KATSOKAA KORPPEJA, EIVÄT NE KYLVÄ EIKÄ LEIKKAA

Valvoja: Tuija

Avatar
Tuija
Viestit: 2909
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

KATSOKAA KORPPEJA, EIVÄT NE KYLVÄ EIKÄ LEIKKAA

Viesti Kirjoittaja Tuija »

" KATSOKAA KORPPEJA; EIVÄT NE KYLVÄ EIVÄTKÄ LEIKKAA"
https://sinettisormus.blogspot.com/2022 ... kylva.html


 

 Shalomia teille ...

Tänä aamuna rukoiltuani sain nähdä kuvan, jossa pellolla hyppeli jotain lintuja. Ne näyttivät varislinnuilta. Mietin mitä tarkoittaa? Onko niillä sanomaa? Sitä ihmettelin Herralle.

Nyt otin uudelleen tuon työn alle, onko niillä Raamatullista merkitystä?

Tämä sananpaikka oli hyvä ja lohduttava tähän näkyyn:

Uudessa testamentissa Jeesus käytti korppeja esimerkkeinä linnuista, jotka Jumala ruokkii ja samalla tavalla Hän huolehtii ihmisistä.

”Katsokaa korppeja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Kuinka paljon arvokkaampia te olettekaan kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? Jos siis näinkään vähäinen asia ei ole teidän vallassanne, mitä te muusta huolehditte?” (Luuk 12:24–26)


Tuosta korpista löysin vielä lisää:


Korppi

Korppi on ensimmäinen Raamatussa mainittu lintu (V 1938 painoksessa" kaarne" )
Vedet vähenivät vähenemistään kymmenenteen kuuhun saakka, ja kymmenennen kuun ensimmäisenä päivänä tulivat vuorten huiput näkyviin.
Kun vielä neljäkymmentä päivää oli kulunut, Nooa avasi arkin ikkunaluukun, jonka hän oli tehnyt, ja päästi lentoon korpin. Se lähti ja lenteli edestakaisin, kunnes vedet olivat kuivuneet maan päältä. ( 1 Ms 8 5-7)
Korppi on väriltään musta ja syö mielellään eläinten jätteitä. Siksi sitä pidetään paholaisen lintuna ja sanotaan sen kuvaavan lihallisuutta ja ihmisen syntiluontoa. Kuitenkin Raamatussa on monta kohtaa, joissa sen välityksellä kerrotaan Jumalan huolenpidosta. Kun kuningas Ahab ja puolisonsa Isebel vainosivat profeetta Eliaa, Herra antoi ohjeen Elialle:
"Lähde täältä, kulje itään päin ja piiloudu Keritinpuron uomaan, joka on Jordanin tuolla puolen. Siellä voit juoda purosta, ja minä olen käskenyt korppien tuoda sinulle ruokaa." Hän lähti matkaan ja teki niin kuin Herra oli käskenyt. Hän meni Keritinpurolle, joka on Jordanista itään, ja jäi sinne. Korpit toivat hänelle aamuin illoin leipää ja lihaa, ja purosta hän sai juodakseen. ( 1 Kn 17:4 )
Myös Jeesus käytti korppeja esimerkkeinä kertoessaan kuinka Jumala huolehtii
ihmisistä :
Katsokaa korppeja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, ei niillä ole vajaa eikä varastoa, ja silti Jumala ruokkii ne. Kuinka paljon arvokkaampia te olettekaan kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? Jos siis näinkään vähäinen asia ei ole teidän vallassanne, mitä te muusta huolehditte? ( Luuk 12 : 24-26 )

Mutta Jumala huolehtii myös eläimistä, ja edelleen korppi on esimerkkilintuna , nyt sen poikaset :
Sinäkö tuot ruoan korpille, kun sen poikaset huutavat apua Jumalalta ja hyppivät nälkäisinä sinne tänne? (Job 38:41 )

Laulujen Laulussa sulhasen tukka on musta kuin korpin sulat ; ohessa on sama jae
mutta eri vuoden käännöksissä on käytetty eri sanoja :
Hänen päänsä on kultaa, puhtainta kultaa, hänen kiharansa kuin palmunlehvät, mustat kuin kaarne. v. 1938 painos
Hänen kasvonsa hohtavat kuin kulta, hänen kiharansa ovat korpinmustat, tuuheat kuin taatelin kukinnot. v 1992 painos( Laulujen laulu 5 : 11)

Suomalaisessa kansanrunoudessa on runoiltu riisitaudin saaneen syntynsä kun korppi lensi taivaalla ja pudotti nokastansa veripisaran puurahille, josta riisi sitten on syntynyt ja levinnyt. Eli tässä kor ppi on mielletty pahan asian tuojaksi, niinkuin mustat linnut yleensäkin ovat merkinneet.
 
******* *************** ******** 

Amen.
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.