Herra on auttanut meitä tähän asti

Valvoja: Magda-sisko

Avatar
Magda-sisko
Viestit: 379
Liittynyt: 19 Elo 2018, 10:58

Herra on auttanut meitä tähän asti

Viesti Kirjoittaja Magda-sisko »

temppeli.JPG
temppeli.JPG (22.03 KiB) Katsottu 174 kertaa

Herra on auttanut meitä tähän asti.

1 Samuel 7:12

"Sana ”tähän asti” vaikuttaa sormelta, joka osoittaa menneisyyden suuntaan. Kaksikymmentä vuotta tai seitsemänkymmentä, ja silti, ”tähän asti Herra on auttanut meitä!” Köyhyyden kautta, rikkauden kautta, sairauden kautta, terveyden kautta, kotimaassa, ulkomailla, maalla, merellä, kunniassa, häpeässä, ihmeissä, iloissa, oikeudenkäynneissä, voitoissa, rukouksissa, kiusauksissa - ”tähän asti Herra on auttanut meitä!”
Katsomme puiden kumartamaa elämämme avenueta. On ilahduttavaa katsoa pitkän näkymän päästä päähän, se on kuin vehreä temppeli, haarapylväineen ja lehtikaarineen. Katso niin, että vuotesi ovat pitkiä käytäviä, vihreitä armoon pääsyjä, ja rakastavan ystävällisyyden ja uskollisuuden vahvoja tukipilareita, joiden säihkyvässä latvustossa kimpoilee riemusi. Eikö oksissa ole lintuja laulamassa? Varmasti niitä pitää olla tuhansia, ja ne kaikki sirkuttavat armoa, jota ovat saaneet ”tähän asti.”
Mutta ”tähän asti” osoittaa myös eteenpäin. Sillä kun joku nousee tiettyyn hetkeen ja kirjoittaa muistiin ”tähän asti,” hän ei ole vielä lopussa, on vielä etäisyyttä jäljellä. Lisää koettelemuksia, lisää iloja, lisää houkutuksia, lisää voittoja, lisää rukouksia, lisää vastauksia, lisää töitä, lisää voimia, lisää taisteluita ja voittoja.
Sitten tulevat sairaus, vanhuus, kuolema. Onko se silloin ohi? Ei, ei! Jeesuksen kaltaisuudessa on enemmän heräämisiä, on valtaistuimet, harput, laulut, psalmit, valkoiset vaatteet, Jeesuksen rakkaat kasvot, pyhien yhteiskunta, Jumalan kirkkaus, ikuisuuden täyteys, autuuden äärettömyys!
Rohkeana ja uskovana, kiitollisin mielin nosta ”Eben-Eserisi purjeet” sillä - Hän joka on auttanut sinua tähän asti, auttaa sinua koko matkan läpi. Kun tämä luetaan taivaan lupausten valossa, kuinka upea mahdollisuus ”tähän asti” avautuukaan ihastuneille silmillesi!"

Tämä teksti löytyi jostain konekäännöksenä, on kenties Charles H. Spurgeonin tuotos. Muuttelin sitä hiukan suomen kieleen sopivammaksi.