MUUTOS

Keskustelua pelastussanoman sisällöstä
Avatar
Tuija
Viestit: 2713
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

MUUTOS

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Päivän sana... Hyvinkin ajankohtainen, ainakin itselleni ja uskon että myös monelle muulle.

2.kirje korinttilaisille 3:17-18

3:17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

Muistat varmaan ajan, kun televisiossa oli lähes muoti-ilmiönä erillaisia muuttumisleikkejä.

Ohjelmaan saattoi osallistua kuka tahansa, joka kaipasi muutosta elämäänsä. Näissä ohjelmissa aina muuttumisen pääosassa on ulkonäkö. Laihdutus, kampaajalla käynti, meikit, uudet vaatteet jne.

Näissä ei sinällään ole mitään vikaa, mutta ihminen ei ole vain ulkokuori, joten se että ihminen muuttuu ulkoisesti, ei tarkoita että ihminen on muuttunut sisäisesti.

Ihmisen ulkoisen muutoksen aikaan saamiseksi ei välttämättä tarvita paljoakaan, pari ammattilaista tekee jo paljon. Kehon muokkaus, kuten painon pudotus vaatii jo ihmiseltäkin jotakin, mutta sitä kuka sinä todella olet, ei muutetakkaan samalla kaavalla. Vai mitä ajattelet? Kuka voisi muuttaa sinun ajatusmallit? Tunteesi? Sisäiset kipusi jne?

Me uskovatkin kaipaamme muutosta omassa elämässämme. Tämä johtuu siitä, että meitä ei ole kutsuttu heijastamaan sitä mikä on lähtöisin tästä maailmasta, vaan sitä mikä on taivaasta.

Monesti kuitenkin yritämme päästä tähän taivaalliseen päämäärään omin voimin tai ehkä mentorin turvin. Mutta sinua ja minua ei muuta mentori, pastori tai kukaan muukaan ihminen.

Todellinen muutos tapahtuu Jumalan läsnäolossa! Kun olemme siellä missä Herran Henki on, siellä me muutumme vain olemalla ja sanomalla Jumalalle "kyllä!" Jumala on ainut, joka voi parantaa sisimpämme, ajatusmallimme ja vain Hän voi viedä meidät sinne missä meidän kuuluisi olla! Päämäärämme on olla Kristuksen kaltaisia ja vain Hänen läsnäolossa vietetty aika muuttaa meidät hänen kaltaisekseen!

Rakas Isä, kiitos että saamme tulla eteesi ja muuttua. Kiitos, että sinun kirkkautesi saa vallita elämässämme alati, jotta se mitä sinä olet aivoitellut näkyisi meissä päivä päivältä enemmän, Jeesuksen nimessä, aamen!
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Avatar
Tuija
Viestit: 2713
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: MUUTOS

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Hieno kirjoitus nimettömältä.

Muutos
Se tekee kipeää, se tuntuu syvällä
Jättämisen ääni
Se, kun ei voi millään enää asettaa samaa palaa entiseen paikkaan. Se ei enää sovi
Ja kuin palapelissä, jonka yksi pala on turvonnut ja mennyt vähän pilalle, käy joskus elämässä, että on aika muutokselle
Vaihtaa palapeliä?
Muutoksessa joutuu erityisen pienelle paikalle
Isän läpivalaisuun
Kuin tunnelin läpi, jossa ei ole kuin yksi suunta
Pikkuhiljaa läpi, kohti valoa

