessä. Ja suitsukkeiden savu nousi pyhien rukousten kanssa enkelin kädestä Jumalan eteen. Ja enkeli otti suitsutusastian ja täytti sen alttarin tulella ja heitti maan päälle; silloin syntyi ukkosenjylinää ja ääniä ja salamoita ja maanjäristystä. Ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasunaa, hankkiutuivat puhaltamaan pasunoihin.
 
Alkaa pasuunoiden aika, eli suuren ahdistuksen ajat
 
Ensimmäinen pasuuna Ilm. 8:7 Ja ensimmäinen enkeli puhalsi pasunaan; niin tuli rakeita ja tulta, verellä sekoitettuja, ja ne heitettiin maan päälle; ja kolmas osa maata paloi, ja kolmas osa puita paloi, ja kaikki vihanta ruoho paloi.

Toinen pasuuna
Ilm. 8:8-9 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi, ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.

Kolmas pasuuna
Ilm. 8:10-11 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin. Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.

Neljäs pasuuna
Ilm. 8:12-13 Ja neljäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kolmas osa auringosta ja kolmas osa kuusta ja kolmas osa tähdistä lyötiin vitsauksella, niin että kolmas osa niistä pimeni ja päivä kolmannelta osaltaan oli valoton, ja niin myös yö. Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"
 
Homma siis kiristyy kolmen "voi-huutojen" takia pasuunan ja maljan takia, jotka lasketaan yhtä aikaa. Jumalan viha syttyy, mutta toinen ylösotto tapahtuu, jossa käy se virallinen kymmenen neitsyen tarina. Viisi viisasta, joiden lampuissa oli öljyä ja viisi tyhmää, joiden lamput sammuivat.
 
Ilm. 7:13-14 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?" Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.
 
Ilm.15:1-8 Ja minä näin toisen tunnusmerkin taivaassa, suuren ja ihmeellisen: seitsemän enkeliä, joilla oli seitsemän viimeistä vitsausta, sillä niissä Jumalan viha täyttyy. Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet. Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen: "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas. Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet." Ja sen jälkeen minä näin: todistuksen majan temppeli taivaassa avattiin; ja ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän vitsausta, lähtivät temppelistä, puettuina puhtaisiin, hohtaviin pellavavaatteisiin ja rinnoilta vyötettyinä kultaisilla vöillä. Ja yksi niistä neljästä olennosta antoi niille seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, täynnä Jumalan vihaa, hänen, joka elää aina ja iankaikkisesti. Ja temppeli tuli savua täyteen Jumalan kirkkaudesta ja hänen voimastansa, eikä kukaan voinut mennä sisälle temppeliin, ennenkuin niiden seitsemän enkelin seitsemän vitsausta oli käynyt täytäntöön.
 
Ilm.16:1 Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan niille seitsemälle enkelille: "Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle".
 
Tässä nämä pasuunat osuvat kolmessa kohtaa tietyn niihin kohdistuvan  maljan kanssa päällekkäin ja sen voi havaita pelkästään tuosta Raamatun kerronnasta päätellen, jossa nuo yhdessä päällekkäisyytensä takia tekevät maljasta "VOI-huuto maljan" /pasuunan.
 
Viides pasuuna +malja VOI huudolla: Ilm.16:2 Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.
Ilm. 9:1-12 Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain; ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta; ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää. Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. Ja heinäsirkat olivat sotaan varustettujen hevosten kaltaiset, ja niillä oli päässään ikäänkuin seppeleet, kullan näköiset, ja niiden kasvot olivat ikäänkuin ihmisten kasvot; ja niillä oli hiukset niinkuin naisten hiukset, ja niiden hampaat olivat niinkuin leijonain hampaat. Ja niillä oli haarniskat ikäänkuin rautahaarniskat, ja niiden siipien kohina oli kuin sotavaunujen ryske monien hevosten kiitäessä taisteluun. Ja niillä oli pyrstöt niinkuin skorpioneilla ja pistimet, ja pyrstöissänsä niillä oli voima vahingoittaa ihmisiä viisi kuukautta. Niillä oli kuninkaanaan syvyyden enkeli, jonka nimi hebreaksi on Abaddon ja kreikaksi Apollyon. Ensimmäinen "voi!" on mennyt; katso, tulee vielä kaksi "voi!" -huutoa tämän jälkeen.
 
Koko vitsaus koskee pedonmerkin ottaneita ja kuten huomaat, viides pasuuna tuolla Voi-huuto maljalla on kokonaisuutena ilmoitetun vitsauksen kaltainen.
 
