Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Keskustelua pelastussanoman sisällöstä
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1057
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Palstalla on vuosien varrella ollut vääntöä asiasta jos toisesta. Meille monelle Raamattu ei ole ainoastaan rakas kirja, vaan elämän opas ja erehtymätöntä Jumalan sanaa.

Siksipä keskustelut palstalla menee yleensä tunteisiin. Olen saanut nähdä näyn surressani Jumalalle jotakin Raamatun sanaa/asiaa, jossa näyssä näytettiin, että Raamatusta on revitty sivuja. Koin että symbolisoi tuota Ilmestyskirjan
kohtaa, jossa varoitetaan elämänkirjasta poistamisen uhalla vääristämästä, peukaloimasta tai muuttamasta Jumalan sanaa.

Vaikka Ilmestyskirjan varoitus koskee Ilmestyskirjaa, voimme pitää sitä validina viittaamaan koko Raamattuun (viittaus 5. Moos. 4:1-2, Sananl 30:5-6)

Kuten eri käännöksistä ja alkuperäisistä lähteistä näemme, tätä varoitusta ei ole aina noudatettu. Kuitenkin, Jumala on varjellut sanansa ja Raamatun punaisen langan ja pelastussuunnitelmansa viimeiset parituhatta vuotta muuttumattomana. Pelastumme uskosta Jeesuksen Kristukseen, uskoen että Hän on sovittanut ristillä syntimme ja noussut kuolleista.


Nimerkki Jouko on kirjoittanut palstalla aikanaan hyvän viestin:

Mielestäni vaikka ihminen opiskelisi kaikki maailman Raamatun käännökset ulkoa sanasta sanaan ja erottelisi "alkuperäiset" kirjoitukset niistä erilleen niin ei hän voisi kuitenkaan ymmärtää ja löytää mitään tärkeämpää kuin Jumalan rakkaus ja peljättävyys, Hänen armonsa ja pelastussuunnitelmansa Herran Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan kautta sekä rakkauden kaksoiskäsky.

Kaikki muu tietous on toisarvoista siihen nähden. Nämä kaikki asiat ovat kaikissa käännöksissä se kantava kivijalka johon saamme turvallisin mielin luottaa.

Kaikki sana muunnokset, eri kielten aiheuttamat
eroavaisuudet tai opetuslasten toisistaan joltain
osin eroavat kirjoitukset. Muuttuuko mikään pelastuksen kannalta oleellinen? Rohkenen vastata itse EI MIKÄÄN.Muistetaan palstalla rakkaus ja hengen hedelmien näkyminen, vaikka olisimmekin eri mieltä asioista. Tämä ei ole mikään moukari ketään tällä hetkellä palstalla kirjottavaa kohtaan, vaan muistutus myös tuleville palstalaisille tärkeimmästä.

Uskominen Jeesukseen Kristukseen henkilökohtaisena vapahtajana on tärkein asia mitä voit oppia Raamatusta, toinen on Jeesuksen seuraaminen lähimmäisiä rakastaen. Kaikki muu on toissijaista tämän rinnalla.


Tuo Ilmestykirjan kohta mielestäni laittaa meidät nöyrälle paikalle ja hyvä niin. Ei tuomita kenenkään näkemyksiä, jollei ne Raamattua horjuta ja keskitytään siihen oleelliseen, mihin meidät on kutsuttu.
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Avatar
Tuija
Viestit: 2356
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Amen, Sanna. 💖👑💖
Tuo nosti mieleeni erään dokumentin jossa kertojana ja todistajana oli entinen tutkija joka oli täysin ateisti. En muista ohjelman enkä tuon tutkijan nimeä, mutta Hän oli niin raivoissaan Raamattuun uskoviin että vannoi tutkivansa Raamatun perin pohjaisesti ja todistavan ettei se todellakaan ole totta. Tuo kesti monta vuotta ja mikä olikaan lopputulos?
Nyt hän on vahvasti uskova ja uskoo Raamatun todeksi ja Totuudeksi.
Niin kuin vanha sananlaskukin sanoo: " vannomatta paras."
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Angelicus
Viestit: 365
Liittynyt: 23 Kesä 2020, 16:39

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Angelicus »

