Pelastussanoma

 

Pedon nousua seurataan 
 
1.9.2017
 

Pedon ilmestyminen on hetken kysymys!

Yhdysvaltalaiskenraali: Isisin johtaja Abu Bakr al-Bagdadi todennäköisesti elossa – Venäjä sanoi kesäkuussa ehkä tappaneensa hänet. Maailman etsityin mies saattaa silti piileskellä Irakin ja Syyrian raja-alueella.

Oikealta nimeltään Isisin johtaja on Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri al-Samarrai. Hänen uskotaan olevan noin 45-vuotias.
Hän julisti kesäkuussa 2014 Pohjois-Irakissa Mosulin kaupungin suurmoskeijalla islamilaisen valtion, kalifaatin, perustetuksi ja itsensä sen johtajaksi. (pieni valta)

Tuli uutisesta heti mileen ensimmäiseksi jälleen torni Syyrian pohjoisosassa sijaitsevassa Dabiqin kylässä, joka oli kesällä 2014 kiivaiden taistelujen kohde. Sen valtaamiseen ISIS laittoi kaikkensa. Vain 3 000 asukkaan syrjäinen kylä on kuitenkin sotilaallisesti aivan merkityksetön.

Tapahtumien syynä on Dabiqin asema islamin ennustuksissa: tuomiopäivä tulee, kun muslimit voittavat Rooman al-Amaqissa tai Dabiqissa. Dabiq on islamille samaa kuin Armageddon kristinuskossa. ISIS on nimennyt myös lehtensä Dabiqiksi. (linkki GoogleMap)

 

Takaisin