Johanneksen ilmestyskirja 12. luku - vapaamuotoinen tutkimus
 
1-2 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.
 
Vaimo kuvastaa Israelin kansaa, Jumalan liittolaista, eli morsianta. Vaatteet aurinkoa tarkoittaa että he kulkivat Jumalan asussa, olivat siis valittuja ja Jumalan perillisiä liiton kautta. Seppele tarkoittaa aina tunnustettua valtiutta ja ne 12 tähteä ovat Israelin sukukunnat. Kerron tuon kuun jalkojen alla tähän lopuksi. Se kuu symboloi Jeesusta, joka heijastaa auringon valoa yöllä. Nyt kuu on asetettu Israelin kansan jalkojen alle tuomiolle. Raskaana oleminen ja synnytyskivut kuvastavat uuden ajan alkua ja kuninkaan tulemusta Jeesuksessa Kristuksessa. Israel oli siis synnyttämässä Jeesuksen mutta kuinka kävikään, sen me jo tiedämmekin.
 
3-4 Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua; ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi.
 
Tulipunaisesta lohikäärmeestä ei varmaan tarvitse erikseen esitellä, kenestä on kyse. Vanha valheen ruhtinas saatana ja huomioikaa tämä merkki, "sillä on kymmenen sarvea ja seitsemän päätä". Kruunut ovat lisuke tässä kohtaa, koska kruunuhan kuvastaa vallan määrää kuninkuutena. Ja kun sen pyrstö pyyhkäisi kolmanneksen tähtiä taivaassa, niin tähdethän ovat taivaassa enkeleitä, eli kolmannes oli langennut kun taivaassa syttyi sota. Palaan siihen vielä. Sota ei ollut siis syttynyt, vaan poikalapsi oli syntymässä, jota saatana odotti jotta saisi tämän niellä heikkona ihmisenä.
 
5 Ja hän synnytti poikalapsen, joka on kaitseva kaikkia pakanakansoja rautaisella valtikalla; ja hänen lapsensa temmattiin Jumalan tykö ja hänen valtaistuimensa tykö.
 
Jeesus syntyi, meni ristille ja saatana luuli tässä kohtaa voittaneensa. Tässä vain lausutaan asia loppuun saakka ja kerrotaan että lapsi meni Jumalan tykö. Sehän tapahtui silloin kun ristinkuolemasta oli kulunut se 40 päivää.
 
6 Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää.
 
Kun Jeesus oli mennyt ja II temppeli ja Jerusalem tuhottu, juutalainen kansa hajotettiin maailmaan, mutta Jumala ei hylännyt tätä, vaan Hän oli valmistanut vaimolleen paikan erämaassa 1260 päiväksi, joka voidaan (ehkä) laskea vuodesta 70 jKr. +1260 vuotta jolloin mennään vuoteen 1330 jKr. jolloin ristiretket olivat päättyneet ja alkoi Englannin ja Ranskan satavuotinen sota, jota kesti aina Inkvisition alkuun saakka. No tämä nyt oli päätapahtumien leikkaus sen ajan maailmasta.
 
7-9 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa. Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.
 
Kun Jeesus tuli taivaaseen, sinne tulikin maailman herra, Jeesus Kristus, joka oli juuri voittanut maan itselleen ja kuoleman. Hän tuli taivaaseen ihmisille puolustajaksi, joten saatana ei enää voinut olla, vaan syttyi avoin sota. Sodan seurauksena saatana ja se kolmasosa tähtiä pyyhkäistiin maan päälle ja saatana alkoi pitää vihaa kaikkia ihmisiä kohtaan.
 
10-12 Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos. Ja he ovat voittaneet hänet Karitsan veren kautta ja todistuksensa sanan kautta, eivätkä ole henkeänsä rakastaneet, vaan olleet alttiit kuolemaan asti. Sentähden riemuitkaa, taivaat, ja te, jotka niissä asutte! Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"
 
Tämä siis tapahtui siinä kohtaa kun Jeesus astui ylös taivaaseen ja samalla kuin vastapalloon, lensi saatana ja hänen enkelinsä ulos sieltä. Periaatteessahan siitä alkoi jo lopunajat, koska saatana tiesi jo hävinneensä. Hänelle ei jäänyt enää muuta kuin saada niellä mahdollisimman monta mukanaan, muuta huvia hänelle ei enää suotu. Jumala leikki oli loppu!
 
13 Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt.
 
Saatana siis lähti erityisesti synnyttäjän perään tappamaan juutalaisia, joka periaatteessa alkoikin heti Roomalaisten hävittäessä Jerusalemin.
 
14 Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä.
 
Tässä taas aika vaihtuu eri tavalla. Vaimo viedään jälleen erämaahan mutta vertauskuvan aikamääre vaihtuu. Nyt puhutaan taas Danielin 12 luvun ajoista, "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa". Nämä ajat siis vaimo oli pois lohikäärmeen näkyviltä. Mitä se sitten tarkoittaa, voisi kuvitella vain aikaa Jerusalemin hävityksestä inkvisitioon, sen tuhat kolmisensataa vuotta. Ehkä?
 
15-16 Ja käärme syöksi kidastansa vaimon jälkeen vettä niinkuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi. Mutta maa auttoi vaimoa: maa avasi suunsa ja nieli virran, jonka lohikäärme oli syössyt kidastansa.
 
Tolloin vuonna 70 jKr. on varmaan tapahtunut joku tämän kaltainen ihme. Täytyy muistaa, että onneksi tämä näky kun annettiin Johannekselle, niin nuo tapahtumat olivat jo lähihistoriaa ja toteutuneita tapahtumia.
 
17 Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiänsä vastaan, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus.
 
Eli tätähän tämä on sitten ollut ja sen kyllä huomaa!!!