Koska olemme keskustelupalstalla, emme voi alkaa mököttämään toisillemme, koska silloin keskustelu on mahdotonta. Jos taas ei ole sanottavaa ja siksi on vaiti, voidaan se näissä virtuaaliolosuhteissa tulkita mökötykseksi. Tai herättää ajatuksen, mitä on ihmiselle käynyt, että on vaiennut. Jotain positiivistä elonmerkkiä kannattaa antaa aina silloin tällöin...
Tällainen palstailu on epätodellinen tila ihmiselle, tosin anonyymitettinsä takia myös hyviä puolia sisältävä tila.
Pitää itse huolehtia, että muistaa palstailemisen reaaliteetit, eikä sekoita niitä todellisen ihmisten välisen kanssakäymisen kanssa. Täällä ei voi katsoa, onko naapurin verhot tänään avattu, onko liikettä pihassa tms.
Ei tästä pidä tehdä itselleen ja toisille murheenkryyniä.
Usko

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Usko »

Kirjoitin viestin/kysymyksen Toivon blogiin. Osaako joku kertoa, miksi en löydä viestiäni/blogia enää?
Oliko viestissäni jotain sääntöjen vastaista?
Avatar
Eero
Valvoja
Viestit: 4687
Liittynyt: 15 Syys 2016, 22:51
Viesti:

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Eero »

Kiitos todella hyvästä kirjoituksesta Sanna, näin se asia on ja Tuija ja Angelicus rakentavista kommenteista.

AO osannee vastata tuohon sun kysymykseesi Usko, mä en sinun kommenttiasi nähnyt.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

https://herrannimessa.blogspot.com
Avatar
Uskon Jeesukseen
Viestit: 1958
Liittynyt: 09 Kesä 2020, 12:31

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja Uskon Jeesukseen »

Sanna kirjoitti: 30 Syys 2023, 08:58 Palstalla on vuosien varrella ollut vääntöä......

Nimerkki Jouko on kirjoittanut palstalla aikanaan hyvän viestin:

Mielestäni vaikka ihminen opiskelisi kaikki maailman Raamatun käännökset ulkoa sanasta sanaan ja erottelisi "alkuperäiset" kirjoitukset niistä erilleen niin ei hän voisi kuitenkaan ymmärtää ja löytää mitään tärkeämpää kuin Jumalan rakkaus ja peljättävyys, Hänen armonsa ja pelastussuunnitelmansa Herran Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan kautta sekä rakkauden kaksoiskäsky.
Tämä jae tuli äkisti mieleen noista käännösten määristä...👇

(Elikkäs elikkäs Raamatussamme on kaikki tarvittava... tosin jatkuvasti törmää siihen, että katolinen kirkko olisi poistanut kymmenittäin kirjoja Raamatusta ym.)

Joh. 21:25 On paljon muutakin, mitä Jeesus teki; ja jos se kohta kohdalta kirjoitettaisiin, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa. > Siirry

Rinnakkaisviitteet (KR 1933/-38)
Joh. 20:30 Paljon muitakin tunnustekoja, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan, Jeesus teki opetuslastensa nähden; > Siirry
jsj
Viestit: 382
Liittynyt: 22 Elo 2021, 21:14

Re: Sana vapaa, kunhan kuulija ei kyseenalaista

Viesti Kirjoittaja jsj »

Hyvä kirjoitus Sanna ja tuo on syytä muistaa, että pelastukseen tarvitaan vain Jeesus eikä sitä pelastusta pilaa edes se, vaikka ei tuntisi mitään Raamatun hienouksia. Itse asiassa, koska lasten kaltaisten on taivasten valtakunta, niin uskon että lukemalla ja tulkitsemalla Raamattua kuin lapsi, siis hyvin yksinkertaisella tavalla, ei välttämättä mene kovin pahasti pieleen.

Toki on myös niin, että tämä on keskustelupalsta ja juuri Raamatusta voidaan käydä usein ne kaikkein mielenkiintoisimmat keskustelut. Ainakin itse koen saaneeni täältä mielenkiintoisia näkökulmia eri Raamatun kohtiin. Koska erilaiset näkemykset tosiaan tuppaavat menemään usein ns. tunteisiin, niin olisi tärkeää, ettei aleta niin sanotusti menemään henkilöön, vaan keskitytään itse argumentteihin. Sillä tavalla keskustelu pysyy mahdollisimman raittiina.

Ja vaikka varsinaista pelastusta ei väärä raamatuntulkinta pilaa, niin uskon että sillä voi olla tähän elämään vaikutusta, miten lähellä tai kaukana totuudesta elämme. Jos tulkitsee vaikka Jeesuksen sosialismia ajaneeksi hipiksi, joka olisi varmasti sateenkaariagendankin puolella, niin uskallan väittää, että elää vähän kauempana silloin totuudesta. Sellaiselle henkilölle olisi hyväksi, jos joku voisi näyttää Raamatusta, miksi asia on eri tavalla, vaikka se eriävän näkemyksen esittäminen voikin tuntua varsin ikävältä.
Vastaa Viestiin