Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
14.5.2021
 

Onko tämäkin elonkorjuun merkki

Nimittäin vihamies kylvi lustetta nisun sekaan. Raamatun vertauksia nimittäin aina kannattaa katsoa monelta suunnalta ja niissä on yleensä jokin konkretia, joka näkyisi tässä erityisellä tavalla suoraan Israelin kansasta. Kun juutalaisia alettiin kokoamaan Israelin maaperälle, niin sinne kumminkin ”joku” asutti myös arabeja joukkoon. He elivät rinnakkain sovussa, eikä kukaan huomannut edes kumpi on kumpi. Mutta kun tulee leikkuuaika, niin silloin luste on sidottava kimppuihin.

Nyt tässä kuvassa tämä tapahtuu jo aivan konkreettisesti silmiemme edessä.

Lehti kirjoittaa tämän päivän Jerusalemin väkivaltaisuuksista näin:

Kyse on sekä Israelin arabien että juutalaisten ääriryhmien harjoittamasta hillittömästä katuväkivallasta, jossa useita ihmisiä on pahoinpidelty henkihieveriin. Väkijoukkojen ja jengien iskuja ja yhteenottoja on tapahtunut kaupungeissa, joissa väestöryhmien on aiemmin kehuttu eläneen rauhallisesti rinnakkain.

He olivat eläneet rauhallisesti siis rinnakkain ja nyt asia on muuttunut täysin, yhtäkkiä kun leikkuuaika on tulossa.

En siis tässä nyt puhu suoraan mistään pelastuvista ja pelastumattomista, vaan vertauskuvan täyttymisestä. Israelin kansahan on Jumalan omaisuuskansa ja sen sekaan vihamies oli kylvänyt pakanoita ja nyt se tapahtuu, mikä kirjoitettu on. Siinä nämä ovat sidottuina kimppuihin. Eikö?!

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007976673.html

 

Takaisin