Rakkauden kaksoiskäsky

Keskustelua Vapahtajastamme Jeesuksesta Kristuksesta.
Avatar
Rutger
Site Admin
Viestit: 1835
Liittynyt: 14 Loka 2023, 14:13

Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Rutger »

Rakkauden kaksoiskäsky.

33_38

Matt 22: 37 - 40

Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."
Joh 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Avatar
Eero
Valvoja
Viestit: 5150
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Eero »

Aamen, Jeesus on täyttänyt sen kaiken!
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com
Avatar
Rutger
Site Admin
Viestit: 1835
Liittynyt: 14 Loka 2023, 14:13

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Rutger »

Amen. ♥️✝️
Joh 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1364
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Raamatun yksinkertaisin ja helpolta tuntuvin käsky, mutta veikkaampa, että silti vaikein.

Rakasta Jumalaasi yli kaiken ei jää vain rakastamisen tunteeseen tai kiitollisuuteen pelastumisesta, vaan asettaa riman korkealla monessa muussakin asiassa.

Suomen kieli on varsin köyhää ja rakkaus sana yleensä mielletään tunteeseen perustuvaksi rakkaudeksi.

Kuitenkin rakastaminen koko sydämestämme, mielestämme ja sielustamme tarkoittaa sitä, että pidämme Jumalan etusijalla kaikessa ja tunnustamme Hänet kaikilla tavoillamme elämässämme.

Kreikan ja heprean kielen sanat rakkaudesta antaa kattavamman kuvan. Listauksena niistä:
▫️Syvästä arvostuksesta ja korkeasta kunnioituksesta tuleva rakkaus
▫️Ystävyys ja henkilökohtainen rationaalinen kiintymys
▫️Sitoutunut rakkaus, ihailu, haluaminen, intohimo
(ei seksuaalinen)
▫️Emotionaalinen vahva kiintymys
▫️Yhteenkuuluvuus, palava halu olla rakkauden kohteen lähellä
▫️Tahtoon perustuva ehdoton rakkaus ja etusijalle asettava rakkaus, etsien aina rakkaansa hyvää.
▫️Henkilökohtaisesta suhteesta syntyvä rakkaus ja haluttomuus luopua siitä
▫️Kaipaava, kunnioittava ja arvostava rakkaus
▫️Syvä rakkaus, joka laittaa toisen tarpeet edelle
▫️Perhesuhteeseen perustuva rakkausRakkaus menettää merkityksensä, jos pidämme sitä vain tunteena tai sanahelinänä on kyse sitten parisuhteesta tai Jumala suhteesta.

Todellinen rakkaus ei ole vain tunnetta vaan sisältää myös tahdonalaisia päätöksen toimia rakkautemme kohteen eteen, se on palvelua ja yhdessä oloa silloinkin, kun ei tunnu miltään. Se on sitoutumista ja pyyteetöntä tiimityötä.Jumala on ainoa, joka ansaitsee korkeimman paikan elämässämme. Jokainen syyllistynee elämässään siihen, että asettaa jotain tai jonkun Herran yläpuolelle, jossain vaiheessa elämäänsä. Jumala kuitenkin ymmärtää, että olemme vain ihmisiä. Voimme tunnustaa ja asettaa Hänet takaisin paikkaan, jonka vain Hän ansaitsee.


Vaikka Jumalan edellytys asettaa itsensä kaiken edelle, jopa lastemme, puolisomme, terveytemme ja elantomme edelle saattaa kuulostaa kahlitsevalta ja narsistiselta, se on kuitenkin päätöksenä jäänmurtaja, joka tulee muuttamaan elämämme parempaan suuntaan. Laittaessamme Jumalan ykkösijalle elämässämme annamme samalla läheisillemme ja itsellemme sen arvon, mikä kuuluu. Se tulee muuttamaan pysyvästi sydäntämme.Kun rakastamme Jumalaa enemmän, pystymme rakastamaan perhettämme ja muita ihmisiä paremmin. Jumala on rakkauden lähde ja rakkaus on Hänen luonteensa. Jumalan rakastaminen muuttaa meitä enemmän Jeesuksen kaltaiseksi ja tullessamme kokonaisvaltaisesti rakastetuksi ja hyväksytyksi Hänen ja Poikansa rakkaudessa, kykymme rakastaa muita voi alkaa virrata sydämestämme. Kun rakastamme Jumalaa enemmän, kaikki ympärillämme hyötyvät siitä.

