Ensimmäinen ratsastaja

Keskustelua sanasta
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

https://www.kotimaa24.fi/blogit/ensimma ... atsastaja/

Ensimmäinen apokalyptinen ratsastaja
11.04.2020 23:27 - Harri Ahdesmäki
Four Horsemen of the Apocalypse - Wikipedia

Karitsa, eli Kristus alkoi avata kirjakääröä, mikä oli suljettu seitsemällä sinetillä, Ilm. 5:5. Sinettien takana on Jumalan sallima ja määräämä tapahtumasarja lopun aikana juuri ennen Kristuksen paluuta.

Valkea hevonen-herätys
1 Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi yhden niistä seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden niistä neljästä olennosta sanovan niinkuin ukkosen äänellä: "Tule!"
2 Ja minä näin, ja katso: valkea hevonen; ja sen selässä istuvalla oli jousi, ja hänelle annettiin seppele, ja hän lähti voittajana ja voittamaan.


Valkoinen on Raamatussa taivaan, Jumalan valtakunnan, Kristuksen vanhurskauden ja voiton väri. Myös Ilm. 19:11 kuvaa Jeesusta valkoisella hevosella ratsastavaksi, joka tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Jesaja kuvaa Israelia mm. teräväksi nuoleksi;

Hän antoi minulle suun kuin terävän miekan, kätensä varjoon hän minut kätki, hän teroitti minut kuin nuolen, viineensä hän minut talletti. (Jes. 49:2)

Habakukin kirjassa sanotaan Jumalasta; Sinä otat jousen käteesi, asetat nuolen jänteelle. (Hab. 3:9)

Ensimmäinen valkealla hevosella ratsastava voittaja kuvaa herätystä. Lopun ajan herätyksessä on kyse jälkimmäisestä Hengensateesta seurakunnan ajan lopussa, eli nk. kevätsateesta, mistä Mooses ja profeetat ovat ennustaneet.

Aikanaan jo Mooses lupasi Israelille kaksi hengenvuodatuksen aikaa;

13 Ja jos nyt tottelette minun käskyjäni, jotka minä tänä päivänä teille annan, niin että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne, ja palvelette häntä kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne,
14 niin minä annan teidän maallenne sateen ajallansa, syyssateen ja kevätsateen, ja sinä saat korjata viljasi ja viinisi ja öljysi.(5.Moos. 11)


Heprealaisessa alkutekstissä sana "syyssade" on "joreh", mikä merkitsee syksyllä tapahtuvaa aikaista/ensimmäistä sadetta Israelissa. "Kevätsade" taas on "malkosh", mikä merkitsee keväistä myöhäistä/jälkimmäistä sadetta, joka kypsyttää viljan Palestiinassa. Kahdesta hengensateesta profetoivat myös Jer. 5:24 ja Joel 2:23. Syyssade vuodatettiin "kaiken lihan päälle" ensimmäisenä helluntaina Jerusalemissa. Sen jälkeen evankeliumi lähti leviämään Juudeasta ja Samariasta aina maan ääriin asti. Kevätsade taas on Hengenvuodatus, mikä tulee seurakunnan ajan lopussa ennen messiaanisen valtakunnan perustamista, vrt. Hoos. 6:3.

Valkealla hevosella ratsastava jousimies on seppelöity, mikä kuvaa Kristuksen vihollisistaan jo saamaa voittoa Golgatalla ja toisaalta myös tämän "kevätsadeherätyksen" voimaa. Lopun ajan Hengensateen tarkoitus on valmistaa Kristuksen seurakunta Herran paluuseen. Samalla se kääntää juutalaisen kansan tunnustamaan Jeesuksen Messiaakseen, Sak. 12:10 ym.

Myös Filadelfian seurakunnalle osoitetussa kirjeessä sille luvataan Herran tulemuksen edellä nimenomaan suuri juutalaisherätys, Ilm. 3:9. Filadelfialle luvataan sama voiton seppele kuin valkoisella hevosella ratsastavallekin, Ilm. 3:11. Molemmissa käytetään samaa kr. sanaa stefanos. Mielenkiintoista on myös se, että sana on latinaksi corona, mikä voi merkitä yhteyttä maailmanlaajuiseen koronapandemiaan. Myös herätys tulee olemaan maailmanlaajuinen, vrt. Sak. 10:1. Filadelfian seurakuntakirje kuvaa näin samaa tapahtumakulkua kuin ensimmäinen apokalyptinen ratsastajakin lopun aikana. Vaikka Filadelfia on voimaltaan heikko, Herra itse avaa sille herätyksen oven, mitä kukaan ei voi sulkea, Ilm. 3:7.