Toinen malja Ilm. 16:3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli vereksi, ikäänkuin kuolleen vereksi, ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli.
 
Kolmas malja Ilm.16.4-7 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi. Ja minä kuulin vetten enkelin sanovan: "Vanhurskas olet sinä, joka olet ja joka olit, sinä Pyhä, kun näin olet tuominnut. Sillä pyhien ja profeettain verta he ovat vuodattaneet, ja verta sinä olet antanut heille juoda; sen he ovat ansainneet." Ja minä kuulin alttarin sanovan: "Totisesti, Herra Jumala, Kaikkivaltias, totiset ja vanhurskaat ovat sinun tuomiosi".
 
Neljäs malja Ilm. 16:8-9 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella. Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.
 
Viides malja Ilm. 10-11 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni; ja he pureskelivat kielensä rikki tuskissansa ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät tehneet parannusta teoistansa.
 
Kuudes pasuuna +VOI-huutomalja Ilm. 16:12-16 Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufrat-virtaan, ja sen vesi kuivui, että tie valmistuisi auringon noususta tuleville kuninkaille. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä. -Katso, minä tulen niinkuin varas; autuas se, joka valvoo ja pitää vaatteistansa vaarin, ettei hän kulkisi alastomana eikä hänen häpeätänsä nähtäisi! - Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hebreaksi on Harmagedon.
 
Ilm. 9:13-21 Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä, ja se sanoi kuudennelle enkelille, jolla oli pasuna: "Päästä ne neljä enkeliä, jotka ovat sidottuina suuren Eufrat-virran varrella". Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä. Ja ratsuväen joukkojen luku oli kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta; minä kuulin niiden luvun. Ja tämänkaltaisilta minusta näyttivät hevoset ja niiden selässä istujat näyssä: ratsastajilla oli tulipunaiset ja tummansinervät ja tulikivenkeltaiset haarniskat; ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. Näistä kolmesta vitsauksesta sai kolmas osa ihmisiä surmansa: tulesta ja savusta ja tulikivestä, jotka lähtivät niiden suusta. Sillä hevosten voima oli niiden suussa ja niiden hännässä; niiden hännät näet olivat käärmeitten kaltaiset, ja niissä oli päät, joilla ne vahingoittivat. Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan.
 
Ennen seitsemättä pasuunaa, luvussa 10 Johannesta käsketään hakemaan enkeliltä kirjakäärö ja syödä se. Piilottaa sinetin taakse tuo sana ja sanoma Jumalan salaisuutena, jonka hänen itsensä valitsemat profeetat saavat aikanaan avata pasuunan soidessa. Tarkoittaen näitä päivä ja ennen kaikkea säkkipukuisten todistajien päiviä, josta ilmestyskirja jatkaa...
 
Säkkipukuiset todistajat Ilm. 11:1-14 Ja minulle annettiin sauvan kaltainen ruoko ja sanottiin: "Nouse ja mittaa Jumalan temppeli ja alttari ja ne, jotka siinä kumartaen rukoilevat. Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta. Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan."
Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla. Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.
Ja kun he ovat lopettaneet todistamisensa, on peto, se, joka nousee syvyydestä, käyvä sotaa heitä vastaan ja voittava heidät ja tappava heidät. Ja heidän ruumiinsa viruvat sen suuren kaupungin kadulla, jota hengellisesti puhuen kutsutaan Sodomaksi ja Egyptiksi ja jossa myös heidän Herransa ristiinnaulittiin. Ja ihmiset eri kansoista ja sukukunnista ja kielistä ja kansanheimoista näkevät heidän ruumiinsa kolme ja puoli päivää, eivätkä salli, että heidän ruumiinsa pannaan hautaan. Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat. Ja niiden kolmen ja puolen päivän kuluttua meni heihin Jumalasta elämän henki, ja he nousivat jaloilleen, ja suuri pelko valtasi ne, jotka näkivät heidät. Ja he kuulivat suuren äänen taivaasta sanovan heille: "Nouskaa tänne!" Niin he nousivat taivaaseen pilvessä, ja heidän vihollisensa näkivät heidät. Ja sillä hetkellä tapahtui suuri maanjäristys, ja kymmenes osa kaupunkia kukistui, ja maanjäristyksessä sai surmansa seitsemäntuhatta henkeä, ja muut peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle kunnian. Toinen "voi!" on mennyt; katso, kolmas "voi!" tulee pian.
 
