🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Appelsiini-porkkanahilloke
500g porkkanoita
vettä
2 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
250g (3dl) hillosokeria
2tl vaniljasokeria
Kuori ja paloittele porkkanat. Kaada päälle sen verran vettä, että palat peittyvät.
Keitä porkkanat hiljalleen pehmeiksi. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat.
Kaada sose takaisin kattilaan, lisää mehut ja hillosokeri. Keitä hiljalleen 10 minuuttia
välillä sekoitellen. Mausta hillo vaniljasokerilla ja kaada puhtaisiin purkkeihin.
500g porkkanoita
vettä
2 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
250g (3dl) hillosokeria
2tl vaniljasokeria
Kuori ja paloittele porkkanat. Kaada päälle sen verran vettä, että palat peittyvät.
Keitä porkkanat hiljalleen pehmeiksi. Kaada vesi pois ja soseuta porkkanat.
Kaada sose takaisin kattilaan, lisää mehut ja hillosokeri. Keitä hiljalleen 10 minuuttia
välillä sekoitellen. Mausta hillo vaniljasokerilla ja kaada puhtaisiin purkkeihin.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
No täähän tuli sopivasti
Mulla on hillosokeria turhaan, kun ostin väärän sokerin ja just mietin mihin laitan ton lopun hedelmämehunkin lopun. 
Osaatko sanoa, kun musta ei ole noiden purkkien keittäjiksi eikä niitä kyllä taida ylimääräsiäkään olla, että jos teen vaan tavalliseen purkkiin jääkaappiin nii kauanko säilyy? Viikon?
Osaatko sanoa, kun musta ei ole noiden purkkien keittäjiksi eikä niitä kyllä taida ylimääräsiäkään olla, että jos teen vaan tavalliseen purkkiin jääkaappiin nii kauanko säilyy? Viikon?
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Kyllä tein sen tavallisiin lasi purkkeihin. Ei säilynyt kauan kun oli niin hyvää!!! Aamulla paahtoleivän päällä.
Pesin kyllä purkit hyvin. Säilyy jääkaapissa, jonkun aikaa. Kun ei sisällä säilöntä ainetta.
Pesin kyllä purkit hyvin. Säilyy jääkaapissa, jonkun aikaa. Kun ei sisällä säilöntä ainetta.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Juu täytyy kyllä kokeilla, kiitos!
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Mäkin mietin, että tämä tuli kuin tilauksesta, koska ostin vahingossa kaksi "säkkiä" appelsiineja ja niitä pitäisi saada nyt käytettyä. Taidan kokeilla kans tehdä "siunattua hilloketta"
Kiitos Ella reseptistä ja siunausta siis!

Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Tuli ikävä rehellistä Riisivelliä, joten resepti tännekkin. 
RIISIVELLI
Riisivellissä on : vettä 3 dl + puuroriisiä noin 1 dl + maitoa reilu litra + suolaa + rasvanokare
Hätäsen kokin velliähän riisivelli ei ole, koska kypsymisessä menee reilu ½ tuntia.
RIISIVELLI
Riisivellissä on : vettä 3 dl + puuroriisiä noin 1 dl + maitoa reilu litra + suolaa + rasvanokare
Hätäsen kokin velliähän riisivelli ei ole, koska kypsymisessä menee reilu ½ tuntia.
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Väheksytty puutarhamarja yllättää – tee siitä maailman helpoin jälkkäri
Karviainen sopii niin makeisiin kuin suolaisiin kokkauksiin.
Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.
Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.
Jo 1600-luvulla Suomeen tuotu karviainen levisi kotipuutarhoissa 1900-luvun alkuun asti. Silloin pensaisiin iski härmä ja ne hävisivät. Sittemmin Suomeen tuotiin uutta tervettä karviaiskantaa, mutta Maa- ja kotitalousnaisten mukaan se on jäänyt muiden puutarhamarjojen varjoon.