Profeetta Sakarja kuvaa viimeisessä, eli 8. näyssään tätä samaa lopun ajan herätyksen alkamista ennen messiaanisen valtakunnan tuloa, Sak. 6:8. Pohjoiseen maahan, eli Israelista katsoen Eurooppaan ja sen pohjoisosaan lähetetään Sakarjan mukaan ensin mustien hevosten vetämät vaunut ja niiden jälkeen valkeiden hevosten vetämät. Jälkimmäiset saavat Herran Hengen lepäämään pohjoisessa maassa.

Jotkut Ilmestyskirjan selittäjät sanovat valkoisen hevosen ja sen ratsastajan kuvaavan antikristusta tai harhaoppeja yleensä, mitkä voimistuvat lopun aikana. Tämä käsitys on levinnyt nykyisin moniin evankelisiin seurakuntiin/kirkkoihin. Tätä vastaan puhuu kuitenkin valkoisella hevosella ratsastavan henkilön vahva symboliikka Raamatussa ja se tosiasia, että neljännelle ratsastajalle annetaan tässä tapahtumakulussa valta vain neljänteen osaan maata. Antikristuksen valtaan sen sijaan annetaan koko maailma, eli kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot, Ilm. 13:7. Kun Ilmestyskirjassa puhutaan antikristuksesta, hänet esitetään selkeästi pedoksi ja lohikäärmeeltä, eli saatanalta vallan saaneeksi Jumalan vastustajaksi, eikä hänen henkilöllisyyttään peitetä.

Joissain tulkinnoissa ensimmäistä ratsastajaa kutsutaan kulkutaudiksi. Se on mainittu mm. Jewish Encyclopediassa; Funk and Wagnalls. p. 392. ...and sees a white horse appear, with a rider holding a bow (representing, probably, Pestilence).

Jewish Encyclopediassa mainittu tulkinta on mielenkiintoinen nykyisen kevään 2020 covid-19 virusepidemian aikana ja se lienee saanut joissain piireissä kannatustakin. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa ja perustuu väärään tulkintaan valkoisella hevosella ratsastavasta henkilöstä. Koronapandemia voi tietysti edeltää ja edistää lopun ajan suuren herätyksen alkamista, koska molemmat ilmiöt ovat maailmanlaajuisia.

Kiitos Pekka Särkiölle, jonka blogista sain inspiraation tämän kirjoittamiseen.

---------------------------------

Kysymys ja vastaus kuuluukin, että eikö tuo voittajana voittamaan lähtevä ratsastaja olekin Kristus?
Aimee
Viestit: 42
Liittynyt: 17 Syys 2020, 18:15

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Aimee »

Kysymys ja vastaus kuuluukin, että eikö tuo voittajana voittamaan lähtevä ratsastaja olekin Kristus?
Ei ole. Luotan enemmän tähän raamatun opettajaan, Baruch Korman Israelissa asuva messiaaninen juutalainen.

https://www.tv7.fi/vod/series/68205/

Opetusta Hebrealaiskirjeestä jaksot 1-31
Opetusta Ilmestyskirjasta jaksosta 32-> (nyt menossa luku 14)
Uusiluomus
Valvoja
Viestit: 304
Liittynyt: 12 Syys 2019, 16:24

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uusiluomus »

Se on antikristus
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Tuohon Ilmestyskirja 6:2:een on 33/38 paperiraamatussa merkitty seuraavat rinnakkaisviitteet:

Ilmestyskirja:
19:11 Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
19:12 Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse,
19:13 ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana

Sakarja:
6:11 ja ota vastaan hopea ja kulta, tee kruunu ja pane se ylimmäisen papin Joosuan, Joosadakin pojan, päähän
6:12 ja sano hänelle näin: "Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, mies nimeltä Vesa! Omalta pohjaltansa hän on kasvava, ja hän on rakentava Herran temppelin.
6:13 Herran temppelin hän on rakentava, ja valtasuuruutta hän on kantava, ja hän on istuva ja hallitseva valtaistuimellansa; hän on oleva pappi valtaistuimellansa, ja rauhan neuvo on vallitseva niitten molempien välillä