Kronologisesti laskettuna säkkipukuiset todistajat ilmeisesti tapetaan 1260 päivää Israelin rauhasta MUTTA, koska ilmestyskirjassa ei kerrota mistä kohdasta laskenta alkaa muulla tavalla kuin että "he profetoivat 1260 päivän ajan". Tässä kaikki tieto ajanlaskennasta, eli jos profetointi alkaa heti pian rauhasta, niin siitähän laskenta voi alkaa. Näin ollen kun neljännen pasuunan soitua, Israelin rauha rikotaan, silloin on kulunut jo 1290 päivää rauhan solmimisesta, jossa pakanakansojen ajat päättyvät ja ne toiset neljä enkeliä päästetään pois, jotka pitävät sodan tuulia. Huom. ne neljä sidottua enkeliä ovat Eufrat virran varrelle sidottuja todella pahoja saastaisia enkeleitä, joita ei ole voinut pitää vapaana. Liittynee Efraimiin, joka hallitsi silloin juuri sillä seudulla Baabelissa Hoosea 13.1 Milloin Efraim puhui, syntyi kauhu: korkealle kohosi hän Israelissa. Mutta hän joutui syynalaiseksi Baalin takia, ja hän kuoli. (11-13) Kuninkaan minä annan sinulle vihassani ja otan pois kiivastuksessani. Efraimin rikos on sidottu kokoon, talteen on pantu hänen syntinsä. Hänelle tulee synnyttäjän tuskat. Hän on älytön lapsi, sillä hän ei aikanansa tule esiin kohdusta. Tarkoittaako tämä sitä, eipä voi tietää...
 
Seitsemäs pasuuna +VOI-huutomalja Ilm. 16:17-21 Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: "Se on tapahtunut". Ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää; ja tuli suuri maanjäristys, niin ankara ja suuri maanjäristys, ettei sen vertaista ole ollut siitä asti, kuin ihmisiä on ollut maan päällä. Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan. Ja kaikki saaret pakenivat, eikä vuoria enää ollut. Ja suuria rakeita, leiviskän painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.
 
Ilm. 11:15-19 Ja seitsemäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kuului taivaassa suuria ääniä, jotka sanoivat: "Maailman kuninkuus on tullut meidän Herrallemme ja hänen Voidellullensa, ja hän on hallitseva aina ja iankaikkisesti". Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta, jotka istuivat valtaistuimillaan Jumalan edessä, lankesivat kasvoillensa ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: "Me kiitämme sinua, Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka olet ja joka olit, siitä, että olet ottanut suuren voimasi ja ottanut hallituksen. Ja pakanakansat ovat vihastuneet, mutta sinun vihasi on tullut, ja tullut on aika tuomita kuolleet ja maksaa palkka sinun palvelijoillesi profeetoille ja pyhille ja niille, jotka sinun nimeäsi pelkäävät, pienille ja suurille, ja turmella ne, jotka maan turmelevat." Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja hänen liittonsa arkki näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.
 
Tämän jälkeen Johannekselle näytetään luvuissa 17. ja 18. Babylonin tuho, pedon nousu ja tuho, sekä portto pedon selässä. Kyseessä on siis taas paluu pois kronologisesta järjestyksestä yleiseen tilaan lopunajassa.
Mutta yhtä kaikki, seitsemäs pasuuna kun soi, Jeesus tulee näkyvällä tavalla.
 
Ilm. 19:14-19 Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra". Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, ja hän huusi suurella äänellä sanoen kaikille keskitaivaalla lentäville linnuille: "Tulkaa, kokoontukaa Jumalan suurelle aterialle syömään kuningasten lihaa ja sotapäällikköjen lihaa ja väkevien lihaa ja hevosten sekä niiden selässä istuvien lihaa ja kaikkien vapaitten ja orjien lihaa, sekä pienten että suurten". Ja minä näin pedon ja maan kuninkaat ja heidän sotajoukkonsa kokoontuneina sotiaksensa hevosen selässä istuvaa vastaan ja hänen sotajoukkoansa vastaan. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa. Ja ne muut saivat surmansa hevosen selässä istuvan miekasta, joka lähti hänen suustaan; ja kaikki linnut tulivat ravituiksi heidän lihastansa
 
Sakarja 14:3-9 Ja Herra on lähtevä liikkeelle ja sotiva näitä pakanoita vastaan, niinkuin sotimispäivänänsä, taistelun päivänä. Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin. Ja te pakenette minun mäkieni väliseen laaksoon, sillä mäkien välinen laakso on ulottuva Asaliin asti. Te pakenette, niinkuin pakenitte maanjäristystä Ussian, Juudan kuninkaan, päivinä. Ja Herra, minun Jumalani, tulee; kaikki pyhät sinun kanssasi. Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat. Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata. Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet. Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.