Karviaiset sopivat happamuutensa vuoksi hyvin myös suolaisten ruokien seuraan. Esimerkiksi karviaismarjachutney sopii loistavasti grilliruokien lisukkeeksi.
Pakasta marjat kokonaisina tai keittämättä soseutettuna, keitä mehuksi tai hilloksi. Laita pullan tai piirakan täytteeksi, keitä vispipuuroa, Maa- ja kotitalousnaiset neuvovat. Karviaista voit käyttää samoihin ruokiin, johon käyttäisit raparperia.
Jälkkärin nimi juontaa juurensa Ranskaan ja fouler-sanaan, joka tarkoittaa murskaamista. Tätä jälkiruokaa valmistettaessa marjat murskataan kevyesti samalla, kun niitä kuumennetaan sokerin kanssa.
Kun jälkkärihammasta kolottaa.
Karviaisfool
(4 hengelle)
Kompotti:
4 dl punaisia karviaisia
1 tl aitoa vaniljaa
1/2 dl ruokosokeria
Kermaseos:
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kreikkalaista jugurttia
2 rkl tomusokeria
1. Huuhtele ja siisti karviaiset eli poista kanta ja toisen pään parta. Laita karviaiset ja ruokosokeri kattilaan ja keitä 6-8 minuuttia, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu. Jäähdytä seos viileäksi.
2. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Lisää joukkoon jugurtti. Jaa puolet kerma-jugurttiseoksesta neljän lasin pohjalle. Jaa karviaishillo laseihin kermaseoksen päälle. Lusikoi loppu kerma lasien pinnalle. Koristele karviaisin, syötävin kukin ja mintunlehdin.
Karviainen sopii niin makeisiin kuin suolaisiin kokkauksiin.
Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.
Karviaismarjasta saa niin makeita kuin suolaisia herkkuja.
Jo 1600-luvulla Suomeen tuotu karviainen levisi kotipuutarhoissa 1900-luvun alkuun asti. Silloin pensaisiin iski härmä ja ne hävisivät. Sittemmin Suomeen tuotiin uutta tervettä karviaiskantaa, mutta Maa- ja kotitalousnaisten mukaan se on jäänyt muiden puutarhamarjojen varjoon.
Karviaiset sopivat happamuutensa vuoksi hyvin myös suolaisten ruokien seuraan. Esimerkiksi karviaismarjachutney sopii loistavasti grilliruokien lisukkeeksi.
Pakasta marjat kokonaisina tai keittämättä soseutettuna, keitä mehuksi tai hilloksi. Laita pullan tai piirakan täytteeksi, keitä vispipuuroa, Maa- ja kotitalousnaiset neuvovat. Karviaista voit käyttää samoihin ruokiin, johon käyttäisit raparperia.
Jälkkärin nimi juontaa juurensa Ranskaan ja fouler-sanaan, joka tarkoittaa murskaamista. Tätä jälkiruokaa valmistettaessa marjat murskataan kevyesti samalla, kun niitä kuumennetaan sokerin kanssa.
Kun jälkkärihammasta kolottaa.
Karviaisfool
(4 hengelle)
Kompotti:
4 dl punaisia karviaisia
1 tl aitoa vaniljaa
1/2 dl ruokosokeria
Kermaseos:
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kreikkalaista jugurttia
2 rkl tomusokeria
1. Huuhtele ja siisti karviaiset eli poista kanta ja toisen pään parta. Laita karviaiset ja ruokosokeri kattilaan ja keitä 6-8 minuuttia, kunnes karviaisten kuori rikkoutuu. Jäähdytä seos viileäksi.
2. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Lisää joukkoon jugurtti. Jaa puolet kerma-jugurttiseoksesta neljän lasin pohjalle. Jaa karviaishillo laseihin kermaseoksen päälle. Lusikoi loppu kerma lasien pinnalle. Koristele karviaisin, syötävin kukin ja mintunlehdin.
