Kerran pelastettu, aina pelastettu?

Keskustelua uskonopillisista kysymyksistä
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1326
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Kerran pelastettu, aina pelastettu?

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
Room 8:38-39


Jeesuksen veren kautta tullut liitto on vahva. Siitä ei voi kukaan meitä kukaan ulkopuolinen erottaa. Se kantaa haparoivan ja kompuroivankin perille. Jumala on kuitenkin antanut meille vapaan tahdon. Jumala ei pakota meitä luokseen, jos me itse käännymme pois Hänestä.

Niin kauan kuin olemme uskollisia Jumalalle, mikään fyysinen tai hengellinen voima tai kokemus ei voi erottaa meitä Jumalan pelastavasta rakkaudesta.

Kuitenkin, aivan kuten päätimme tulla Jeesuksen luo uskossa, voimme myös päättää luopua uskostamme. Toisin sanoen meillä on aina etuoikeus ja valta kääntyä pois Herrasta – niin typerää kuin se olisikin.


Raamattu opettaa, että voimme kävellä pois Jumalan tarjoamasta suojasta. Paholainen ei voi ikinä siepata meitä, mutta meillä on vapaa tahto kääntyä pois Jumalasta ja hylätä Jumalan ylläpitävä voima kääntymällä pois Kristuksesta.


Vertauskuvallisesti, Jeesus on kuin pelastusliivit. Olemme turvassa niin kauan, pasuunan soittoon asti, kun olemme pelastusliivit päällä. Jos itse luovumme liivistä, hukumme.


Jeesus sanoo opetuslapsilleen: ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä.
Joh 15:4

Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.
Joh 15:6

Varokaa siis, veljet, ettei kukaan teistä ole sydämessään paha ja epäuskoinen ja näin luovu elävästä Jumalasta.
Hebr 3:12


Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina monet luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
1 Tim 4:1-3


Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
Matt 24:10Pyhän Hengen pilkka

Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia ja sitten ovat luopuneet, taas uudistaa parannukseen, sillä he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.
Hebr 6:4-6

mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin.
Mark 3:29

Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat. Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
Hebr 10:26-29


Raamattu opettaa, että sellainen ihminen ei voi enää pelastua, joka on ollut uskossa ja osallinen Pyhästä Hengestä, mutta luopunut uskosta ja sen jälkeen pilkannut elävää Jumalaa.


Sellainen ihminen, joka on tehnyt Pyhän Hengen pilkan ei pysty eikä halua edes katua syntejään, eikä hän halua enää takaisin Jumalan yhteyteen, koska hän on paaduttanut sydämensä.

Raamattu opettaa myös, että olemme vastuussa moraalisista valinnoistamme. Jos emme olisi vastuussa niistä, Jumala ei olisi oikeudenmukainen rankaistessaan meitä tottelemattomuudestamme.


[Pyhän Hengen pilkkaa ei tarvitse kuitenkaan uskovien turhaa pelätä. Jos joku epäröi, että onko hän tehnyt Pyhän Hengen pilkan, niin varma merkki siitä, että sitä ei ole tapahtunut on se, että ihminen kykenee katumaan syntejään ja haluaa tehdä parannuksen sekä on halu tulla takaisin Jumala yhteyteen. Muista siis aina se, että jos sydämesi nöyrtyy katumukseen ja parannukseen, et ole tehnyt Pyhän Hengen pilkkaa.]Jatkuva kapinointi

Jos kieltäydymme jatkuvasti vastaamasta Jumalan läsnäoloon, voimaan, kehotuksiin, ohjeisiin ja varoituksiin, mikä ilmenee tottelemattomuutena, meistä voi kehittyä kovasydämisiä Jumalaa kohtaan. Kapinalliset tekomme osoittavat, että olemme kääntymässä pois tai olemme jo kääntyneet pois uskosta. Jos tästä tulee jatkuva malli elämässämme, se voi johtaa uskomme kuolemiseen.


Tahallisen synnin ja tottelemattomuuden lisäksi, toinen tie, joka voi johtaa luopumukseen, on koettelemukset ja vaikeudet. Siksi uuden kristityn täytyy juurtua ja perustaa uskoon. Henkilöllä voi olla heikko usko monista syistä, mukaan lukien kypsymättömyydestä, opetuslapseuden puutteesta ja siitä, ettei hän ole saanut apua ja koulutusta Jumalan etsimisen suhteen. Vastasyntyneiden lasten tavoin tällaiset ihmiset ovat usein henkisessä vaarassa. Jeesus teki tämän vaaran selväksi Luukkaan 8:4–15:ssä, kun hän kuvaili maanviljelijän kylvämää siementä. Kalliolle pudonnut siemen edustaa niitä, jotka hylkäävät Kristuksen, koska heillä ei ole hengellistä juurta.Pyhän Hengen sinetti

Hänessä on teihinkin, sitten kun olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, ja uskoneet sen, pantu sinetiksi luvattu Pyhä Henki, joka on meidän perintömme vakuutena hänen omaisuutensa lunastamiseksi, hänen kirkkautensa ylistykseksi.
Efes. 1:13,14.