Psalmi:
45:4 Vyötä miekka vyöllesi, sinä sankari, vyöttäydy kunniaasi ja korkeuteesi. > Jakeen lisätiedot
45:5 Ole onnekas korkeudessasi. Nouse sotavaunuihisi totuuden, nöyryyden ja vanhurskauden puolesta, ja oikea kätesi opettakoon sinulle peljättäviä tekoja.
45:6 Sinun nuolesi ovat terävät, kansat kaatuvat sinun allesi; kuninkaan vihollisten sydämet lävistetään.
45:7 Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti; sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka

Näiden perusteella voisi ajatella, että kyseessä on pikemminkin Kristus itse, joka on Herra ja Voittaja
- Raamatun kirjoittajathan toki eivät ole kirjoittaneet tai merkinneet rinnakkaisviitteitä mutta ovatko viitteiden kirjoittajat erehtyneet?
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 1471
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Uskon Jeesukseen kirjoitti: 11 Marras 2020, 23:22 Näiden perusteella voisi ajatella, että kyseessä on pikemminkin Kristus itse, joka on Herra ja Voittaja
- Raamatun kirjoittajathan toki eivät ole kirjoittaneet tai merkinneet rinnakkaisviitteitä mutta ovatko viitteiden kirjoittajat erehtyneet?
Olen itsekin joskus pitänyt häntä Jeesuksena, mutta myöhemmin alkanut epäillä. Kun Jeesuksesta selvästi puhutaan luvussa 19, ja vielä ilmoitetaan Ratsastajan Nimikin, niin ei voi jäädä epäselväksi kuka luvussa 19 ratsastaa valkoisella ratsulla, eli Jeesus.

Tuota 6. luvun ensimmäistä ratsastajaa voisi lähestyä Jeesuksen opetuksen kautta ; " hedelmistään puu tunnetaa ".

Puu on monesti, kuin myös ruoho, ihmisen symboli kuvakielessä. Kristusta kuvataan mm. Elämän Puuna, ja vihollista " hyvän ja pahan tiedon puuna ", näin itse olen ymmärtänyt.

Hyvä puu ei voi tuottaa huonoja hedelmiä, eikä huono puu voi tuottaa hyviä hedelmiä. Kumpikin niistä tuottaa omanlaiaan hedelmiä.

Samoin esikuva; Valkeuden lapset vs. pimeyden lapset.

Luvun 6. valkealla ratsastava ei saa mitään hyvää aikaan, "ratsastajan teot seuraavat sitä",eli musta,punainen, ja vaalea hevonen, ja niiden "hedelmät".

Moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä. 2.Kor.11:14 " Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi."

Muistelisin, että jossakin profetiassakin on juuri tämä 6.luvun valkoisella ratsastava mainittu, ja jos nyt hämärästi muistan niin siinäkään profetiassa häntä ei pidetty Jeesuksena, vaan vihollisena.

Mielestäni tuo profetia oli Barbaralla ja Danielilla.


-----> Eli, uskon ratsastajan olevan saatana. Ratsastaja on nimetön, eli voitaisiin ajatella ettei hänellä ole nimeä, ainakaan sellaista että se mainittaisiin Taivaissa.

Ps. 69:28 Pyyhittäköön heidät pois elämän kirjasta, älköönkä heitä kirjoitettako vanhurskasten lukuun.

Ps. 109:13 Hänen jälkeläisensä hävitkööt sukupuuttoon, pyyhittäköön heidän nimensä pois toisessa polvessa.

Ilm.17:8 Peto, jonka sinä näit, on ollut, eikä sitä enää ole, mutta se on nouseva syvyydestä ja menevä kadotukseen; ja ne maan päällä asuvaiset, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan, hamasta maailman perustamisesta, ihmettelevät, kun he näkevät pedon, että se on ollut eikä sitä enää ole, mutta se on tuleva.

Ja, lopuksi kun verrataan näitä lukujen 6 ja 19 ratsastajia, niin yksi iso eroon myös ; 6. luvun ratsastaja seuraajineen, vuodattaa muiden verta, mutta luvun 19 ratsastaja on vuodattanut oman verensä..." vereen kastettu viitta".
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

https://biblehub.com/commentaries/revelation/6-2.htm

https://revelation6.com/white-horse-rev ... ntichrist/
Why the White Horse of Revelation 6 CANNOT be the Antichrist!