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Protsku pannari 
Tuollaiseen voideltuun puolikkaan uunipellin kokoseen vuokaan pohjalle
Omena viipaleita, banaani viipaleita ja mustikoita tai sitä kaapista löytyy. Nämä hetkeksi uuniin pehmenemään.
Itse pannari taikinaan
500g maitorahkaa
6 kananmunaa
1tl <>suolaa
0,5-2,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl vettä
Pinnalle voi lastuja
Sekoita kananmunat ja maitorahka, lisää muut aineet. Voista saa juustohöylällä ohuita lastuja joita voi muutaman repiä päälle mauksi. Kaada vuokaan hedelmien päälle ja paista.
Sokerin määrä viitteellinen esim raparperi vaatii enemmän, banaani vähemmän makeutusta. Maista taikinaa ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Hedelmäpohja tekee itsessään pannarin makeaksi.
Lapsisyöjille kelpasi ainakin banaani versiona. Halutessaan taikinaan voi laittaa kardemummaa, kaurapuuron jämät yms. Tai vaikkapa maustettua proteiinijauhoa jolloin makeutusta ei tarvi. Jos raskaampi taikina kannattaa laittaa leivinjauhoa hieman.
Paistan noin 180° 25min kiertoilmalla. Tykkään että pannari jää hieman "mediumiksi" jolloin on kosteaa sisältä. Myös hieman nuupahtaneet hedelmät saa piilotettua pannari pohjaan
Banaani toki menee ruskeahkoksi uunissa että jos ei siitä pidä kannattaa jättää pois.
Tuollaiseen voideltuun puolikkaan uunipellin kokoseen vuokaan pohjalle
Omena viipaleita, banaani viipaleita ja mustikoita tai sitä kaapista löytyy. Nämä hetkeksi uuniin pehmenemään.
Itse pannari taikinaan
500g maitorahkaa
6 kananmunaa
1tl <>suolaa
0,5-2,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl vettä
Pinnalle voi lastuja
Sekoita kananmunat ja maitorahka, lisää muut aineet. Voista saa juustohöylällä ohuita lastuja joita voi muutaman repiä päälle mauksi. Kaada vuokaan hedelmien päälle ja paista.
Sokerin määrä viitteellinen esim raparperi vaatii enemmän, banaani vähemmän makeutusta. Maista taikinaa ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Hedelmäpohja tekee itsessään pannarin makeaksi.
Lapsisyöjille kelpasi ainakin banaani versiona. Halutessaan taikinaan voi laittaa kardemummaa, kaurapuuron jämät yms. Tai vaikkapa maustettua proteiinijauhoa jolloin makeutusta ei tarvi. Jos raskaampi taikina kannattaa laittaa leivinjauhoa hieman.
Paistan noin 180° 25min kiertoilmalla. Tykkään että pannari jää hieman "mediumiksi" jolloin on kosteaa sisältä. Myös hieman nuupahtaneet hedelmät saa piilotettua pannari pohjaan
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Vielä on kotimaisten vihannesten sesonkiaikaa ja hinnat kohdillaan.
Lisäksi vähällä sähköllä voidaan valmistaa myös
Kesäkurpitsasosekeitto
Raaka-aineet:
1. 3-4 kesäkurpitsaa
2. 1 pussi (pakaste)herneitä
3. valkosipulia
4. tuoretta minttua tai basilikaa
5. 2 runsasta ruokalusikallista turkkilaista jugurttia tai tuorejuustoa
6. 1 tl sitruunaa tai viinietikkaa
7. paahdettuja kurpitsansiemeniä tms. tai raejuustoa.