Sinetti kyllä pitää kiinni loppuun asti. Tosin, kuten yllä todettiin, Hengen voi menettää luopumalla uskosta.

1 Tessalonikalais kirje 5:19 varoittaa, että Henkeä älkää sammuttako.

Sekä Hengen sammuttaminen, että Hengen surettaminen estävät jumalisen elämäntavan. Molemmat tapahtuvat, kun teemme syntiä Jumalaa vastaan ja seuraamme omia maallisia halujamme, eläen samalla tavalla kuin ennen Kristuksen pelastuksen vastaanottamista haluamatta edes tehdä parannusta.

Koska Henki on omalla tahallisella toiminnalla mahdollista sammuttaa, näin ollen voidaan sanoa, ettei sinetti pysy niissä, jotka luopuvat uskosta.


Vanha Testamentti

Saul nimitettiin Israelin ensimmäiseksi kuninkaaksi. Hänet oli voidellut Jumala, mutta tottelemattomuutensa jälkeen Jumala poisti hänen Henkensä ja antoi pahojen henkien kiusata häntä.

1 Samuel 16:14 "Mutta Herran Henki lähti Saulista, ja ahdistava henki HERRAN Tältä vaivasi häntä."

Jos olet menossa syvällä synnin tiellä rämpimisessä, olipa kyse huumeista, alkoholista, seksuaalisesta moraalittomuudesta tai kapinoinnista Jumalaa kohtaan, Raamattu varoittaa, että Jumala voi vetää henkensä pois.

Seuraus on siis vakava. Tämä jättää meidät suojaamattomaksi. Paholainen ja hänen demoninsa ovat enemmän kuin iloisia voidessaan tehdä uskovien elämästä helvetin."Kerran pelastettu aina pelastettu" on siis vaarallinen ja erittäin harhaanjohtava lausunto. Se ei pakota parannuksen tekoon, vaan antaa syntiä harjoittavalle väärän turvallisuuden tunteen. Se kumoaa Jeesuksen seuraamisen tarpeen, sillä eihän seuraamisella ole niin väliä, jos kuitenkin pelastuu vaikka tekisi mitä.

Aito Rakkaus EDELLYTTÄÄ, että meille annetaan mahdollisuus VALITA.

Tämä on rakkauden puoli, jonka monet ihmiset joko unohtavat tai jättävät huomiotta kokonaan. Tämä on sama valinta, joka alunperin saattoi maailman syntiseen tilaan.

Aadamille ja Eevalle annettiin mahdollisuus valita, seurasivatko he Jumalaa vai käärmettä. Rakkaus vaati, että he saivat vapaasti valita. Jokaisella ihmisellä on tänä päivänä sama vapaus valita.Varokaa, veljet [ja sisaret], ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta. Kehottakaa sen sijaan toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan ”tänä päivänä”, ettei kukaan teistä synnin pettämänä paatuisi.Mehän olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme loppuun asti vahvoina siinä luottamuksessa, joka meillä alussa oli. Kun siis sanotaan: ”Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne, niin kuin kapinoidessanne teitte”
Heb 3:12-15


Huomaa eteneminen: syntinen sydän ruokkii epäuskoa, ja sitten se kääntyy pois Jumalasta. Synti paaduttaa ihmisen ja luo petetyn sydämen.


Luopumus kuvaa prosessia, jossa joku kääntyy pois "pelastavasta uskosta" ja menettää pelastuksen, koska hänestä on tullut luopio. Se ei ole hetkellinen asia, vaan jatkuvien valintojen tulos – tyypillisesti haasteiden ja jatkuvien kiusausten edessä. Koska kukaan ei voi varmasti tietää, milloin raja tulee ylitetyksi ja suhde Jumalaan menetetyksi, sanon vakavalla äänellä seuraavan:
älä leiki paholaisen, äläkä Jumalan armon kanssa, koska todennäköisesti häviät pelin molemmissa tapauksissa.


Lähde:
https://renew.org/how-does-a-person-for ... on-part-4/
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!