Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
23.8.2021
 

Selitystä Salomonista ja tästä edellisen jutun vertauksesta

Kuinka monesti onkaan Jeesus verrannut itseään saatanaan rinnastettavina symboleina, kotkana, käärmeenä sauvassa ja mm. juuri alasheitettynä kointähtenä. He olivat veljeksiä!

Täytyy muistaa, että saatana lankesi jo Taivaassa, ennen maan luomista. Niinpä meidän ei ole syytä verrata Salomonin elämää saatanaan. Salomon oli ihiminen siinä missä me kaikki mutta hän sai elää Jeesuksen vertauskuvana, viisaana kuninkaana ja jopa hänen synnit tukivat vertausta. Eihän Kristuksen morsian ole lihassa Kristuksen morsian, vaan hengessä. Tässä on iso ero!

Salomonin isä oli kuningas Daavid ja nämä molemmat yhdessä kuvastavat itseasiassa ”yksi Jumala” ajatusta. Aivan samoin kuin Kunigas Saul ja Joonatan vanhan testamentin ”yksi Jumala” vertauskuvaa. Heidän yhteisen kuolemansa kautta syntyi Daavidin valtakausi, joka siirrettiin Salomonille, viisaalle kuninkaalle tuhanneksi vuodeksi, jolloin syntyi Jeesus. Tässä täytyy katsoa paljon syvemmälle vertauskuvakerroksia, kuin luulisi.

Eihän meidän kenenkään teot yllä lihallisen Kristuksen tekoihin! Niinpä, on turhaa verrata lihallisen Daavidin tai Salomoninkaan syntejä mukaan hengellisen kuvan vertaukseen.

Tarkoitin sanoa, että näettekö minkälainen vertauskuvallinen yhteys on Saulin ja Joonatanin siirtymä ajasta toiseen aikaan, kun mennään Daavidin kautta Salomoniin. Sen jälkeen 1000 vuotta ja sitten pakka jaetaan uusiksi ja synnit sovitetaan. Oikea kuningas ja luojamme saapuu lihassa ja hengessä!

Ihmiset tuppaavat näkemään toisissaan ensin lihan ja synnin, sitten vasta ehkä muutakin. Tästä syystä esimerkiksi apokalyptyiset ratsastajatkin kuvataan useimiten saatanan johtamina väkivallan, onnettomuuksien, kuoleman- ja kauheuksien partiona, vaikka kyseessä on aivan jotain muuta. Samalla ohitetaan äkkiä Jeesuksen omat sanat, en ole tullut tuomaan teille rauhaa, vaan miekan, aivan kuin punaisen hevosen ratsastajalla heti seppelöidyn valkean voittajan perässä kuuluukin tulla. Näitä seuraa musta tuomion hevonen, joka punnitsee meidät jokaisen kuolemaan, jota tuonela seuraa, siitä yksinkertaisesta syystä, että joka uskoo, se ei koskaan kuole, vaikka kuolisi ja se joka ei usko, sen tuonelan hallava hevonen korjaa.

 

Takaisin