Katsotteko vielä nämä?

Näissä oletuksena on, että ratsastaja on Kristus itse.

Toisaalta myös jos kolme muuta ovat pahoja, niin myös neljäskin eli tuo ensimmäinen?
kiitosvirsi
Viestit: 92
Liittynyt: 12 Helmi 2016, 17:05

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja kiitosvirsi »

Mielestäni kyse on nimenomaan antikristuksesta.Voin perustella näkökantaani myöhemmin.
Avatar
kalamos
Viestit: 246
Liittynyt: 08 Maalis 2016, 13:53
Viesti:

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja kalamos »

Tuo ensimmäinen ratsastajahan lähtee liikkeelle,
kun Jeesuksen avatessa ensimmäinen kirjakäärön sinetin,
yksi neljästä olennosta käskyttää tuon hevosen ratsastajaa.

Eli kysymyksessä ei voi olla Kristus.
Kalamos yksi ruoko suuressa kaislameressä, jota Tuuli huojuttaa.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Vielä ihmettelen näitä rinnakkaisviitteitä Raamatussa Ilm. 19:11-13, Sak.6:11-13, Ps. 45:4-7, kts. tarvittaessa viesti 11.11.20 klo 23:22.

Selkeästi viittaavat Kristukseen.

Seuraava kysymys onkin, että kuka tai ketkä ovat kirjoittaneet Raamatun rinnakkaisviitteet?

Lisäksi löytyykö selkeät viitteet tms. siitä kuinka noille neljälle olennolle käy kaikkien noiden tapahtumien jälkeen. Onko viittauksia ensimmäisen ratsastajan "kohtaloon"
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 1471
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Uskon Jeesukseen kirjoitti: 12 Marras 2020, 17:15 Vielä ihmettelen näitä rinnakkaisviitteitä Raamatussa Ilm. 19:11-13, Sak.6:11-13, Ps. 45:4-7, kts. tarvittaessa viesti 11.11.20 klo 23:22.

Selkeästi viittaavat Kristukseen.

Seuraava kysymys onkin, että kuka tai ketkä ovat kirjoittaneet Raamatun rinnakkaisviitteet?

Lisäksi löytyykö selkeät viitteet tms. siitä kuinka noille neljälle olennolle käy kaikkien noiden tapahtumien jälkeen. Onko viittauksia ensimmäisen ratsastajan "kohtaloon"
Raamatun viitekohdat ovat ihmisten laittamia, niitä voisi olla paljon enemmänkin,tai sitten ei ollenkaan. Nuo viitekohdat ovat useimmiten ihan hyviä, siis useimmiten. Ne eivät tietenkään voi olla tyhjentäviä että ne vastaisivat "kaikkeen", siihen ei yksinkertaisesti Raamatun lehdet riittäisi.

Tuo viite Ilm.6:2:ssa, joka osoittaa Ilm.19:11 voi olla laitettu pelkästään sen takia, että molemmissa jakeissa mainitaan "valkoinen hevonen", ilman että viitteen laittajat väittäisivät että kyseessä ovat samat persoonat/ratsastajat.

Katsotaan tuota Ilm.19:11-13 ... siinä kerrotaan TAIVAAN AUENNEEN.....jne. -----> siis tämä ratsastaja lähtee YLHÄÄLTÄ , ja Hänen Nimensä on Jumalan Sana, eli Jeesus. Tässä Ratsastaja ON PERSOONA, yksilö, mutta Ilm.6:2 ei näin ole.

Ilm.6:2 Tässä ei kerrota mistä ratsastaja lähtee, eikä hänen nimeään mainita, koska.....ratsastajahan on pelkkä SYMBOLI tuomioista, ei itsellinen persoona. Ja, nämä tuomiot tulevat Jumalalta, joka on siis niiden lähettäjä. Jumalahan LÄHETTI Nebukadnessarinkin Juudan ja Jerusalemin kimppuun. Hän oli vain Jumalan tuomioon toimeenpanija. Samoin ovat nämä ratsastajat, jotka kuvaavat tuomioita, mutta eivät ole itsellisiä persoonoita.