Valmistus:
1. Pilkotaan kesäkurpitsa hienoksi, ja kuullotetaan kattilassa suolatussa rypsiöljyssä.
2. Lisätään herneet ja vettä sen verran virheät peittyvät.
3. Annetaan kiehua 10-15 min ja lisätään hienonnettu valkosipuli ja yrtit.
4. Soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään tarvittaessa vettä.
5. Lisätään lopuksi jugurttia tai tuorejuustoa sekä happo.
6. Annetaan hautua 5-10 min.
7. Laitetaan keittoa lautaselle ja ripotellaan siemenet tai raejuusto keiton pinnalle.
Happoa lisätään vain vähän, koska kesäkurpitsa on miedon makuinen ja happo peittää maun helposti. Siksi kasviksiin yleensä lisätään hieman happoa, koska se kirkastaa maut vrt. hölskytyskurkut.
Jos tykkää käyttää pippuria niin se lisätään vasta viimeisenä. Jos pippuria kuumentaa niin siitä tulee ruokaan hivenen kitkerä maku.
Tarjoillaan sosekeitto leivän kanssa lämpimänä tai kylmänä.
Lisäksi vähällä sähköllä voidaan valmistaa myös
Kesäkurpitsasosekeitto
Raaka-aineet:
1. 3-4 kesäkurpitsaa
2. 1 pussi (pakaste)herneitä
3. valkosipulia
4. tuoretta minttua tai basilikaa
5. 2 runsasta ruokalusikallista turkkilaista jugurttia tai tuorejuustoa
6. 1 tl sitruunaa tai viinietikkaa
7. paahdettuja kurpitsansiemeniä tms. tai raejuustoa.
Valmistus:
1. Pilkotaan kesäkurpitsa hienoksi, ja kuullotetaan kattilassa suolatussa rypsiöljyssä.
2. Lisätään herneet ja vettä sen verran virheät peittyvät.
3. Annetaan kiehua 10-15 min ja lisätään hienonnettu valkosipuli ja yrtit.
4. Soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään tarvittaessa vettä.
5. Lisätään lopuksi jugurttia tai tuorejuustoa sekä happo.
6. Annetaan hautua 5-10 min.
7. Laitetaan keittoa lautaselle ja ripotellaan siemenet tai raejuusto keiton pinnalle.
Happoa lisätään vain vähän, koska kesäkurpitsa on miedon makuinen ja happo peittää maun helposti. Siksi kasviksiin yleensä lisätään hieman happoa, koska se kirkastaa maut vrt. hölskytyskurkut.
Jos tykkää käyttää pippuria niin se lisätään vasta viimeisenä. Jos pippuria kuumentaa niin siitä tulee ruokaan hivenen kitkerä maku.
Tarjoillaan sosekeitto leivän kanssa lämpimänä tai kylmänä.
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Lihaton hernekeitto lyhyellä liotuksella.
Herneitä (ei luomu)
Kuorittuja ja pilkottuja porkkanoita
Vettä
Suola, sipulijauhe, kasvisliemikuutiot, soijakastike, sinappi
Savuluiden keitinliemi
Keittohan siis ei suoranaisesti ole kasviskeitto mausteiden takia.
Huuhdo herneet, liotuta tunti kädenlämpöisessä vedessä.
Keitä herneet normaalisti. Noin kahden tunnin keittämisen jälkeen lisää porkkanat ja liemikuutiot. Keittele vielä tunti ja mausta lopuilla mausteilla ja savuluiden keitinliemellä.
Kuten täällä joku mainosti, lisää oliiviöljy ja raaka sipuli keitonpäälle lautasella. Toimii!
No en kyllä tiedä, ketä tämä ohje hyödyttää. Halusin itselleni kasvishernekeiton. Savunmakuinen liemi tekee kyllä hernekeitosta hernekeiton. Savunmakua saa myös esanssina, jos luita ei halua käyttää. Mies söi lihat ja itse keitto oli parasta hernekeittoa mitä olen syönyt. Porkkana tuo tekstuuria, eikä lihaa kaipaa. Itse käytän vettä mahdollisimman vähän keittäessä ja jätän hernekeiton melko paksuksi, joka toimii lihattomassa versiossa hyvin.
