Valvokaa!

Osion aiheena on synti ja sen suhde ihmiseen
Avatar
Sanna
Valvoja
Viestit: 1327
Liittynyt: 11 Joulu 2021, 09:40

Valvokaa!

Viesti Kirjoittaja Sanna »

Jumala haluaa, että valvomme ja seuraamme tilaamme ja odotamme Jeesuksen paluuta. Tärkeää ei ole ulkokuoremme, vaan se, että varusteemme ovat kunnossa. Varustautuminen teki Raamatun vertauksessa 5 neitsyttä viisaiksi. Lampussa pitää palaa tuli, ja öljyastiassa tulee olla tarvittavaa öljy.


Lamppu ei yksinään riittänyt ilman öljyä. Meidät kristityt erottaa toisistaan Pyhän Hengen läsnäolo. Ulkoisesti, saatamme näyttää samalta, käydä samoissa kirkoissa ja tapahtumista, mutta toiset meistä eivät ole tehneet uskon valintaansa, heillä ei ole Pyhää Henkeä, eivätkä he odota Jeesusta saapuvaksi.


Jos Jumalan Henki ei asu meissä, me emme kuulu Jumalalle. Ilman Pyhää Henkeä tai öljyä, kuten tässä vertauksessa kymmenestä neitsyestä mainitaan, olemme vain tyhjiä lamppuja. Pelkällä lampulla, kristillisyyden ulkokuorella ei pääse taivaan ovista sisään.


Meidän on jatkuvasti luovutettava enemmän elämästämme Pyhälle Hengelle ja Jeesuksen käyttöön. Tämän tekeminen antaa Jumalalle mahdollisuuden vaikuttaa elämässämme enemmän. Ja tämä pitää meidät itsemme uskon tiellä.


Se vaatii meiltä rukoushetkiä ja ajan viettämistä Jeesuksen edessä, jotta Jumala voi uudistaa, täyttää ja vahvistaa sydämiämme. Se on elävää uskoa ja elävä usko antaa meille öljyn, jota tarvitsemme pelastuaksemme ja auttaakseemme valoamme loistamaan kirkkaammin tässä maailmassa.


Vertauksessa ne, jotka ottivat ylimääräistä öljyä mukaansa olivat valmiita Hänen tulemiseensa. Ne tyhmät, jotka eivät ottaneet öljyä mukaansa, eivätkä todennäköisesti olleet edes huoltaneet lamppuaan jäivät matkasta. Vaikka he kaikki näyttivät ulkopuolelta valmistautuneilta, he kaikki eivät olleet valmiita Jeesuksen tuloon.


Näin se tulee meidänkin aikana olemaan, kun Jeesus tulee takaisin. Valitettavasti monet meistä näyttävät valmistautuneilta, tunnustautuvat kristityiksi, koska heillä on lamput, mutta he eivät ole valmiita, koska heillä ei ole öljyä eikä tarvittavaa uskoa.


Iänkaikkisen määränpääsi määrää se, mitä teet elämälläsi nyt. Kun kuolet tai hengellisesti nukahdat ilman öljyä, on liian myöhäistä valita. Sinun ikuisuutesi on sinetöity. Muistakaamme, että ne, jotka olivat valmiita, menivät juhlaan ja ovi suljettiin. Ne, jotka eivät olleet valmiita, suljettiin ulos.


Koska emme tiedä tarkasti, milloin Jeesus palaa, meidän on oltava jatkuvasti valppaana. Meidän on oltava valmiita. Me emme saa elää tätä elämäämme miten haluamme, juosten omien halujemme perässä, luottaen, että kyllä me voimme myöhemmin valita. Luottaen, että armo kantaa. Armo ei kanna niitä, jotka eivät ole synneistään kääntyneet eivätkä valinneet Jeesusta elämän ohjakseen. Tämä vertaus kertoo juuri valmistautumisesta. Se korostaa näkökohtaa siitä, mitä tarkoittaa olla valmis.