Voi siis olla, ettei Ilm-6:2:ssa oleva ratsastaja ole kumpikaan, ei tietenkään Kristus, mutta ei myöskään antikristus, vaan pelkkä SYMBOLINEN KUVA TUOMIOSTA.
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.
Pi_O

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Pi_O »

Ilmestyskirjan 6 luku kertoo käsittääkseni symbolisesti valkoisesta hevosesta eli Arkkienkeli Mikaelista ja hänen joukoista.

Ks. Sakarja 6, Joosua 24 ja Tuomarien kirja 7. Selvennystä tulee myös kohdista 2. Moos. 33:2 ja 2. Moos. 12.12 ja muut Egyptin vitsaukset.

Ilmestyskirja 12:ssa Paholainen heitetään alas Mikaelin ja hänen enkeliensä toimesta.

Ilmestyskirja 19 kertoo Kristuksesta, ja hänen pyhistään. He lähtevät yhdessä taisteluun sen jälkeen, kun Jeesuksen omat on otettu ylös turvaan. Tässä taistelussa heitetään Paholainen 1000 vuodeksi vankeuteen.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

https://prophecticwordspointingtoendoft ... .com/2020/

Laitan tämän tähän viestiketjuun; oletan, että uskovat temmataan vasta 7 vuoden ahdistuksen lopulla. Samalla voimme pohtia, että näemmekö missä määrin noiden neljän ratsastajan toimia tulevina aikoina? Montako ratsastajaa näemme? 0-4?

(Molemmat sanomat löytyy tuosta blogista pvm mukaan)

----------------------------------------------------------

Many are not ready to face antichrist

https://prophecticwordspointingtoendoft ... hrist.html December 2019

Lord says
" My son, let Me tell you with heavy heart and tears on My eyes. Many are not ready to face antichrist. Give warning to them to face antichrist. Lest they fall forever in hell by accepting Mark of Beast. Amen."

Bible verses showing that Church will go through Tribulation

1.Appointed to Tribulation
1 Thessalonians 3:3
that no man be moved by these tribulations; for yourselves know that hereunto we are appointed.

2 We will suffer Tribulation
1 Thessalonians 3:4
For verily, when we were with you, we told you beforehand that we are to suffer tribulation; even as it came to pass, and ye know.

3 You will have Tribulation
John 16:33
These things have I spoken unto you, that in Me ye may have peace. In the world ye have tribulation: but be of good cheer; I have overcome the world.

4.Through many Tribulations we must enter to the kingdom of God
Acts 14:22
confirming the souls of the disciples, exhorting them to continue in the faith, and that through many tribulations we must enter into the kingdom of God.

5. Deliver to Tribulation
Matthew 24:9
Then shall they deliver you up unto tribulation, and shall kill you: and ye shall be hated of all the nations for My name's sake.

6. You will have Tribulation.
Revelation 2:10
Fear not the things which thou art about to suffer: behold, the devil is about to cast some of you into prison, that ye may be tried; and ye shall have tribulation ten days. Be thou faithful unto death, and I will give thee the crown of life.

-----------------------------------------------------

Pre Tribulation Rapture deception
Pre Tribulation Rapture deception

https://prophecticwordspointingtoendoft ... ption.html

Appointed to Tribulation

1 Thessalonians 3:3
that no man be moved by these tribulations; for yourselves know that hereunto we are appointed.

Bible says that you are appointed to face Tribulation. Let no man deceive you with pre Tribulation Rapture which that you are not appointed to Tribulation.

We will suffer Tribulation

1 Thessalonians 3:4
For verily, when we were with you, we told you beforehand that we are to suffer tribulation; even as it came to pass, and ye know.


Bible says we will suffer Tribulation. Let no man deceives you with Pre Tribulation Rapture which says that you will not suffer Tribulation and escape it.

Elect can be deceived

Matthew 24:24
For there shall arise false Christs, and false prophets, and shall show great signs and wonders; so as to lead astray, if possible, even the elect.

Many big apostles, prophets, pastors, Evangelist and teachers with Great and Awesome signs and wonders preach and support pre Tribulation Rapture.

But Bible says elect can be deceived by devil. Spirit filled apostles,prophets, pastors, Evangelist and teachers can be deceived.

You yourself study Word of God and seek Lord. Don't depend on man. Depend on God Himself.
Read below

Bible verses showing that Church will go through Tribulation

1.Appointed to Tribulation
1 Thessalonians 3:3
that no man be moved by these tribulations; for yourselves know that hereunto we are appointed.

