Yle: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä

Keskustele eskatologisista asioista
Avatar
Eero
Site Admin
Viestit: 3436
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Yle: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä

Viesti Kirjoittaja Eero »

Laitan tähän kokonaisuudessaan Ylen uutisjutun tältä aamulta 9.12. ja vielä linkin alkuperäiseen juttuun. Jos tämän lukee kokonaisuudessaan läpi, niin saa varsin hyvän kuvan siitä mikä nykypäivänä on jo mahdollista ihmisten valvonnan suhteen. On varmaan turhan optimistista väittää, että tätä samaa tekniikkaa ei tulisi käyttöön myös länsimaihin, jos esimerkiksi yhteiskuntarakenne murtuu - niin kuin se koronan ja mahdollisen talousromahduksen, sodan myötä voi tehdä.

Muutama vuosi sitten tällainen kirjoittelu olisi ollut pelonlietsontaa, mutta nyt se näyttää todellisuudelta ja pelonlietsonta tapahtuukin jo virallisten valtionmedioiden itsensä toimesta. Huomattavaa tuossa artikkelissa on myös se, että osa teknologiasta tulee Yhdysvalloista. Kauppayhteistyö siis ainakin toimii, vaikka virallisesti maiden suhteet ovat vaakalaudalla.

-------

"Ihmisoikeusjärjestö: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä – syyksi riittänyt soitto ulkomailta, kertoo AFP"

Laaja ”ennakoivan poliisityön” verkosto seuraa ihmisten verkostoja, verkkokäyttäytymistä sekä perusarkea.

Xinjiang
9.12. 09:12

Kiinan Xinjiangissa on pidätetty tietokoneohjelman ”sattumanvaraisesti” valitsemia muslimeja, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Tietokoneohjelmisto oli merkannut pidätetyt epäilyttävän käytöksen perusteella. Rikkomuksia voi olla muun muassa yksinkertaisesti se, että on nuori tai puhuu ulkomailla asuvan sisaruksen kanssa, kertoo brittilehti The Guardian.

Tiedot perustuvat tietovuotoon, josta käy ilmi Kiinan Xinjiangissa pidätyskeskuksiin eristämien ihmisten tietoja. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoo haltuunsa saaman datan perusteella, että Xinjiangissa on käytössä laaja ”ennakoivan poliisityön” verkosto, joka seuraa yksilöiden verkostoja, verkkokäyttäytymistä sekä perusarkea.

Dataa kerätään hyvin yksityiskohtaisesti, kuten esimerkiksi ihmisten fyysestä olomuodosta, auton väristä tai jopa siitä, käyttääkö yksilö asuntonsa etu- vai takaovea, kertoo The Guardian.

Yli 2 000 nimeä sisältävä lista vuodettiin julki

Listassa on yksityiskohtaisia tietoja yli kahdesta tuhannesta uiguurista, jotka on pidätetty Aksun prefektuurissa vuosina 2016–2018, ja heistä kaikki ilmeisesti kyseisen verkoston perusteella, kertoo The Guardian.

Human Rights Watch kertoo saaneensa vankilistauksen nimettömältä lähteeltä, joka on aiemmin toimittanut audiomateriaalia Aksussa sijaitsevasta pidätyskeskuksesta.

Human Rights Watch kertoo esimerkin henkilöstä ”rouva T”, joka pidätettiin ”yhteyksistä arkaluontoisiin maihin” sen perusteella, että hän oli vastaanottanut puheluita vieraaseen maahan rekisteröityneestä puhelinnumerosta. Numero kuuluu hänen sisarelleen, kertoo uutistoimisto AFP.

Kansalaisia valvotaan Xinjiangissa ankarasti

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan arviolta miljoona etnistä uiguuria ja muuta vähemmistöryhmän jäsentä on kerätty vankileirimäisiin olosuhteisiin Xinjiangiin. Järjestöjen mukaan leireillä syyllistytään vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin.

Kiinan mukaan ”koulutusleirien” tarkoituksena on kitkeä terrorismia ja parantaa työllistymismahdollisuuksia.

Xinjiangissa valvontamenot ovat kasvaneet huomattavasti kuluneina vuosina. Kansalaisten valvontaan käytetään muun muassa kasvojentunnistusteknologiaa, verkkokalvoskannereita, dna-näytteiden keräämistä sekä tekoälyä. Virallisena syynä tähän on terrorismin estäminen.

Yhdysvalloista peräisin olevan teknologian avulla Xinjiangin alueella pyöritetään maailman nopeimpiin lukeutuvia supertietokoneita. Niiden avulla voidaan kammata läpi päivässä enemmän materiaalia kuin mitä yksi ihminen voisi käsitellä vuodessa.

Republikaanisenaattori Marco Rubio ja demokraattiedustaja Jim McGovern lähettivät tiistaina teknologiavalmistajille Intelille ja Nvidialle kirjeet, joissa toivotaan lisätietoja Kiinalle myydystä edistyneestä teknologiasta.

https://yle.fi/uutiset/3-11688212
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com
Avatar
Maaret
Viestit: 645
Liittynyt: 04 Huhti 2019, 15:51
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Yle: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä

Viesti Kirjoittaja Maaret »

Eilen Alfa-TVn uutiset sanoi jotain mikä jäi vähän epäselväksi. Ne kertoo uuyiset aina lyhyesti kahdelka lauseella.

Että venäjällä joku kehittäisi tietokoneohjelmaa, joka kokoaisi äänestäjien äänet opposition hyväksi?

Tuohan kuulostaa selvästi ulkoa ohjatusta vallankumouksesta eikä Putin silloin liene mikään "turhan vainoharhainen"?

Länsihän halua kaikki markkinatalouden ja miljardöörien orjiksi pedonmerkkeineen. Mutta näyttää että venäjä vielä edustaa vanhanaikaista ihmisyyttä.
Turvaa Herraan ja tee sitä, mikä on hyvää, asu maassa ja noudata totuutta.
Uskon Jeesukseen
Viestit: 925
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Yle: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Ja pidättää valikoituja...jotka kone tietää ohjelmoida...
kasvua edistävä
Viestit: 38
Liittynyt: 06 Loka 2020, 23:52

Re: Yle: Kiinan Xinjiangissa tietokoneohjelma valikoi pidätettäviä

Viesti Kirjoittaja kasvua edistävä »

Tätä teknologiaa käytetään ympäri maailmaa. Kiina tosin on edelläkävijä, jolta muut maat ostavat tekniikkaa. Eihän tämä tekniikka mitenkään kovin monimutkaista ole. Valtavasti tarkkoja kameroita joka nurkalle ja todella suuret massamuistit arkistoimaan miljoonat ja miljardit naamat yhdistettyinä kaikkeen mahdolliseen tietoon. Jokaisen maan hallitukset sitten päättävät mitkä tiedot ovat tarpeen kerätä kunkin naaman ympärille. Vaikka tekniikka ei ole esteenä missään maassa, niin kallista se on, että on syytä miettiä onko se järkevä sijoitus. Kiinassa on omat intressit ja tulevassa pedon valtakunnassa omat intressit. Meillä motiivina on turvallisuus ja rikollisten jäljittäminen. Ei tätä kehitystä mikään voi estää ja turha sitä on sen enempää kauhistella, koska se on raamatussa ennustettu tulevaksi ja se on siis tuleva.
Vastaa Viestiin