Olen tehnyt muutaman kerran hernekeiton lyhyemmällä liotuksella ja mielestäni siitä tulee parempaa. Kun malttaa keitellä sen 3 tuntia niin mahankaan kanssa ei tule ongelmia. Ja vaikka itsellä on viharakkaus suhde hernekeittoon, sitä on joskus saatava nopeasti
Itse savuluut keitin lyhyessä vedessä parisen tuntia. Savuluuthan voi keittää yhdessä herneiden kanssa samassa kattilassa, jos haluaa lihaa sisältävän keiton.
Herneitä (ei luomu)
Kuorittuja ja pilkottuja porkkanoita
Vettä
Suola, sipulijauhe, kasvisliemikuutiot, soijakastike, sinappi
Savuluiden keitinliemi
Keittohan siis ei suoranaisesti ole kasviskeitto mausteiden takia.
Huuhdo herneet, liotuta tunti kädenlämpöisessä vedessä.
Keitä herneet normaalisti. Noin kahden tunnin keittämisen jälkeen lisää porkkanat ja liemikuutiot. Keittele vielä tunti ja mausta lopuilla mausteilla ja savuluiden keitinliemellä.
Kuten täällä joku mainosti, lisää oliiviöljy ja raaka sipuli keitonpäälle lautasella. Toimii!
No en kyllä tiedä, ketä tämä ohje hyödyttää. Halusin itselleni kasvishernekeiton. Savunmakuinen liemi tekee kyllä hernekeitosta hernekeiton. Savunmakua saa myös esanssina, jos luita ei halua käyttää. Mies söi lihat ja itse keitto oli parasta hernekeittoa mitä olen syönyt. Porkkana tuo tekstuuria, eikä lihaa kaipaa. Itse käytän vettä mahdollisimman vähän keittäessä ja jätän hernekeiton melko paksuksi, joka toimii lihattomassa versiossa hyvin.
Olen tehnyt muutaman kerran hernekeiton lyhyemmällä liotuksella ja mielestäni siitä tulee parempaa. Kun malttaa keitellä sen 3 tuntia niin mahankaan kanssa ei tule ongelmia. Ja vaikka itsellä on viharakkaus suhde hernekeittoon, sitä on joskus saatava nopeasti

Itse savuluut keitin lyhyessä vedessä parisen tuntia. Savuluuthan voi keittää yhdessä herneiden kanssa samassa kattilassa, jos haluaa lihaa sisältävän keiton.
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Edelliseen lihaton hernekeitto lyhyellä liotuksella.
Miksi herneet eivät saisi olla luomua? Nythän meidän pitäisi suosia enemmän luomua, koska media on tuonut ilmoille ostajien muuttunutta käytöstä, että nyt lähiruoka jättää luomun taakseen. Molempi parempi, mutta onko tämän reseptin onnistumisen kannalta tärkeää, etteivät herneet ole luomua? Vai oliko maininta siinä siksi, että hankkimasi herneet olivat niitä ei-luomuja?
Itse käytämme niitä herneitä, mitä kaupassa sattuu olemaan, toki useimmiten luomuja. Viime keväänä olivat hyllyt tyhjinä herneistä jonkin aikaa. Hernehän säilyy hyvin, joten kannattaa hamstrata. Kotipuutarhurin ei kannata suurta määrää hernettä kasvattaa, koska kuivaamisprosessi on hankala.
Pitkä liotushan säästää energiaa, keittoaika lyhenee. Pitää vain illalla päättää seuraavan päivän syöminen ja laittaa herneet likoon.
Miksi herneet eivät saisi olla luomua? Nythän meidän pitäisi suosia enemmän luomua, koska media on tuonut ilmoille ostajien muuttunutta käytöstä, että nyt lähiruoka jättää luomun taakseen. Molempi parempi, mutta onko tämän reseptin onnistumisen kannalta tärkeää, etteivät herneet ole luomua? Vai oliko maininta siinä siksi, että hankkimasi herneet olivat niitä ei-luomuja?