2 We will suffer Tribulation
1 Thessalonians 3:4
For verily, when we were with you, we told you beforehand that we are to suffer tribulation; even as it came to pass, and ye know.

3 You will have Tribulation
John 16:33
These things have I spoken unto you, that in Me ye may have peace. In the world ye have tribulation: but be of good cheer; I have overcome the world.

4.Through many Tribulations we must enter to the kingdom of God
Acts 14:22
confirming the souls of the disciples, exhorting them to continue in the faith, and that through many tribulations we must enter into the kingdom of God.

5. Deliver to Tribulation
Matthew 24:9
Then shall they deliver you up unto tribulation, and shall kill you: and ye shall be hated of all the nations for My name's sake.

6. You will have Tribulation.
Revelation 2:10
Fear not the things which thou art about to suffer: behold, the devil is about to cast some of you into prison, that ye may be tried; and ye shall have tribulation ten days. Be thou faithful unto death, and I will give thee the crown of life.
Viimeksi muokannut Uskon Jeesukseen, 13 Marras 2020, 05:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Preparation for Tribulation Times

https://prophecticwordspointingtoendoft ... times.html

Pahoittelen viestin pituutta; pidän aihetta erittäin tärkeänä. Tiedän, että ylöstempauksen ajankohta; "ennen-aikana-jälkeen" jakaa mielipiteitä

Tähän yhteyteen nousi Coverstonen "Brace yourself"-teema hänen uniensa yhteydessä.

Bible verses showing that Church will go through Tribulation

1.Appointed to Tribulation
1 Thessalonians 3:3
that no man be moved by these tribulations; for yourselves know that hereunto we are appointed.

2 We will suffer Tribulation
1 Thessalonians 3:4
For verily, when we were with you, we told you beforehand that we are to suffer tribulation; even as it came to pass, and ye know.

3 You will have Tribulation
John 16:33
These things have I spoken unto you, that in Me ye may have peace. In the world ye have tribulation: but be of good cheer; I have overcome the world.

4.Through many Tribulations we must enter to the kingdom of God
Acts 14:22
confirming the souls of the disciples, exhorting them to continue in the faith, and that through many tribulations we must enter into the kingdom of God.

5. Deliver to Tribulation
Matthew 24:9
Then shall they deliver you up unto tribulation, and shall kill you: and ye shall be hated of all the nations for My name's sake.

6. You will have Tribulation.
Revelation 2:10
Fear not the things which thou art about to suffer: behold, the devil is about to cast some of you into prison, that ye may be tried; and ye shall have tribulation ten days. Be thou faithful unto death, and I will give thee the crown of life.
Famine of Word of God

Revelation 6:5
And when He opened the third seal, I heard the third living creature saying, Come. And I saw, and behold, a black horse; and he that sat thereon had a balance in his hand.

Black horse represents Famine ( Physical and Spiritual Famine).
Physical Famine everyone knows.
Let us discuss about Spiritual Famine which is described in Amos 8:11-12)

Amos 8:11-12
11 Behold, the days come, saith the Lord Jehovah, that I will send a famine in the land, not a famine of bread, nor a thirst for water, but of hearing the words of Jehovah.
12 And they shall wander from sea to sea, and from the north even to the east; they shall run to and fro to seek the word of Jehovah, and shall not find it.

When antichrist government will be set up, then it will ban Bible and Church. It will confiscate Bible. It will remove Word of God from internet. It will lead to Famine of Word of God during Tribulation Times.

Biblical example to overcome Famine of Word of God

Joseph gathered immeasurable grain into storehouse during plentiful years in order to sustain in 7 years of Famine.

Genesis 41:49
And Joseph laid up grain as the sand of the sea, very much, until he left off numbering; for it was without number.

Likewise believers should gather immeasurable Word of God ( grain) into your heart ( storehouse) during plentiful times to sustain Tribulation Times.

IF BELIEVER DOESN'T GATHER WORD OF GOD INTO HIS HEART, THEN BELIEVER WILL SPIRITUALLY DIE DURING FAMINE OF WORD OF GOD.

Richard Wurmbrand example

Richard Wurmbrand withstood 14 years of torture.
He was able to survive Torture because he has gathered Word of God into his heart. He deeply meditated during imprisonment and gained strength to endure Torture and was able to be victorious. He was later released.

How to overcome Famine of Word of God?