Rakkaus ei siis ole vain tunne tai opittu lause. Se on parhaimmillaan suurta ja pyyteetöntä toisen ihmisen arvostamista silloinkin, kun kohde ei mielestämme sitä ansaitsisi. Ja koska rakkaus muuttaa sydämen ja pakottaa tekoihin, on hyvä, että meillä on Jeesus.

Sillä niin rakkauden kaksoiskäskyssä kuin vuorisaarnassakin, rima on asetettu todella korkealle. Me emme omassa voimassamme kykyne rakkauden kaikkiin muotoihin. Me emme myöskään rikkinäisinä ihmisinä kykene rakastamaan, jollei meitä ole ensin Jumalan toimesta rakastettu jollakin meitä radikaalisti muuttavalla ja eläämme mullistavalla tavalla.

Rakkauden kaksoiskäsky motivoi tavoittelemaan Jeesuksen kaltaisuutta, mutta samalla se tuo Jumalan ja Jeesuksen kaiken yläpuolelle.

Korkea rima muistuttaa, ettemme ole mitään ilman Jumalaa ja kaikki, mitä meillä on - mukaan lukien kaikki kykymme, taitomme ja kykymme - tulee yksin Häneltä.


Rakkauden kaksoiskäsky kiteyttää sekä Vanhan Testamentin lait, että muistuttaa meitä suurimmasta synnistä - Jumalan pelastussuunnitelman hylkäämisestä.

Suorastaan nerokkuutta Jeesukselta rinnastaa Jumalan rakastaminen lähimmäisen rakkauteen. Ilman rakkautta Jumalaan, emme kykene rakastamaan lähimmäistä sen enempää kuin terveellä tavalla itseämmekään. Ilman lähimmäisen rakkautta ei myöskään voi olla todellista rakkautta Jumalaan.

Meidän tulee tavoitella rakkauttamme Jumalaa kohtaan elämämme kaikilla osa-alueilla ja kaikella mitä olemme. Jumalan tahtoon sitoutuminen vaatii myös jokaisen elämän osa-alueen tuomista Hänelle.


Uhkaa sitten Jumalan ykkössijaa elämässämme raha, maine, puoliso, lapset, ylpeys, ihmispelko, hallinnan tarve tai mikä tahansa asia, on lohdullista että saamme sen tänään, tässäkin hetkessä jättää sen Jeesukselle.


Rakkaus Jumalaan edellyttää myös rakkautta Jeesukseen ja rakkaus Jeesukseen vaatii myös rakkautta Jumalaan. Kuinka voimme sanoa rakastavamme Jumalaa, jollemme seuraa Jeesusta? Tai kuinka voimme sanoa rakastavamme Jeesusta, jos emme laita Jumalaa ja Hänen tahtoaan kaikessa etusijalle?

Efesoksen seurakunnan moite oli ensirakkauden hylkääminen. Kuten avioliitossakin, intohimo ja rakkaus väljähtyy, jolloin muistaessamme ensirakkauden huuman saattaa nousta houkutus irtosuhteisiin. Meidän on tavoiteltava tuota ensirakkauttamme Jeesukseen koko jäljellä oleva aika, jottei intohimomme palvella Kaikkivaltiasta Jumalaa katoaisi.


Isä,
rakkauteni Sinua kohtaan on niin heikkoa ja haurasta ja se on niin kaukana siitä rakkaudesta, jota haluan tuntea Sinua kohtaan. Auta minua yhä enemmän ymmärtämään Sinun rakkauttasi minua kohtaan ja opeta minua rakastamaan Sinua ja Poikaasi enemmän ja näyttämään se myös teoissa. Opeta minua järjestämään elämäni siten, että Sinun tahtosi toteutuu ja että Sinä Isä, saat Sinulle kuuluvan osuuden elämässäni. Opeta Isä myös sydämeni seuramaan palavammin Poikaasi ja ylistämään silloinkin, kun ei tunnu miltään tai kun vaikeudet sumentavat ajattelukykyni ja tulevaisuuden näkymäni.

Kiitos muuttumattomasta ja ehdottomasta rakkaudestasi minua kohtaan ja opeta minua jakamaan sitä myös muille, niin että Isä Sinun ja Poikasi rakkaus, kirkkaus ja sula hyvyys tulisi julki.

Vapahtajani Jeesuksen Kristuksen nimessä, Aamen.
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1364
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Message käännös kääntää mun mielestä fantastisesti 1. Korinttilaiskirjeen 13 kappaleen


Jos puhun inhimillisen kaunopuheisesti ja enkelimäisellä hurmiolla, mutta en rakasta, en ole muuta kuin ruosteisen portin narinaa.