Mikä on se alue, jossa palanen ei sovi
Jossa on epämukava olo
Ja vaikka yrittäisi miten sovittaa, huomaa tekevänsä turhaa työtä
Mieleen nousee ikävä, muistot, haikeus kaihertaa, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi eikä entistä entiselleen, jos se on lähtenyt muutosprosessiin. Sinun ei silti tarvitse luopua.
Muutos voi toimia juuri toisin päin. Ehkä oletkin vapautumisprosessissa. Kun katsot asiaa toisesta näkövinkkelistä, voit alkaa hengittää vapaammin ja tuntea, miten alkaa tulla tilaa sellaiselle, jota et ole uskaltanut ennen katsella. Tai olet jättänyt taustalle moiset kuvitelmat. Ovatko ne kuvitelmia kuitenkaan? Jospa ne ovatkin Isän unelmia juuri sinulle! Pieni siirto voikin olla luopumisen sijaan voitto ja uusille kentille astuminen.
Älä siis pelkää. Raamattu on täynnä kohtia, joissa meitä ohjataan luottamaan. Myös muutoksessa, kun astelemme epävarmuudessa ja annamme pois oman kontrollin. Anna se pilalle mennyt palanen Isälle, älä enää kanna taakkana sellaista, mikä ei toimi entiseen malliin. Keskity sellaiseen, mikä toimii. Älä suotta satuta itseäsi väärässä muotissa, jossa et koe vapautta. Vapauteen meidät on kutsuttu, ei enää orjuuden ikeeseen.
Entä onko niin, että et koe itseäsi tervetulleeksi? Ulkopuolisuuden tunne voi olla alue, jolla monet uskonsisaret kamppailevat. Työssä, lähipiirissä, ystävyyssuhteissa?
Totuus on, että koska olemme erilaisia, emme aina siksikään sovi. Emme oikein mahdu mihinkään emmekä tule kuulluksi. Emme saa vastakaikua, meitä katsotaan kummasti…
Jeesus joutui kokemaan hylkäämisen lähimpien taholta. Lopulta jäi vain Isä ja kysymys, miksi minut hylkäsit?
Luottamus ja näkemättä uskominen on osa jokapäiväistä uskonelämää. On tärkeää olla kytkettynä niihin ihmisiin, jotka tuntevat sinut juuri sellaisena kuin todella aidosti olet, kaikkineen.
Herkät kohdat tuntevat paljon. Haavat huutavat Isän öljyä. Tasapainoilu kestämisen, kestävyyden ja kamppailuiden välillä on välillä jatkuvaa testiä.
Kuinka kauan vielä, Herra?
Tässä ajassa seulotaan pois sitä turhaa, joka vie meitä harmaalle alueelle, kompromissien kentille. Tulee uskaltaa jättää pois sellainen, johon palasemme ei istu. Ja väärä seura, joka on täynnä näkymättömiä ansoja, joihin helposti astuu.
Isä tahtoo meitä puhdistaa.
Siellä testitunnelissakaan emme ole yksin. Valopisteitä on säännöllisin välimatkoin ja riittävästi tilaa liikkua. Valo odottaa tunnelin suulla, kun pääsemme todella elävään, Isän antamaan identiteettiin, joka vapauttaa meidät vääristä ikeistä.
Missä voitelusi aktivoituu? Huomaatko sen kytkeytyvän päälle silloin, kun käytät lahjaasi? Oletko yrittänyt muokata itsestäsi toisenlaista, vaikka sinut nimenomaan tehtiin astiaksi, jolla on tietty tarkoitus?
Muutos voi olla se avain, jolla öljyhanat todella aukeavat. Ehkä pian katselet uuden pelikentän isompaa kuvaa, jossa on helpompi hengitellä?

Laita koetteluun ja kysy rukouksessa Herralta, mikä omalla kohdalla olisi juuri nyt kaikkein tärkeintä oivaltaa?

Ole siunattu ja ota koppi, jos tämä tai osa tästä jutusta osui omalle kohdallesi. Muussa tapauksessa voit scrollata ohi:)

Uskon, että ainoa pysyvä asia elämässä on muutos.. tavallaan olemme jatkuvassa muutoksessa, koska elämä uskossa on kasvamista ja kilvoittelua päivittäin eikä valmiiksi tulla tässä ajassa. Onneksi perillä häämöttää se kaikkein tärkein, voittoseppele ja paikka Isän pöydässä, sitä kohden siis ❤️
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1204
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Re: MUUTOS

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Aamen, parasta tässä uskonmatkassa on "jatkuva nöyrtyminen". Sitä ei maallinen ihminen käsitä mutta en tiedä hienompaa kuin kasvaminen Kristuksessa.

Vaikka virheistä ja huonoista luonteenpiirteistä isällisesti huomautellaan, on jatkuva oppiminen, muuttuminen ja sanan syöminen ihan mahtavaa.


Saa pitää hulluna tai masokistina :lol:
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Avatar
Tuija
Viestit: 2713
Liittynyt: 31 Maalis 2022, 14:43
Viesti:

Re: MUUTOS

Viesti Kirjoittaja Tuija »

Amen!!! 🙌🙌🙌🙌
Hep.4:16. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.
Vastaa Viestiin