Elämän särkemät

Valvoja: Sanna

Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 581
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Elämän särkemät

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Happoradio lauloi aikanaan:
Kumpaa sinä pelkäät, melua vai rauhaa? Kumpaa sinä kaihdat, yksinäisyyttä vai laumaa? Miksi sä itket, kun naapurissa jonkun lapsi nauraa?
...
Puhu äänellä, jonka kuulen, sanoilla jotka ymmärrän, runoilla jotka käsitän. Sinuun tarvii tekstityksen, salaisuuksien selittäjän, kertojan kaikkitietävän. Puhu äänellä, jonka kuulen."Täydellinen Jumalan rakkaus karkottaa pelon, kilpailutahdon ja epävarmuuden.
Kaiken me voimme, Herrassa joka meitä vahvistaa. Filippiläiskirje 4:13

Olemme ihmisinä usein monien sattumien summa. Me emme saa valita vanhempiamme, kuten hekään eivät ole saaneet valita omiaan. Aina nuo kädet eivät ole hellineet, monet on kasvatettu julmuuden ja kylmyyden kautta.
Tai joutuneet kasvamaan siinä sivussa kuin rikkaruoho kukkapenkissä, toisinaan toivoen että nähtäisiin, toisinaan toivoen että otettaisiin edes pois.

Ympäristö muokkaa ihmistä, traumat ja olosuhteet saattavat tehdä meistä hyvinkin rikkinäisiä ihmisiä. Harva kasvaa kolhiintumatta kovissa oloissa.

Saatamme kasvaa tilanteeseen, jossa emme enää kestä melua, emmekä hiljaisuuttakaan koska se pakottaa meidät käsittelemään omia tunteitamme ja asioitamme.

Kipujemme myötä pakenemme usein eri asioihin karkuun omaa itseämme. Riippuvuudet eri asioihin on usein aiemmin opittua kivunhallintaa, keino kääntää hetkeksi oma elämä ja tunteet sivuun.

Saatamme olla niin hauraita että pystymme vastaan ottamaan vain hyvin lempeitä sanoja, kuin kuiskauksia, jotka viipyilevät korvalla hetken ennenkuin niiden sanat piirtyvät kuuloomme.

Me ihmiset emme kuitenkaan tätä auttamiskeinoa taida. Emme aina pysty toisiamme auttamaan, kuten tilanne monesti vaatisi. Joskus hyväksi tarkoitetut sanatkin satuttavat.

Jumalalla kuitenkin tämä ilmiömäinen kyky. Se on piilotettuna dna:ssamme. Sana tuli lihaksi. Ja Sana parantaa. Jeesus parantaa, vielä tässäkin ajassa.

Herra ei särjettyä ruokoa muserra. Isän rakkaus pysyy ja parantaa. Vaikka Jeesus puhui joskus kovinkin sanoin, niin Hänen puheensa, kuten muutenkin Raamatun sana on puhdistavaa ja lohduttavaa. Kerta toisensa jälkeen samat tutut lauseet auttavat ja parantavat, nostavat ja kantavat. Ne antava sinulle ja minulle armon. Hyväksynnän ja rakkauden.

Haemme usein usein ihmisiltä nopeaa lohtuaa, googletamme asioita ja laitamme ihmisen sanantuojaksi ja auttajaksi asioihin, joista hänellä ei voi mitenkään olla täyttä käsityskykyä.

Turvaa siis Herraan, täysin sydämin ja yksinomaan. Jeesus on ristillä sovittanut syntisi, arastelematta ja häpeilemättä voit tulla Isäsi eteen ja pyytää lohdutusta.

Hänen ääntään ei tarvitse arvailla, et tarvitse tekstitystä puheisiin. Ihminen tunnistaa luojansa ääneen siinä missä luomakuntakin.

"Tule, lapseni ja luota!
Turvaa minuun, minä autan sinua."

Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Roomalaiskirje 10:13
Näiden sanojen myötä toivota sinulle siunattua viikkoa:

Herra, sinun Jumalasi on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta. (Sef. 317)

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon. (Joh. 14:27)
Psalm 118:6 The Lord is on my side - I will not fear
Avatar
Tuija
Viestit: 1255
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Elämän särkemät

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Amen, Rosita sisko, niin hyvin kirjoitit, niin hyvin olet ymmärtänyt. Tämä teksti on niin monille ja niin totta.
Vain Jumala voi meitä auttaa kun vain luotamme Häneen, siis yksin Häneen. Pidä Hänet kaikessa vierelläsi. Pyydä Häntä täyttämään itsesi kokonaisvaltaisesti, ettei sinuun enää mahdu mitään muuta, kuin vain Jeesus Kristus. Täytä itsesi Hänen sanansa totuudella.
💖👑💖
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Vastaa Viestiin