Tyhmillä neitsyillä oli vertauksessa runsaasti mahdollisuuksia hankkia öljyä, mutta he eivät sitä tehneet. He olivat tienneet, että Jeesus on tulossa takaisin, mutta he eivät tehneet asian eteen mitään.


On mahdollista olla läheisessä yhteydessä kristittyihin, kuitenkaan pelastumatta. On mahdollista käydä säännöllisesti kirkossa, lausua ääneen Isä meidän rukouksia, olematta itse kuitenkaan uskossa.


Jeesus varoittaa meitä tässä vertauksessa, että tulee olemaan joukko ihmisiä, jotka näyttävät kristityiltä, ​​jotka seurustelevat kristittyjen kanssa ja jopa luulevat olevansa kristittyjä, ja jotka tulevat järkyttymään kuullessaan, etteivät he pelastu Jeesuksen paluun yhteydessä. Mikä järkyttävä ja unohdettu varoitus tämä onkaan seurakunnalle.


Jos sinä et tällä hetkellä tiedä omaa tilaasi, tai et ehkä ole valintaa halunnut vielä tehdä, kehoitan sinua valitsemaan puolesi, alkamaan rukoilemaan joka aamu. Pyydä Jeesusta elämääsi ja päivääsi, pyydä syntisi anteeksi ja pyydä, että Jeesus alkaa täyttämään Pyhällä Hengellä sinua.


Meidän uskovien ei onneksi tarvitse odottaa Jeesuksen tuloon asti, jotta voimme tietää olemmeko pelastuneet. Jumala haluaa meidän olevan täysin varmoja siitä, että syntimme on annettu anteeksi ja että meillä on varma pelastus.


Siksi vapaus elämäämme tulee juuri Jeesuksen kautta, suhteessa Häneen tiedämme, että olemme pelastuneet ja meillä on tuki ja huolenpito täällä maailmassa 🩷💕


Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua.
Johannes 10:27

Polish_20230804_094912236.png

Vertauksessa mielestäni inhimillisin ja ihanin kohta on, että kaikki neitsyet nukahtivat, viisaatkin.

Kun Jeesus parituhatta vuotta aiemmin ilmoitti tulevansa pian, emme ymmärtäneet, että siinä menee näin kauan. Kuitenkin Ilmestyskirja kertoo, että olemme aivan Hänen tulonsa kynnyksellä.

Meiltä ei vaadita täydellisyyttä. Epäonnistuneet ja keskeneräisetkin pääsevät taivaaseen.

Me voimme rukoilla, että Jeesus pitää uskon liekkimme meissä elävänä. Voimme rukoilla, että Hän täyttää meidät Pyhän Hengen öljyllä.

Voimme rukoilla, että Hän herättää meidät, jos olemme nukahtaneet.

Meidän ei pidä seurata muita kristittyjä ja muiden uskovien matkaa.

Meidän on tehtävä oma matkamme ja seurattava yksin Jeesusta, koska vain siten me voimme olla varmoja, että pääsemme perille.


Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään hillitysti, oikeamielisesti ja Jumalaa kunnioittaen tässä maailmassa.
Tituskirje 2:11-12📖 Raamatun vertaus 10 neitsyttä 🔎
https://www.bible.com/fi/bible/365/MAT.25.FB38


Teksti blogista
https://siunattuamatkaa.blogspot.com/20 ... a.html?m=1
Kaikki mikä heikentää Jeesuksen ristintyötä - on valetta.

Loista lapseni! Näytä mistä sinut on tehty!
Et ole tuhkaa ja tomua, vaan arvokkaita aineita. Näytä vahvuutesi! Taistele sanani eteen!
Olet uudelleen luotu savesta!
Angelicus
Viestit: 433
Liittynyt: 23 Kesä 2020, 16:39

Re: Valvokaa!

Viesti Kirjoittaja Angelicus »

Poistin tästä viestini.
Vastaa Viestiin