1. Meditate Word of God - Everyday meditate 2-3 Bible verses very deeply such that Word dwell into your heart forever ( you can increase the number of Bible verses depending on your capacity).

Be grounded on Word of God, lest you fall during Tribulation Times.( Matthew 13:20-21)
Matthew 13:20-21 (ASV)
20 And he that was sown upon the rocky places, this is he that heareth the word, and straightway with joy receiveth it;
21 yet hath he not root in himself, but endureth for a while; and when tribulation or persecution ariseth because of the word, straightway he stumbleth.

Make foundations on Word of God so that you may able to endure Tribulation Times.
Benefits of Meditation of Word of God

1. Word stored in heart- Reading Bible not enough. We shall meditate it that it may be stored into your heart so that you don't sin. ( Psalm 119:11,15)
Psalms 119:11 (ASV) Thy word have I laid up in my heart, That I might not sin against You.

2 Flowing of eternal life- Meditate leads to flow of eternal life abundantly quicked by Holy Spirit. ( John 6:63, 10:10)

3. Fullness of God- Meditate leads to fullness of Fullness of God is present in height, width, depth and height of Word of God

You will know about
A Height - Know spiritual knowledge from Word received by opening of eyes of understanding.
B Width- Practising Word ( Hope of His Calling)
C. Depth - Know depth of Word ( riches of the Glory of God)
D Height- Know the Power of Word
( Exceeding greatness of His power)
(Ephesians 1:18-19,3:18-19)

4. Light flows from Throne of God - When we meditate Word of God, Light flows from the Throne of God in form of Four Rivers i.e
1.Spirit of the LORD
2.Spirit of wisdom and understanding
3. Spirit of counsel and might.
4. Spirit of knowledge and the fear of the LORD.
( James 1:17, Genesis 2:10-14,Rev 22:1,Isa 11:2)

5. Spiritual Nourishment - Meditation of Word of God gives spiritual Nourishment to spirit man in form of flesh and blood ( John 6:63)

6. Fires of Holy Spirit- When we meditate Word of God, Fires of the Holy Spirit quickens to renew our mind. ( Psalm 39:3, Jer 20:9)

7. Renewal of mind- Meditation of Word of God renews our mind and we are transformed to God's image. ( Romans 12:2, 8:5-6)

8.Overcome Temptation- Meditation of Word of God stores our heart with Word. So when there is temptation , you Have Word to overcome temptation. ( Matthew 4:1-11).

2. Writing Scriptures - Write 15-25 Bible verses from one chapter every week.( You can increase the number according to your capacity).
Writing Scriptures will imprint Word into your heart.

3. Memorize Worship songs- Worship songs will be banned during antichrist rule. So memorize 2 songs every week ( you can increase the number according to your capacity). So that you continue to worship God during Tribulation Times.

4. Listening to God's Voice - During antichrist rule, Churches will be banned and Word will be removed from internet ( Google, YouTube) Then , how will learn to grow spiritually. Pastors will not be with you all the times.
Lord Jesus Christ and Holy Spirit is with you all the times till end of the age.
Matthew 28:20
teaching them to observe all things whatsoever I commanded you: and lo, I am with you always, even unto the end of the world.
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 1471
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Kyllä palstan pitäisi pysyä suomenkielisenä. Eivät kaikki hallitse englantia vaikka se kuinka yleistä olisikin.

Vieraskielisen tekstin sijasta tulisi käyttää suomennosta, ja sen lisäksi laittaa linkki alkuperäiseen tekstiin.

Työlästähän tuo kääntäminen välillä on, koska aina konekielikäännökset eivät vaan onnistu. :) :)
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 1471
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

En sano,etteikö englanninkielisiä tekstejä voisi palstalla jakaa, mutta suomennos pitäsi olla mukana, ellei alkuperäinen teksti ole liian vaikea/moniselkoinen käännettäväksi. ;)
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Näin on, erityisesti sellaiset tekstit, joissa on paljon raamatunjakeita ovat erityisen vaikeita käännettäviä, koska jokainen jae tulee etsiä erikseen suomenkielisenä. Konekäännös selkeästi vääristää jakeet. Mielestäni on hyvä myös laittaa kaikki jakeet kirjoitetussa muodossa, eikä ainoastaan numeroin viitteinä, kuten noissa teksteissä paikka paikoin on.

