LIHAN MIELI VS JUMALAN HENKI

Keskustelua pelastussanoman sisällöstä
Avatar
Ariel7
Viestit: 39
Liittynyt: 12 Syys 2016, 10:03

LIHAN MIELI VS JUMALAN HENKI

Viesti Kirjoittaja Ariel7 »

LIHAN MIELI VS JUMALAN HENKI

Ihminen, joka elää tässä ajassa ilman Pyhää Henkeä ja ilman yhteyttä Jumalaan Jeesukseen, on lihansa mielen alainen, eikä kykene ymmärtämään Jumalaa. Hän elää luonnollisessa tilassa ilman yhteyttä luojaansa. Koska hänessä ei ole Pyhää Henkeä, hän ei voi käsittää sanaa Jeesus. Jeesus sanana voi jopa ärsyttää. Lihan mieli on näet aina vihollisuus Pyhää Henkeä vastaan. Raamattu kuvaa tätä myös Paavalin kirjeessä Roomalaisille.
Lihan mieli on siis vihollisuus Jumalaa, Jeesusta vastaan ja vihollisuus Pyhää Henkeä vastaan.

Paavali kirjoittaa Jeesuksen evankeliumia hullutukseksi maailman, eli uskosta osattomien silmissä ja toteaa tämän 1 kirjeessä Korinttilaisille

1.Korinttolaiskirje 1
18 Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

Roomalaisille 8

7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.
8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

Me uskovaiset ärsytämme ihmisiä juuri tämän lihan mielen tähden. Emme haluaisi, mutta näin on silti. Uskosta osaton ei voi ymmärtää ja pitää hulluutena kaiken julistuksen Jeesuksen ristintyöstä. Pahimmassa tapauksessa Jeesuksen omat saavat vainoa. Uskovia on vainottu maailmanlaajuisesti läpi historian.
Kuitenkin meidän on pakko julistaa, koska Pyhä Henki on meissä ja olemme tietoiset Jumalan maailmasta. Jeesus kehoittaa Henkensä kautta kertomaan pelastus uutiset kaikille luoduille. Hätä hukkuvista sieluista on aito. Kuitenkin liian usein saamme ärtymystä aikaan. Syytöksiä pelottelusta ja ahdistamisesta.
Paavali itse oli vainonnut juuri Jeesuksen omia ja oli oppinut juutalainen. Vetosi lakiin ja perinnäissääntöihin. Juuri juutalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen. He eivät uskoneet, vaikka näkivät Jeesuksen viisauden ja voima teot.
Peite on vielä tänäkin päivänä heidän silmillään. He ovat kuitenkin Jumalan valittu kansa ja tulevat vielä ottamaan Jeesuksen Kuninkaanaan vastaan. Me niin kutsutut pakanat saimme heidän vainoamisensa takia mahdollisuuden pelastua kun ensimmäiset kristityt pakenivat vainoa ja näin evankeliumi levisi.

Paavali joutui kuitenkin kohtaamaan vainoretkellään Jeesuksen ja sokeutui. Hän sai armon ja pelastui. Paavali tuli uskossaan niin lujaksi, että sanoi seuraavaa.

Roomalaiskirje 9
1 Minä sanon totuuden Kristuksessa, en valhettele - sen todistaa minulle omatuntoni Pyhässä Hengessä -
9:2 että minulla on suuri murhe ja ainainen kipu sydämessäni.
9:3 Sillä minä soisin itse olevani kirottu pois Kristuksesta veljieni hyväksi, jotka ovat minun sukulaisiani lihan puolesta,

Kuvittele nyt. Jos tulisit tietoiseksi sanomasta joka pelastaa tuholta koko maailman, niin mitä tekisit. Uskon, että alkaisit varoittaa kaikkia, kuten Paavali. Tätä juuri me Uskovat teemme. Myönnän, että ei ole osattu tehdä täydellistä työtä, kun ei ole taitoa. On jopa mielistelty ihmisiä. On ahdisteltu. On annettu vajavainen kuva Jumalasta.
On kuitenkin reilua kertoa koko totuus. Sen me olemme velkaa. Me kaikki olemme lopulta kuitenkin samassa veneessä maailmassa ja tulisi puhaltaa yhteen hiileen. Luodut ovat kaikkialla samankaltaisia.

Työ on kuitenkin Jumalan ja vain Hän voi avata ymmärryksen. Sana sanookin.

Johannes 6:44
Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

Hebr. 3:15 Kun sanotaan: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa".

On tärkeää tunnistaa ääni sydämessään silloin kun on etsikkoaika, eli Jumala vetää. Saattaisitko sinäkin alkaa miettimään tilanteessa, jossa kuulet uskosta, että juuri se hetki voi olla sinun hetkesi Jeesuksen lähellä ja voi olla viimeinen hetkesi. Mitä valitset.

Ole Siunattu ystäväni tänään ja ala miettiä. Onko Jumala todellakin tullut Jeesuksessa pelastamaan ihmiskuntaa saatanan kidasta ja ikuisesta kadotuksesta, joka ei ole kaunis tila. Voisiko tämä olla totuus, jonka lihan mieli haluaa peittää ja eksyttää sinut.
Mieli on se taistelukenttä, jossa ratkaisut tehdään joko hyvään tai pahaan.

Sanotaan:"Jeesus tulee pian".
Monille on Jeesus tullut jo heidän nukkuessaan Hänessä. Kuka tulee sinulle, kuka on herrasi.

Room. 12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.