Kun sanassa sanotaan että Jeesuksen tulemuksen ajat ovat kuin oli Nooan aikana, niin kun Enok kuvasti Nooan aikana morsianta, niin Nooan arkki kuvasti jäljellejääneitä. Nooan pitämä herätysjulistus kuvaa suurta herätystä Enokin jälkeen, aivan kuten pelastussanoman etusivulla on jo vuosia ollut kuvituksena. Arkki ei siis kuvasta sielullista pelastusta, vaan nimenomaan sitä Danielin kirjan loppua, fyysistä selviämistä vihan ajasta. Autuas se joka selviää hävityksen kauhistuksesta 1335 päivää ja kun kysyin Herralta, että "mikä sitten on Israel?" Hän vastasi sanoen, "te olette Israel".
 
Tässä selviää se syy, miksi kuudes päivä puuttuu Raamatusta, koska me elämme sitä ja se alkoi ihmisen tullessa tehdyksi. Tästä syystä jokainen luomispäivä voi olla periaatteessa minkä mittainen ajanjakso tahansa.
 
Tuli ehtoo ja aamu... alkoi seitsemäs päivä.
 
Kuudes päivä kun on saatu päätökseen Jeesus on tullut luomakunnan hallitsijaksi ja Jumala voi viimein hengähtää. Uusi aamu
 
1. Mooses 2:1-3 Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.
 
Alkaa tuhatvuotiskausi, Jumalan lepopäivä, joka sekään ei kuitenkaan vielä ole täysin synnitön, eikä läheskään täydellinen.
 
Ilmestyskirja 20:6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa; heihin ei toisella kuolemalla ole valtaa, vaan he tulevat olemaan Jumalan ja Kristuksen pappeja ja hallitsevat hänen kanssaan ne tuhannen vuotta.

Seuraavasta käy ilmi selvääkin selvemmin mikä on sapatti. Se on Uusi Jerusalem, Jeesuksen tuhatvuotinen kausi ja Jumalan luomisen seitsemäs päivä.
 
Heprealaiskirje 4
Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle. Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.
Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti. Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa"; ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni". Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden, niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne".
Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä. Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.
Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä. Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.
Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta. Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.

Eli pyhien tuhatvuotiskauden työ selvisi tuossa
 
Hesekiel 47:1-14 Sitten hän vei minut takaisin temppelin ovelle. Ja katso, vettä kumpusi temppelin kynnyksen alta itään päin, sillä temppelin etusivu oli itää kohti. Ja vesi juoksi alas temppelin oikeanpuolisen sivuseinämän alitse, alttarin eteläpuolitse.
Sitten hän toi minut ulos pohjoisportin kautta ja kierrätti minut ulkopuolitse ulkoportille, joka antoi itää kohden; ja katso, vesi virtasi oikeanpuoliselta sivuseinämältä päin.
Mennessänsä itää kohti mies, mittanuora kädessään, mittasi tuhat kyynärää ja antoi minun käydä veden poikki: vettä oli nilkkoihin asti. Sitten hän mittasi tuhat ja antoi minun käydä veden poikki: vettä oli polviin asti. Sitten hän mittasi tuhat ja antoi minun käydä poikki: vettä oli lanteisiin asti. Sitten hän mittasi tuhat: tuli virta, jonka poikki minä en voinut käydä, sillä vesi nousi uimavedeksi, virraksi, josta ei voinut käydä poikki.
Niin hän kysyi minulta: "Oletko nähnyt, ihmislapsi?" ja kuljetti minua ja toi takaisin pitkin virran rantaa.
Mutta kun minä tulin takaisin, niin katso: virran rannalla kasvoi hyvin paljon puita molemmilla puolin.
Ja hän sanoi minulle: "Nämä vedet juoksevat itäiselle alueelle, virtaavat alas Aromaahan ja tulevat mereen; niiden jouduttua mereen vesi siinä paranee. Ja kaikki elolliset, kaikki, jotka liikkuvat, virkoavat elämään kaikkialla, mihin tämä kaksoisvirta tulee. Ja kaloja on oleva hyvin paljon; sillä kun nämä vedet sinne tulevat ja vesi paranee, niin kaikki virkoaa elämään, minne vain virta tulee.
Ja kalastajia seisoo sen rannalla. Een-Gedistä Een-Eglaimiin asti se on oleva yhtä verkkoapajaa. Siinä on kaikenlaisia kaloja, aivan kuin suuren meren kaloja, hyvin paljon. Sen rämeet ja lätäköt eivät parane: ne jätetään suolan valtaan. Mutta virran varrella, sen molemmilla rannoilla, kasvaa kaikkinaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lakastu lehdet eivätkä lopu hedelmät: joka kuukausi ne kantavat tuoreet hedelmät, sillä niitten vedet juoksevat pyhäköstä, ja niitten hedelmät ovat ravitsevaiset ja niitten lehdet parantavaiset.
Näin sanoo Herra, Herra: Tämä on raja, jonka mukaan teidän on jaettava maa perintöosiksi kahdelletoista Israelin sukukunnalle-Joosef saakoon kaksi osaa-.
Ja te saatte siitä perintöosan jokainen kohdaltansa; sillä minä olen kättä kohottaen luvannut antaa sen teidän isillenne, ja niin tämä maa tulee teille perintöosaksi.
 
