Meren syvyyteen

Chosen

Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Chosen »

Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen. (Miika 7:19)

Vanhan testamentin profeetta kirjoitti Jumalan ihmeellisestä armosta, jonka kautta kaikki synnit heitetään meren syvyyteen. Se kuvastaa täydellistä anteeksiantamusta ja vapautusta synnin vallasta.

Mutta mitä oikeastaan heitetään meren syvyyteen? Mistä tässä pohjimmiltaan on kysymys?

Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman. (Room 6:4)

Jumala ei ainoastaan ota meidän syntejämme ja heitä niitä meren syvyyteen. Hän heittää sinne meidät kaikkine synteinemme!

Ihmisen varsinainen ongelma ei ole synnit joita hän tekee. Ne ovat vain seurausta itse ongelmasta, joka on syntinen vanha luontomme. Se on kuin lähde, josta syntivirta pulppuaa. Ei meitä hyödytä seistä virran varrella anelemassa armoa. Todellinen armo ja vapautus tapahtuu menemällä virran alkulähteelle, ja sinne Jeesus meni kuolemalla puolestamme ristillä.

Sinä päivänä on Daavidin suvulla ja Jerusalemin asukkailla oleva avoin lähde syntiä ja saastaisuutta vastaan. (Sak 13:1)

Vanhan luontomme lähde tuottaa syntiä ja saastaa, mutta Kristuksen lähde on ainoa lääke sitä vastaan. Kristuksessa vanha syntinen luontomme ristiinnaulittiin, ja kasteessa se haudattiin meren syvyyteen. Uudestisyntymisessä nousi ylös uusi luomus, "joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen" (Ef 4:24).

Siitä uudesta luomuksesta - elämästä Kristuksessa eli Pyhässä Hengessä - pulppuaa puhtauden ja oikeamielisyyden, voiman ja rakkauden, kaiken Hengen hedelmän lähde. Vain siinä voimme kokea täydellisen anteeksiannon ja vapauden synnistä.
Sinettisormus

Re: Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Sinettisormus »

Amen.
Koen, että juuri tästä kertoi ne minun hauta kuvat.
Avatar
Eero
Valvoja
Viestit: 4795
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Meren syvyyteen

Viesti Kirjoittaja Eero »

Aamen!
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com
Vastaa Viestiin