Joskus 60-luvun ihan lopulla täti tuli Canadasta ja toi tän reseptin.
Siitä saakka oon tehny aina välillä tätä ja ku lapset tulee, ni ne pyytää aina tekeen tätä.
Elikkä paketti Digestive keksejä murskataan jollain mortteilinuojalla kulhoon. Siihen vähän sokeria lisäksi, ehkä desin.
Sitte kokonainen ison sitruunan kuori raastettuna perään ja sen mehut kaikki siihen. Maun mukaan sitruunamehua voi lisätä.
Sit mikrossa sulatetaan sulatejuusto 250g ja voita joku 50g ja sekotetaan ne keksimurskan kanssa. Murska levitetään voideltuun uunivuokaan ja uuni 180 asteeseen. 20min uunia ja pöydälle jäähtymään.
Sillä aikaa tehdään kaksi erilaista juttua.
Ensinnäkin tuorejuustoa joku 400g johon myös sokeria ja sitruunamehua maun mukaan.
Toinen satsi kermaviiliä 3kpl 2dl purkkeja ja sama resepti, sitruunamehua ja sokeria.
Kun pohja on täysin jäähtyny, niin levitetään pohjalle kiinteämpi tuorejuusto tasaseks kerrokseksi.
Päälle kermaviili valutetaan myös tasaseks kerrokseks. Koristellaan joko marjoilla tai strösseleillä.
Parasta nautittavaksi vasta seuraavana päivänä jääkaapista suoraan pöytään.