Pelastussanoma

 

Päivittäistä seurantaa 
 
10.5.2021
 

Kymmenes toukokuuta

Tänään, kymmenes toukokuuta on hyvä päivä kertoa aiheesta, luku ”KYMMENEN”

Kymmenen on yleisesti Raamatussa vallan luku mutta sillä on päivämäärissä muutakin merkitystä, nimittäin se on myös odottamisen, koettelemuksien ja ahdistuksen luku.

Danielin kirjassa ihan alussa puhutaan kymmenen päivän ahdistuksesta tai koettelemuksesta ja tuona aikana ei saa käyttää ravinnoksi mitään muuta kuin vettä ja vihanneksia.

Ilmestyskirjan toisessa luvussa puhutaan myös kymmenen päivän ahdistuksesta, jossa aika selvästi annetaan ymmärtää, että se olisi morsiammelle kuuluva ahdistuksen aika, joka päättyisi tempaukseen.

Tämä on siksi hyvä muistuttaa nyt 10.5. nimittäin kun tuossa puhuin, että 14. päivä tulee joka paikassa vastaan jonkinlaisena ahdistuksen alkupäivänä, niin se on sitä myös omerin laskennassa tänä vuonna, nimittäin omerin laskentahan päättyy 24.5. ja siihen väliin siis jää tasan 10 päivää.

Myös Seppo Paldaniuksen minulle kertomassa tarinassa Jeesuksen aikaisissa juutalaisissa hääperinteissä morsian meni, tai siis vetäytyi yksin kammioonsa juuri tuon 10 päivää ennen häitään ja valmistautui siellä ylkäänsä varten kauniiksi. Siinäkin siis tulee tämä luku kymmenen ja kaikenlisäksi juuri suoraan morsiamelle ylkänsä odottamisen ja valmistautumisen aikamääreeksi ennen häitään.

 

Takaisin