Mitä meidän pitäisi ajatella Israelista?

korhosam
Viestit: 29
Liittynyt: 10 Kesä 2018, 21:47

Mitä meidän pitäisi ajatella Israelista?

Viesti Kirjoittaja korhosam »

Mitä meidän pitäisi ajatella Israelista?

https://mailchi.mp/prophecywatchers/wat ... c7139c3%20

Israelin tarkkaileminen ei ole niin helppoa, kuin miltä se ehkä näyttää. Maan päällä ei ole mitään niin monimutkaista kuin Israelin politiikka juutalaisille annetun maan niin sisä- kuin sen ulkopuolella. Sen lähetystö sijaitsee nyt Jerusalemissa, jota kutsutaan edelleen kiistellyksi Israelin pääkaupungiksi. Sillä on paljon vihollisia, sisäisesti ja ulkoisesti. Silti kansakunta etenee, kuin alueella ei olisi mitään jännitystä. Benjamin Netanyahu, huolimatta monista haasteista, on edelleen pääministeri. Liike-elämä ja matkailu ovat edelleen vahvoja.

Mutta heti Jerusalemista lounaaseen Välimeren rannikko (erityisesti Gaza) on tullut Hamasin linnoitukseksi ja tuhansien rakettien muurein eristetyksi lähteeksi. Israelista pohjoiseen Syyria on kirjaimellisesti päällystetty tuhansilla lyhyen kantaman raketeilla sekä hävittäjillä ja Venäjän toimittamilla ohjuksilla. Ja sitten on Turkki, jonka johtaja on pyrkinyt perustamaan kalifaatin, joka käsittää hänen oman maansa, samoin kuin Irakin ja varsinkin Iranin. Tämän kansakunnan ajatollat huutavat jatkuvasti: ”Kuolema Israelille!” Ja: “Kuolema Amerikalle!” He haaveilevat kuolemattoman hengellisen johtajansa, Mahdin, paluusta. He uskovat hartaasti hänen johtavan heitä Israelin, Euroopan ja läntisen maailman valloittamisessa. Saudi-Arabia haaveilee laajennuksesta oman alueensa pohjoisimpiin osiin.

Mutta on hämmästyttävää, että pikkuinen Israel (ja sanaa "pikkuinen" on korostettava) keskellä tätä myrskyä jatkaa edelleen jäyhässä tyyneydessä. Pääministeri Netanyahu vain hymyilee ja askeltaa eteenpäin reippaasti. Kysyttäessä, mitä hän tekisi, jos hyökkääjä siirtyisi kohti Israelia, hän vilauttaa tuota hymyä ja vastaa, että Israel on valmistautunut kaikkeen, mitä voi tulla.
Israelista ei puutu myllerrystä ja poliittista kaaosta, mutta silti siellä näyttää olevan melkein yliluonnollinen tyven. Matkailu Israeliin kaikilta ilmansuunnilta on kasvanut räjähdysmäisesti. Mitä on tämän näennäisen ristiriidan taustalla?
Esittäessään tämän kysymyksen Raamatunprofetian tutkijoilla on eräänlainen ”sisäpiirin” tieto. Israelin nykyinen jälleenkokoaminen - kahden maailmansodan ja Lähi-idän sotilaallisten konfliktien kautta - on todistanut sarjaa ihmeellisiä voittoja. Ilman ilmavoimia Israel juhli ilmavoittoja. Valtavasti pienemmillä maavoimilla Israel voitti useita sotia. Globaalin antisemitismin käydessä päälle Israel etenee hymyillen. Heidän satonsa kukoistavat; heidän teolliset ja tieteelliset innovaationsa ovat runsaat ympärillä olevien pysyessä keskiaikaisessa kurjuudessa.
Näyttää, että he uskovat Raamattuun. Lukekaamme Mooseksen laulusta, kun hän ylistelee Israelin siunausta, joka ulottuu nykypäivään:
8 Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan. 9 Sillä Herran kansa on hänen osuutensa, Jaakob on hänen perintöosansa. 10 Erämaasta hän löysi hänet, autiosta, ulvovasta korvesta; hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä. 11 Niinkuin kotka kiihoittaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana, niin hän levitti siipensä, otti hänet ja kantoi häntä sulillansa. 12 Herra yksin johdatti häntä, eikä hänen kanssansa ollut ketään vierasta jumalaa.13 Hän kuljetti hänet maan kukkuloiden yli ja ruokki häntä pellon antimilla; hän antoi hänen imeä hunajaa kalliosta ja öljyä kovasta kivestä.14 Hän antoi voita lehmistä ja maitoa lampaista sekä karitsain ja oinasten rasvaa, Baasanin härkiä ja kauriita ja parasta vehnän ydintä; ja sinä sait juoda rypäleen verta, tulista viiniä” (5.Moos. 32:8-14).
”Jumalan silmäterä” tarkoittaa pupillia - Hänen silmänsä herkkätuntoisinta osaa. Lue uudelleen:
“Sillä näin sanoo Herra Sebaot: Kunniaksensa hän on lähettänyt minut pakanakansojen luokse, jotka ovat teitä saalistaneet. Sillä joka teihin koskee, se koskee hänen silmäteräänsä. ” (Sak. 2:8).
Raamatunprofetian tutkijat uskovat tähän ja niin myös juutalaisten enemmistö, mukaanlukien Benjamin Netanyahu! Tämä voi selittää hänen hymynsä.
Gary Stearman