Jos puhun Jumalan sanaa voimalla, paljastaen kaikki hänen salaisuutensa ja teot päivän selväksi, ja jos minulla on uskoa, joka sanoo vuorelle: "Hyppää", ja se hyppää, mutta minä en rakasta, en ole mitään.

Jos annan kaiken omistamani köyhille ja menen jopa roviolle poltettavaksi marttyyrina, mutta en rakasta, en ole päässyt mihinkään.

Joten riippumatta siitä, mitä sanon, mihin uskon ja mitä teen, olen konkurssissa ilman rakkautta.

Rakkaus ei koskaan anna periksi.
Rakkaus välittää enemmän muista kuin itsestään.
Rakkaus ei halua sitä, mitä sillä ei ole.
Rakkaus ei horju eikä ylpistä päätä
Rakkaus ei pakota itseään muille
Rakkaus ei ole "minä ensin"
Rakkaus ei menetä tunteiden hallintaa
Rakkaus ei pidä kirjaa toisten synneistä,
Rakkaus ei riemuitse, kun muut mokaavat,
Rakkaus nauttii totuuden kukoistamisesta
Rakkaus kestää mitä tahansa,
Rakkaus luottaa Jumalaan aina,
Rakkaus etsii aina parasta, eikä katso taakseen
Rakkaus kestää loppuun asti
Rakkaus ei koskaan kuole.

Inspiroiva puhe päättyy jonain päivänä; kielillä rukoileminen loppuu ja ymmärrys saavuttaa rajansa.

Tiedämme vain osan totuudesta, ja se, mitä sanomme Jumalasta, on aina epätäydellistä.

Mutta kun Täydellinen saapuu, epätäydellisyytemme on perutaan.

Kun olin vauva äitini rinnalla, jokeltelin ja olin kuin mikä tahansa lapsi. Kun kasvoin aikuiseksi, jätin nuo lapsentavat lopullisesti.

Me emme vielä näe asioita selvästi. Silmäilemme sumussa ja kurkistelemme sumun läpi. Mutta ei kestä kauan, kun sää kirkastuu ja aurinko paistaa kirkkaasti! Näemme kaiken silloin ja näemme sen kaiken yhtä selvästi kuin Jumala näkee meidät - tuntemalla hänet suoraan, niin kuin hän tuntee meidät!

Mutta juuri nyt, tuohon täydellisyyteen asti, meillä on kolme asiaa tehtävänä johdattaaksemme itsemme kohti täydellisyyttä: Luottaa lujasti Jumalaan, olla toivossa horjumattomasti ja rakastaa ylenpalttisesti. Ja paras näistä kolmesta on rakkaus.

Vapaa suomennos
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
katso7
Viestit: 1438
Liittynyt: 19 Kesä 2016, 16:58

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja katso7 »

Kuka isä ja äiti hokee lapselleen,me ollaan niin vajavaisia ja syntisiä ettei me susta jakseta huolta pitää.Tää sama huuto kaikuu monissa seurakunnissa. Vastauskoontulleista pitäisi pitää huolta ja kantaa heidän taakkojaan. Usko ilman tekoja on kuollut sanoin on rakkauden laita. Tee se lähimmäiselle minkä tahtoisit itsellesi tehtävän.
https://www.youtube.com/watch?v=9ScRmcpRip4
Dennis Jernigan-You are my all in all
Avatar
Tuija
Viestit: 3062
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Amen! 💖
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
katso7
Viestit: 1438
Liittynyt: 19 Kesä 2016, 16:58

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja katso7 »

Sanna laittoi tän rakkauden kaksoiskäskyn käytäntöön eilen tulemalla katsomaan minua! Kiitos Herralle.
https://www.youtube.com/watch?v=9ScRmcpRip4
Dennis Jernigan-You are my all in all
Avatar
Tuija
Viestit: 3062
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Kiitos Herralle, että lähelläsi on ihminen joka on tukena. Tunnen Sannan ja tiedän hänet hyväksi ja rakastavaksi ihmiseksi. 💖
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1364
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Ilo oli mun puolella veli, se oli varmasti Jeesuksen tahto sinua kohtaan, näin koin 🩷 Ja kiitos kirjalainasta, on jo puolessa välissä 👍
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Avatar
Eero
Valvoja
Viestit: 5150
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Rakkauden kaksoiskäsky

Viesti Kirjoittaja Eero »

Onpa hienoa kuulla teidän tapaamisestanne! Jumala on Rakkaus.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com
Vastaa Viestiin