Itse käytämme niitä herneitä, mitä kaupassa sattuu olemaan, toki useimmiten luomuja. Viime keväänä olivat hyllyt tyhjinä herneistä jonkin aikaa. Hernehän säilyy hyvin, joten kannattaa hamstrata. Kotipuutarhurin ei kannata suurta määrää hernettä kasvattaa, koska kuivaamisprosessi on hankala.
Pitkä liotushan säästää energiaa, keittoaika lyhenee. Pitää vain illalla päättää seuraavan päivän syöminen ja laittaa herneet likoon.

Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
No itse oon kerran kokeillut luomuherneitä ja muutama asiakas on kommentoinut, että luomu herneistä ei tule niin hyvää keittoa. Siis en tiedä onko asialla mitään todellista perää. Muuten kyllä tulee valittua luomua, kun mahdollista.
Luomu herneistä tuli kesällä kyllä komeat herneenverso viljelmät. Ja sehän se tossa liotuksessa, kun ei malttais oottaa
Luomu herneistä tuli kesällä kyllä komeat herneenverso viljelmät. Ja sehän se tossa liotuksessa, kun ei malttais oottaa
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
En tiedä, mistä johtuu, mutta itsellä luomu hernekeitto on jostain syystä usein epäonnistunut. Herneet eivät ole turvonneet samalla tavalla kuin ei luomu. Jonka johdosta olen alkanut välttämään luomua juurikin herneissä

Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Jatkan aiheesta sivuraiteella.
Oikeastaan kaikki ei-luomu on jo siemenestä alkaen prosessoitu. Luomussa on kiellettyä käyttää myrkkyjä ja lannoitteetkin, joita voi käyttää, on tarkasti määritelty.
Tässä paljon nurinkurista. Lannoitteet maksavat huimasti. Luomuruoka kuitenkin hinnoitellaan kalliiksi, joten esim. luomulihaan vain harvoilla on varaa. Suomessa on tavanomaisessakin viljelyssä pystytty käyttämään vähemmän torjunta-aineita, kuin muissa Euroopan maissa. Tuolla perusteella lähiruoka varmaan on onnistunut päihittämään luomutuotteet.
Kun katsoo viljelyvideoita juutupista, niin ihan hirvittää ne myrkkymäärät, mitä jossain Hollannissakin lotrataan kasveille.
(Olen antanut ruokaa perhelleni ajallaan, herneistä ei ole moitittu. Paitsi kun kokeilin uunissa tehdä hernekeittoa, ei se ainakaan ekalla kerralla toiminut ja siihen kertaan se jäi. Syyksi arvelen sen, että astia oli liian pieni, enkä voinut lisätä nestettä tarpeeksi turpoavien herneiden käyttöön. Ehkä pitäisi vielä uusia koe.
Oikeastaan kaikki ei-luomu on jo siemenestä alkaen prosessoitu. Luomussa on kiellettyä käyttää myrkkyjä ja lannoitteetkin, joita voi käyttää, on tarkasti määritelty.
Tässä paljon nurinkurista. Lannoitteet maksavat huimasti. Luomuruoka kuitenkin hinnoitellaan kalliiksi, joten esim. luomulihaan vain harvoilla on varaa. Suomessa on tavanomaisessakin viljelyssä pystytty käyttämään vähemmän torjunta-aineita, kuin muissa Euroopan maissa. Tuolla perusteella lähiruoka varmaan on onnistunut päihittämään luomutuotteet.
Kun katsoo viljelyvideoita juutupista, niin ihan hirvittää ne myrkkymäärät, mitä jossain Hollannissakin lotrataan kasveille.
(Olen antanut ruokaa perhelleni ajallaan, herneistä ei ole moitittu. Paitsi kun kokeilin uunissa tehdä hernekeittoa, ei se ainakaan ekalla kerralla toiminut ja siihen kertaan se jäi. Syyksi arvelen sen, että astia oli liian pieni, enkä voinut lisätä nestettä tarpeeksi turpoavien herneiden käyttöön. Ehkä pitäisi vielä uusia koe.

Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Voisimme käyttää paljon enemmän naurista. Se on alkujaan suomalaisten juures, kaskinauris. Haudutettuina uunissa meheviksi ne ovat oikein nautinnollisia. Jos voi käyttää puulämmitteistä uunia, niin on edullisempaa kuin sähköllä valmistaen. Tämä tuli mieleen tuosta halloween-ketjusta, kun siinä mainittiin nauris kurpitsojen edeltäjänä.
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Vihannes pussin lisäksi olen pilkkonut. pieniksi kuutioiksi nauriin. Ja hauduttanut ne kokkipadassa kypsäksi.
"Kirkas aamu pian koittaa. Jälkeen aikojen yön. Päivä varjot jo voittaa. Kautta Golgatan työn. Huomenkellojen soiton Kaiku sielussa soi. Meille kertoen: Voiton Jeesus matkaamme toi."
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Shalom!
Tuli tarkan matkan budjetille vastaan tällainen vinkki, nettikauppa, josta voi ostaa hävikkiruokaa. En ole vielä kokeillut miten toimii, mutta ilmeisesti aika halpoja tuotteita vessapaperista säiykkeisiin.
Tulevasta talvesta ei taas tiedä mitä on luvassa, niin täältä varmaankin saa helposti kotivaraa hankittua. Käykäähän katsomassa:
https://www.fiksuruoka.fi/
Tuli tarkan matkan budjetille vastaan tällainen vinkki, nettikauppa, josta voi ostaa hävikkiruokaa. En ole vielä kokeillut miten toimii, mutta ilmeisesti aika halpoja tuotteita vessapaperista säiykkeisiin.
Tulevasta talvesta ei taas tiedä mitä on luvassa, niin täältä varmaankin saa helposti kotivaraa hankittua. Käykäähän katsomassa:
https://www.fiksuruoka.fi/
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Shalom!
Kokeilin nyt tätä Fiksuruokaa ja voin ainakin jossain määrin suositella. Tilasin melkein 17 kiloa erilaisia säilykkeitä hiukan yli 70:llä eurolla, mutta eivät ne kaikki aivan halvimmista halvimpia olleet eli kyllä tuollakin saa hintoja tarkkailla. Osassa oli parasta ennen päivä mennyt, osassa ei, hävikkiruuasta oli siis kyse.
Hinnan puolesta luulen, että Lidlissä voisi päästä samoihin lukuihin, mutta plussaa tuli vaivattomuudesta ja siitä että lähetys tuli perille todella nopeasti, alle kahdessa päivässä, eikä siis tarvinnut itse koota ja käydä kaupasta hakemassa.
Kokeilin nyt tätä Fiksuruokaa ja voin ainakin jossain määrin suositella. Tilasin melkein 17 kiloa erilaisia säilykkeitä hiukan yli 70:llä eurolla, mutta eivät ne kaikki aivan halvimmista halvimpia olleet eli kyllä tuollakin saa hintoja tarkkailla. Osassa oli parasta ennen päivä mennyt, osassa ei, hävikkiruuasta oli siis kyse.
Hinnan puolesta luulen, että Lidlissä voisi päästä samoihin lukuihin, mutta plussaa tuli vaivattomuudesta ja siitä että lähetys tuli perille todella nopeasti, alle kahdessa päivässä, eikä siis tarvinnut itse koota ja käydä kaupasta hakemassa.
Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme.
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.
https://herrannimessa.blogspot.com
Re: 🍎🥕🥝 RESEPTIKANSIO 🍇🍋🍒
Syökäähän ihmiset kurpitsaa, kun on nyt edullista. Pienestäkin kaverista saa aikaiseksi sopan, rieskat ja paahdettuja siemeniä. On muuten hyvä mangnesiumin lähde! Itse toki käryyttelin siemenet vahingossa vähän turhan tummaksi uunissa
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!