Laitoin tuollaiset pitkät kirjoitukset siksi, että olemme ymmärtääkseni ahdistuksen ajan kynnyksellä, ja meidän tulee ymmärtää ettei paluuta entiseen mukavaan elämään ole ja tuon viimeisen tekstin lopussa olevat "bannaukset" ovat tulossa seurakuntaelämään

Seuraavanlainen kysymys: ...jahka vain tulee poistetuksi se, joka vielä pidättää... eli voiko olla niin, että kristillinen usko kielletään ja seurakunnat suljetaan sekä tilalle tulee yksi maailmanuskonto ja tuota kautta seurakunta "poistetaan" ja uskovat ovat vaivanajan loppuun asti ja tulevat vasta sitten temmatuksi?

Oletan, että Pyhä Henki on kaiken aikaa maapallolla, mutta hänen toimintansa kenties estyy, koska uskovien yhteys estyy.

En ole asiaa paljon tutkinut; lähinnä lukenut opetusta siitä, että seurakunta ylöstemmataan ja heissä oleva Pyhä Henki poistuu heidän mukanaan myös tai jopa niin, että ainoastaan Pyhä Henki pidättäjänä poistuu tms.

2. Tess.
2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
2:4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
2:5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä

https://prophecticwordspointingtoendoft ... hrist.html

Lord says
" My son, let Me tell you with heavy heart and tears on My eyes. Many are not ready to face antichrist. Give warning to them to face antichrist. Lest they fall forever in hell by accepting Mark of Beast. Amen."

Tämän perusteella, vaikka se ei olekaan raamatunjae, voisi ajatella, että laajat uskovien vainot ja seurakuntien sulkemiset etc. ovat tulossa?
Avatar
kalamos
Viestit: 246
Liittynyt: 08 Maalis 2016, 13:53
Viesti:

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja kalamos »

Johannekselle näytettiin
jollain taivaallisella skreenillä
tuollainen tapahtuma.

Tuon näytöksen sanoma ei ole se,
että maan päällä laukkaa valkoinen hevonen,
jonka selässä ratsastaa ihminen.

Sekä tuo hevonen että ratsastaja
ovat henkiolentoja
niinkuin muutkin ratsastajat.

Kun eräs uutiskuvaaja
tallensi mellakontia ja kuolemaa
Kairon kaduilla.
Hän ei nähnyt silmillään
mitään ratsukkoa,
mutta uutisvideoon oli silti
tallentunut
Kellanvihreällä henkihevosella
ratsastava henki eli kuolema,
kun se nousee syvyydestä
maan alta ja leijuu
mellakoivan väkijoukon yllä
ja katoaa ylös pimeään taivaaseen
ja on valmiina siihen,
että kerran se saa käskyn
Tule!
tai voitaisiin myös kääntää
Mene!

https://www.youtube.com/watch?v=gWQKOj9Sxkg
Kalamos yksi ruoko suuressa kaislameressä, jota Tuuli huojuttaa.
Avatar
AOAOAOAOAO
Site Admin
Viestit: 1471
Liittynyt: 29 Kesä 2016, 19:52
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja AOAOAOAOAO »

Itse en luota tuon videon "ratsastajan" olevan oikea, vaan ihmisen tekemä.

Tästä vanhasta videosta on netissä kirjoitettu aiemminkin, en valitettavasti enää muista mitä, mutta jo silloinkin väitettiin videon ratsastajan olevan feikki.
Minä Olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet Minun.

https://www.youtube.com/watch?v=-EUtxAQbeZ8 Virsi 222; Jeesus Kristus Elämämme.
Avatar
kalamos
Viestit: 246
Liittynyt: 08 Maalis 2016, 13:53
Viesti:

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja kalamos »

Mitä ajattelet siitä,
että nuo neljä ratsukkoa
olisivat pahuuden henkiolentoja?
Kalamos yksi ruoko suuressa kaislameressä, jota Tuuli huojuttaa.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 902
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Ensimmäinen ratsastaja

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Jos minulta kysytään niin ensimmäinen olisi NWO/peto/väärä profeetta/antikristus eli koko paketti?, toinen voisi olla sota, kolmas nälkä/nälänhätä ja neljäs sairaudet ja taudit?

Elikkä lähinnä käsitteellisiä varsinkin ratsastajat 2-4, jotka eivät henkilöidy kehenkään ihmiseen kuten ensimmäinen ratsastaja.
Vastaa Viestiin