Jesaja 65:19-25 Minä iloitsen Jerusalemista ja riemuitsen kansastani; eikä siellä enää kuulla itkun ääntä eikä valituksen ääntä. Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.
He rakentavat taloja ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja syövät niiden hedelmät; he eivät rakenna muitten asua, eivät istuta muitten syödä; sillä niinkuin puitten päivät ovat, niin ovat elinpäivät minun kansassani. Minun valittuni kuluttavat itse kättensä työn. He eivät tee työtä turhaan eivätkä lapsia synnytä äkkikuoleman omiksi, sillä he ovat Herran siunattujen siemen, ja heidän vesansa ovat heidän tykönänsä.
Ennenkuin he huutavat, minä vastaan, heidän vielä puhuessaan minä kuulen.
Susi ja lammas käyvät yhdessä laitumella, ja leijona syö rehua niinkuin raavas, ja käärmeen ruokana on maan tomu; ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra.
 
Sellainen on tuhatvuotiskausi ja seuraavaksi mitä siellä tapahtuu:
 
Matteus 20:1-12 "Sillä taivasten valtakunta on perheenisännän kaltainen, joka varhain aamulla lähti ulos palkkaamaan työmiehiä viinitarhaansa. Ja kun hän oli sopinut työmiesten kanssa denarista päivältä, lähetti hän heidät viinitarhaansa.
Ja hän lähti ulos kolmannen hetken vaiheilla ja näki toisia seisomassa torilla joutilaina; ja hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani, ja mikä kohtuus on, sen minä annan teille'.
Niin he menivät. Taas hän lähti ulos kuudennen ja yhdeksännen hetken vaiheilla ja teki samoin.
Ja kun hän lähti ulos yhdennentoista hetken vaiheilla, tapasi hän vielä toisia siellä seisomassa; ja hän sanoi heille: 'Miksi seisotte täällä kaiken päivää joutilaina?' He sanoivat hänelle: 'Kun ei kukaan ole meitä palkannut'. Hän sanoi heille: 'Menkää tekin minun viinitarhaani'.
Mutta kun ilta tuli, sanoi viinitarhan herra tilansa hoitajalle: 'Kutsu työmiehet ja maksa heille palkka, viimeisistä alkaen ensimmäisiin asti'.
Kun nyt tulivat ne, jotka olivat saapuneet yhdennentoista hetken vaiheilla, saivat he kukin denarin. Ja kun ensimmäiset tulivat, luulivat he saavansa enemmän; mutta hekin saivat kukin denarin. Kun he sen saivat, napisivat he perheen isäntää vastaan ja sanoivat: 'Nämä viimeiset ovat tehneet työtä vain yhden hetken, ja sinä teit heidät meidän vertaisiksemme, jotka olemme kantaneet päivän kuorman ja helteen'.
Niin hän vastasi eräälle heistä ja sanoi: 'Ystäväni, en minä tee sinulle vääryyttä; etkö sopinut minun kanssani denarista? Ota omasi ja mene. Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin.
Enkö saa tehdä omallani, mitä tahdon? Vai onko silmäsi nurja sentähden, että minä olen hyvä?' Näin viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi."
 
Huom! Purnaajat ovat kaikki tuhatvuotiskaudella sinne palkattuja, eikä ennen sitä ylösottojen kautta tulleita Jeesuksen Pyhiä.
 
Sitten saatana päästetään irti ja alkaa se virallinen Googin sota ja siitä päivästä ei tiedä kuin yksin Isä, ei Taivaan enekelit, eikä edes poika, kun Jumala tulee ja hävittää koko luomakunnan ja luo kaiken uudelleen. Matteus 24:35-36 Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa. Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin.